Путин: Западът представя руснаците като назадничави "роби", а САЩ искат да плячкосат Русия

Путин: Западът представя руснаците като назадничави "роби", а САЩ искат да плячкосат Русия

Руският президент Владимир Путин предупреди Запада преди предстоящите президентски избори през март 2024 г., че всяка намеса в Русия ще бъде смятана за акт на агресия, предаде Ройтерс, на която се позова БТА.

Изказването на Путин пред Световния руски народен съвет, начело на който е главата на Руската православна църква патриарх Кирил, бе излъчено на огромен екран между две копия на древна православна икона. Руската православна църква пламенно подкрепя войната на Русия в Украйна и Путин смята нейния консервативен мироглед за част от руската национална идентичност, отбелязва Ройтерс.

Руският държавен глава заяви, че Западът е обхванат от расистка русофобия, която представя руснаците като народ от назадничави "роби" и предупреди, че САЩ искат да разчленят Русия и да плячкосат огромните ѝ ресурси. Путин предупреди, че руснаците трябва да помнят уроците от Болшевишката революция от 1917 г., от гражданската война и от разпадането на Съветския съюз през 1991 г., които по думите му са донесли разделение за руския народ.

"Искам да подчертая: Ние смятаме всяка намеса отвън, провокации, целящи причиняване на междуетнически или междурелигиозни конфликти, за акт на агресия срещу нашата страна", заяви Путин. "Отново искам да изтъкна, че всякакъв опит за всяване на междуетнически и междурелигиозни разногласия, за разделяне на нашето общество, представлява предателство, представлява престъпление срещу цяла Русия. Ние няма да позволим на никого да раздели Русия", добави той.

Пълномащабната руска инвазия в Украйна, започнала през февруари 2022 г., предизвика най-сериозната конфронтация между Москва и Запада от Кубинската ракетна криза през 1962 г. и това накара Путин да се обърне към Китай, отбелязва Ройтерс.

В днешното си изцявление Путин благодари също на руските бизнесмени за това, че са успели да заобиколят западните санкции. "Благодарение на обединяването на усилията на държавата и на предприятията ние успяхме да осуетим безпрецедентната икономическа агресия на Запада: Санкционният му блицкриг се провали", заяви руският президент.

Владимир Путин все още не е казал дали ще се кандидатира, но общото очакване е, че ще го направи и че ще спечели, което ще му донесе още шест години, начело на страната, отбеляза Ройтерс.

Патриарх Кирил каза, че ще се помоли Путин да продължи да работи "в полза" на Русия и нейния народ.

Горната камара на руския парламент (Съветът на Федерацията) ще обяви официално на 13 декември датата на президентските избори през март. Това каза по-рано днес лидерът на Комунистическата партия на Руската федерация Генадий Зюганов, цитиран от Ройтерс.

Според руското законодателство горната парламентарна камара е тази, която насрочва датата на изборите и по закон това трябва да стане най-малко 100 дни преди вота. Мнозина предполагат, че датата на изборите ще бъде 17 март, отбелязва Ройтерс.

Определянето на деня на вота е важен и за да може да се открие официално предизборната надпревара. Очаква се тя да започне идния месец.

"По мои сведения Съветът на Федерацията ще обяви официално началото на кампанията за президентските избори на 13 декември", заяви Зюганов.

По думите му управляващата партия "Единна Русия" ще има конференция на 17 декември, а комунистите - на 23 декември.

 

 

Коментари

 • Глиги

  28 Ное 2023 22:07ч.

  Чорба каша чорба каша, боб фасул

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пропаднала държава. Сатрапия.

  28 Ное 2023 22:07ч.

  Бензиноколонка и Горна Волта с ракети. Пиени мужици, самагон, калхози, балалайки, ръждиви петолъчища и сърпичукове и бели мечки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стой мирен и гледай

  28 Ное 2023 22:15ч.

  Как всичко нормално ще бяга в омразната ти сатрапия в рамките на следващите 5-10 години. А ти говедо, ще мреш в лайна, ебан от фашисти, араби и африканци къде ще вилнеят в Дивият Запад. Стой мирен. Ще доживееш за да гледаш "светлото" бъдеще на Запада в цялата му прелест.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

  28 Ное 2023 23:57ч.

  Ти що щеш още тука????

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аха

  29 Ное 2023 1:29ч.

  Ама пиените мужици си правят техни си самолети, направиха кримския мост за рекорден срок, възстановиха Мариупол за няма година, направиха си техен фейсбук, техен инстаграм,докато ти ползваш щатските, рупаш македонски домати, гръцки чушки и турски патладжани, джвакаш огризки от евросалами и те облъчват продажни журналя, докато се превърнеш в това, което си в момента - тотално промито оли!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Guest

  28 Ное 2023 22:17ч.

  Палетата си лаят, а Русия си върви накъдето си иска.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Румен Каравълев

  28 Ное 2023 22:18ч.

  Голям праз. Балтийските палячовци са дребните псета-марионетки, които се скъсват да лаят, но никой не ги бръсне за слива, най-малкото пък Русия. Въобще, колкото си по-дребен и незначителен, толкова повече се стараеш да изпъкнеш и да заслужиш потупване по рамото от САЩ. Справка - България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Моите имена

  29 Ное 2023 7:27ч.

  Не потупване по рамото, а почесване зад ушите - за това се борим и ние, и балтийските тигрови пудели!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БТА пропаганда

  28 Ное 2023 22:31ч.

  БТА отдавна не е новинарска агенция, а козяшки пропаганден рупор. Ако имаше "пълномащабна руска инвазия", войната щеше отдавна да е приключила.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Еврокомисар

  28 Ное 2023 22:50ч.

  Вие сте крепостници, свине, на долни славянски курви синове.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това го съобщи на предстоящата тричленка.

  28 Ное 2023 23:07ч.

  Преди да те вкарат в подвала или дефилето, за да си получиш калибъра справедливост.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

  28 Ное 2023 23:45ч.

  Да ме прощават Гласове, ама тая стаия е пълен нонсенс. Започва с " Руската православна църква пламенно подкрепя войната на Русия в Украйна " и т.н. Всъщност, Гласове дават само трибуна на нонсенса.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Скучаещ старчок,

  29 Ное 2023 1:18ч.

  що изобщо си въобразяваш, че някой те чете? Мухъл, скука и склероза пар екселанс!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

  28 Ное 2023 23:56ч.

  Пропуснали сте този бисер: У многих наших народов сохраняется традиция семьи, где воспитываются четверо, пятеро и больше детей. Давайте эти традиции сберегать и возрождать.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ххахах

  29 Ное 2023 0:01ч.

  Капитан-мапитан, в устата краварска подлого !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

  29 Ное 2023 0:04ч.

  " В школы вернули начальную военную подготовку, трудовое воспитание, а вместо классных часов запустили «Разговоры о важном» — пропагандистские уроки, призванные формировать у учащихся «любовь к Родине» и объяснять необходимость ее защиты через призму войны в Украине. "

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

  29 Ное 2023 0:06ч.

  «Мы поддержим стремление каждого приносить пользу стране, обществу, людям. Из этого и складывается суверенное развитие в национальных интересах», — отметил Путин. Он также добавил, что «быть русским — это прежде всего ответственность за сбережение России» и «именно в этом — истинный патриотизм».

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

  29 Ное 2023 0:11ч.

  Този филм го гледахме 45 години. Да ви кажа, не е шведски. Съветски е. Слава Богу, вече не ни карат под строй на прожекцията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ами това не е от вчера

  29 Ное 2023 1:06ч.

  И който им отвори двери и порти, беше Елцин, нали? Същият, дето те постави на престола с едничката цел - той разруши СССР, ти да разрушиш Русия. Ами на прав път си, спря 2014 донбасците, когато бяха стигнали до Мариупол и Славянск, върна ги мнооого назад, гърчеше се, лигавеше се и мрънкаше колко си "озабочен", когато "партньорите" се гавреха с Русия, участва като главен герой във фарса, наречен "мински споразумения", мълча като пукъл, когато ги нарушаваха и торпедирахацоще от първия ден, ни в клин, ни в ръкав нападна Украйна и докара за пушечно месо не тези от Лвов, а точно донбасците, точно руските момчега и позволи тези руски момчета да се избиват помежду си за щатски интереси! КОЙ си ти, малко човече? Чии интереси защитаваш? И пияндето Елцин ли ще надминеш? И руснаците слепи ли са?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател 13

  29 Ное 2023 7:06ч.

  В средата на 90-те прочетох една статия в която се споменаваше, че в периоди на сривове Русия се свива и се подготвя за следващата си експанзия. От една страна има много примери за разрухата през 90-те но от друга страна факта, че тайно са вървели разработки на модерни и по-мощни оръжия е плашещ и показва, че под повърхността се е работило. Спомням си насмешките на Запада за руските мултики за чудо оръжия, очакването Русия да се разпадне, неприкритите призиви някой да убие Путин, пропагандните клишета и откровени глупости които се ширеха и т.н. Всичко това е стряскащо и би трябвало да доведе Запада до преоценка на собствените му възможности и перспективи но кой ще го направи не е ясно. Засега Русия се справя по- добре на вътрешния фронт за разлика от все по-нестабилния Запад.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • плашат гаргите

  29 Ное 2023 7:15ч.

  един тостер не могат да сделат, камо ли да направят

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • в средата на 90-те не четях нищо, а плющях руски бамбини

  29 Ное 2023 7:20ч.

  за пакет Лъки Страйк

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • джони инглиш

  29 Ное 2023 7:50ч.

  Пък сега те плющят негрите без пари и се гордееш , че си джендър.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • жорката

  29 Ное 2023 8:00ч.

  Мечтая да си купя американски тостер... Ама ги няма на пазара...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Има ги по аукционите в ибей.

  29 Ное 2023 8:03ч.

  Струват луди пари. И още бачкат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пълномащабната руска инвазия в Украйна

  29 Ное 2023 7:49ч.

  със 150 хил. контингент? за България колко ще са необходими? 1000 човека?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Типичен рибар в Блатная

  29 Ное 2023 13:52ч.

  https://t.me/huyovy_kharkiv/133107

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Путин е най-грижовния президент за руското общество

  29 Ное 2023 14:08ч.

  https://t.me/Netvru/26195

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Улична анкета"Защо руснаците се съгласяват на такава работа и къде другаде могат да спечелят ₽200 хиляди?"

  29 Ное 2023 14:21ч.

  Най-хубавото е накрая: https://t.me/Netvru/26177

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи