Путин: Всички участници във военната операция са герои

Путин: Всички участници във военната операция са герои

Снимка: ТАСС

Руският президент Владимир Путин посети Централната военна болница "П. В. Мандрик", където се лекуват руски военнослужещи, ранени в Украйна. По-късно през деня на заседание на президиума на Държавния съвет Путин заяви, че всички участници в специалната военна операция за защита на Донбас са герои, съобщи ТАСС.

„Независимо какви награди ще имат или имат те, това са хора, които рискуват здравето и живота си за хората и децата на Донбас, за Русия. Всички те са герои, така е: всеки подлага живота си на смъртна опасност, прави го съзнателно. И с тях трябва да се отнасяме точно като с герои", каза Путин.

Руският президент каза, че по-рано в сряда е посетил Централната военна болница "П. В. Мандрик", където се е срещнал с руски военнослужещи, ранени по време на специална операция в Украйна. "Някои от тях, повечето от тези, с които разговарях, дори нямат държавни награди досега. Разбира се, че ще имат", подчерта Путин. Той добави, че е разговарял и с лекари в болницата. "Те имат всичко, както се казва. Мисля, че наистина е така. Имат всичко, за да окажат квалифицирана медицинска помощ на нашите момчета, които са пострадали и се лекуват", продължи той. „Всички искат да се върнат на служба“, подчерта руският президент.

При посещението си в болницата Владимир Путин беше придружен от министъра на отбраната Сергей Шойгу. Кадри от посещението бяха публикувани в канала в Telegram на Кремъл, на които се вижда, че президентът и министърът са влезли в едно от отделенията с медицински халати, където са разговаряли с лекуващи се военнослужещи.

По-рано говорителът на Кремъл Дмитрий Песков каза, че държавният глава „постоянно се интересува и държи под свой контрол темата за условията, които са предвидени за ранените по време на специална военна операция“. В същото време, както посочи Песков, президентският график „позволи лично да отиде и да се запознае и, най-важното, да говори с военните“.

 

 

 

Коментари

  • И сибирските изнасилвачи ли?

    25 Май 2022 19:27ч.

    А крадците?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майна

    25 Май 2022 19:46ч.

    Много ясно се вижда кои са героите - твоите майките им ги получават във вид на прах плюс 150 евро за погребението им, а украинските жертви ги погребва публично цялото селище или квартал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Имаше един прихванат разговор на войник с майка му

    25 Май 2022 20:36ч.

    Той и каза, че може да го убият, а тя попита, дали ще и платят пет милиона рубли след това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само нагросаксонската пропаганда може да бъде толкова примитивна

    25 Май 2022 20:59ч.

    Бадева хляб ядеш, момче. Нищо не става от тебе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    25 Май 2022 22:43ч.

    ми..сравнете Путин к наш кирапростото(розавото пони) и гугулена(матакосмата)... без коментар...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи