Радев: Ако има избори, те ще бъдат в началото на октомври

Радев: Ако има избори, те ще бъдат в началото на октомври

"Очевидно политическата криза в страната се изостря и всяка партия с амбиция за обществена подкрепа трябва да обяви какъв изход предлага от нея. Въпросът за властта не отменя отговорността на политическите партии към гражданите и държавата, а бързото и безрезултатно изчерпване на процедурата за съставяне на правителство ще остави много важни въпроси нерешени. От друга страна прекаленото удължаване на процедурата за съставяне на правителство води към изкушение за хазартни управленски решения и кадрови промени." Това заяви президентът Румен Радев на брифинг след посещението си в Черна гора. Ето какво каза още той:

"Ако и вторият мандат за съставяне на правителство бъде върнат неизпълнен, ще поканя всички парламентарно представени партии на консултации, за да чуя каква формула предлагат за изход от кризата. На тази база ще взема решение на кого да връча третия мандат.

Обществото ни очаква дееспособно управленско мнозинство, което да пристъпи незабавно към решаване на острите социални проблеми, доходи, цени, инфлация, към търсене на дългосрочни и устойчиви решения в енергетиката, икономиката и инвестициите. Нужно е укрепване на сигурността както във външен план, така и индивидуално за всеки гражданин и за бизнеса. Важно е да се пристъпи към бърза и ефективна съдебна реформа за реална борба с корупцията и злоупотребите с власт.

Aко изборът на партиите отново е предсрочни избори, считам за целесъобразно те да се проведат в началото на октомври, за да има един нов парламент легитимност чрез засилено гражданско участие. Това означава, че в оставащите дни до края на юли парламентът ще бъде натоварен с големи очаквания както за съставянето на управленско мнозинство, така и за приемането на важни закони, а правителството – с антикризисни действия и разработване на законите, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост.

Очаквам управленско мнозинство, което не с лозунги и ПР, а с реална и последователна работа да се ангажира с европейската интеграция на България и да не допусне страната ни да остане в периферията на Европа."

От думите на президента става ясно, че предсрочните избори ще се проведат на 2 октомври.

 

 

 

Коментари

  • Ахам

    12 Юли 2022 12:54ч.

    Отново си казват какво им е необходимо за легитимация на престъпленията, които имат за задача да вършат спрямо народа си - висока активност на избори. Който не го е разбрал, ще го учи по трудния начин!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Manuelhig

    12 Юли 2022 13:20ч.

    [url=https://hydraclubbiokex24.com/]Сайт гидра магазин[/url] - Hydra зеркало, Магазины hydra

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Waynechuts

    12 Юли 2022 13:35ч.

    Why can CBD make you fail a drug test. Click to see our Autoflowering Seeds. There are kids play places at both ends of the mall, making it a firm family favourite, and an extensive array of pubs, takeaways and select dine-in options. [url=https://cannabisguideusa.com/caramel-kona-coffee-kush-seeds/]caramel kona coffee kush seeds[/url]

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • KevinHOOTS

    12 Юли 2022 14:33ч.

    Truth will out Link to proverb. Don't spoil the ship for a ha'porth of tar. If you lie down with dogs, you will get up with fleas Link to proverb. The bigger they are, the harder they fall. If you pay peanuts, you get monkeys. There's many a good tune played on an old fiddle. A little of what you fancy does you good Link to proverb.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-мммммм..........да...........

    12 Юли 2022 13:01ч.

    На бас,че тогава ще сме в локдаун!И ще дават на пенсионерите по 200лв. да се ваксинират 4ти път.А машинките за изборите ще са същите.На смарт матик.Дето се командват от 10м. гаранция.А от колко макс. може не знам.Затова копралята трябва да играе преди изборите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Pontifex Maximus

    12 Юли 2022 13:07ч.

    Айде разпускай ги тия и да става, каквото ще става....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Броят на чуждестранните наемници в Украйна. Юли 2022

    12 Юли 2022 13:45ч.

    Броят и загубите на чуждестранни наемници по време на войната в Украйна. https://ic.pics.livejournal.com/colonelcassad/19281164/3263756/3263756_900.jpg Един от тримата български фашисти, биещи се срещу братушките, вече прави компания на бандера.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пак ще гласуваме като македонският дедо

    12 Юли 2022 14:40ч.

    Като го попитали политиците какво иска, той рекъл муде за да ми стане комплект с куреца от това което ми осигурените след предните избори!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пульо

    12 Юли 2022 15:38ч.

    Нинова може да прати Свиленски на консултациите, та Радев да оправи и него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    12 Юли 2022 16:19ч.

    Явно, че бави! Човешки го разбирам. На него ще падне да решава проблеми и кризи, които обективно нямат решение. Няма да мине с едно служебно, иде каскада: отново и отново. Всичко това в условия на омраза и жесточение! "Негово" правителство ще обясни на страната (без право на избор) за безумствата на ококорените, които пак бяха "негови". Короната тежи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    12 Юли 2022 16:25ч.

    Иде време за плащане на сметките . Няма да има невинни. Е, както каза Кокорчо от амвона, пардон - от парлам.трибуна, бедните ще духат по-яко! Огънят ще опърли всички. Няма да има повече фракове и папионки, шумяща дамска комприна. Кака Деси пак ще иска да отскочат до Будва (Църна гора), където да се поотъркат о разкоша на богатите, но вече няма да може!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що да Вида

    12 Юли 2022 16:28ч.

    И пак не разбрах за какво им е на бедни сигурност, и то сигурност, която очевано не може да ни запази от никоя реална заплаха?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    12 Юли 2022 17:52ч.

    очевидно ти момиче на повикване на козяк си изобщо в основата на "полит-кризата", очевадно си абсолютно нелигитимен, както и бсп дето те докаа, както е герб, както са ти рожбите от пп, както са клоуните от итн, дпс не ги слагам изобщо в сметката, остава едно възраждане, дето и на него му нямам 100% вяра, трябва да увиснеш на некое дърво...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи