Путин: Западът постави етнически евреин начело на Украйна, за да "прикрие героизирането на нацизма"

Путин: Западът постави етнически евреин начело на Украйна, за да "прикрие героизирането на нацизма"

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Руският президент Владимир Путин каза днес в телевизионно интервю, че западните сили са издигнали за президент на Украйна човек се еврейски произход, какъвто е Володимир Зеленски, за да прикрият героизирането на нацизма, предаде Ройтерс.

Путин отговаряше на въпроси на руския журналист Павел Зарубин по време на заседание на руския организационен комитет "Победа" и изказването му беше излъчено по руската държавна телевизия.

"Западните покровители поставиха начело на съвременна Украйна човек, който е етнически евреин, с еврейски корени, с еврейски произход. И по този начин, по мое мнение, те като че ли прикриват тази античовешка същност, която е заложена в основите на съвременната украинска държава", каза Путин и допълни: "Това прави ситуацията във висша степен отвратителна поради факта, че етнически евреин прикрива героизацията на нацизма и прикрива онези, които на времето са ръководили Холокоста в Украйна, а това е унищожение на 1,5 милиона души".

Според руския лидер това най-добре се разбира от редовите граждани на Израел. "Погледнете, моля, какво говорят те в интернет", посъветва той, цитиран от ТАСС.

Путин уточни, че е имал предвид цивилните, унищожени от нацистите, и техните колаборационисти по време на Втората световна война в Съветския съюз. "Оказва се, че това са над 13 милиона души. Чак след това отделно беше зададен въпросът по повод трагедията на Холокоста и убийството на евреи", добави той.

Според ТАСС на заседанието на комитет "Победа" Путин е посочил исторически факти за репресиите на територията на Украйна. "Това са милион и половина души – жени, старци, деца, ако общо през Холокоста от нацистите са били унищожени 6 милиона, то една четвърт, или 25 процента от евреите, са били унищожени в Украйна.
   
Като оправдание за инвазията си в Украйна, която нарича "специална военна операция", Русия обвинява украинските лидери, че са неонацисти и извършват геноцид над рускоговорящите в Украйна – твърдение, което Киев и западните държави отхвърлят като неоснователен претекст за заграбване на територии, отбелязва Ройтерс.

Зеленски, който казва, че братята на дядо му са били убити по време на Холокоста, неведнъж е отричал като безпочвени обвиненията, че подкрепя неонацисти в Украйна.

Източник: БТА

 

 

 

Коментари

  • ами

    05 Sep 2023 22:22ч.

    Смърт на фашизма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За твое голямо съжаление

    05 Sep 2023 22:24ч.

    никой няма да се появи на Дунав този уикенд, както и догодина и така след столетие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    05 Sep 2023 22:49ч.

    ха ха !Путин е евреин по майка и има само един етнически руснак в Руското правителство. От Юрий Либерман Фенщейн - Андропов, после Гарбер, след него Барух Елцер пияницата и Давид Мендел - Медведев , като направим завой към Украйна там всички врастници са евреи. Учудващото е защо привържениците на фюрера служат на евреи и не са направили досега преврат !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • През 2000-те години в Русия и в чужбина Путин се показваше като лидер, който симпатизира на еврейския народ и на държавата Израел

    05 Sep 2023 23:40ч.

    Александър Фридман: "Западните и израелските изследователи, които са проучвали отношението на Путин към евреите и Израел, често се фокусират върху биографичните характеристики на настоящия кремълски лидер, който често е бил в контакт с хора от еврейски произход и има предимно положителен опит с тях. По-убедително обаче е чекисткото минало на Владимир Путин. Професионалната социализация на Путин, на неговия най-близък сътрудник - секретаря на Съвета за сигурност Николай Патрушев, както и на други влиятелни фигури в руското ръководство е дело на КГБ от късната съветска епоха. За съветските служители по сигурността от онова време са характерни конспиративните теории със задължителен антисемитски компонент - по-специално теориите за "могъщите евреи", които уж управлявали западния свят. В късните 1980-те ограничаването на еврейската емиграция от СССР и антисемитските черти на съветската антиизраелска пропаганда се възприемат като стратегическа грешка, която превръща "еврейския свят" във враг на Москва и допринася за поражението на Съветския съюз в Студената война и разпадането на империята - психологическа травма, която сегашното руско ръководство така и не успява да преодолее в Кремъл, както показва политиката на сегашното ръководство. Путин е разочарован от евреите? След началото на "специалната военна операция" в Украйна Путин претърпя сериозни неуспехи на "еврейско-израелския фронт": десетки хиляди руснаци от еврейски произход напуснаха страната, много бизнесмени, научни и културни дейци с еврейски корени открито осъдиха войната срещу Украйна, а международните еврейски организации също застанаха на страната на Киев. Освен това Израел като цяло също стои на проукраински позиции и единствено важната роля на Русия в Близкия изток и интересите на еврейската общност в Русия принуждават израелското ръководство все още да се съобразява донякъде с Москва. След началото на войната, макар Кремъл да не възпрепятства открито емиграцията на евреите и свързаното с нея изтичане на мозъци и капитали, руската пропаганда започна да използва обидни квалификации спрямо напускащите Русия и редовно демонстрира неразбиране и недоволство от проукраинската позиция на Израел и международните еврейски организации. Именно в Зеленски, който получи признание на Запад, Москва вижда една от водещите причини да се провали със своята стратегия. В този контекст изглежда разбираемо, че Путин, който отдавна изпитва и лична неприязън към Зеленски, го е избрал за мишена на антисемитските си атаки.... През 2023 ситуацията се промени. Под влияние на политическите и военните неуспехи на Русия антисемитските тенденции в обществото се засилиха. Да споменем само примера с арестуваната заради своята антивоенна позиция Евгения Беркович, известен драматург в Русия. Както този скандал, така и думите на Путин за еврейския произход на Зеленски показват, че Кремъл очаква разривът със Запада да е за дълго време и не се надява на никакви симпатии от "еврейския лагер"."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сун тзъ

    06 Sep 2023 0:01ч.

    Дедо Иван шъ доде след сто, ама шъ ви мине с повече от двестя. Щъ ви боли дълго, нема да е седмица. После шъ ви хареса

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не се напъвай

    06 Sep 2023 0:35ч.

    ами сложи повече гел Корега, да не ти хвръкнат ченетата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Франк & Щайн

    06 Sep 2023 0:39ч.

    Няма никакво противоречие в комбинацията - евреи и нацизъм. И никога не е имало. Евреинът Коломойски създаде първите нацистки групировки в Украйна. Нито Европа, нито останалата част от демократичния свят не видя нищо нередно в тяхната дейност с години. И в цяла Европа Хитлер се е радвал или на подкрепа или на сервилно съгласие с политиките му от 30те години, както и са си затваряли очите за милитаризацията на Германия. В крайна сметка без действията на Хитлер и на цяля Европа, ционистите нямаше да успеят да подложат създаването на Израел през 1948г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Юдомасон

    06 Sep 2023 0:41ч.

    И сега строим третия храм в Йерусалим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георгий

    06 Sep 2023 9:07ч.

    Путин Каза истината и Тия дето са на власт днес в Украйна са престьпници Затова повечето украинцам годни за военна служка избягаха кой дето Може и изобщо не ги интерисува западного мекере Зеленски който же повтори сьдбата на Саакашвили

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов 05 Sep 2023 19:49ч.

    06 Sep 2023 12:27ч.

    Докога ще повтаряте тая опорка? Майката на Путин е етническа рускиня. Фамилията и е Шеломова, а не Шаломова както обичат да преиначават русофобите. "Шелом" е стара славянска дума и значи "шлем". А ти като си Томов, евреин ли си? Все пак Тома е еврейско име...:)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой да чуе!

    05 Sep 2023 22:24ч.

    Жалко за невинните!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всичко започна със Сергей Лавров - той каза, че "Хитлер има еврейска кръв"

    05 Sep 2023 22:37ч.

    Изказването на Лавров предизвика остра реакция в Израел. Израелският премиер Нафтали Бенет обвини ръководителя на руското външно министерство в "лъжи, целящи да хвърлят вината върху самите евреи за най-ужасните престъпления в историята, извършени срещу тях". „Използването на Холокоста като политически инструмент трябва да бъде спряно незабавно“, добави Бенет. Израелският външен министър Яир Лапид нарече думите на Лавров "непростими и възмутителни". „Евреите не са се самоунищожили по време на Холокоста. Обвиняването на евреите в антисемитизъм е крещящо ниво на расизъм срещу евреите“, каза министърът. Дани Даян, председател на борда на мемориала на Холокоста Яд Вашем , каза , че Лавров "превръща жертвите в престъпници". Той нарече думите на руския министър "абсурдни, опасни и заслужаващи осъждане". Даян добави, че наричането на украинците „нацисти“ е „пълно изопачаване на историята и сериозна обида към жертвите на нацизма“. Лигата за борба с клеветата заяви, че Лавров „прибягва до силно обидни аналогии и фалшиви сравнения в отчаян опит да оправдае руската инвазия в Украйна“. Ръководителят на Американския еврейски комитет Дейвид Харис обвини Лавров в "класическа руско-съветска пропаганда" и добави : "Ние многократно сме казвали, че е необходима денацификация - но в Москва, не в Киев". Главният равин на Русия Берел Лазар заяви , че "не се смята за право да дава съвети" на Лавров, но "би било добре, ако той се извини на евреите и признае грешката си". Според Лазар тогава инцидентът може да се счита за уреден. Главният равин добави още, че смята всякакви сравнения между Холокоста и настоящите събития в Украйна за неуместни и припомни „заслугите на героичните войници, които освободиха Аушвиц и издигнаха знамето на победата над Райхстага“.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лавров се позовава на фейка, че хитлер има еврейски гени, но греши според историческите факти

    05 Sep 2023 22:42ч.

    През 1953 г. са публикувани мемоарите на Ханс Франк, екзекутиран с присъдата на Нюрнбергския трибунал. Франк е бил адвокат на нацистката партия и по-късно става генерал-губернатор на Полша по време на нейната германска окупация. В мемоарите си той твърди, че трябва да се занимава с въпроса за произхода на Адолф Хитлер поради изнудване от страна на племенника на фюрера. Племенникът, според Франк, заплашил да разкрие, че Хитлер има еврейска кръв. Според Франк, бабата на Хитлер е имала извънбрачна връзка, докато е работила като готвачка за еврейско семейство в Грац, Австрия. Историците са съгласни, че версията на Франк е несъстоятелна и няма документални доказателства.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смърт на нацизма!

    05 Sep 2023 22:44ч.

    Вече ликвидираните укронацисти са явно половин милион! Ще стават все повече!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    05 Sep 2023 22:52ч.

    Лавров пообърка фамилията на семейството където е работела бабата на Хитлер и то не е еврейско, но колкото и да лъжат и очернят Фюрера той си е винаги № 1 ДЪРЖАВНИК !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    05 Sep 2023 22:54ч.

    Бабий Яр, Хатин и украинските полицаи явно са ги забравили. Тяхна си работа. Да не се сърдят когато следващия път няма кой да се застъпи за обикновените евреи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Так держать товарищ

    05 Sep 2023 22:56ч.

    Дано Митрофанова те уреди с жилище на някой убит укронацист.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    05 Sep 2023 23:30ч.

    Ево ти днешно видео с Берл Лазар и Путин. гледай от 27.18 мин нататък - https://vk.com/video-40316705_456419535

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    05 Sep 2023 23:39ч.

    Полско-германски пакт за ненападение 1934 г., анексия от Полша на Тешинска област в Чехословакия 1938 и отказ да пропусне Червената армия за да защити Чехословакия от немците след Мюнхенския сговор съгласно съветско-чехословашкия договор за отбрана. Паленце много неща не знаеш. Чети повече от опорките ти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    05 Sep 2023 23:43ч.

    И най важното подаръкът на Сталин за Полша след войната - Данциг, Бреслау.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Акаденков

    05 Sep 2023 23:59ч.

    ...в твоята класация кой е No 2...?интересно ми е как си ги подредил...къде в нета мога да я открия?... върло съм любопитен...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Акаденков

    06 Sep 2023 0:04ч.

    ...кой е No 2 в твоята тихомирска класация? ... къде в нета мога да я открия? ... върло съм любопитен...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нацистите са тези в Московията 05 Sep 2023 20:31ч.

    06 Sep 2023 0:07ч.

    Размири са се не само на разтекла се черна жлъч от поста ти, ами и постоянно си вони на блато около теб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • *автопоправка

    06 Sep 2023 0:09ч.

    Първият глагол е една дума.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георгий

    06 Sep 2023 9:12ч.

    Путин е прав евромекере долно щоТо говори истината

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    06 Sep 2023 9:29ч.

    Дрън-дрън. Империите се разпадат по вътрешни причини- обикновено идеологически. Малките войни по границите на империите са необходимо зло за съществуването им. С воденето на тази война Русия се консолидира и разпадането и се отдалечава в бъдещето. А кое е справедливо и кое не зависи от гледната точка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хитлер е изрод!

    06 Sep 2023 10:34ч.

    И затова лежи където му е мястото!Като победен! Факт!На такива като тебе им се полага да се бият в името на хитлеризма, съответно да свършат там където и е той!Акъл ли не ви стига или не четете достатъчно?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво, Путин, удряй сатанистите!

    05 Sep 2023 22:48ч.

    Единственият, който може да си позволи да говори истината в условията на ам. глобален хегемонизъм, и не само защото е интелигентен, а и защото има сила зад гърба си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сатанист

    05 Sep 2023 22:52ч.

    Не съм чул някой от нашите да е пострадал, вчера имахме сбирка на пето авеню!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чингиз Хан пъл сложи тебе

    05 Sep 2023 22:54ч.

    Да предадеш Русия отново на Златната орда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ех Володя

    05 Sep 2023 22:57ч.

    Ех Володя, от десетилетия знаем, че си злодей, мародер и людоед. Но със всяко изказване искаш да ни докажеш и че си дебил. Успял си бе Вовка. Айде спри се и не се напъвай повече. Или иди в Хага и си докажи тезите, да те видим колко си знаещ и можещ. Но като всеки кръволок, не ти стиска.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • логореята

    06 Sep 2023 0:06ч.

    Ти пък кой си бе?! При всички случаи си от грантаджиите на някоя западаща фондацийка или нпо-активист. Клишираната злобица на дълбоко закомплексирана натура те издава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    05 Sep 2023 22:59ч.

    еврейски расизъм: Юдаизмът е единствената религия в света, в която се твърди за избран народ пред лицето на Бога, и за неговите изключителни права и привилегии. Тази идеология за изключителността на евреина и на целия еврейски народ се нарича юдаизъм и присъства от самото раждане на всеки евреин. (В цялата си история на съществуване евреите са имали собствена държава само за около 300 години и по-малко от 100 години за съвременната държава Израел.) Евреите са една от най-затворените нации в света: те не предлагат своята Тора на нито един друг народ и настойчиво се опитват да внушат на децата си само ТЕХНИТЕ истини още с майчиното им мляко...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Йордан Ю.

    06 Sep 2023 1:03ч.

    Да old_begger, абсолютно затворена секта са с идеология, която ние наричаме еврейска религия. Именно идеология, измислена от техните равини за уж богоизбраността им. Не са имали своя държава, защото не могат да се мамят помежду си. А това става само когато са сред други народи. Именно заради това измамничество, лихварство и грабеж са били и “погромите” извършвани върху тях. А. Солженицин блестящо описва причините за тези “погроми” в първия си том на “Двеста години заедно”. Интересно е, че Путин е имал голям респект към Солженицин и го е посещавал често през последните години на този голям писател и родолюбец. Днес и Путин се заиграва с евреите, особено с Хабад, но това е много опасна игра. Дано да си дава сметка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отец Паисий

    06 Sep 2023 4:22ч.

    Относно юдейската вяра е добре човек да се образова по-добре. Почти всички старозаветни пророци утвърждават и говорят, че Бог, Създателя на всичко видимо и невидимо, е Бог не само на израилтяните но и на всички народи. Нещо повече, самата човешка история описана в Стария Завет, многократно и по много начини показва това. И още - майката на цар Давид е от рода на Рут Моавката - т.е. нееврейка а баща му е евреин. За месията ясно се казва, че е от Давидовото коляно. Следователно тук не може да става дума за чистокръвност в етнически и генетичен смисъл. И още - еврейския народ произлиза от Авраам заради неговата безусловна любов към Господа а не заради особености в генома. РОДСТВОТО с Бога е по силата на дадените ни образ и подобие със Създателя, съчетани с отклика на нашето сърце на Божията Любов. Чак след Христос се появяват теориите за изключителност и превъзходство в Талмуда и други "тълкувания" нямащи пряка връзка с Тората а измислени както казахме векове след големите библейски пророци. Това свидетелства за отклонение от Божието Слово. НО трябва да се отбележи, че не всички евреи споделят тези отклонения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валери Ъ.

    06 Sep 2023 12:49ч.

    Отче Паисиев, всички тези старозаветни писания са плод на топлинния фактор, фатаморганата и желанието да се отделиш и изолираш от другите и най-вече да се препишеш божествен произход. Хитри са били пра равините. Къса е историята им, за да има валидност. Светът с населяващите го човеци е много по-стар и които човеци са имали своите вярвания и богове. Както пише по-горе Йордан, еврейската религия си е чиста идеология на самоизбрали се за богоизбрани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    06 Sep 2023 0:22ч.

    Дааа, с изключителна човечност Путин пълни гробищата в Русия с руснаци! Или бурятите, ингушетите и чеченците не са руснаци?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Грух

    06 Sep 2023 4:11ч.

    Цар Фердо е получавал по 5000 германски марки з всеки убит български войник през Първата световна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    06 Sep 2023 10:23ч.

    И къде е курулацията?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    06 Sep 2023 1:09ч.

    "Русия първа в света унищожи танк Challenger 2 - Киев хвърля в бой основните резерви" - https://epicenter.bg/article/Rusiya-parva-v-sveta-unishtozhi-tank-Challenger-2---Kiev-hvarlya-v-boy-osnovnite-rezervi/325535/11/0 Това общо взето не е вярно защото 2015 или 2016 един британец в Ирак с приятелски огън отзад унищожава един такъв танк. Но от неприятелски огън - да. Влязоха в списъка. От 270 парчета дадоха 14 или 15 на незалежните и няколко месеца ги държаха в складовете. Преди няколко дни го пуснали с охрана от няколко съветски Т-64. Не му помогнало. Руснаците вече чакат Абрамсите. Поредното вундерваффе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И Путин

    06 Sep 2023 1:10ч.

    се раздрънка. Разочарова ме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А "Проектът Земя без хора 2.0" си върви по план

    06 Sep 2023 1:20ч.

    Зачистването на U-crane от етнически руснаци за завръщането на к*азарите по родните места напредва...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    06 Sep 2023 1:36ч.

    Нормално. Концепцията за свободни избори и умонепостижима за жужо. Пропускам мужишкия (да не кажа фашистки) антисемитизъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • проам. трол

    06 Sep 2023 12:28ч.

    Тълкова ли си тъп наистина или само дежурно захлебваш козяшки лебец от украинско гмо-жито?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • K-2

    06 Sep 2023 1:43ч.

    Едвали омразата , която да е тя, би повлияла, в своята същност. Маи украинцитити трябва да знаят от къдеса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • K-2

    06 Sep 2023 2:13ч.

    Има само ед ин изход смърт на нацист

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако имаше истински нацизъм по отношение на руснаците в Украйна, ...

    06 Sep 2023 2:31ч.

    ... война нямаше да има.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • През зимата руските военнопрестъпници се биеха с електроцентралите

    06 Sep 2023 2:37ч.

    Сега те са във война със зърното и слънчогледа. Наричат ​​го "денацификация". Всъщност това е война с мирното население и опит да предизвикват глад. Наследниците на организаторите на Гладомора от 30-те години на миналия век преследват същата цел като техните дядовци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    06 Sep 2023 9:21ч.

    Така е. Живота е брутален. Маймуната преди да глътне фурмата премервала костилката дали ще мине през задника и. В цялата си история украинците са се показвали като неможещи да се справят с исторически задачи. В това отношение наподобяват кюрдите, бият се като гламави срещу всеки и се съюзяват с всеки и не могат да създадат тяхна си държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • K-2

    06 Sep 2023 2:52ч.

    Само да посмеете ЕВРЕИ и самия госпот би ви наглеждал!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нацистките козяшки тролове по-горе,

    06 Sep 2023 8:42ч.

    Освен инструкциите си и фейковете в жълтопаважните си прокопщини, явно друго не четат. За "Млада гвардия" очевидна не са им спуснати инструкции обаче. И слава Богу, щото щяха и подвига на младежите да осер@т, както всичко до което се докоснат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    06 Sep 2023 9:13ч.

    Путин да си се оправя, това е проблем на руснаците. Вчера мярнах новината, че Нигер е повишил цената на урановия концентрат от 80 цента на 200$ на килограм по колкото го продавала Канада. Стои открит въпроса дали все пак става за едно и също качество но си е повод за размисъл по какво се различаваме от африканците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз съм

    06 Sep 2023 11:16ч.

    против всякакви концесии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    06 Sep 2023 12:07ч.

    В дъното на всичко, което се случва в момента са евреите, те и затова са тооолкова тихи, както никога досега! ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • цукерманче

    06 Sep 2023 12:26ч.

    Мислят си, че държат всичко с парите си. Ала няма още дълго да си вярват...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи