Путин: Западните елити забравиха докъде ни докараха нацистките претенции за световно господство

Путин: Западните елити забравиха докъде ни докараха нацистките претенции за световно господство

В момента цивилизацията се намира в преломен момент. Срещу Русия отново се разгоря истинска война. Но ние дадохме отпор на международния тероризъм и ще защитим жителите на Донбас, като ще гарантираме и нашата сигурност. Това заяви в своята реч на Червения площад по случай Деня на победата - 9 май - руският президент Владимир Путин. 

"Западните елити са забравили до какво доведоха нацистките претенции за световно господство. За Русия няма враждебни нации нито на Запад, нито на Изток. Срещу Русия отново е започнала война, но страната ще гарантира сигурността си”, каза още Путин.

Той отбеляза, че Москва иска да види бъдеще на мир, свобода и стабилност, а всяка идеология на превъзходство е отвратителна и неприемлива.

"Но западните елити говорят за своята изключителност, разиграват хората и провокират кървави конфликти, сеят русофобия и агресивен национализъм. Ние се гордеем с участниците в специалната военна операция. С всеки, който се сражава на първа линия, който под обстрел спасява ранени. Няма по-важно дело сега от вашата бойна работа. От вас днес зависи сигурността на Русия, от вас зависи бъдещето на нашата държава и народ. Вие с чест изпълнявате вашия воински дълг, като воювате за страната", подчерта Владимир Путин. 

Руският президент посочи, че Западът провокира конфликти и сътресения, унищожава ценности, за да продължи да налага своите правила, които всъщност са система на грабеж и насилие.

"Тяхната цел, и тук няма нищо ново, е да постигнат колапс и унищожение на страната ни, да зачеркнат резултатите от Втората световна война, окончателно да разбият системата на глобалната сигурност и международното право и да задушат всички суверенни центрове на развитие", каза президентът.

По думите на Путин, противниците на Русия са забравили кой е победил "чудовищното глобално зло във Великата отечествена война".

"Прекомерните амбиции и арогантността неизбежно предвещават трагедии. Точно по тази причина се случи катастрофата, която сега преживява украинският народ. Той стана заложник на държавен преврат и изградения на основата му престъпен режим от Запада, стана разменна монета в реализацията на западните жестоки и користни планове", добави руският държавен глава.

Той заяви, че украинският народ е станал заложник на държавния преврат през 2014 г. и плановете на Запада.  Според президента на Руската федерация това е причината за катастрофата в Украйна.

Парадът бе открит от суворовците от Московското военно музикално училище "В. М. Халилов“, а преминаването на механизираната колона по традиция ще започне с емблематичния съветски танк Т-34.

 

Група знаменосци изнесоха флага на Русия и Знамето на победата на Червения площад, издигнато над Райхстага от войници от 150-та Идрицкая дивизия през 1945 г.

 

На централния подиум са руският президент Владимир Путин, лидерите на Армения, Беларус, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Туркменистан и Узбекистан - Никол Пашинян, Александър Лукашенко, Касим-Жомарт Токаев, Садир Джапаров, Емомали Рахмон, Сердар Бердимухамедов и Шавкат Мирзийоев, като както и ветерани и гости на събитието. Домакин на парада е министърът на отбраната на Русия генерал от армията Сергей Шойгу, събитието е водено от главнокомандващия Сухопътните войски генерал от армията Олег Салюков. След доклада на министъра за готовността за парада, държавният глава на Русия Владимир Путин започна речта си.

 

 

Коментари

  • Баш нацистът

    09 Май 2023 10:48ч.

    обвинява западните елити, че забравили нацизма. Толкова нагли могат да бъдат само руснаците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    09 Май 2023 10:53ч.

    Монархо фашистите във България днес наддигнаха глава . Явно народният съд не си е свършил работа добре . Нищо следващият народен съд ще си свърши работа по ефиксно ,та и помен да не остане от вас и поколенията ви .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    09 Май 2023 11:09ч.

    Толкова нагли могат да бъдат западните колонизатори-робовладелци, изобретили и използвали нацистката идеология, за да избиват и грабят наред!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    09 Май 2023 11:09ч.

    Какво значи, според теб, "нацизъм"???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    09 Май 2023 11:20ч.

    "Какво значи, според теб, "нацизъм"???" -- защо му обръщаш внимание? или е от платените драскачи, или пък от ония, които още не са забравили болката южно от кръста през 1945-та.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    09 Май 2023 11:26ч.

    Ако не си с руски паспорт не можеш да живееш в жа.ките 87 000 кв. Км. Окупирани от Матушката ти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    09 Май 2023 12:17ч.

    87 000 кв. км са почти колкото територията на България. Жалки са ти мащабите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • pierre

    09 Май 2023 12:28ч.

    баш простака вместо да пишеш глупости заеми се с читави дейности - присъщи за комплексар като теб,, цепи дърва. иди за гъби,,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    09 Май 2023 12:47ч.

    Айде пак, скоро и толкова няма да са.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винкела

    09 Май 2023 12:47ч.

    Защо въобще му отговаряте на този г#з?!? Надявате се да го образовате? Или да се откаже от жълтите стотинки, срещу които е продал съвестта си, бъдещето на децата си? Пуска ви една тъпня и .... Ignore! В най-добрия случай заслужава една псувня, която обаче Дачков да не трие, ako не иска да е само ретланслатор, който заработва от реклами.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До Павел Горинов, обикновен психопат

    09 Май 2023 13:42ч.

    До Павел Горинов, обикновен психопат 09 Май 2023 13:36ч. Абе Павка, абе Горинов, защо не си гледаш старините в Хисаря, където си ситуиран пред компютъра, ами непрекъснато пишеш в този сайт? Разбрахме, че си "Ким Чен Ун", "бандеровец", "бандеровка", "мужик", "путлерист", "зелен чорап от нато", "ауспуха на льотчика", "дяволът се казва путин", "Чърчил" ... и още десетина никове. Айде отивай в Дневник да информираш твойте дружки за психичното си разстройство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поздравления за "Гласове"!

    09 Май 2023 11:03ч.

    Честит 9 май - ден на Победата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Присъединявам се....

    09 Май 2023 11:31ч.

    Честит 9 май -ден на Победата, на всички които празнуват днес.... На всички българи, които имат близки служили в Първа българска армия с численост 130 000 души под командването на генерал Владимир Стойчев, която осигурява крайния южен фланг и тила на Трети Украински фронт. Задачата на българите е твърде отговорна, но те не разполагат с достатъчно модерно оръжие и имат едва 25 танка. Драматичната схватка с доскорошния съюзник – Германия, записва с кървави букви славната Дравска епопея, обезсмъртила имената на хиляди български воини......В тяхна памет...! На моят дядо, участник там...и завърнал се!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    09 Май 2023 12:21ч.

    Да не забравяме и първата фаза на войната. Първа, Втора и Четвърта армия. Страцин и Стражин, Куманово, Прокупле, Косово...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    09 Май 2023 11:23ч.

    маршал Жуков за европейците (през 1945 г.): "Ние ги освободихме от Хитлер и те никога няма да ни го простят." N'oubliez jamais: в последните дни на ВСВ, Райхстага в Берлин е бил защитаван от холандци, белгийци и испанци! а френските есесовци последни са напуснали бункера на фюрера с вдигнати ръце, след като германците отдавна вече се били предали ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    09 Май 2023 11:27ч.

    Тия от Източна Европа дето ви сърбаха попарата със сигурност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • длагнест

    09 Май 2023 11:41ч.

    На автентичния нов Парад на Победата в СВО на Червения площад в някоя от следващите години закономерно ще присъстват не само другарите Си и Ким Чен Ун, но и очакваме турският президен Ердоган, унгарския минпред Орбан и следващия (стар) президент на САЩ Тръмп.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ибреее

    09 Май 2023 12:35ч.

    Ким Чен Ун , върви по дяволите, трол нещастен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До Павел Горинов, обикновен психопат

    09 Май 2023 13:45ч.

    Абе Павка, абе Горинов, защо не си гледаш старините в Хисаря, където си ситуиран пред компютъра, ами непрекъснато пишеш в този сайт? Разбрахме, че си "Ким Чен Ун", "бандеровец", "бандеровка", "мужик", "путлерист", "зелен чорап от нато", "ауспуха на льотчика", "дяволът се казва путин", "Чърчил" ... и още десетина никове. Айде отивай в Дневник да информираш твойте дружки за психичното си разстройство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Забрава?

    09 Май 2023 12:25ч.

    "Западните елити забравиха докъде ни докараха нацистките претенции за световно господство" - Вълкът козината си мени, но нрава - не. Не каза ли Жозеп Борел, че западният свят е рай, а всичко извън него - джунгла (или нещо подобно в този смисъл.) Претенциите на западните елити са перверзни - дали ще ги наречем нацистки или не, няма значение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    09 Май 2023 13:44ч.

    "Четвърторайхски" претенции... https://bezlogo.com/2022/11/четвъртият-райх-част-първа.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Име

    09 Май 2023 13:48ч.

    Честит Ден на Победата! Тази страна никой не може да я победи! Те се обединиха да защиват страната си преди 70 и кусур години, те се обединиха и днес в Донбас! Ние в България имаме една поговорка: "Вместо да му избодат очите, те му изписаха веждите!" A ние сме малък и жалък народ с големи претенции без покритие днес, и отново на стрната на булката... Срам ме е от нас...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • София

    09 Май 2023 14:27ч.

    Честит ден на победата над фашизма ! Вечна памет на героите ! Слава на Русия !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мила от Марс

    09 Май 2023 14:32ч.

    Великата Европа не може да прости на Русия, че без нея беше загубена. Пълен абсурд е да се чества оцеляването на Европа след ВСВ, като се игнорира Русия.На Русия не ѝ прощават, че не падна в лапите на западния либерализъм, който щеше да я довърши, че успява да се защити и да си запази достойнството. Особено това последното не могат да ѝ простят българските евроатлантици. Западът не може да прости на Русия, че не рухва, не фалира и не му предоставя ресурсите си на тепсия, че продължава да се развива самостоятелно, извън неговия контрол. И не се чувства виновна. Това е особено нахално. Затова Русия винаги ще бъде "лоша".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Критичен

    09 Май 2023 14:56ч.

    Точно казано.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не му предоставя ресурсите си на тепсия

    09 Май 2023 15:12ч.

    предоставя ги охотно - срещу зелени хартишки

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    09 Май 2023 16:13ч.

    Честит ден на победата. Не обръщайте внимание на тролетариата,те толкова си могат.Нека си спомним Булат Шалович,"От Курска и Орла война нам довела до само вражески второто,такие правила." И този път ще се случи същото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Булат Окуджава—Десятый наш десантный батальон

    09 Май 2023 17:38ч.

    Здесь птицы не поют, Деревья не растут. И только мы к плечу плечо Врастаем в землю тут. Горит и кружится планета, над нашей Родиною дым. И, значит, нам нужна одна победа, Одна на всех. Мы за ценой не постоим! Одна на всех. Мы за ценой не постоим! Припев: Нас ждет огонь смертельный, И все ж бессилен он. Сомненья прочь: Уходит в ночь Отдельный Десятый наш Десантный батальон. Десятый наш Десантный батальон. Лишь только бой угас, Звучит другой приказ. И почтальон сойдет с ума, Разыскивая нас. Взлетает красная ракета, Бьет пулемет, неутомим . И, значит, нам нужна одна победа, Одна на всех. Мы за ценой не постоим! От Курска и Орла Война нас довела До самых вражеских ворот. Такие брат дела... Когда-нибудь мы вспомним это И не поверится самим, А нынче нам нужна одна победа, Одна на всех. Мы за ценой не постоим!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sgt. Pepper

    09 Май 2023 18:50ч.

    Снимката от парада с Шойгу предлага богат материал за разследване на Белингкат. Номерът на лимузината му е 0001, за който, всички го знаем отлично, трябва да се е изръсил доста на техния КАТ. Значи, Шойгу има сенчест бизнес, и не се притеснява да го показва. Значи, неговата фракция е взела връх над пригожинската. Пригожин, за да оттърве кожата, вече ще трябва да влезе в Бахмут, защото номерът "владеем 87.3% от града" вече не минава. Значи, тази пролет няма да има украинска контраофанзива. Грозев може да си позволи кратък отдих на Сейшелите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи