Радев: Ако държава от НАТО провокира сблъсък с Русия, няма значение НС какво решение ще вземе - има Член 5

Радев: Ако държава от НАТО провокира сблъсък с Русия, няма значение НС какво решение ще вземе - има Член 5

Припрените реакции на наши политици и институции, че България няма да изпраща войски в Украйна, не значат абсолютно нищо, ако някоя друга държава член на НАТО провокира пряк сблъсък с Русия. Вие мислите ли, че вече има такива предпоставки? Наблюдаваме как риториката и действията в тази посока непрекъснато ескалират. 

Това коментира президентът Румен Радев пред български медии в Швейцария където е на посещение. Ето какво каза още той:

Време е българските политици да отворят "широко затворените си очи" за войната между Русия и Украйна и да положат усилия за нейното по-бързо прекратяване и намиране на пътища за мир, основан на международното право, вместо само да повтарят тези, които на някои от тях не са им много ясни.

Припрените реакции на наши политици и институции, че България няма да изпраща войски в Украйна, няма да значат абсолютно нищо, ако някоя друга държава членка на НАТО провокира пряк сблъсък с Русия. Вече има такива предпоставки, защото и реториката, и действията в тази посока непрекъснато ескалират. Държави членки на НАТО по един или друг начин са въвлечени в тази война – с предоставяне на разузнавателна информация, целеуказване, оръжия, муниции, подготовка, инструктори, съветници. Европейски лидери вече открито говорят за това присъствие, има и открити призиви страните от НАТО да отменят ограничението за използването от Украйна на оръжия за нанасяне на удари по руски военни цели, което дава основание на Русия да отговори.

Ние сме длъжни да предвидим всички възможни сценарии, включително и най-лошия, и да работим така, че той да не се реализира. Това е проява на здрав разум, а не всяване на страх. Ако нещо не е ясно, нашите политици могат да се допитат до експерти. Хора, които през живота си са стискали само детско пистолетче, вземат решения за изпращане на оръжия. Вземат и с лекота решения, които могат да доведат до риск за живота на много други хора, но те няма да подложат своя собствен живот на риск. Ако някои наши политици са много напористи в тези свои решения, нека преминат поне един месец интензивна военна подготовка и да подпишат декларация, че ако се наложи, ще воюват за България. Нека тези политици намалят ентусиазма си и да мислят повече. Очаквам ако нашите политици не могат да го осъзнаят, обществото ни да си дава сметка как може да приключи всичко това.

Някои истерични реакции на моите последователни тези, които защитават националния интерес, издават страх и зависимости. А изпразнените от съдържание клетви в евроатлантизъм и демонстративни действия на хора, които се самоетикетират като евроатлантици, издават по-скоро грижа за собственото им политическо оцеляване, а не за бъдещето на България.

 

Държавният глава е на посещение в Берн, където се срещна с швейцарския си колега Виола Амхерд. Той поздрави президента на Швейцария за инициативата да организира международна конференция, на която да се търси формулата за мир в Украйна. Изрази, обаче, скептицизъм в успеха на това начинание в отсъствието на Русия.

"Това е една изключително важна първа стъпка - да се говори не само за оръжие, за подготовка и победа, а и за мир. И аз поздравявам президента на Швейцария за тази важна стъпка напред, но и двамата споделихме, че не сме оптимисти, защото без другата страна не можем да очакваме практически резултати. Много е важно ще има ли повече държави - най-вече глобалният юг и Южна Америка. Важно е какви отговори ще дойдат от Китай, Република Южна Африка, Саудитска Арабия, Бразилия", коментира още Радев.

България ще участва на конференцията, но решението за това кой ще я представлява, е на служебния кабинет, допълни още Радев.

Държавният глава заяви още, че не е избягвал среща с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който в момента е на посещение в София. Визитите му в Унгария и Швейцария били съгласувани много преди да стане ясно, че Парламентарната асамблея на НАТО ще заседава в София. 

Коментари

  • Ахам

    27 Май 2024 15:57ч.

    Според зеления чорап, каквото каже НАТО, това ще стане. Няма какво да го обсъждаме. А вие си гласувайте, не им пречите, таман ще ги овластите, но после да не ревете!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Радев предател. Гробокопач на България, по-лош дори от Бойко Българоубиец

    27 Май 2024 16:33ч.

    Смърт

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    27 Май 2024 16:44ч.

    Тук малко лукави президента Радев. В чл. 5 ясно е записано, че (перифразирам) в случай на нападение срещу страна член на НАТО другите членове ОБСЪЖДАТ как да отговорят. И това е когато страната е нападната. Ако страна членка сама нападне друга държава договора на НАТО "не я лови", както собствено САЩ казаха на Полша когато тя се дървеше да вкарва войски в Украйна. Та така...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • блокиран

    27 Май 2024 17:03ч.

    "другите членове ОБСЪЖДАТ как да отговорят..." - ти как смяташ, къде се провежда "обсъждането"? и дали не е вече проведено. сериозно смяташ, че сегашната "политичаска класа" територията е в състояние да представи и отстои своя позиция? не смеши мои тапочки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • блокиран

    27 Май 2024 17:04ч.

    p.s. иначе президентът можеше да се обади, да пием по бира... дано си вземе бележка. ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Един от онези, които го разкритикуваха за изказването му за натовското участие в Украйна, беше лидерът на ДПС Делян Пеевски.

    27 Май 2024 17:29ч.

    Държавният глава ги посъветва: "Депутатите да преминат интензивна едномесечна военна подготовка и да подпишат декларация, че ако се наложи, те ще воюват за България".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идиот ли си

    27 Май 2024 20:52ч.

    27 Май 2024 16:33ч ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    28 Май 2024 0:42ч.

    Оле, на теория е така. Ама на практика??? Все едно - всички стават цел. Няма бягане...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мечтата на Зеленски

    27 Май 2024 16:00ч.

    Президентът рАДЕВ в своята достойна позиция всъщност огласи мечтата на Зеленски. Да не забравяме, че преди дни Радев се срещна на четири очи с Орбан, който има повече информация от кухнята.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мунчо пак подкрепя рашизма

    27 Май 2024 16:50ч.

    Орбан каза нещо много важно - че путлер не може да победи Украйна и ако можеше, досега щеше да го е направил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    27 Май 2024 17:29ч.

    Не, козяшки троле, Орбан нищо такова никога не е казвал. Много слабички са днес джендър опорките, май ще ти режат надницата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    27 Май 2024 17:52ч.

    Когато обесят Путин ще ви се изясни всичко, не по рано

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    28 Май 2024 11:18ч.

    Докато обесят Путин, да не вземем ние с тебе да хвърлим топа, а? И не по естествени причини... Така че гледай първо твоето канче, после плюй в чуждото. И не реви на чужд гроб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джон Картър от Барзум

    27 Май 2024 16:01ч.

    Боговете на войната потриват доволно ръчички. Решенията за войната се вземат в ситито и на няколко по тайни местенца , но не и в София. В София играят театър за пред стадото /публиката/ . ТСВ ще има , въпросът е след нея какъв ще бъде пейзажа. И без това се натрупа много отпадъчен човешки материал - поне 2/3 от човечеството не стават .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Затова сложиха Пеевски начело на ДПС

    27 Май 2024 17:37ч.

    За да ни вкара .... българин ....... във война с Русия, а не ...... турчин. ... Да не е явно! А реално турската държава ще е най-доволна от такова развитие на нещата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ахам

    27 Май 2024 16:06ч.

    Само се опитай фатмако, да приложиш чл. 5 в България, такъв звучен шамар ще получиш, че свят ще ти се завие!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бяхме навряни в Ес и НАТО без референдуми, с просто гласуване на предателите в прокълнатата сграда на жълтите павета

    28 Май 2024 14:52ч.

    С просто гласуване на същото място можем да излезем от ЕС и НАТО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фащизмът окека пейзажа

    27 Май 2024 16:11ч.

    На война да отиват тези, които подкрепят северноатлантическия фашизъм. Другите сме против войната. Най-добре е да се инициира референдум за излизане от НАТО и присъединяване към Русия и Китай. Поне един път в историята си да не сме с лудите юди демек...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    27 Май 2024 16:37ч.

    Що, като се присъединиш към РФ и Китай и ще постигнеш световен мир? няма да те мобилизират за някоя СВО? Питай мъжете в Домбас как ги "спасиха". Завинаги.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    27 Май 2024 17:01ч.

    Ще се присъединиш в някое психиатрично отделение!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • блокиран

    27 Май 2024 17:07ч.

    фифа, виж там речника... на първо време. не вреди. после и по същество ще приказваме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доНбас бе, тъпанар

    27 Май 2024 17:21ч.

    Да ти го туря в тъпия милиционер ! Донецки Басейн - съкратен Донбас. Ако дишането не беше автоматична дейност от продълговатия мозък, а зависеше от коровата функция, да си умрял от задушаване, глупако !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    27 Май 2024 17:53ч.

    Ти специално си за С. Корея. Там да ти даде др. Ким 1 купичка ориз.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • след разпада на отан и еврогей колхоза

    27 Май 2024 19:49ч.

    Тебе от Белене ще те пратим на обмяна на опит край някоя от доменните пещи на др. Ким.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @ доНбас бе, тъпанар

    27 Май 2024 20:08ч.

    Такива са тия кретеноиди, хал хабер си нямат за какво коментират, но са се надъхали като хрътки-разбирачи. Ако има някой, който не рзбира за какво говори Радев, това са тези жалки тъпанари, които нямат капацитета да погледнат отвъд носи си. А носовете им са завряни в мечтата запад, в която си въобразяват, че живеят. Само че никой не им е обяснил, че западът не ги бръсне за слива, докато тази наша държавица се превръща в кичозно гето за скъпи коли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    28 Май 2024 0:44ч.

    Вива, ако няма кой да ръчка русия и китай... едва ли ще има СВО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цирей

    27 Май 2024 16:11ч.

    Нещо повече. Ако се стигне до "чл. 5", то няма да има нужда и от задължително военно обучение, тъй като младите тик ток зайчета ще бъдат директно мобилизирани. Всмисъл, ще минат там някакво обучение, но няма то да е фокуса на събитията. Иначе, големия военачалник много взе да приказва. Време е за критични действия от страна главнокомандващият армията, все пак затова сме го избрали. Президента трябва да брани народа си, когато има външни заплахи. В случаят има и те идват от НАТО. В момента в България се намират хора, които след няколко месеца ще бъдат обявени за престъпления срещу човечеството. Може би е удобен момент за арести.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Посетител

    27 Май 2024 16:13ч.

    Шиши - новобранец... Бих платил за да гледам! 🤣🤣🤣

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "нали има чл. 5? "

    27 Май 2024 16:17ч.

    И какво точно пише там? Цитирам: "...ще окаже помощ на нападнатата страна или страни по Договора, като незабавно предприеме, индивидуално и съгласувано с останалите страни по Договора, такива действия, каквито смята за необходими...". Като има решение на парламента да не се пращат войници - нема се пращат, щото нема да се сметне за необходимо пращането им. Толкоз.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цирей

    27 Май 2024 16:28ч.

    Добра идея! Да го впишем направо в Конституцията. Така директно ще умножим чл. 5 на НАТО х 0 и приключваме с драмите. Ставаме пацифистка държава. Остава само да легализираме мариуаната и ...ай шот да шерииииф..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гаранцията за неизпращане на войска

    27 Май 2024 16:32ч.

    Вярвате ли, че сегашното мнозинство в парламента ще посмее да вземе независимо решение, само друго антивоенно мнозинство може да бъде гарант.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    28 Май 2024 10:58ч.

    "Като има решение на парламента да не се пращат войници - нема се пращат, щото нема да се сметне за необходимо пращането им. Толкоз." Аха, и как ще стане практически? Ние първоначално летално оръжие нямаше да изпращаме, само каски и бинтове, помните ли? А се оказа, че междувременно, много отдавна се пращали купища снаряди, ако разбира се, Порошенко не лъже със задника си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • трансатлантиците, клоните към безумие

    27 Май 2024 16:21ч.

    Световната юдосаксонска "демокрация" все повече го закъсва. Повишаването на ставките в реториката е признак на паника.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Mig-21

    27 Май 2024 16:25ч.

    Нашият президент май няма да се върше жив от Швейцария?!?!? На това ми намерисва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Mig-35

    27 Май 2024 16:29ч.

    Президента изглежда знае повече от колкото му се иска да каже на НАРОДА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • народ няма

    27 Май 2024 17:23ч.

    Има стадо от смучещи ракия и бичещи гюбеци чалгаджии. Ако имаше народ досега жълтите павета да са почернели от гневни хора с тояги.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Mig-35

    27 Май 2024 16:29ч.

    Президента изглежда знае повече от колкото му се иска да каже на НАРОДА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    27 Май 2024 16:29ч.

    Айде нема нужда. България е в последна фаза на раково заболяване и идва логичния й край. Всеки, дори избирателите на ПП-ДБ са убедени, че те са пълни некадърници и шарлатани, които не можаха да направят елементарни промени в конституцията обслужващи техните интереси, а на практика парализираха държавата. Всички гласоподаватели на ГЕРБ знаят, че ГЕРБ са мафиотска организация, но гласуват за тях за да се включат в хранилката. Същото нещо е за ДПС, които разбиха поминъка именно на турското население у нас. Не добавям останалите партии в НС за да не си губя времето... Всички гласуват за да се включат в хранителната верига на келепира. Това всичко е критична маса, където раковите клетки са завладели напълно организма. Няма какво повече да се косим. Деградацията в обществото е тотална и необратима.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Всички гласуват за да се включат в хранителната верига на келепира"

    27 Май 2024 16:33ч.

    В БГ гласуват максимум 25% от ей тая корпоративна многоцветна боя, останалите 10% са подарък от фалшификаторите откъм услужливите медии. Огромното мнозинство от хората умишлено и в знак на протест не участва в тоя колониален цирк, така добре формулиран от Вас като заглавие на поста ми.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    27 Май 2024 16:30ч.

    “нали има чл. 5”. Защо не го прочетете този прословут член 5-ти? Задейства се когато държава от НАТО е нападната, но не и когато напада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    27 Май 2024 17:48ч.

    Ми нали, когато нападне, ще се отговори, което ще се интерпретира като наоадение и се включва въпросният член.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не се включва

    27 Май 2024 19:14ч.

    провокираното нападение е грижа само на страната която го е провокирала. Иначе всяка страна членка може да реши да си урежда амбициите към трети страни за сметка на алианса. В този смисъл е и изискването всяка страна кандидат за членство да декларира че няма териториални претенции и други неуредени претенции към съседните си страни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    27 Май 2024 20:10ч.

    По-горе е цитиран членът: "...ще окаже помощ на нападнатата страна или страни по Договора, като незабавно предприеме, индивидуално и съгласувано с останалите страни по Договора, такива действия, каквито смята за необходими...". Този текст не обсъжда дали нападението е провокирано, защото преценката би отнела време, а изисква реакцията да бъде незабавна. Освен това не е случайно, че Столтенберг поставя въпроса за легитимността на обстрелването на руските територии на обща среща и даже не се обсъжда, а се издава индулгенция на хохлите - легитимно било, защото е в рамките на законната им самоотбрана. И това се превръща в общо решение за всички държави от НАТО, което трябва да се изпълнява, именно в смисъла на чл.5 - всеки отговор на Русия, по бази складове и т.н. на територии на държави от НАТО, ще се представи като агресия спрямо съответната държава. И ако нещо с разминава с устава на НАТО, няма проблем да се заобиколи - справка Ирак, Либия, Югославия. Нима НАТО имаше право да се намеси в Либия или Ирак. Нямаше, но заобиколиха устава чрез създаване на "коалиция на желаещите". И тук ще измислят подобна щуротия. Да познаем от един път - ние ще бъдем ли "желаещи"? И кво ще се случи, ако Русия гюмне Варна. Тя няма да го направи, защото във Варна живеят 20 000+ руснаци, но все пак?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    27 Май 2024 23:18ч.

    "И кво ще се случи, ако Русия гюмне Варна. Тя няма да го направи, защото във Варна живеят 20 000+ руснаци, но все пак?" Коварството на наглосаксите, както и друг път съм го изтъквал, е безкрайно! Те затова толкова настояват командния център да е във Варна! С една дума, руските граждани ще са им жив щит! Само, че при една война на оцеляване, а тя ще бъде точно такава, а не като сега-пазим мирното население, ракетите ще бъдат изстреляни по целите и няма да има време за други емоции!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    28 Май 2024 10:56ч.

    Има и друг поглед върху нещата. Руските граждани във Варна са само номинално руски граждани. А и са само 20 000. А войната е за живот или смърт. Тези граждани са наясно, какво ще се случи и в тяхната воля е да направят, каквото смятат за нужно. Ако смятат за нужно да останат в имотите си - воала. Вижте, война е... Няма място за разсъждения за законосъобразност, милост, емоции, симпатии и пр. Ако аз не те убия, ти мене ще убиеш. Всички друго е подгряване на жабата, за да не усети. В случая сме (сте) жабите. После няма защо да се реве - безсмислено е. Мисли се с настоящия акъл, не с подирния. Подирният ви, знаем, е много силен и правилен, ама келяв. Затуй, трубадури на войната - който сее ветрове, жъне бури. Третата война засега е неизбежна, разберете го. И няма да има милост за дребни мишки като нас. Единственият шанс, макар да ми се струва утопичен, е да се събудим и със сопите да избием глупостите от главите на побеснелите кучета на войната. Няма и не може да има друг начин. Времето за убеждаване отмина. Сега е време на за инструментите за налагане на убеждения. Или те, или ние. Среден път няма. Сега на ход е оня умник за фатмака и гъбите. Щото толкоз може. Друго не чакайте от такива. И те трябва да са сред "убеждаваните".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    28 Май 2024 10:59ч.

    Почне ли патакламата, върви, че търси, кой прав, кой крив. Що пишете глупости? Война е това, не игра на война, в която всичко може да се почне отначало. Мислете сега, а не сетне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Красимир

    27 Май 2024 16:39ч.

    Тук някои пишещи май наистина не разбират за какво говори президента Радев?! От всички политици у нас които се кълнат в "ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЦЕННОСТИ" и са готови под строй да ни вкарат във война с Русия за да оцелеят по един или друг начин днес, но без да ходят на фронта, само президента има смелостта да отстоява интересите на българския народ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock

    27 Май 2024 19:43ч.

    Абсолютно си прав! Радев каза точно това, че България е хваната и насила набутвана в гроба. И че въпреки и заради чл. 5, смъртта на държавата тук е предизвестена. Единствено трябва, като контрамярка, да се обучат водачите на партиите и депутатите им за по няколко седмици на военно дело и се изпратят немедлено на фронта! ... Това ще ги отрезви много бързо. Същото би било полезно за цялата тази отанска пасмина мършояди събрали се тук да погребват Света! И не лежете на това глухо ухо, че Путин ще се разкае пред разни шебеци, дори не стоплящи какво престъпление подготвят. Просто от слугинско безхаберие, глупост и необразованост! Каквото и да правят, те пак ще търчат, след 360° промяна, към пропастта. Но пък ако се завъртят и на 720° отгоре, вече ще са улучили "спасителната" посока...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно!

    27 Май 2024 20:22ч.

    Радев е един от малцината мислещи, разумни и логични останали политици в клоаката от лакеи, в които се е превърнала българската политика. Цялата тази плюеща долна сган да отива и да ръкопляска на кумирите си Кирчо и Сие. Докато те си плетат кошницата да им се лензят от някой остров. Не са дорасли още за смислени коментари тук. Сигурно защото са държали само пластмасови пистолетчета с насраните си гащи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Doksan Dokuz

    27 Май 2024 16:39ч.

    Значи ако Северна Македония ни нападне, пак Турция ще ни спасява, както през 1916 г. в Добруджа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    27 Май 2024 16:42ч.

    Не "кой ще ПРЕДСТАВЛЯВА България", а "кой ще ПРЕДСТАВЯ България! Защо поне президентът не си наеме грамотен човек да му пише изказвания?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bacho Кольо

    27 Май 2024 16:50ч.

    Ключовата фраза тук е "...друга държава член на НАТО провокира пряк сблъсък с Русия". По някаква своя причина, Радев предвижда, че държава от НАТО ще провокира сблъсък с Русия , а не обратото...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    27 Май 2024 17:52ч.

    Наистина, как така държава от НАТО ще провокира сблъсък с Русия? Не мога да си го представя. В НАТО са само гълъбчета с маслинова клонка в човчицата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПОРАЗЯВАЩИ ФАКТОРИ НА ЯДРЕНОТО ОРЪЖИЕ

    27 Май 2024 16:52ч.

    1. Светлинно излъчване и проникваща радиация - ядреното слънце предизвиква изпаряване на хората в най-близкия периметър, пожари и изпичане на хората в следващия периметър и смъртоносни изгаряния в третия периметър. В четвъртия периметър хората зърнали ядрения взрив ослепяват и/или получават лъчева болест и умират по-бавно. Периметрите са в зависимост от мощността на ядрения взрив. Атомната бомба над Хирошима е била взривена на 600 м. височина и първият периметър е бил до 1км. Сегашните атомни ТАКТИЧЕСКИ бомби И РАКЕТИ са ОТ ПОРЯДЪКА 100000 ТОНА ТРОТИЛОВ ЕКВИВАЛЕНТ = НА 6-7 ПЪТИ ПО-МОЩЕН АТОМЕН ВЗРИВ ОТ ТОЗИ В ХИРОШИМА. 2. Ударна вълна - помита къщи и цели блокове - остават само скелетите на железобетонните конструкции. 3. Електромагнитен импулс - унищожава всякаква електроника на огромна дистанция и прави невъзможно бягството с електрически и модерни автомобили от евро-2 нагоре. Работят само москвичите, ладите и трабантите, които са с карбураторно запалване и с нула електроника. 4. Радиоактивно заразяване - убива с допир до всеки предмет, радиоактивно заразен и с всяка радиоактивно заразена вода, храна и въздух. ОСВЕН ГОРНИТЕ ПОРАЖЕНИЯ, ПРИ ЕВРОПЕЙСКА/СВЕТОВНА ЯДРЕНА ВОЙНА, КЛИМАТОЛОЗИТЕ СА ИЗЧИСЛИЛИ, ЧЕ В ЕВРОПА ЩЕ НАСТЪПИ 10-ГОДИШНА ЯДРЕНА ЗИМА, ТАКА ЧЕ И ОНЕЗИ, КОИТО СА ОЦЕЛЕЛИ В ДЪРЖАВИ КАТО АВСТРИЯ И ШВЕЙЦАРИЯ, ДА ЗАГИНАТ - ОТ ГЛАД.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 0007

    27 Май 2024 20:49ч.

    Ядрено оръжие имат само американците. Видяхме го в Хирошима и Нагазаки. Както веднъж са посмели, така ще посмеят и втори път. И никакъв Жужо няма да посмее да им отговори. Вервайте ми.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Две нули ти стигат

    27 Май 2024 22:49ч.

    Другите цифри са ти в повече. Две нули (00) на вратата на негърски клозет в щата Алабама.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    27 Май 2024 23:55ч.

    На този малоумник му са много и две нули! Руснаците през октомври 1961 г. взривяват най-мощната термоядренна бомба-Цар бомба с мощност 50 мегатона тротилов еквивалент! Бомбата всъщност е била 100 мегатона, но руснаците се опасяват да не разцепят земята и затова намаляват мощността два пъти! Преди години упорките на евроатлантиците бяха, че руските ядренни оръжия вече са деградирали с годините и фактически Русия в момента няма действащо ефективно ядренно оръжие. Сега виждам, че нова упорка е в действие за да успокои дебилите евроатлантици! Нужно ли е да припомням, че и до ден днешен САЩ купуват обогатен уран235 от Русия за своите атомни централи! Специално за евроатлантическия дебил тук пускам линк до публикажция на филм на Свободна Европа във фейсбук за Цар бомба! Приятно гледане евроджендъри! https://www.facebook.com/svobodnaevropa.bg/videos/%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D1%83%D1%85%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D1%86%D0%B0%D1%80-%D0%B1%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B0/1482944898754117/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    28 Май 2024 11:03ч.

    За двойно по-малкият заряд истината е, че не са имали носител, който да пренесе този товар до мястото на взрива и след това да може да избяга, без да бъде поразен от факторите на ядрения взрив.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • към модератора

    27 Май 2024 17:10ч.

    Що изтрихте дебелия натоффски глашатай и британски агент, любител на психопата Невзоров, дето пише тъдява бре?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А Каганов е на мнение,

    27 Май 2024 17:10ч.

    че възпиращ ядрен опит в атмосферата над Черно море, с мисълта самоубийците от нАТО да видят слънце посред нощ, вече не може да има алтернатива. Удобно място са международните води на 15 морски мили източно от нос Тузла (Румъния) - на 44-я паралел, за да се спази Международното право. И за да се изключат поразяващите фактори на светлинното излъчване и проникваща радиация, и на ударната вълна, опитът да се проведе в стратосферата - на височина от 25-30 км, с тактически ядрен взрив от 100кт тротилов еквивалент (само 6-7 пъти по-мощен от атомният взрив над Хирошима). Така натовци ще усетят накъде отиват нещата, особено като им изпращят смарфоните, компютрите и всички останали електронни джаджи. Въздушното течение в стратосферата, по молба на варненци, се движи от изток на запад и се завихря над София, така че радиоактивното заразяване да не падне във варненските градинки, а да се изсипе в триъгърника на властта (смъртта) на Президентсвото, НС (БКП-партийният дом) и МС, и да посипе с радиоактивен прах главата на главоча Главчев и тиквата на Тиквун Банкянски, като Главна тиква в сянка. Натовският флот в Констанца - на 55 км от епицентъра ще изпращи, а в щаба на флота във Варна ще светнат червени лампички под фуражките на покорните български натовчета с черни и с червени пагони...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • A, не, никво Черно море.

    27 Май 2024 22:44ч.

    Ламаншът е къде-къде по-гут за слънце посред нощ. Ще се впечатлят повече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Ла Манша има опасност да се наруши Международното право :))

    27 Май 2024 23:01ч.

    Но идеята е полезна. Нека да е на още две места - в южната част на Северно море (на траверс на Лондон, гледайки към Полярната звезда) и в центъра на източната част на Бискайския залив, като салют към летните олимпийски игри във Франция!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Грешката е вярна

    28 Май 2024 12:49ч.

    Името на влиятелният приятел на Путин е Ка(ра)ганов, но най-вероятно е производно от каган или черен каган - караган - т.е., той е от онези наследници на хазарския каганат, за които няма ограничения в световната юдео-гражданска война, която тече в момента и част от която е и славянската гражданска война на територията на Русия, вкл. Крим, МалоРусия, НовоРусия и Запорожие. Въпросът е защо ние, българите, като уж най-мъдри и патили измежду славяните (на два пъти оставали без държава за общо 700 години) се набутваме между шамарите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Atanas

    27 Май 2024 17:14ч.

    До всички дето коментарат чл.5. Как ще се приеме ситуация при която Полша например прати войски в Украйна и Русия бомбандира на полска територия нейни обекти? Нима не разбирате ,че нещата са на ръба за пряк сблъсък и всяко по нататъшно действие ни приближава до ядрен апокалипсис.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • B2 Spirit

    27 Май 2024 17:18ч.

    Ще летя над Москва и Питър, Мурманск и Владивосток!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ще те направят на салата осколките на зенитките

    27 Май 2024 17:21ч.

    Само днеска има ударени на фронта два от вашите, и то изтребители. Такива бавни грозни картинки като тебе светят като коледна елха на радарите на ЗРК С-500 и С-400 и ще ви отстрелват от прилично разстояние.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цирей

    27 Май 2024 18:17ч.

    Къв апокалипсис, бе байчо? Натовците са подпечатали гащите с ако, щото са в амок. Малоумните каубойци са единствените, които са хвърляли атомни бомби по мирно население досега. Много им се иска пак да го направят, понеже дълговете яко са ги затиснали, само, че тоя път ще видят кон боб яде ли. Този път ще усетят какво е да падат бомби по собственото ти мирно население на собствен гръб. Този път бомбите ще падат директно в Лондон и в САЩ. Ние сме незначителна периферна територия, когато става въпрос за стратегически ЯО. Конвенционалната война ще стигне най-много до Молдова в наше направление. После следват големите ракети и дупе да им е яко там на всичките родови фашаги, начело с британците, римляните, евреите и всякаква друга католическа паплач.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мене не ме мисли, аз директно отивам в рая

    27 Май 2024 19:52ч.

    Колкото и да протестираш, костите ти ще станат на стъкло от бомбите на института Курчатов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    28 Май 2024 11:08ч.

    Надеждата на американците, че на техния континент ще паднат по-малко ядрени заряди. Други да отнесат тоягата. Уж умни хора, а какви глупости пишете. Ядреното оръжие е оръжие за възпиране на хора, които все пак имат някакъв морал. Това време вече е отминало. Сега, когато плановете за унищожение на Русия се разминаха с действителността, за тях няма друго средство, което в краткосрочен план да натика другите в пропастта, която стои пред тях. Война ще има. Кога - зависи от нервите на руснаците. Молете се да имат здрави нерви. Особено някои колеги, дето и барут не са помирисвали, ама иначе свалят самолети, трепят наред, развалят държави... Докато се събудят и се усетят, че гащите са пълни и мокри.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    27 Май 2024 17:22ч.

    Не знам дали родните ни политици осъзнаха, че ген. Решетников им "подаде топка" за отиграване. С изказването си, че Виденов е попитал Елцин дали да влизаме в НАТО и оня отговорил "влизайте щото и ние след известно време влезем", всъщност Решетников показа че влизането ни в НАТО бе в съвсем друга геополитическа ситуация, в която Русия не ни е била враг. Нашите пишман политици можеха "да се заловят" за това изказване и да откажат България да навлиза по-дълбоко във войната! Между другото добре би било Народното събрание да приеме закон за отстраняване на родни политици, които са обвинени в евентуално престъпление от някоя държава. Така би се предпазила България от изнудване на тази държава. Ясно е какво имам предвид!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    27 Май 2024 20:37ч.

    Обвинение срещу наш политик от чужда държава не може да е основание за неговото отстраняване. Защото така биха били държани и удобни подлоги, но може да е оръжие и срещу свестни държавници. Отношението спрямо българските политици трябва да е български проблем, а не щатскои, руски, турски, западен, източен. Това ако сме суверенна държава, разбира се, а не колониална прифронтова територия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su-35

    27 Май 2024 17:27ч.

    Иваните гъзове които пишат срещу президента... Кво да пиша то това се пише директно от цру агенти които са на наша теритоирия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не се чуди

    27 Май 2024 19:05ч.

    Почвай специална операция за деЦРУвизация!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е направихме триморията

    27 Май 2024 17:31ч.

    и се оказа, че от трите морета само нашето е потърпевшо, всички се скриха в столиците си, а Радев ги обикаля като цветарка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майна

    27 Май 2024 17:31ч.

    Радев май директно казва, че като сме в НАТО , директно се задейства чл.5....! Що така , бе , Радев? Орбан заяви да пишат Унгария НЕУЧАСТНИК? Или ти не смееш да заявиш, а? Кой ти каза, че ние незабавно трябва да се включим?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • asaan

    27 Май 2024 17:51ч.

    Писачо виж какво се е случило с главният редактор на 24ч. Повечето от вас дето се продадохте за жълти стотинки ви чакат подобна участ. И не се опитвай да предпишеш твойте грехове на другиму.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майна

    27 Май 2024 18:03ч.

    Ти нормален ли си , бе?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    28 Май 2024 11:23ч.

    Майна, ми и Радев това казва... Но кой да чете - чукча писатель. Казва ви човека, мислете и не правете глупости... Най-добре си стойте настрани... Каквото и Орбан казва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кузелич

    27 Май 2024 17:36ч.

    Другари, ще докопат и вас. https://m.independent.ie/irish-news/politics/we-broke-up-years-ago-clare-daly-on-latvian-mep-being-probed-over-russian-spy-claims/a881263189.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    27 Май 2024 17:40ч.

    Залагам кило кръв, че ако руски войски дойдат до границата ни.... Радев ще заповяда на армията ни да сложи оръжие и да се предаде. А той лично ще издигне руското знаме над Президентството!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    27 Май 2024 18:16ч.

    Това в коя паралелна вселена?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мамо, мамо, я ги виж

    27 Май 2024 19:55ч.

    Всеки път братята са идвали като освободители, посрещани с хляб, сол, музика и цветя от цялото население. Въодушевлението само ще нараства с приближаването им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Генерал Колев

    27 Май 2024 20:15ч.

    И аз ги посрещнах въодушевено, чудесно ги посрещнах.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майна

    27 Май 2024 17:44ч.

    Шолц отказа да дава оръжия , които да се използват срещу територии на Русия ! Вчера! Радев , що не се позова на това! Не може- щото Той подписа в Букурещ ,че ще сме Първа линия на НАТО! ПРОВЕРЕТЕ! Орбан изпрати тогава( от деветте държави там) министъра на външните си работи и не подписа! Голяма мишка е Радев! Сега се крие зад чл.5 !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    28 Май 2024 11:26ч.

    Споко, Майна, след 10 дни Шолц друга песен ще запее. Ако посреднощ не видим хиляди слънца.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руски плашипутарник

    27 Май 2024 17:51ч.

    И пропаднал рубладжия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    27 Май 2024 19:08ч.

    Хайде, като не искаш преговори - утре се готви за фронта. Като те викнат в 4 сутринта, хващаш мешката и отиваш в окопите да убиваш рубладжии. Ще го направиш ли? Това ще стане, ако се задейства член 5-и.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Грантополучателя мужи е велик само пред компа

    27 Май 2024 19:56ч.

    Как изобщо да тръгне, като ще е напълнил догоре шароварите с кафяво и миризливо от страх.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Радев е прав

    27 Май 2024 18:04ч.

    Радев е прав за чл. 5, защото чл. 3 гласи, че всяка страна е готова да защитава себе си и ДА ПОМАГА в защитата на другите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майна

    27 Май 2024 18:17ч.

    Няма такова нещо като тълкувание. Няма агресия от страна на Русия към страна от Алианса.Става с решение на всяка една, поотделно! Я стига с тези интерпретации!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Той поздрави президента на Швейцария за инициативата да организира международна конференция, на която да се търси формулата за мир в Украйна.

    27 Май 2024 18:07ч.

    Китай, Бразилия и Южна Африка отказват да участват в "глобалната среща на върха" за Украйна в Швейцария. Американското начинание отново е провал

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Целта е да прекъсне духовната и историческата връзка между България и Русия

    27 Май 2024 18:29ч.

    Американският посланик последователно си изпълнява задачите, една от които е да прекъсне духовната и историческата връзка между България и Русия. Тази войнствена декларация за удари по Русия не случайно беше приета точно в България, която беше поставена на картата на Европа с цената на много жертви именно от Русия, след 500 години турско робство

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • само забравил се анти българин

    27 Май 2024 19:02ч.

    Отпуснаха му малко каишката, почна пак да обикаля дружките си из Европа и воала - той пак си повярва и почна да плещи и манипулира! Ситуацията, която разиграва е невъзможна, защото решенията в нато се вземат от всички! Но факта, че си позволява да говори така ни връща във времената на снимката с путин, където с деса са вероятно на колене, щото са бая по-ниски от исполина!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    27 Май 2024 19:18ч.

    Първо- пише се "самозабравил" и "антибългарин". Война ли искаш? Войник ходил ли си? Задейства ли се член 5-и го закъсваме. Не си мисли, че нашите поглоги няма да обявят всеобща мобилизация. Ще принудят Радев да я подпише. Тогава заминаваш за фронта. Ако Русия не дай Боже тръгне срещу нас, наясно ли си, че ще ни превземе за няколко дни. Ще измрат хиляди невинни хора. Варна ще е в руини. Дунав мост 1 и 2 няма да ги има. Русе, Безмер, Ямбол, Кабиле, Стара Загора....само един Кинжал да падне-ние нямаме ПВО с което да я спрем....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гласовете ви чувам

    27 Май 2024 19:16ч.

    Мда, кожените пистолетчета са ги стискали като малки пионерки..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво,

    27 Май 2024 19:20ч.

    Г-н Президент!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    27 Май 2024 19:21ч.

    Кой знае защо, не помня някой да е задействал чл.5. Може би защото НАТО не е защитавало никого.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ako

    27 Май 2024 19:30ч.

    която и да е държава от НАТО е провокатор на война с Русия, тоест Тя първо е нападнала Русия, самата тя е виновна, защото тя е провокирала тази война и ние не сме длъжни да я защитаваме, защото тя е агресора! Да се оправя сама!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валя

    27 Май 2024 19:44ч.

    Държавният глава ги посъветва: "Депутатите да преминат интензивна едномесечна военна подготовка и да подпишат декларация, че ако се наложи, те ще воюват за България". Адмирации, г-н Президент 💯👍Браво! 👏

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво, гусин Резидент

    27 Май 2024 20:49ч.

    Декларации, али-бали. Важното е: "ако се наложи". А няма да се наложи, защото вместо резидента-триморец и другите атлантичета ще ходят в окопите изборни гъбари, салатно-ракиени борци, козяшки тролове и други от местния "матриал".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    27 Май 2024 20:01ч.

    Като е такъв мъж с топки що се скри, а говори от Швейцария. Щото няма топки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Президенто да ме фане за 5тия член

    27 Май 2024 20:06ч.

    И ако не спазим член 5, кво? Натовци ще ни нападнат ли? Заград отряд ще ни пратят? Нема такъв филм да те заставят да участваш ако не искаш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Президенто да ме фане за 5тия член"

    27 Май 2024 22:51ч.

    Пет ли имаш бе? Баси мутанта. Пет, ама меки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Той е крава

    28 Май 2024 0:30ч.

    с 5 мами..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    27 Май 2024 20:21ч.

    Крайно време е Радев да престане да шикалкави и да нарича нещата с истинските им имена. Война между Русия и Украйна няма, нито фактически, нито формално обявена от която и да е двете държави. Ако беше истинска война, Украйна вече нямаше да съществува. Войната е между ЗапАда и Русия и е хибридна по модерния наратив, а нейният инициатор е първият. Има Специална военна операция, която прерасна в политически действия чрез отделянето на регионите с руснаци и приемането им в РФ. Чл. 5 от договора за НАТО е пълен булшит, този алианс ако се счепка в истинска война с Русия ще се разпадне през първата седмица или ще престане фактически да съществува заедно с държавите след стратегически ядрени удари. Какво се е размънкал за мир, дипломация, дрън-дрън, видно е, че такива от шефовете му не се целят. Да каже ясно, че е против шатските бази в България, натовски, американски или други западни военни центрове, щабове, бригади, дивизии и прочие. Да каже и какво стана с нашите ракети С-300, самолети СУ-25, танкове и прочие. Да каже и ще затриваме ли ядрената енергетика с безумията 40 милиарда за пропаднали щатски "технологии" и подаръка на двата реактора за Белене на укрите. Да говори по същество и като Президент и Главнокомандващ, а не да дрънка и да мрънка в стил резидент "лукова глава". Което няма да стане, защото ми е ясен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво Радев

    27 Май 2024 20:51ч.

    Един мъдър президент, военен летец, вижда накъде отиват нещата. Позицията му е абсолютно правилна и добре аргументирана. Благодаря.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За съжаление,

    27 Май 2024 20:55ч.

    Точният е точен! Радев трябва да каже истината, а не така заобиколно, тебе думам куме, сещай се снахо! Но смятам, че сега само репетира и скоро ще дойде и този момент!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • о.з. редник Eisblock

    27 Май 2024 21:46ч.

    Дрогаре бивши военни, аматьори строеваци, авджии на питомни прасета. Нека да си изясним как святата ни наивност пречи да разберем какво г-н Главнокомандващ се опитва да ви каже. А именно, че независимо дали има провокатор или не, дали външен провокатор имитира руско "нападение" над някое от прасенцата на отанската кочинка, член 5-ти ще влезе в сила и цялото войнство на таваг. Карлеоне ша го юрнат къде Москва! По-скоро ще думнат ракетите с ядрени заряди и нека след това някой да разследва, кой пръв е започнал и кой е крив - кой е прав. (Да сте забравили Буча, как се създава видимост? Ъ?) С други думи, член №5 ще влезе в сила, когато хегемона реши, че му трябват печени прасенца на скара. Туй искаше да ви каже Радев. И понеже на тема прасета един уважаван партиен вожд, на всяка тенджера и цукало - мерудия и е особено чувствителен, той днеска сутрин пръв се изкеври в лицето на Президента. Защото знаеше какво казва Радев. Толкоз , по този Член №5, па и за всички останали видове Членове, даже и не членове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Недей адвокатства на Радев

    27 Май 2024 23:42ч.

    Достатъчно наивни бяхме.. И още се намират. Питай какво подписаха ,,Букурещката девятка,, и да не измушва като...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мислещ

    27 Май 2024 23:52ч.

    Уважаеми читатели на "Гласове ". Покажете , че сте най-интелигентната аудитория. Не се хващайте за всяка дума на държавния глава. Може някъде да не е съвсем точен , някъде да е преувеличил . Вижте главното: 1. Той е категоричен противник на продължаването на конфликта, на предоставянето на оръжия и е за мирно решаване още от самото му начало. 2. Той е категоричен противник на замесването на България в конфликта по какъвто и да е начин, включително и на предоставянето на оръжия от самото начало. Тази негова позиция е ясна отчетлива и последователна , тя е и в България и пред света - не е само за вътрешна употреба. Ако сме честни трябва да признаем, че с такава позиция в ЕС са само Орбан и Фицо. За такава позиция се изисква мъжество и смелост, защото си навличаш мощни врагове, в Европа и в САЩ. Покушението срещу Фицо показа , че омразата не е само на думи. Колко от вас уважаеми читатели имат такова мъжество и смелост, ама бъдете честни. Браво на Радев, гордея се че имам такъв президент! А сега за днешната му позиция- той ни предупреждава за огромната опасност която е надвиснала над страната ни- над децата ни над внуците над земята ни . Защото знае доста повече от нас. А сега запомнете нещо от мен, защото и аз знам малко повече. АКО САЩ РЕШАТ ДА ЗАПОЧНАТ ВОЙНА СРЕЩУ РУСИЯ, НИЕ ЩЕ БЪДЕМ ВЪВЛЕЧЕНИ СЪС СИГУРНОСТ И ЗА НИКАКЪВ ЧЛ.5 НЕ СТАВА ВЪПРОС. ПРОСТО НАС НИКОЙ НЯМА ДА НИ ПИТА. РАЗБРАХТЕ ЛИ ИЛИ ТРЯБВА ОЩЕ ДА ВИ СЕ ОБЯСНЯВА. КОЛКОТО НИ ПИТАХА ПРИ ПЪРВАТА СВЕТОВНА ИЛИ ПРИ ВТОРАТА. ЗА ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВИМ НА ВОЙНАТА СЕГА, ЯСНО И КАТЕГОРИЧНО КАКТО ПРЕЗИДЕНТЪТ, А НЕ ДА СЛОВОБЛУДТСВАМЕ. Това иска да ви каже Президентът. Разбрахте ли ?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ей, голямо ,,подмазване,,

    28 Май 2024 0:30ч.

    Ха ха ха..Първото ,дето е точкувано от ,,екипа,, ли е , а второто от теб? И понеже сме интелигенти не се вързваме на толкова ,,плитки,, аргументи. Винаги идва момента на истината..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock

    28 Май 2024 2:20ч.

    Изглежда не си разбрал, че в същност става дума за ТВОЯ ЖИВОТ, НА ТВОЙТЕ БЛИЗКИ, ЗА НАШИТЕ ЖИВОТИ, НА ВСИЧКИ ХОРА. Животи поставени на карта от една ШАЙКА БЕЗУМЦИ, ВИНОВНИ ЗА СИТУАЦИЯТА. Ти и твоите ПОДОБНИ не схващате ли за какво става дума?! ЗА УНИЩОЖЕНИЯ НА ВСИЧКО, което виждаш наоколо си. Безвъзвратно, за КРАЙ на всичко! ... Потресаващо е, кретенщината която тласка тези БЕЗУМЦИ в стадната им увлеченост да продължават безумието си! Безапелационно: - Отаня, всичките тези "държавници" на ЕС довели с действията, не компетенцията си и със слугиндажа си пред безумната сащисана престъпна шайка, до сегашната, на ръба на ядрената война, ситуация! Те може да са луди, а какви сте всички вие с поддръжката си за тях?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Contra

    28 Май 2024 4:05ч.

    Член 5 е без никакво значение. Както и кой да е друг член. Единственото което има значение е какво ще им бъде наредено на ГЕРБ-ДПС-ЛГБТИ. Каквото им се каже, това ще направят. Просто Радев ви го каза по-официално. Кое не е ясно?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Йом а‘ Ацмаут

    28 Май 2024 8:26ч.

    При налични пет члена, сложи два на евроатлантическия си партньор

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • one

    28 Май 2024 8:29ч.

    В коментарите се крие истинската тиня

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • прозорецът на радев

    28 Май 2024 9:19ч.

    Отличен вариант за Мирно решаване на конфликта е връщане на онанато в границите му от 1997 година. А още по-мирно решение за сигурността на Бг е приемане на Бг в ОДКБ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не се

    28 Май 2024 15:26ч.

    притеснявайте за тези, които славословят войната, те са от голямото добрутро, заплатено добре от началниците, те първи ще разберат, какво ни чака и в подходящия момент ще се изметат в чужбина да си получат парите. Опекли са си работата предварително и затова са толкова нагли. Макар че в историята има примери, че не винаги тези началници са толкова добри, знаем какво стана преди в Афганистан!!...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи