Путин: За две години производството на боеприпаси се увеличи 14 пъти

Путин: За две години производството на боеприпаси се увеличи 14 пъти

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Руските отбранителни предприятия са увеличили производството на боеприпаси 14 пъти, на безпилотни летателни апарати - 4 пъти, а на бронирани оръжия - 3,5 пъти. Това каза руският президент Владимир Путин, откривайки среща с ръководството на предприятията от отбранителната промишленост.

"Нашите обеми се увеличиха напоследък, през последната година и половина или две години, по време на специалната военна операция. От 2021 г. до 2023 г. тези цифри се променят постоянно, те растат", посочи държавният глава.

По негови данни ръстът е повече от 22 пъти при ракетните и артилерийските оръжия, 15 пъти при средствата за електронна война и разузнаване, 14 пъти при боеприпасите и средствата за поразяване, 7 пъти при автомобилите, 6 пъти при личната бронирана защита, 4 пъти при авиационната техника и безпилотните летателни апарати и почти 3,5 пъти при бронираните оръжия. "Това е добро темпо, голям обем. Искам да благодаря на вас и вашите екипи, че се справяте с такива задачи - мащабни задачи", каза Путин. 

Източник: ТАСС

 

Коментари

  • Всичко което трябва да знаете

    25 Май 2024 18:56ч.

    Путин е виновен за войната. Той не можеше да допусне Украйна да влезе в НАТО и ЕС, щеше да получи нулев рейтинг, а това е висок рейтинг за комунистите и сталинистите в Русия. Украйна подписа за влизане в НАТО през 2008г. .... Путин имаше само един шанс, като помогне с армията си да възстанови Янукович на власт, И взривят американското посолство и агенти в Украйна, незабавно след превратът. Подписване за 100 години за базата в Крим, и после Крим да стане независима република. Но Путин искаше да прави бизнес в ЕС, и обича западните елити и ги слуша и слуша - а те го лъжат и лъжат.. (някой:"тези боклуци руснаците все им е малко!! имат толкова голяма територия и още искат,ЗАЩО???" ---- -- Не им трябва територия, а периметър на безопасност, буферна зона поради опасност от запад. Източна Европа бе такава зона, но КПСС старушките-номенклатура се почувстваха сигурни чрез ядреното оръжия, и изтъргуваха Източна Европа за възможност да станат капиталистическа олигархия с търговски възможности със западът. Ако искаха територии има и други континенти, и Аляска. Но капитализмът е в криза и империята НАТО колонията ЕС, и чрез конфликтите се строява империята и опазва капитализмът.) (някой:"владееш 1/9 от земната суша и да искаш около теб да има само независими буферни държави. Още повече, че като са такива постоянно ги нападаш и анексираш, рано или късно стигаш до тия които ще ти се опънат. Това го иска една неголяма по население държава с 1,8% от световното население и 2% от световния БВП." -- Путин не го иска, той е обича западът и е техен агент като Садам и Кадафи, но се налага да се отбраняваш когато те заплашват. Когато си правят пиар, пропаганда на твой гръб. Несъмнено Хитлер направи европейският съюз, поне на чернова, и използва 80% от БВП на този европейски съюз с марионетни държави. Хитлер бе марионетка на САЩ-елитът. Кой заплашва Русия от към Юг и Изток, и да е причинил скоро няма и 100 години такъв ужас за Русия. Русия е 80% в западна Русия като населения. От Москва до Киев е под 800 километра по права линия. Путин бе заплашен - че ще умре като Кадафи. От Бжежински беше казано, а той бе шеф на САЩ. но путин пасува и иска мир и да не накърнява западът и елитът му.. Скоро Путин ще си отиде, и ЗАПАДЪТ ще си получи горещата каша която забърка.. путин ги пази. какво се обяснявам на неграмотнииици..)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фхиг

    25 Май 2024 19:04ч.

    Хапчетата бързо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    25 Май 2024 19:30ч.

    Първият, горе, обяснява причината, но друг бил виновен. Има сериозен проблем с логическо мислене.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Красимир

    25 Май 2024 19:31ч.

    Зле ли ти е? Много ти е зле, но това е нормално! Сега следва да почнеш да повръщаш от злоба. А ти Русия не я мисли! Тя от 9 века е все 1/6 ту 1/9 от земното кълбо и ще пребъде все така! Но твоите хранилки нано британия, фащ и осталная колониална групировка смучеща богатствата на колониите се се свиват като шагренова ръкавица! Една такава бивша колониална държава чак се прекръсти на нидерландия тъй като бившето и име холандия се свързвало с колониалното и минало! Време е да си пиеш хапчетата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    26 Май 2024 0:29ч.

    Русия винаги е била цел за превземане от така наречения Запад, а по-точно казано от наглосаксонския свят! Няма никакво значение, дали Русия е Империя с Император (цар) и как се казва този цар. Няма никакво значение дали начело на Русия е Първи секретар на Комунистическа партия или , тя винаги ще бъде трън в очите на наглосаксите, още повече, че СССР с победата си във войната срещу първия ЕС запона да помага и фактически благодарение на него се разпадна колониалната система на Запада, обхванала, като октопод целия Свят! Само си помислете, колко държави получиха независимост спомоща на Русия! Ние директно дължим държавността си на нея! Така са и всичките останали държави на Балканите. Това никога не могат да и простят наглосаксите и ако има някаква вина Владимир Путин, то тя е, че прекалено много се доверяваше на коректността на този Запад! След 2008 година той окончателно разбра, че наглосаксите не се интересуват от международно право, а само от дебела по възможност ядренна тояга и започна да подготвя Русия за сблъсъка! И само не ми излизайте с номера, че не можел да се справи с една Покрайна! Ако не беше целия обединен Запад зад Покрайна, войната отдавна щеше да свърши и то почти без жертви!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майката на костов

    26 Май 2024 1:15ч.

    Ядреното оръжие е дадено от Господ Бог да се използва, а не да прашасва! Нека си спомним съдбата на Содом и Гомор! Докато либералът Путин се почесва, продължават да умират невинни хора, вместо дяволските изчадия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дай да я видим тая майка бе

    26 Май 2024 9:58ч.

    За да влезеш посред нощ да напишеш нещо, което така и така всички знаят, и то с прякор, представляващ жилото на ч.м., трябва или да си тотално луд, или черен магьосник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всичко което трябва да знаете

    25 Май 2024 19:47ч.

    Консерваторите са под контрол елитът на ИзраеЛ и техните подчинени в САЩ и ЕС, Турция и Русия. Либералите са под контрол от ЦРУ и финансовият интернационал - ционистите.. Двете ръце на САТАНАТА. Но либерали не са, както "овцата" не е овца - ако е вълк с овча козина. Не мразете истинските овце. ХРИСТОС Е АГНЕ. Капитализмът и дясното са родили робството, те са ЗВЯРЪТ, ХИЩТНИК-ПОЛИТИКА- ЗАКОНЪТ НА ДЖУНГЛАТА. МИСЛЕТЕ!!! Не се подчинявайте на фашистите консерватори и да мразите овцете.. стига с тръмпистки клишета на робът на Израел - Тръмп.. Сумати агенти нароиха в България, и са еднакво лоши с психодесните-$"либералите"$, ДОРИ ПО-ЛОШИ, защото затъпяват населението и дебатът..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    25 Май 2024 19:51ч.

    Тва е " classical Russia". Оръжия,оръжия, оръжия.Войни, войни, войни.Океан от Смърт и разрушения. Апропо "лека инфекция" в Харков. Руските фуражки нацелиха строителен мол с 200 човека вътре.Случват се такива рсботи.И Биби редовно прави подобни издънки...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти си дебил

    25 Май 2024 20:21ч.

    Който няма меч, меч го посича!!! Ако Саддам Хюсеин или Моамар Кадафи имаха сериозни оръжия, особено ядрени, крадливите западни мухльовци щяха само да квичят, както правят срещу Ким... Така че ако искаш да не те ожрабят и унищожат западните негодници, изкови си меч...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    25 Май 2024 20:47ч.

    Ъхъ. И кво им беше лошото на бившата УССР? Произвеждаха и търгуваха с Русия(продукция която могат да продадат само в бившия СССР и бившия СИВ). Другият вариант е да унищожат индустрията си щото елитът им си държи кинтите на друго място? Познато е май. Имат гиганти на индустрията останали им безплатно от бившия СССР. Таковаха му мамата на всичко. И сега реват дайте ни безплатно да се бием с орките. Ние ще ви дадем стотици хиляди мъже на фронта. Е и? Накъде отива бившата УССР под тяхно управление? Отделно че и досега 85-90 % от живеещите в бившата УССР си говорят на руски. Не си мислете че това нас не ни засяга. Следващите сме ние. Байдън го каза миналата година. Ние сме на фронтовата линия на борбата с Русия. Никой от нашите управляващи не мъкна нищо против. Така че гответе се. Или вашите синове и внуци. Надявам се синовете и внуците на тукашните тролчета ще са първи когато ги призоват да се бият с орките на Путин. Или греша?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    25 Май 2024 20:52ч.

    Всичко което трябва да знаете: Путин е виновен за войната. Това изчерпва темата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хаха

    25 Май 2024 21:57ч.

    Абе приятел, победеният е виновен за войната, да знаеш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    25 Май 2024 22:50ч.

    Анджък, друже.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зелените чорапи

    25 Май 2024 21:15ч.

    То и СССР 1 произвеждаше много джепане. Благодарение на което се оттече в канализацията на историята.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аре бе!

    25 Май 2024 21:59ч.

    Сменяй ги ти чорапи чат пат, много усмърдяха караулното.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    25 Май 2024 21:18ч.

    Нормалните държави броят бвп, технологии, наука, изкуство, стандарт тоя пропаднал кагебист колко джепане произвел. Дори за собствените му убити крепостни не му пука.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хаха

    25 Май 2024 22:00ч.

    бвп, ко туй ва?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гъбата, ЗИПе! Какво се чува??

    25 Май 2024 21:19ч.

    Ще има ли ГЪБА???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    25 Май 2024 21:39ч.

    Не е ЗИП. Пак е крал никове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ивелин Михайлов

    25 Май 2024 21:43ч.

    Русия е ПУСТИНЯТА, от Библията, Откровението. Където е скрита ... 2028 година ще се навършват 1260 години от създаването на ЕС. От възцаряването на Каролус-Шар- цар ле

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • логе

    25 Май 2024 21:53ч.

    Не е ли Де Сантис, Роналд, да е Антихристът? Защото света Хилдегард казва, че се ражда в дните на папата с две имена, тоест Йоан Павел Първи - бил папа само 33 дни. Ronald Dion DeSantis

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пропаднала държава. Сатрапия. Дай им само бомби, пушки, самагон и матрешки да правят. И да рушат и убиват.

    25 Май 2024 22:41ч.

    Един тостер не могат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    26 Май 2024 6:14ч.

    Розовите чорапки да не се тръшкат, че вече им става навик. Освен оръжия в Русия се произвеждат и всякакви стоки за нуждите на населението а което не стига го внасят от Китай. Има филмчета в тубата, гледайте. Как стана това? Много просто, Путин го каза. Спрели са да се подчиняват на заповедите на Запада да печатат САМО толкова пари колкото долари са получили от износ. И правят това което прави Запада- печата пари и строи магистрали и танкове. Последните години банките раздават като безумни кредити за жилища, коли, фабрики и големи заводи.на Русия Менделеевата таблица е в двора и може да понесе някаква по-висока инфлация. САЩ не са зле, откриха залежи на литий за 100 години а Европа ще се озъби щото Африка пак се освобождава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    26 Май 2024 6:22ч.

    Коварно е да ти казват как да печаташ пари когато те си печатат на воля. От теб ще купуват само нефт и дърва и сориии! ще се развиваш бавничко щото пари за нови заводи няма толкова колкото искаш. Всички реват за високата инфлация в Турция, наистина е кофти за населението но Турция се превърна в основен доставчик за Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи