Путин: В Русия неуважението към Корана е престъпление, за разлика от други страни

Путин: В Русия неуважението към Корана е престъпление, за разлика от други страни

Русия дълбоко уважава Корана и религиозните чувства на мюсюлманите, неуважението към тази свещена книга в Руската федерация е престъпление. Това заяви руският президент Владимир Путин, като подчерта, че тази практика не е разпространена във всички страни. По-рано днес в центъра на Стокхолм  с разрешение на полицията се проведе акция по изгаряне на Корана, съобщава ТАСС.

„Това е светиня за мюсюлманите и за всички останали е светиня. Знаем, че в другите държави постъпват по друг начин – не уважават религиозните чувства на хората и казват, че това не е престъпление“, заяви руският президент по време на посещение в джамията "Джума" в Дербент.

"У нас това е престъпление - и по Конституция, и по член 282 от Наказателния кодекс на Руската федерация. Това е престъпление - неуважение и разпалване на междурелигиозна омраза", каза Путин. „Ние винаги ще се придържаме към тези законодателни правила“, увери той.

Руският лидер подчерта, че взаимното уважение и отношение като между братя на християни и мюсюлмани укрепва единството на народа на Русия. „Слава Богу, благодарение на такива духовници като вас имаме силен междурелигиозен, междуконфесионален мир в страната“, обърна се Путин към председателя на Дербентската джамия "Джума" Сейдяхя Сеидов. Патриархът на Москва и цяла Русия също учи православните християни да поддържат това състояние и през цялото време ни казва: „Мюсюлманите са наши братя“. Това е така и това укрепва единството на нашия народ – многонационален, многоконфесионален, но единен“, подчерта руският лидер.

Путин също поздрави всички мюсюлмани в Русия за Курбан Байрам. „Всичко ще бъде наред. Днес всички мюсюлмани празнуват този празник, така че, разбира се, тъй като съм в джамията тук, искам да поздравя вас и всички мюсюлмани в Русия с този велик празник и да ви пожелая здраве“, каза той. Сеидов подари на президента том от Корана. „Много ви благодаря за този подарък. Той със сигурност ще намери своето място в Кремъл“, увери Путин.

По-рано днес в центъра на Стокхолм  с разрешение на полицията се проведе акция по изгаряне на Корана. Нейният организатор, 37-годишният имигрант от Ирак Салван Момика, на когото преди това беше отказано провеждане на подобна демонстрация, изтръгна страници от свещената книга на мюсюлманите и я подпали. Преди това той постави свински бекон върху копие на книгата, което е особено обиден жест за вярващите, добавя ТАСС.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • Поругаването на свещените слова и хуленето на Бога е сатанизъм чиста проба.

    29 Юни 2023 0:15ч.

    Тия безбожници ги очакват нерадостни бъднини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стожера на

    29 Юни 2023 0:17ч.

    Православието с татарската физиономия...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е, нали Байдън е много секси

    29 Юни 2023 0:25ч.

    Да не говорим за Сунак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Явно разчиташ на украинеца наркоман евреин да бъде стожер на православието

    29 Юни 2023 0:32ч.

    Защо ли отговарям на безродник, нямащ нищо общо с православието?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @28 Юни 2023 21:32ч., Явно разчитате на рашиста военнопрестъпник да бъде стожер на "православието" на агент Гудняев

    29 Юни 2023 3:57ч.

    Защо ли отговарям на русороб, нямащ нищо общо с православието?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво ще правите

    29 Юни 2023 10:14ч.

    Ако ликвидират Путин, не знам. Няма да има какво да осмисля живота ви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин е проблем на руския народ, Путин ликвидира руснаците

    29 Юни 2023 12:37ч.

    Към днешна дата Русия е загубила около 500 000 000 000 долара във войната! Това са заплати за военните, военно оборудване, поддръжка, замразени резерви. БЕЗ да се смятат разходите за гориво, и без косвените загуби от санкции, ембарго, загуба на пазари, обезщетения за загинали, ранени. Какво са 500 милиарда? Това са 185 ХИЛЯДИ ДОЛАРА за ВСЯКО руско дете! СТО ОСЕМСТОТИН И ПЕТ ХИЛЯДИ долара! ЗаВСЯКО РУСКО ДЕТЕ от 0 до 18 години! Можеха да се спестят тези пари в лични сметки и след няколко години тези деца да си купят жилище, започнат бизнес, учат в престижни университети, реализират професионално, създадат здрави семейства, родят и възпитат образовани, можещи и ДОБРИ русначета, които да допринесат за прогреса, инфраструктурата, стандарта на живот и да измъкнат от мизерията руснаците и най-важното - тези пари в по-голямата си част ЩЯХА ДА ОСТАНАТ В РУСИЯ! А ние като част от европейското семейство да възстановим добрите взаимоотношения с руснаците и да работим заедно за общия прогрес. Защото тези милиарди щяха да бъдат изразходвани за жилища, образование, наука, култура, спорт и т.н. за руснаците, които се развиват САМО С ЦИВИЛИЗАЦИОНЕН МЕЖДУНАРОДЕН ОБМЕН, а не с изолация и СИЛОВО противопоставяне. НО ВМЕСТО ДА ПОМАГА НА СВОИТЕ ГРАЖДАНИ, ПУТИН ПРЕДПОЧИТА ДА УБИВА ЧУЖД НАРОД, ДО СКОРО приет за БРАТСКИ от руснаците!!! А сега двата народа се смразиха за поколения напред. Путинофилите поддържат именно това! Всеки путинофил допринася за ликвидирането на руския народ и неговото бъдеще. "Честито!" Вот и всё!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като при хората

    29 Юни 2023 0:22ч.

    Пътят към злодеянията е все по-пропадащ. Западът е тръгнал по такъв път и няма връщане назад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    29 Юни 2023 0:45ч.

    Юдаизмът е единствената религия в света, в която се твърди за избран народ пред лицето на Бога, и за неговите изключителни права и привилегии. Тази идеология за изключителността на евреина и на целия еврейски народ се нарича юдаизъм и присъства от самото раждане на всеки евреин. (В цялата си история на съществуване евреите са имали собствена държава само за около 300 години и по-малко от 100 години за съвременната държава Израел.) Евреите са една от най-затворените нации в света: те не предлагат своята Тора на нито един друг народ и настойчиво се опитват да внушат на децата си само ТЕХНИТЕ истини още с майчиното им мляко...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В цялата си история на съществуване евреите са имали собствена държава само за около 300 години и по-малко от 100 години за съвременната държава Израел

    29 Юни 2023 2:18ч.

    И защо им е била държава след като помежду си не могли да се мамят. Най-добре са живеели евреите сред чужди, защото са имали особен афинитет към финикийските знаци. А религията си са я взаимствали от Месопотамия и напаснали само за тях. В основата на избранноста им пак лежи парата и обещанието на техният Бог да им даде всичко на земята (не на небето както е при християните и мюсулманите), ако го слушкат. Евреите са играли активна роля при създаването на последните две религии. От там и принципа, “ Разделяй и владей), та и до днес.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мила от Марс

    29 Юни 2023 1:23ч.

    Чудя се какво ще стане, ако някой в Стокхолм разкъса и подпали на площада знамето с дъгата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Грета Тинтин Т.

    29 Юни 2023 1:31ч.

    how dare u

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    29 Юни 2023 2:00ч.

    Ще се сдобие с дело и присъда за насаждане на омраза. Незаконно е да мразиш само "правилните" различни...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наркомана Зеленски също се изяви днес

    29 Юни 2023 1:51ч.

    Легализира тревата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Военнопрестъпникът Путин доведе до там руснаците, че се друсат с антидепресанта Zoloft

    29 Юни 2023 3:54ч.

    'Росздравнадзор' обяви , че ще бъдат възобновени доставките на антидепресанта Zoloft в Русия. След изчезването му от аптеките лекарството се продаваше в тъмната мрежа.Недостигът на Zoloft възникна през 2020 г. на фона на пандемията от COVID-19. През следващите години лекарството многократно се изчерпваше от аптеките в Русия. След изчезването на Zoloft от аптеките през зимата на 2022 г., както писаха руски медии , руснаците си го набавяха в даркнет. Както Prozac, така и Zoloft се считат за мощни лекарства за психично здраве , сравнително ефективни при лечение на депресия и намаляване на тревожността, страха, безпокойствието, нежеланите мисли, броят на пристъпите на паника на пациентите, които ги приемат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    29 Юни 2023 2:45ч.

    Нормално. Нали вика Ахмат да му спасява г -зъ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Дагестан отиде двойник на Путин, за да вдигне рейтинга на оригинала

    29 Юни 2023 3:08ч.

    И "Кремъл. Новости" дори го публикуват като оригинал. ?? >>>> https://www.fontanka.ru/2023/06/28/72444938/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Напълнихте ли гащите от страх?

    29 Юни 2023 3:31ч.

    Като знаете, че има повече от един Путин. Ако бе един ще ви е лесно, а те са много. И престанете да давате линкове към западна пропаганда с много ниско ниво.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е ниеги виждаме

    29 Юни 2023 6:33ч.

    Вашите оригинални държавници ,всичките меки китки ,розови джендъри и мъже със лакирани никти и поли . Забравих за червосаните джуки и силиконовите цици .За употревбата на содомията и зоофилистията няма какво да се говори . Та това са ви оригиналнбите държавници от евпропедалия и англосаксонският свят . Абе какво става със дъртия кукунделник Байдън ? нали и той е оригинален ходи без двойник .Пада и се спъва където и да отиде ,фъфли като дрогиран джендър ,та неговата администрация му дава да чете от хвърчащи листчета хартия ,щото много бързо забравя какво трябва да каже .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия - държавата на ЛЪЖАТА, Путин - лицето на тази ЛЪЖА

    29 Юни 2023 12:50ч.

    Необходимостта от клонинги на Путин, за да заблуждават руснаците, е голям руски срам и провал, и издава, освен лицемерието, БЕЗПОМОЩНОСТТА на руското полит. управление. Не е нужно да си гений, за да видиш разликата в тези клонинги, единият в Москва, другият в Дагестан, с разлика от няколко часа. Напомням, че телепортацията все още не съществува, но лицемерието и демагогията е практика на слабите автократи. ? >>> https://t.me/politcircus/10912

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Междувременно в САЩ се извършва безпрецедентна индустриализация

    29 Юни 2023 12:56ч.

    В САЩ има истински БУМ на индустриалното строителство. Рязко увеличаване на броя на НОВИ ФАБРИКИ. Буквално НОВА ИНДУСТРИАЛИЗАЦИЯ. Докато държавната руска пропаганда по навик крещи за "сенилния Байдън", за американския национален дълг и за това, че "самият Запад страда от санкции", реалността, както обикновено, е обратната. Всичко около Байдън е толкова добро, както винаги. Но в Русия нищо подобно няма и не се очаква. В крайна сметка, вместо във фабрики, държавата инвестира в банда терористи, които след това обръщат щиковете си срещу същата държава. В САЩ (диаграма на Real Construction Manufactured): https://t.me/wind_sower/5855

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Междувременно в Русия дори добивът на въглеводороди пада - последният бастион на путинизма

    29 Юни 2023 13:02ч.

    През януари-май 2023 г. спадът в добива на природен газ в Русия е в размер на 15,3% спрямо същия период на предходната година. Пада последният бастион на развития путинизъм – въглеводородите. Но това са глупости, нали:) По-добре да се посмеем какъв стар глупак е Байдън. Не като силната, пълна със здраве "Путня".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Константинополската патриаршия възстанови в сан московския свещеник Йоан Ковал, който беше лишен от сан от Руската православна църква заради четене на молитва за мир

    29 Юни 2023 3:21ч.

    Решението на Руската православна църква е признато за неканонично и прието "въз основа не на църковни, а на политически причини". През май Руската православна църква лиши от сан свещеник Йон Ковал. Причината за решението е, че при четене на "Молитвата за Света Рус", която Руската православна църква принудително раздаде в епархиите, Ковал вместо думите "Стани, Боже, на помощ на Твоя народ и ни дай победа чрез Твоята сила", каза: "Стани, Боже, в помощ на Твоя народ и ни дай мир чрез Твоята сила". Сега свещеникът има право да служи под юрисдикцията на Константинополския патриарх Вартоломей. >>> https://t.me/sotaproject/62016

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ да служи под юрисдикцията на Константинополския патриарх Вартоломей”

    29 Юни 2023 3:34ч.

    Поне малко мозък имаш ли? Знаеш ли какво е “юрисдикция”?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • седесарите и реститутките нямат мозък,

    29 Юни 2023 3:37ч.

    за сметка на това имат тлъсти зелени грантове и тлъсто рентиерство

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    29 Юни 2023 10:33ч.

    ясно!....швеция никога няма да влезе в НАТО! защото трябва да излезе турция, което няма да стане, понеже са втора армия в алианса след САЩ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи