Путин: Залогът в Украйна е самото съществуване на Русия като държава

Путин: Залогът в Украйна е самото съществуване на Русия като държава

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Руският президент Владимир Путин каза днес, че в Украйна залогът е самото съществуване на Русия като държава, предаде Ройтерс.

"За нас това не е геополитическа задача, а задача за оцеляването на руската държавност, създаване на условия за бъдещото развитие на страната и нашите деца", заяви Путин по време на посещение в авиационен завод в Бурятия.

По думите му Русия също се бори в Украйна за проруските общности.

Путин заяви, че Москва се е опитвала да поправи отношенията с Киев от десетилетия, но че „ситуацията се е променила” след прозападния „държавен преврат” през 2014 г.

Той също така отбеляза, че всички настоящи проблеми са започнали след разпадането на СССР: мирът е създаден след Втората световна война от победителите - САЩ и Съветския съюз.

Путин обвинr Запада, че използва Украйна като инструмент за водене на война срещу Русия, за да ѝ нанесе "стратегическо поражение".

САЩ и техните съюзници казват, че помагат на Украйна да се защити от инвазия в имперски стил, довела до разрушаването на градове, смъртта на хиляди цивилни и бягството на милиони хора от домовете им.

Взривът н агазопровода "Северен поток" е извършен на държавно ниво

Атаката срещу газопроводите "Северен поток" и "Северен поток 2" е извършено на държавно ниво и никакви "аматьори" не биха могли да го направят. Това заяви руският президент Владимир Путин.

"Фактът, че това беше терористичен акт, не е тайна за никого, той, мисля, вече е признат от всички. Ясно е, че става дума за терористичен акт, извършен на държавно ниво, защото никакви аматьори не биха могли да извършат такъв акт", каза той.

Путин също така отбеляза, че за руската страна е трудно да продължи разследването на случилото се, защото е възпрепятствана да го направи.

"За нас е много трудно да проведем собствено разследване, ако не ни е позволено да отидем на мястото на тази терористична атака", каза държавният глава.

Най-важният резултат от изминалата година е увеличаването на икономическия суверенитет на Русия

Путин каза в отговор на въпрос, че е бил разтревожен за икономиката, когато Западът е наложил невиждани санкции миналата година, но по думите му тя се е оказала по-силна от очакваното. Той заяви, че опонентите са очаквали икономиката на страната да се срине до един месец, но плановете им не са се осъществили.

"Ние многократно увеличихме нашия икономически суверенитет. Все пак, на какво разчиташе нашият противник? Че ще рухнем за 2-3 седмици или месец", попита риторично президентът.

Според него врагът е очаквал, че заводите ще спрат, финансовата система ще се срине, безработицата ще се повиши, по улиците ще излязат хора да протестират и Русия "ще бъде разтърсена отвътре и ще рухне", предаде БТА.

"Това не се случи", заяви той. "Оказа се, за много от нас и още повече за западните страни, че фундаменталните основи на стабилността на Русия са много по-здрави, отколкото някой си е мислел", каза Путин.

Нивото на безработица в Русия е 3,6%, което е исторически минимум, посочи държавният глава. В същото време БВП е спаднал само с 1,2 процента, докато брутният вътрешен продукт на Украйна се е сринал с 40 процента.

Путин отбеляза лек спад в равнището на реалните заплати и реалните доходи на населението - с един процент. В момента се наблюдава тенденция към тяхното повишаване, продължи той, и основите на стабилността сега са много по-силни, отколкото се смяташе преди.

 

Източници: "Труд", vesti.bg, ria.ru, iz.ru

 

 

 

Коментари

  • Paul Craig Roberts

    14 Март 2023 19:19ч.

    March 14, 2023 | https://www.paulcraigroberts.org/2023/03/14/questions-for-mr-putin-from-a-russian/ Questions for Mr. Putin from a Russian

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МАМАТА

    14 Март 2023 19:28ч.

    Нещастници. През 2014 г. на какво се надяваха, та приеха нацисткия преврат, че и го признаха за законен. Вместо да постъпят съгласно Договора за страните в ОДКБ и да разгонят и изпоарестуват превратаджиите. Путин се направи на .утка тогава, спря мощното настъпление на ДНР и ЛНР и ги остави на тормоза на укронацистите. Сега било заплашено съществуването на Русия. Ами с такава "странна" война чудното е, че още не са ги изхвърлили извън Укрия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    14 Март 2023 20:05ч.

    Ти мани ами в Минските др. Путин призна и властта след преврата и границите на Украйна. Хахаха

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А ху-ху

    14 Март 2023 20:33ч.

    не хо-хо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Миските споразумения бяха димна завеса за запада

    14 Март 2023 22:19ч.

    А за Русия беше необходимия минимум от време, за да се пренастрои руската икономика, точно за да издържи на санкциите, които и наложиха след февруари 2022. Ако Русия беше заела позиция за Донбас и Луганск, каквато ни се иска, днес Русия вече щеше да е разрарчетена. Не беше готова за санкции и провокации. .........

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма Русия, няма и БГ, ЛГБТ и прочия зараз

    14 Март 2023 21:15ч.

    Само с Русия имаме идентичност , най-вече икономическа, саксите само ни грабят. Позор@

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Су-35

    14 Март 2023 21:26ч.

    Днес беше учредено и беше даден старт на международно движение "Русофили". Идеята за движението е на Николай Малинов, външният министър на Русия Лавров харесва идеята и казва ще го направим. Присастват много делигати от Китай,Саудитска Арабия от Африка и много други. Актьорът Стивън Сегал също беше на сцената и стоеше до Николай Малинов. Сегал каза следното 50% от американският народ подкрепят Русия и не харесват сегашното правителство. Айде да им върви по вода.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не избраха подходящ лумпен

    14 Март 2023 21:38ч.

    Требе да е в крак с с кракен инфобатальона на саксите, не само да лиже и маже , досущ подлога.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • София

    14 Март 2023 21:29ч.

    Успех Русия, в борбата срещу сатанизма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нацистите винаги разпалват война

    14 Март 2023 22:18ч.

    Вова удри !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • на какво разчитат американците

    14 Март 2023 22:44ч.

    Че мишката ще изяде слона? Колкото и да я угояват, не може да порасне повече от един плъх, а слонът си остава слон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поздравляем!

    14 Март 2023 22:46ч.

    https://youtu.be/r29k_T_o9To

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи