Путин: Западът ще смени Зеленски през първата половина на 2025 г.

Путин: Западът ще смени Зеленски през първата половина на 2025 г.

Руският президент Владимир Путин смята, че Западът възнамерява да „припише“ всички непопулярни решения на украинския президент Владимир Зеленски и да го смени с някой друг през първата половина на 2025 г.

„Има решение на Конституционния съд (на Украйна) от 2015 г., където директно е записано: мандатът на президента е пет години и това е. За какво говорим? Западът просто не иска да го смени сега, не е дошло времето. Вече казах това, но това, струва ми се, е очевидно за всеки. Всички непопулярни решения ще бъдат приписани на него, включително намаляването на наборната възраст. Тогава ще бъде сменен. Мисля, че това ще стане някъде през първата половина на следващата година“, отбеляза руският лидер в разговор с репортери.

Путин обясни, че руски юристи са анализирали Конституцията на Украйна. „Там вече е написано, че в случай на военно положение правомощията, включително правомощията на върховния главнокомандващ, преминават към председателя на Радата“, посочи руският президент. „В закона за военното положение също пише, че няма да има президентски избори, но не пише, че неговите правомощия са разширени, което означава, че влакът е тръгнал“, подчерта руският президент.

 

 

Говорейки за това, че колективният Запад непрекъснато повишава нивото на ескалация с надеждата, че Русия ще се уплаши и ще претърпи стратегическо поражение на бойното поле, Путин зададе риторичен въпрос: защо да се страхуваме и не е ли по-добре в този случай да отидем до края? „Наистина, виждаме това, наблюдаваме, че те  постоянно нагнетяват, ескалират ситуацията, явно разчитат, че в един момент ще се уплашим“, обясни руският лидер. - Но в същото време те казват, че искат да постигнат стратегическо поражение на Русия на бойното поле. Какво означава това за Русия? За Русия това означава край на нейната държавност. Това означава краят на хилядолетната история на руската държава - мисля, че това е ясно на всички. И тогава възниква въпросът: защо трябва да се страхуваме? Не е ли по-добре тогава да отидем до края?“. Затова според него онези, които смятат, че Русия ще се уплаши и ще допусне края на държавността си, „правят още една голяма грешка“.

Руските въоръжени сили се готвят за всички възможни сценарии за развитие на събитията в зоната за специалната военна операция, каза Владимир Путин пред репортери в края на държавното си посещение във Виетнам. Опитите на украинската страна на всяка цена да изтласка руските въоръжени сили от Харков ще струват много скъпо на Киев, добави руският президент. Същевременно той подчерта: Русия няма за цел да се доближава до Харков. „Това е, така да се каже, тактическо направление и врагът ще се опита да го представи като стратегически успех, ако успее“, отбеляза Путин.

Условията на Русия за разрешаване на конфликта в Украйна ще се променят в зависимост от ситуацията на фронта, каза още пред репортери руският президент Владимир Путин. „Ще се променят и нашите условия в зависимост от ситуацията на място“, каза руският лидер. „Повтарям: всичко ще зависи от това, което се случва в реалния живот. Тогава, разбира се, ще изхождаме от това“, добави Путин.

Русия все още не възнамерява да въвежда в ядрената си доктрина клауза за превантивен удар: за унищожаването на противника е достатъчен ответен залп, заяви още руският президент пред репортери. „Превантивен удар все още не ни е нужен, защото при ответен удар противникът ще бъде гарантирано унищожен“, обясни руският лидер, коментирайки възможността за актуализиране на ядрената доктрина. 

Според доктрината (Основи на държавната политика на Руската федерация в областта на ядреното възпиране от 2020 г.) използването на ядрени оръжия от Русия е възможно, ако противникът използва тези или други видове оръжия за масово унищожение срещу Русия и нейните съюзници, получаване на достоверна информация за изстрелването на балистични ракети за нападение над Русия и нейните съюзници, въздействие на противника върху обекти, необходими за отговор на ядрените сили, както и в случай на агресия срещу Руската федерация с използване на конвенционални оръжия , когато е застрашено самото съществуване на държавата, припомня ТАСС.

Коментари

  • така си и знаех

    20 Юни 2024 21:43ч.

    Ende mamma soltanto felice!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    20 Юни 2024 21:58ч.

    Доста зелении ще извърши за това време ....................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • краят на една империя винаги е злощастен

    20 Юни 2024 21:47ч.

    Индия, Китай, Северна Корея, Виетнам, че и талибаните от Афганистан се натискат да са първи дружки с Русия. САЩ загубиха Азия завинаги. Губят Африка. Докато се забавляват с Украйна, ще загубят и Латинска Америка, че накрая и Близкия Изток.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И всичко това само заради арогантност и глупост

    20 Юни 2024 22:16ч.

    Имаха всички карти в ръцете си. Изиграха ги като безумци. Каквото сам си направиш...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    20 Юни 2024 22:49ч.

    Че до догодина ли ще го чакаш?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    20 Юни 2024 23:12ч.

    Ще, ще. Т'ва да не е СИВ и варшавския договор? Учете, какво означава думата "демокрация", ченгета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • демокрацията на къра

    20 Юни 2024 23:24ч.

    на бели фарове

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Демокрацията, Санчо,

    20 Юни 2024 23:39ч.

    обича да й на тъмно. Като на Обама под мишницата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    20 Юни 2024 23:44ч.

    Всъщност, цитатът е " Свободата, Санчо. е едно от най-ценните блага..." Но по същество си прав. Или диктатаура (ала Путин) или свобода -демокрация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Демокрация ли, верно?!

    21 Юни 2024 0:33ч.

    А Зеленски какво още прави там тогава? Дай друг пример за демокрация

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    21 Юни 2024 8:30ч.

    Най- обикновени фатмаци са.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Демокрацията, Санчо

    21 Юни 2024 9:43ч.

    не е за черно-бели папагали...иска мисъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иво

    21 Юни 2024 0:10ч.

    След публичната информация за това, че Д. Камерън определя стратегиите и "взима" решенията е ясно, че и да не е Зеленски е все тая. А публичните им изявления, че не са готови за война са капан, плитък.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    21 Юни 2024 5:32ч.

    Др. Зеленски е бита карта по сценарий. Отмяната на изборите е съгласувано със Запада ако даже и не наложено от там. Розовите чорапки могат да вадят вода от 9 демократични кладенци и да хвърлят етикети по Лидера все тая. Само да напомня на уважаемите заявлението на една конгресменка от ДП по време на Ковид епидемията, че тези които не се подчиняват на мерките трябва да се изолират в лагери, децата които не получават правилното възпитание да се отнемат от семействата и т.н.. Факт. Мечтата на западния елит не е земята на Украйна, тя е средство за постигане на заветната цел -Тотален контрол върху масите. Техническото ниво го позволява, само низшите раси дето се съпротивляват. Това е положението.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • логото

    21 Юни 2024 7:55ч.

    Техническото ниво е самата противоположност на суверенитета на Субекта. Само с ровичкане в ендогенно опредметяване няма да стане тази работа. Смисълът винаги е извън царството на статистиката, а оцеляващата империя е трансценденталната, не емпиричната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Красимир Димов

    21 Юни 2024 6:20ч.

    Гълъбът на мира

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • в очакване на ГОДО

    21 Юни 2024 7:53ч.

    Китай, Виетнам, С. Корея, Русия, Бразилия, Венецуела, Куба. Се заемат да осъществят проектът ГОДО - GODOT. go-dot Пускане в космосът на 10 000 спътника на орбита 90 километра, със смарт управление, всеки с квантов компютър, слънчево захранване, нечуплив и вечен, предоставящи безплатен интернет и хардуерна мощ без граници. 100 000 кибуци по цял свят, всеки за 10 Милиона долара, с електрически машини и собствени ВЕИта, за 1000 души всеки, на всеки 10 години ще се удвояват. В пустинята Сахара се прави слънчева централа захранваща безплатно с ток цяла африка и помпени станции за вода, става ОАЗИС с 4 милиарда декара - произвеждащ 3-милиарда тона царевица и 5-милиарда тона банани. Откриване на сайт подобен на Фейсбук, където всеки ще може да инвестира за пенсия - в акции, и да бъде фермер онлайн. Влагаш 10 000 лева в 2-крави и земя, и получаваш 5000 литра на година мляко, което е поне 30% чист доход. Или хранително инвестиция във всякакви фермерски производства, осигуряващи всякаква храна, имаш 10 кокошки и получаваш 30% от яйцата, 40% за разходи и 30% за работниците във фермата. Кокошки за 100 лева, ти осигуряват 600 яйца годишно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    21 Юни 2024 8:29ч.

    Тебе кой ще те ликвидира и замести ? Щото ти жив от тая твоя война няма да излезеш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зелените чорапи

    21 Юни 2024 12:37ч.

    Копейка, и аз се чудя кой ли ще ликвидира Зеленски,защото е сигурно,че жив от тая война няма да излезе и да си харчи милионите в казиното в Кипър....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    21 Юни 2024 19:08ч.

    Лелее, чак усетих сутрешното безпомощно треперене от безсилен гняв на Копейкин. Бързал в жегите за офиса, че да се изплюе първо тук, преди да прегърби гръб после пред западните си господари ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • марксист

    21 Юни 2024 9:02ч.

    Путин е психопат, психодесен влюбен в Адам Смит, Солженицин, Пиночет и Милтън Фридман, антикомунист. Всичко което казва е спекулативно и е изблик на зов за помощ от Запад. Когато в краят на 2021г. искаше НАТО да напусне Източна Европа, той не предприе нищо. Можеше да предприеме напускане на МВФ и ООН, искане за край на НАТО, иначе започва да създава нов отбранителен съюз със страни от Латинска Америка, Азия, и Африка. И ново ООН.. Та той използва БРИКС да изнудва ЕС и САЩ за тяхната любов, САМО СПЕКУЛИРАЙКИ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МИЛИОНЕРИТЕ ДА ИЗЛЯЗАТ ОТ БСП - УВОЛНЕНИЕ

    21 Юни 2024 9:31ч.

    Ако Путин не беше психопат. Щеше да иска референдум в Украйна, за създаване на ДВЕ УКРАЙНИ, от 20 сегашни части на Украйна. Която част иска да остане в Западна Украйна, която иска да остане в Източна Украйна, две нови държави. И след 10 години там където е руската армия да се присъединят тези земи към Източна Украйна, а след 20 години и Крим, но Крим да подпише за 100 години договор за руската база в Севастопол.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • всички се чудят защо се мота Путин

    21 Юни 2024 9:52ч.

    Пък той чакал да сменят Зеленски с Червенски!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • dabedabe

    21 Юни 2024 12:21ч.

    И другарят Путин се поувлича в говоренето и нравоученията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи