Радев: Ако продължават да блокират каквото и да било българско, македонците сами ще се блокират за ЕС

Радев: Ако продължават да блокират каквото и да било българско, македонците сами ще се блокират за ЕС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Случаят с Християн Пендиков е израз на десетилетна политика. На насаждане на омраза към българите и към всичко българско. Затова е много важно този път властите в РС Македония да заявят, че това е престъпление от омраза. Не е битов скандал, не е криминален случай. Това коментира в Перник президентът Румен Радев. В понеделник в РСМ ще заминат вътрешният министър и председателят на ДАНС, за да научат на място какви мерки ще предприемат властите, за да се чувстват македонските българи защитени.

Ако те продължават да блокират каквото и да било българско, македонците сами ще се блокират за ЕС, заяви още държавният глава в коментар на новината, че РСМ е отказала в последния момент провеждането на театралната постановка "Вражелец".

 

 

„Неиздирените и ненаказани много случаи на системен тормоз над хората с българско съмосъзнание, водят до такива случаи на физическо насилие и ескалация. В понеделник там отиват министърът на вътрешните работи, председателят на ДАНС и нашият посланик, за да поискат от македонските власти ясно да заявят какви мерки предприемат, за да се чувстват македонските българи защитени и свободни“, каза Радев.

Той добави, че това не е въпрос само за история и език, а и за елементарни човешки права.

Радев каза, че очаква съвсем скоро македонските българи да бъдат вписани в конституцията на РСМ.

Президентът призова за консолидация на усилията, за да се използват всички европейски механизми, за да се реши веднъж завинаги този проблем.

Парламентът трудно ще навакса за три дни пропилените три месеца за осъществяването на правосъдната реформа и най-вече създаването на ефективен механизъм за контрол над главния прокурор. Това каза президентът Румен Радев.

„Ако това наистина беше приоритет, тези промени щяха да бъдат във фокуса на дебатите от самото начало на съществуването на този парламент. Силно се надявам това да не са маскарадни игри в българския парламент. Когато разбраха, че дните са преброени, се втурнаха да решават този въпрос”, обясни той.

Във връзка с инициирания от ИТН референдум за президентска република, държавният глава заяви: „Специално за моята институция - нямам нужда от посредници в диалога си с гражданите. Ако имам намерения за промяна на формата на държавно управление - ще го заявя сам”, подчерта Радев.

Източници: "Труд", бТВ, NOVA 

 

 

 

 

Коментари

  • рукола Z

    27 Яну 2023 17:47ч.

    Предател!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Госпожа Павлова от БСТВ

    28 Яну 2023 12:18ч.

    Така е госпожо рукола Z.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    27 Яну 2023 18:29ч.

    Хора, четете и разбирайте нещата между редовете. Идат избори, следват мръсни дни. Кликата е способна, както винаги е правила досега, да пострадат хора, само и само да се активират патриотични чуства и да се повиши избирателната активност. Тези клоуни , както и този от тази статия, ще се правят на маймуни , само и само да пренасочат вниманието.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 3 март

    27 Яну 2023 20:53ч.

    Прав си, но има и един друг прочит на побоя - всички ще си спомни кой точно свали ветото за Македония против волята на българите. Защо може и да се избиваме по форумите поддръжниците на ГЕРБ и Възраждане, ПП, ДБ и не знам на коя партия още, но стане ли въпрос за Македония - тук всички сме обединени. И всички бяхме против свалянето на ветото

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    27 Яну 2023 22:27ч.

    И какво точно са свалили "Възраждане"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обединени? - На кукуво лято!

    28 Яну 2023 16:27ч.

    Радев, не друг, открехна вратата на националното предателство на ГЕРБ, ПП, ДБ и ДПС за сваляне на ветото за започване на преговори на ЕС с антибългарската квази държава РСМ. Първо разцепи българите в РСМ, така както направи през юли 2020 г. с българите в България, като ги класифицира на "македонци" и на българи на опашка за вписване в конституцията на РСМ, и по този начин даде кон за кокошка; намигна на Макрон и на Скопие, че България е готова за национално предателство в НС. Второ, Радев си взе външната министърка - някаква мастия от партията на парцуцата Славуца - с него си, в Мадрит, да му държи топките докато се снима с дементния Бай Дън на срещата на нато в Мадрит, където фактически беше поет курс за война на нато с Русия. Русия, която създаде обединена България - една държава, включваща и Добруджа, и Мизия, и Тракия - Горна Тракия и част от Беломорска Тракия, - Родопите, и Македония (Западна Румелия). И докато онази мазна и неугледна външна министърка от партията на парцуцата Славуца му крепеше на Радев топките, в анти-Народното събрание предателите от ГЕРБ, ПП, ДБ и ДПС гласуваха за националното предателство - да дадем зелена светлина на антибългарите в РСМ да се гаврят с България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • quote

    27 Яну 2023 18:52ч.

    Рукола Z 06 Яну 2023 13:00ч. Това, което ни стори този соросоид-цереушник румен радев за една година, БОКО и всички управлявали България, не успяха да ни сторят! Това, да съсипваш умишлено енергетиката на една страна, не си го позволи абсолютно никой! Да държиш толкова хора гладни, а да купуваш самолетчета на хартия, да обезоръжиш държавта, да съсипеш съществуващите ни договори с Русия, да скъсаш връзките ни с Русия, да я обявиш за враг и да вкараш страната във война срещу нея.... КОЙ ДРУГ СИ ГО ПОЗВОЛИ? Да тикаш държавата към еврото с ясното съзнание, че няма да оцелее - КОЙ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    27 Яну 2023 18:57ч.

    Радев отново пропагандира интересите на московските си господари

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тъй, тъй

    27 Яну 2023 19:42ч.

    Ние няма да правим нищо, ще ги оставим сами да се блокират, щото ние сме в таратанците и имаме по-важна работа. Например хартия или машина? Докато не решим този екзистенциален въпрос, няма да правим нищо друго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    27 Яну 2023 21:02ч.

    „македонизмът" е сръбска концепция за борба срещу всичко българско... а на ШАЙКАТА не й пука, че българите там нямат никакви права, че българският език е забранен и че антибългарската пропаганда там се провежда по същия начин, както и фашистката в украйна, но това са все „европейски ценности“ (в които все още вярват у нас само слепите и слабоумните)…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванов

    27 Яну 2023 22:17ч.

    Радев,пак ли някой друг трябва да ви свърши работата и да заличи петното от предателството ви!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маќедонац

    27 Яну 2023 22:27ч.

    Баш ме брига шћо ќе се блокираме за Европејскиот Завез! Сви смо маќедонски јунаци и не ќе да издаеме четата. Можеме да се насереме, али не ќе се изложиме (оти ако се само насереме, све ќе си остане невидливо — у гакима: само ние ке си го знаеме). Али ако ујдисаме на акѫлот на бугарете — ќе се изложиме и ќе станеме за посмешиште.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    27 Яну 2023 22:30ч.

    Маќедонац 27 Яну 2023 22:27ч. Спокойно вие вече сте посмешище

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шарлатания

    28 Яну 2023 0:07ч.

    Разбира се ,че ще се блокират. Те няма да се бият срещу Русия и няма да са съюзници на Германия.Те изобщо нямат истински намерения да влизат в лъжливия военен блок ЕС и да минават на военни релси срещу Русия.Те не мислят ,че са нато и ,че нато е С.Македония. Заедно със Сърбия ще се противопоставят на нацисткото настъпление на изток. Пита се България ще участва ли във войната срещу Русия наред с Германия и англосаксите или ще застане на страната на православието. Това е въпросъа,другото са глупости .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хахаха

    28 Яну 2023 0:31ч.

    Трябва да си много деинтелектуализиран, за да не схванеш, че това е неточният човек на неточното място в най-лошото възможно време. Много тъжно .Докара торнадо от тъпанари ,некомпетентни и прости индивиди. Хора с танково мислене лишени от възможност за разумна мисъл и знание.Тотална лудница обърканост и некадърност.Ръси непрекъснато простотии и квадратни небивалици.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • hahahaha, бачо Сааалчев!

    28 Яну 2023 12:22ч.

    И мурсалският чай поскъпна яко! Една дребна опаковка е почти 5 лева в Билла, освен това, там от две години са затворени тоалетните, не мога да се изпишкам! Искаме с Господин Стоил Рошкев Импийчмънт за Радев!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нападател

    28 Яну 2023 13:01ч.

    Омразата е едно естествено, разбираемо, суверенно (за личността) емоционално състояние, реакция. Това е положението - откак свят светува - ние хората обичаме и МРАЗИМ! Използване на "ЕЗИК на ОМРАЗАТА" в някои отделни случаи може да се характеризира като обида, което подлежи на търсене на някакво възмеждие по исков (в рамките на някакъв граждански, съдебен процес) път. Изключително дразнещо е, че либерално-соросоидната пропаганда "произведе" в по-висок чин състава "ЕЗИК на ОМРАЗАТА" и го превърна в нещо като "КРИМИНАЛНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПРИМ" - ерго, нещо което е по-висок порядък престъпление. Това е нещо отвратително, защото цели да се въведе нова разграничителна линия между ПРАВОВЕРНИ и нормални граждани. В правото няма токова нещо! Това си е изцяло новопроизведена, модерна ОПОРКА, която всъщност е доста ясен вододел между соросоидите и нормалните хора. Изводът е ясен: без да си дава сметка, твърдейки буквално, че това не било криминално престъпление (що за дивотия??) Радев по ясен и категоричен начин се саморазкрива за поредн пък като дълбоко съпричастен на целите и мераците на модерния либерализъм. Нещо не ми хваща вяра и твърдението, че като човек без специализирана подготовка, невещ в историческите, езикови и правни въпроси, той поде идеята и я докара до "победен" край, приемайки да размени българската история и език за безкрайно съмнителното и направо глупово искане за вписването на бъггарите в преамбюла на македонската конституция, заедно с власи и цигани, апропо. Страшна сделка, няма що! Такава дивотия не може да се роди в ничия българска глава, чужда измислица е! Въпросът е - чия беше тази измислица и кой я посади в главата на българския президент?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи