Радев: България няма да доставя на Украйна изтребители, зенитно ракетни комплекси, танкове и бронетранспортьори

Радев: България няма да доставя на Украйна изтребители, зенитно ракетни комплекси, танкове и бронетранспортьори

Снимка: БНТ

Докато управлява служебното правителство, България няма да предоставя на Украйна своите изтребители, зенитно ракетни комплекси, танкове и бронетранспортьори, заяви президентът Румен Радев пред журналисти, след като говори по време на откриването на конференцията „Антикорупция и национална сигурност“, която се провежда днес в София. 

България не подкрепя и не е част от общата поръчка за доставка на снаряди за Украйна, посочи Радев. Страната ни ще подкрепи европейски дипломатически усилия за възстановяване на мира, каза още той.

В Брюксел вчера беше обсъден проект за съвместно придобиване и предоставяне на 155-милиметрови снаряди. Служебният министър Димитър Стоянов посочи, че България не е част от тази обща обществена поръчка и няма как да бъде, тъй като Българската армия не разполага със средства, които могат да използват този калибър.

Редно е българските граждани да знаят позициите на партиите, които очакваме след изборите на 2 април да решават от името на България дали ще бъдат част от усилията за възстановяване на мира или за удължаване на войната, коментира президентът. Според него пред Европа това е знак на суверенно решение. 

Сигурен съм, че бюджетът за предоставяне на военна помощ за Украйна от държавите в ЕС ще се наложи да бъде отново увеличен, заяви днес европейският върховен представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел.

Имаме нужда от пълноценна правосъдна реформа, с която да се ангажират всички политически партии, каза още президентът Румен Радев по време на откриването на конференцията „Антикорупция и национална сигурност“. Правосъдна реформа, която да изключва произволни арести и избирателно правосъдие, добави

Радев.

Държавният глава обясни, че към него няма постъпила информация относно разследването на прокуратурата на организирана престъпна група и открития списък с имена на магистрати и не може да коментира.

БТА припомня, че миналата седмица прокурор Илиана Кирилова обясни, че досъдебното производство е образувано на 14 септември след получен секретен доклад от българските служби за сигурност. То е образувано от Софийската градска прокуратура и е за организирана престъпна група с цел получаване на доходи от пране на пари и данъчни престъпления. Предстои преценка за отделяне на материали по делото в отделно разследване за престъпна група за търговия с влияние и за наркотици.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Радев: България няма да предоставя на Украйна изтребители, зенитно ракетни комплекси, танкове и бронетранспортьори

    21 Март 2023 11:39ч.

    а жива сила?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • avamubs

    21 Март 2023 12:11ч.

    https://vzlomannye-igry-dlya-android.net/vzlomannye_igry_dlya_android/rpg/8378-grand-criminal-online.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Радев: България няма да предоставя на Украйна изтребители, зенитно ракетни комплекси, танкове и бронетранспортьори

    21 Март 2023 11:39ч.

    а жива сила?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    21 Март 2023 11:40ч.

    Така ще е само, докато не ни заповядат друго от Козяк...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    21 Март 2023 11:41ч.

    А щурмови самолети ще предоставя ли, или вече са предоставени ? Тези 14 Су-25 някой виждал ли ги е скоро ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Докато управлява служебното правителство

    21 Март 2023 11:41ч.

    тук е заровено кучето. а след месец? Радев, бъди мъж. Ти си главнокомандуващ - кажи като хърватина, че докато си ти на този пост няма да .... и т.н. не се прави на п$№@а

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пешо

    21 Март 2023 13:38ч.

    Радев не е мъж в смисъла на коректен и смел и доблестен човек.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не се заяждам, но ние имаме ли такива?

    21 Март 2023 11:41ч.

    А мобилизация ще има ли? И за какво?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментатор

    21 Март 2023 11:41ч.

    И един мармот... Ще ги доставя в Полша, не в Украйна. Тоя гилм сме го гледали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ММ93

    21 Март 2023 13:10ч.

    Браво !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    21 Март 2023 11:53ч.

    Щом Григор Здравков започна в несвес да обвинява в трафик директно Румбата, значи той наистина е пречка за влизането на България във военни действия срещу Русия. ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • боже, прибери си вересиите

    21 Март 2023 11:54ч.

    Най добре е да си тръгнеш заедно със служебното правителство. Народът окончателно загуби доверие в политическата си система и демокрацията заради измамата, която ни натресоха с продажна личност като теб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    21 Март 2023 12:01ч.

    Както казва Вацев... Румен Радев получава своя шанс да изкупи вината си за синергията, за договорите, за медалите, като възпрепятства въвличането на България във войната срещу Русия! Като гледам, точно това се случва, а щом краварската медийна машина се активира срещу него и взе да милва БОКО, е точно така!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво

    21 Март 2023 12:08ч.

    Браво Радев! Бъди българин. Хората трябва да те запомнят като човек, отстоявал българските интереси. Реномето на долни чуждопоклонници и подлоги, продаващи България и нейния народ, отдавна е заето то ДБ, а и други партии тичат към него с пълна сила.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ростислав Ищенко

    21 Март 2023 12:10ч.

    Имайте го предвид, г-н президенте, за да не питате после защо хората са готови да Ви намразят: "Русофобия очень дорого стоит. Многие наивные люди за неё платят жизнью, а государства своим будущим. У Украины будущего нет уже, у Польши остался призрачный шанс сохраниться, но как сказать нет Вашингтону? Ведь Америке нужна война и значит война должна начаться".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аналитичка

    21 Март 2023 12:18ч.

    "БТА припомня, че миналата седмица прокурор Илиана Кирилова обясни, че досъдебното производство е образувано на 14 септември след получен секретен доклад от българските служби за сигурност." Хайде сега въпросчето: Радев не трябваше ли да получава ВСИЧКИ доклади от българските служби за сигурност? Как така са го пропуснали и по една на пръв поглед доста важна тема не е получил доклада??? Какво се прави на дръж ми шапката, защо не може да коментира? С това изявление директно казва на народа, че него не го бръснат за слива и не му докладват, когато става въпрос за ОПГ, подготвяща убийства на магистрати и бизнесмени. Егати държавата. Закривай!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По делата им ще ги познаете...

    21 Март 2023 12:22ч.

    България е основно производител на снаряди, неуправляеми ракети за Град, изстрели за РПГ и патрони различни калибри. Да не забравяме също и леко стрелково оръжие, производство основно на Арсенал. За тях Радев нищо не казва. Явно тези артикули ще се изнасят. Ако произвеждахме танкове сигурно и тях щяхме да изнасяме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Проф. Ивайло Гюров

    21 Март 2023 12:27ч.

    Неизбежна ли е срещата с небитието? България, войната и шансът на “dummies” Проф. Ивайло Гюров* https://pogled.info/bulgarski/neizbezhna-li-e-sreshtata-s-nebitieto-balgariya-voinata-i-shansat-na-dummies.153681 Серията законодателни промени, като започнем от промяната в Закона за отбраната, приета в последния ден на 48-ия парламент, през последвалите вълни на актуализиране на военната мобилизация на запаса и стигнем до проекта за нова наредбата за въвеждане на военно обучение на учениците в 10 и 11 клас как България може да воюва в мисии извън държавата, логиката на таз хронология означава само едно – активна подготовка за бъдещи военни действия. В този конфликт на България й се отрежда да заеме предната седалка поради факта, че се оказваме “фронтова“ държава – решение, спуснато от настоящия световен хегемон и по съвместителство наш стратегически партньор – САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • проф. Ивайло ГРУЕВ,

    21 Март 2023 18:02ч.

    моля ви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Проф. Ивайло Гюров - Преподавател по политически науки в Университета в Отава, Канада.

    21 Март 2023 12:32ч.

    Какви са шансовете на България при един евентуален военен сблъсък с Русия? Неведнъж в своите 1300 години на съществуване България е губела своята държавност. Изглежда подобна перспектива не е проблем за лидерите на партиите на войната, чиято компрадорска лоялност естествено принадлежи към центъра на метрополията – Вашингтон. А както е известно, той още по-малко се вълнува както от този проблем, така и от проблемите на българите. Този път при “Сrashtest” на България с нейния цивилизационен потомък Русия никакви предпазни колани не биха я спасили. В този случай “Dummies” просто нямат шанс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    21 Март 2023 12:35ч.

    "Докато управлява служебното правителство, България няма да предоставя на Украйна своите изтребители, зенитно ракетни комплекси, танкове и бронетранспортьори, заяви президентът Румен Радев пред журналисти"... За да бъде честен и да си върне доверието, Радев ясно и категорично трябва да отговори, дали сме харизали щурмовите си самолети, ако сме ги харизали, кой е извършил това и съответно да го прати на прокуратурата, пък тя да видим, какви ще ги къдри. Няма друг начин за изцеление на обществото ни. Няма друг начин тези тюфлеци да бъдат накарани да свършат работата, за която българският народи им плаща заплатите - ясно и категорично поставяне на въпроса, който да изисква от тях ясен и категоричен отговор. Иначе са мушмороци голямата част, крият се в тъмного като мишки и хлебарки. Затова - светлина и само светлина. Много ги е страх от светлината. Напоследък този страх е понамалял, затова трябва да се размаха тоягата. Много възпитателно действа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Националният предател Румен Радев най-добре да не говори публично до края на мандата си

    21 Март 2023 12:36ч.

    На всички българи вече им се повръща от това американско леке.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    21 Март 2023 12:37ч.

    Всички са известени от Митко sms-а, че от 2млрд. евро за боеприпаси от ЕС, 1 млрд. се пада на България за доставка, само Радев не е получил тоя sms!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    21 Март 2023 12:38ч.

    Е, не така остро. Ако вие сте поставени на този огън от козия парк, не знам, как бихте реагирали. Фактът, че от време на време се опитва да се изоглави, навява малко надежда. Щото има други, които дори и не си дават този труд - такива като балтийските тигри и хиени...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Надеждата

    21 Март 2023 12:47ч.

    Мунчо е Матушката ти да спре войната, друга надежда няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Все пак имаме предвид, че укрорайхът е окупиран от НАТО, не от Русия

    21 Март 2023 12:59ч.

    Ами да я спре Западът бе, да не сме му седнали на врата, че продължава да въоръжава хунтата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бившата УССР изчезва от картата заедно с ЕС и НАТО

    21 Март 2023 13:06ч.

    Само това ще сложи край на войната. Следва лечение от евроатлантизъм на софийските тъпаци, които ни докараха до тук.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Матушката ти да спре войната, друга надежда няма.

    21 Март 2023 13:40ч.

    E, в една война има две страни. Защо едната страна, за която войната сега не върви лошо, да я прекратява? Защо не поставиш въпроса обратно и той би звучал адекватно - защот Украйна не приеме руските и китайските предложения? Но Русия няма как да спре войната, защото това означава замразяване. Както виждате, приеха украинските правителства с все дивотиите им от 2015 година, но след такива изказвания на американците, Украйна няма да се спре да ръчка руснаците, защото е много изгодно това на САЩ, което поставя Русия в позицията да се бие, докато отстрани до дъно всички бъдещи опасности пред себе си. Кой ще победи, не мога да позная, не съм врачка, но китайците са наясно с това и знаят, че същата съдба ги очаква и тях. Затова американците преиграха и рано загубиха битката с Китай - пратиха го в прегръдките на Русия, вместо да ги забаламосат и после да се разправят с тях. Но алчността е страшно нещо, тя е по-силна и от инстинкта за самосъхранение. Затова, ще правят, ще струват, но ще го докарат до ядрена война, макар че те най-много ще загубят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рубладжията е човек,

    21 Март 2023 12:45ч.

    Който е загрижен не Матушката му да спре войната, а сакън да не се помогне на нападната страна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Рубладжията е човек, 21 Март 2023 12:45ч.

    21 Март 2023 12:58ч.

    троле, ти ще бъдеш първия, който ще хване Струма за Гръцко или Тракия за Турско да бяга, ако стане бинго-бонго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Грантаджията е човек,

    21 Март 2023 12:59ч.

    Който е загрижен не НАТО да спре войната, а сакън да не се помогне на освобождаващата от натовска окупация страна, и то неизменна част от руския свят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    21 Март 2023 13:07ч.

    Рубладжии няма - Русия е под жестоки санкции, банките и са изключени от SWIFT и няма как да плаща на някого у нас. Но за сметка на това центаджиите сте в изобилие. САЩ нямат проблем да печатат и да раздават хартийки на ибрикчиите тук.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Грантаджията е "човек", който пръв ще се цани за работа в новата „Канцелария за гражданско управление на освободените зад Дунава земи"

    21 Март 2023 13:10ч.

    И ако има интерес към това в канцеларията, с готовност ще доносничи за колегите си по грантове и НПО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    21 Март 2023 13:12ч.

    Е коя е тази нападната страна ? Укрофашистката страна Украйна ,избиваща собственият си народ .Свалила със цветна революция законно избраният президент Янукович .Ползваща нацистки символи и фашистки свастики . Няма нацизъм в Украйна! Такива са истинските новини. Проблемът е, че от този вид млади и изгубени души има около 10 000 военнопленици прехвърлени в Русия. Всички изрисувани по този начин и със самочувстието което виждате на снимката. За няма и година от началото на военната операция на руската армия. Освен това всички са дали показания със самопризания за съучастие в нацистки паравоенни структури, имената на тези структури, начина на финансиране и сумата която са получавали, техният номер и номера на подразделението в което са били зачислени, командния състав на структурата, дислокациите на действие и всичко останало. Готови за свидетели пред международен съд! Доброволно. Именно затова чуваме, че Русия трябва да бъде смазана и победена. Заличена завинаги от картата на света. Защото ако Русия извади на бял свят всички явни и скрити засега доказателства за събитията през последните десет години в Украйна, сигурно международните съдилища ще стигнат и у нас. Бройката на такива военноплениците се увеличава с всеки изминат ден. Николай Марков svobodnoslovo.eu

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "центаджиите сте в изобилие"......... Читателю, грешиш!

    21 Март 2023 13:18ч.

    Един файтон хора са троловете по ВСИЧКИ бг форуми, даже си личи как използват по няколко ника за "бройка". За разлика от "рубладжиите", които са много и "просто ги мразят безплатно"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не ги мразим,

    21 Март 2023 13:40ч.

    съжаляваме ги.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    21 Март 2023 13:46ч.

    Вижте, много е лесно тъпо да се вика на бялото черно. Истината е, че чрез провокации Русия беше докарана до това да започне СВО. Вие си го знаете, но не отговаря на пропагандата ви. Много често се случва така, че на провокациите на луди и ненормални хора няма друг начин за реакция, освен да овържеш лудия. Помислете си, ако съседът ви е луд и всеки ден показва нож на децата ви. Е, кой ще бъде агресорът, ако лудият един ден бъде набит от вас??? Знам, че думите ми няма да накарати никого от вас да се замисли, защото логиката не ви е силната част, но има много други нормални хора, които не бива да се заразяват от подобна простотия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    21 Март 2023 12:54ч.

    Конференцията „Антикорупция и национална сигурност“ - нагледен пример как работи меката сила на хибридната война на САЩ в България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Март 2023 12:56ч.

    А снаряди?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    21 Март 2023 14:38ч.

    Нещо да е споменал за мините, които се произвеждат у нас?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • малоумник

    21 Март 2023 13:50ч.

    от козяк друго казват

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България няма да предоставя на Украйна

    21 Март 2023 13:57ч.

    Нас "няма", "ще" и т.н. не ни вълнуват. Но много искаме да разберем какво е билo поискано, какво се иска сега, какво е доставено и какво е подготвено за доставка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дея

    21 Март 2023 13:57ч.

    Абе, триморец, ние и да искаме - нямаме, проблемът е, че ги снабдяваме с боеприпаси, те от това имат крещяща нужда в момента.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вие на кого от двамата вярвате повече?

    21 Март 2023 13:57ч.

    Радев: България няма да доставя на Украйна изтребители, зенитно ракетни комплекси, танкове и бронетранспортьори / Временно изпълняващата длъжността посланик на САЩ: България остана дълбоко ангажиран партньор и съюзник

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И двамата са лъжци

    21 Март 2023 14:02ч.

    Но Радев е гузен лъжец, а каката от Козяк - нагъл лъжец!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма да изпращаме тъъъъъттъ, но ще пратим…..

    21 Март 2023 14:00ч.

    Чорапа ловко избягва да спомене боеприпаси и жива сила.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    21 Март 2023 14:18ч.

    Преди няколко години в Румъния при военни тренировки на нато са сложили руски флаг по мишените, българските войници категорично са отказали да стрелят, докато не се премахне руският флаг / по памет го разказвам/. Към днешна дата нищо не се е променило! ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Драматичен герой

    21 Март 2023 14:25ч.

    Нека повторим някои важни неща. Наложително е! Имахме една надежда, имахме една мечта ... Мечта, че на върха в нашата държава ще застане човек (хора), които ще се грижат самоотвержено за България и едновременно ще ни карат да се усещаме горди с тях! Е, поне през повечето време! За съжаление президентът Радев вече съвсем ясно не се вписва в тази рамка. След задължителното партийно членство, според "повика" на времето човекът започва да гради пилотска кариера в американските академии и разни други за млади и обещаващи световни "лидери", или нещо подобно беше. Никога няма да разберем какво точно е било там, какво е правил, как се ечувствал. Виждате, колко е различно това от кариерата на един Орбан. Рискувайки тежко и лично, рискувайки буквално живота си в битка с една мощна система, човекът се е борил още преди 1989 г. В нашия елит такива хора практически няма, стува си да не забравяме този факт, респективно да сме по-разбиращи и приемащи реалността! Да , искаше ни се категорично, след вдигане на юмрука срещу уродствата на Герб, Радев да стане един признат и обичан морален и национален лидер. Да, обаче той не стана, а вместо това стана синергетичен и три морета му миеха бреговете. Стигал съм дотам, че да си поставям въпроса: дали пък от Козяк не са му пошушнали да вдигне юмрук?! Това е минало, забравете! На този правиш възможното, не правиш желаното - особено за страна като България. Бъдете реалисти, дори основният инакомислещ по отношение на съдбата на България - К. Костадинов, всъщност не предлага абсолютно нищо конкретно за бъдещото на страната. Нещата са гнусни и нетърпими, но дори и умните хора, които сега не носят отговорност ежедневно, могат поне да приказват и обещават, но и те мълчат за главните неща, нямат идея накъде и как да вървим! Нека погледнем на нещата и от другата страна! Неведнъж е изтъквано, че ние и само ние сме си виновни с разминаването на живия живот със субективните ни очаквания и желания. Нека сме реалисти и да не излизаме извън рамките на реалполитиката в полетата на фантазиите. Радев е такъв, какъвто е и прави това, което конкретният човек Радев може и има куража да го направи. Никога не е имало опция това място да се заеме от преродения Божи син! Обратното - единствената друга правдива и реалистична алтернатива беше на това място сега да се мъдри лицето Герджиков. Това щеше да е едно плашещо и отблъскващо явление и дори не ми се помисля за възможните последици! Винаги оставайте стъпили на Земята! Премахване на института на Служебното правителство отваряше вратата на една реалистична хипотеза Кирчо Парапета и до ден днешен да стой начело на държавата, макар и в качеството си на МП в оставка! Да благодарим на бащите на Конституцията, че са проявили прозорливост, предвидили са махането на нетърпимите, защото ние знаем силно да любим и още по-силно мразим. Да благодарим на съдбата, че сега начело на държавата не стои проксито на Бай Хой. Само си представете последиците! Моля, нека да се случи само за крайно ограничено време, защото аз вече проведох този опит и щях да си изповръщам червата, а пък и усетих как ме налази мъртвешки хлад. Проектирането върху Радев на невъзможни, но дълбоко желани от нас качества, прави предимно нас да изглеждаме неадекватни и тъжни. Истински драматични герои!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    21 Март 2023 14:36ч.

    Президенте "Москва не вярва на сълзи" и сополи,така.че опичай си акъла.Не те знаем точно колко си зависим,но трябва да помниш,че вкараш ли ни във война с Русия,прошка няма да има. Колкото до троловете е време да се освестят за да се опитаме да проведем нормален разговор за неутралитета и оцеляването на Родината ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кой убива България

    21 Март 2023 16:04ч.

    Въпрос, България произвежда ли 155 мм снаряди и от кого е поръчката ? На това Радев трябва да отговори. Защото ,ако се окаже, че това е вярно и тези натовски снаряди се изнасят за Украина, последиците за България ще бъдат лоши и вината за това ще е персонална за властта. Денят ще дойде. Европа тепърва ще заприлича на неприлично място , каквото е сега Париж. Въпрос на време.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • урна

    21 Март 2023 16:07ч.

    Лъжец и измамник, а всъщност най-обикновен подлец. България даде всичко, каквото беше и не беше договорено, и продължава да дава. Приказките ти нямат абсолютно никаква стойност, лицемерино.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Народеее ????

    21 Март 2023 16:21ч.

    Пред българският народ това за пред партньорите друго! Ах ти лицемерецо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ум царува,ум робува,ум патки пасе

    21 Март 2023 16:29ч.

    Ако Радев лъже ,т . е. ,ако се окаже,че сме част от поръчката за 155 мм снаряди за американските оръдия и ги продаваме на САЩ а те на Украина, този факт ще е основание за искане на оставка на Радев и кабинета. За измама и лъжа на собствения народ и скрито въвличане във война срещу Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колко пъти

    21 Март 2023 18:43ч.

    Ще му прощаваме лъжите? Гласувайте срещу партиите от мега структурата Боку+ДъОтСе+Радеф=ВНЛ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съвет

    21 Март 2023 18:59ч.

    Поставете се на мястото на Радев! Някой копнее ли да е на негово място? След Алиенде, Кенеди и др. САЩ не диалогират, те заповядват! Спомнете си срещата между Китай и САЩ, на която китайските дипломати за първи път си позволиха да изразят възмущението си от поведението на американската делегация, "че са избрани от народа на Китай, и чужда държава не може да си позволява подобен неуважителен тон". След ВСВ, САЩ станаха едноличен хегемон - военен НАТО, икономически - план Маршал, Фед, СБ, МВФ, СТО, политически. Изгледайте няколко интервюта с Фитц. И си спомнете прощалната реч на Айзенхауер, Кенеди. В момента същите тези сили управляват. Дори президенти и сенатори нямат реална власт в САЩ, а какво остава за България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    21 Март 2023 19:46ч.

    Що, на Орбан да не му е по-лесно? Ако Радев правеше поне толкова, щях да го уважавам и да му съчувствам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Политиката била "изкуство на възможното"...

    21 Март 2023 23:14ч.

    Опитва се човекът. Не може да му се отрече. Ако успее да избегне забъркването ни още по-надълбоко в украинското меле, ще е добре. Така, че да престанем всички да го ругаем и кълнем, а да се молим за добър изход... И да, подпишете се за референдума, ако още не сте го сторили. Остват по-малко от 3 седмици до 11 април, а и ГРАО трябва време за да поработи и да си каже тежката дума...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи