Радев: България трябва да продължава с политиката на вето за членството на РСМ

Радев: България трябва да продължава с политиката на вето за членството на РСМ

ДАНС има здрава имунна система и мисля, че там работят активно, така че да не допускат никакъв пробив в агенцията по отношение на шпионска дейност, каза президентът


България трябва да продължава с политиката на вето за членството на РСМ, докато не получим гаранции. Това заяви президентът Румен Радев.

По отношение на преговорите за еврочленството на РСМ, президентът заяви, че с еврокомисарят по разширяването Оливер Вархеи са извървели път на осъзнаване, че има проблем, че трябва да бъдат предприети ясни конкретни действия за решаване на проблемите с правата на македонските българи, за изкореняване езика на омразата, за ревизия ан учебници, така че младите хора да не се възпитават в дух на омраза срещу България, в мерки за опазване на културното ни наследство.

Имаме прогрес в нашата работа, каза Радев. Въпросът е с какви инструменти да се гарантира защитата на нашия национален интерес. 

Държавният глава заедно с кмета Йорданка Фандъкова присъстваха на обучение на ученици от столични училища на Полигона за обучение по защита при бедствия, аварии и кризи в район Панчарево, предаде БНТ. 

На място Радев се запозна и с дейността на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община. Бяха представени функциите на полигона, методите за обучение на ученици и аварийно-спасителните методи при различни аварийни ситуации.

Мораториумат на цените беше необходимо време за събиране на информация, анализи и разчети и трябва в края му да има ясни решения за действия.

Очаквам, че правителството ще вземе всички необходими мерки, така че всичи тези кризи около нас и трудно за предсказване фактори около войната в Украйна, да направят така, че всички промени с цените на електроенергията, на енергоносителите да бъдат поносими за българите, заяви президентът.

Радев поиска да чуе и каква ще е визията на управляващите около излизането на битовите потребители на свободния пазар. Надява се да не бъде прибързано и без подготовка.

Държавният глава заяви, че още на консултациите за състава на правителство е казал, че който има амбициите да управлява, трябва да може да го прави и в условия на криза. Той очаква ефективно управление в условие на кризи с видим ефект за устойчива социална и икономическа политика в интерес на българските граждани.

Радев коментира и появилата се информация, че Спецпрокуратурата разследва контраразузнавачи за шпионаж в полза на Русия така: "ДАНС има здрава имунна система и мисля, че там работят активно, така че да не допускат никакъв пробив в агенцията по отношение на шпионска дейност".

Държавният глава присъства на обучение на ученици от столични училища на Полигона за обучение по защита при бедствия, аварии и кризи в район Панчарево.

На място Румен Радев се запозна и с дейността на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община. Бяха представени функциите на полигона, методите за обучение на ученици и аварийно-спасителните методи при различни аварийни ситуации.

Заедно с президента е и кметът Фандъкова.

 

Източник: epicenter.bg

 

 

 

Коментари

 • Виктор

  31 Март 2022 16:19ч.

  Господин генерал истината е че трябва специална операция с високо точни средства, проблема е че Македония няма нацисти а има тъпаци, индоктринирани, без доктрина и промити глави, без мозък,а и много чуждестранни интереси! Соломоновското решение е, Те влизат в ЕС, ние излизаме и по живо по здраво без драми, българина си обича енергетиката и отрасълите....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нацистите са тъпаци, индоктринирани, с промити глави, без мозък и с много антибългарски интереси

  01 Апр 2022 0:35ч.

  Затова, ДЕНАЦИФИКАЦИЯТА НА МАКЕДОНИЗМА в РСМ е необходимо, но не и достатъчно условие за допускане на РСМ до преговори за членство в ЕС. Освен необходимото условие=ДЕНАЦИФИКАЦИЯ, има и две достатъчни условия:Признаване на БЪЛГАРСКИЯ произход на "македонския език." и на БЪЛГАРСКАТА история до 1913г.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  01 Апр 2022 0:38ч.

  Виж си кадрите Радев, които веднага приложиха схемите на " мутрите " и се интересуват само от движението на пари и постове ..............

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Степан Бандера

  31 Март 2022 16:19ч.

  Да, ама щом в ДАНС са влезли руски шпиони, значи имунната й система е много зле.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  31 Март 2022 16:28ч.

  ние ги получихме гаранциите затворете темата македония нямаме нужда от ес и нато балканите зона на мира тука без това е барутния погреб на балканите една клечка от сащ и ще горим всичките както става в мом в украина под диктата на сащ гоним руските дипломати за да не пречат на ам и турските агенти накрая ние ще пострадаме

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • опълченците на жълтите плочки

  31 Март 2022 16:38ч.

  Грабвайти тилата!, някой са изкряска. И трупови мрътви фъркнаа завчаска! Гоце Делчев, Самуил, братя Миладинови, Никола Вапцаров и др.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • орташката работа

  31 Март 2022 16:43ч.

  С малко по-сериозен тон, какво имаше предвид Радев оня ден, като каза "поне да запазим хората", или нещо подобно. В смисъл, ще ни спасяват от физическо унищожение. Че кой ни заплашва с физическо, ние сме членове!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "ние сме членове!" :)

  31 Март 2022 17:49ч.

  Докарани до състояние на членки, уви. От синергитици всякакви, 30 anno domini стана.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Господине /п/резидент,

  31 Март 2022 18:11ч.

  Спрете с това любителско театро на доброто и лошото ченге. Ако наистина сте загрижен за националните интереси, приберете си вересиите от МС. Като начало.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Радев,

  31 Март 2022 18:12ч.

  Какво стана с Триморието?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Най-забавното, заловените руски шпиони

  31 Март 2022 23:58ч.

  сте го смутолевили тъй, между другото. Добре, че не се информираме от тук.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи