Путин в новата Конституция: Вяра в Бога, бракът е между мъж и жена

Путин в новата Конституция: Вяра в Бога, бракът е между мъж и жена
Руският президент Владимир Путин внесе в Държавната дума проект за поправки в Конституцията. В една от тях пише следното: Руската федерация, обединена от хилядолетна история, съхранява паметта на предците, предали ни идеалите и вярата в Бога. Друга предвидена поправка е, че бракът е съюз между мъж и жена. От комитета за конституционно законодателство смятат, че предложенията на Путин не противоречат на светския характер на държавата и припомниха, че Бог е споменат в преамбюлите на много европейски държави. Путин предлага в основния закон да се запише, че “Русия е правоприемница на Съветския съюз” и че “не се допуска отчуждаване на части от територията на Руската федерация”, включително и призиви за това. Дава се право на републиките в състава на РФ да използват като държавни своите национални езици наравно с руския език.

 

Първото предложение за споменаването на Бога в руската конституция направи руският патриарх Кирил. “Споменаването на ценността на вярата в Бога в Конституцията би укрепило историческата и духовна приемственост на народите в нашата страна, които не възприемат себе си извън религията. Ценността на вярата в Бога е също израз на почит към милиони хора, наши събратя, които бяха подложени на преследване във времената на богоборчеството само затова, че не искаха да се отрекат от вярата. Тази идея трябва да бъде разбираема даже за хората, които са далеч от религията“, каза патриарх Кирил.

 

Поправките в Конституцията ще бъдат гласувани на 11 март в Съвета на федерацията. На 22 април ще има общоруско гласуване, след което поправките ще влязат в сила.

 

Източник: БГНЕС

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Helleborus

    03 Март 2020 16:25ч.

    Русия да бъде правоприемница на СССР, забраняваща борбите за независимост е същото като Турция да е правоприемница на Османската империя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кукуряче, многократно си доказвало,

    03 Март 2020 16:28ч.

    че нищо не разбираш от право. Запри се!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • вярата в Бога

    03 Март 2020 16:35ч.

    Преди соросоидите да са закудкудякали за светската държава, да им припомня официалния девиз на САЩ - "на Бога се уповаваме", дето го пише и на доларите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    03 Март 2020 16:39ч.

    на 03.03.2020 в 16:28 Тук е България и имам всяко едно право да изразявам мнение, което никога не е било антибългарско. За разлика от теб, която обикновено защитаваш чужди политики и пропаганда, руски, гръцки, македонски и при това си клеветила и хулила толкова много българския народ, че търпимостта към теб доказва само едно - има много безродни тролове на наша територия и те взаимно се подкрепят. Но едните трябва да са тук, а другите не. В скоро време българите няма да търпят подобно нагло присъствие и България няма да бъде безкрайно рай за хулители.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В ОЧАКВАНЕ НА ГОДО

    03 Март 2020 16:42ч.

    12130 RUB (195.35 USD) e минималната заплата в Русия. В Турция е 2,943 Turkish lira ($498) при БВП на човек (ном.) $9,405, а Русия БВП на човек (ном.) $11,305, но Русия била световен фактор, играч, Турция само регионален. ДОКОГ? Соросите и червената буржоазия, агенти, оправдават дивият капитализъм с план на Андропов, за намразване на капитализмът и правене на социализъм с демокрация. Но капитализмът толкова моге, една нула в добрия случай. При Путин възстановиха това което имат като наследство от СССР, нищо повече. При капитализмът няма растеж, това просто е невъзможно. На запад имат наследство от преди неолиберализмът - реставрацията, просто е наследство от социалните революции последвали след двете световни войни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    03 Март 2020 16:45ч.

    на 03.03.2020 в 16:35 Когато са го написали, са имали предвид само и единствено Христос (а не индианските вярвания, например). Докато руснаците обявиха, че няма да конкретизират за кой бог става въпрос и техният текст ще се отнася еднакво за християни, мюсюлмани или други. Богоцентрична държава с много (взаимноотричащи се) богове, не ти ли звучи шизофренно? Ако имат силата и властта да заявят, че държат на християнското вероизповедание, което е традиционно за тях, би било малко по-различно. Иначе не им се бъркам, всеки има право да си решава. Аз реагирах само за различните етноси, които те възнамеряват да държат като част от Русия на всяка цена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кукуряче, не се дуй!

    03 Март 2020 17:12ч.

    Съвсем благожелателно ти рекох, че в юридическите теми си кръгла нула и те посъветвах да спреш да пишеш в тях, че само се излагаш. Изборът си е изцяло твой. ПП Докато писах това, ти пак си демонстрирало невежеството си, по характерния за теб нафукан начин. Не, американците не са имали предвид само и единствено Христос. Имали са предвид всяко божество, третирано равнопоставено. Нарича се акомодационизъм. Прочее, плавай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    03 Март 2020 17:24ч.

    на 03.03.2020 в 17:12 Най-вероятно изобщо не познаваш американската история, а аз я познавам добре. Налагало ми се е да я уча и да се явявам на изпити. Нямаш представа за какви хора точно става дума, като говорим за ранните американци, не само, че не са имали предвид всяко божество, но те дори са смятали, че изпълняват Откровението, като създават обещаната Нова земя, за която говори апостол Йоан. А ако решиш да влизаш в полемика, опитай се за разнообразие да намериш логика, а не обиди и фамилиарничене. Защото тези камъни отиват само и единствено обратно в твоята градина, както ще се убедиш по трудния начин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво сте се хванали за гушите какво е божеството?

    03 Март 2020 17:26ч.

    Глупости. САМИЯТ ФАКТ, че един член на КПСС и офицер от КГБ ни занимава с божества, срещу които е бил длъжен да се бори през целия си съзнателен живот до 1990-та година не е ли кощунство?? То ако със смяна на конституцията ставаше нещо ама не става. Англия не си е сменяла конституцията от 4 века и не се оплакват. Даже напротив.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • observer

    03 Март 2020 17:28ч.

    Да напишеш в двадесет и първи век не просто, че има свобода на вероизповеданията, което означава, че гражданите имат свободната воля да вярват в Бог или пък не, а да го упоменеш изрично, е много по-различно от примерите със старите конституции на някои европейски държави или пък девиза на САЩ, все плод на отминали векове. Това е същият мисловен модел от времето на комунизма, когато религията е била забранявана, после ограничавана, а идеологията беше само една и закрепена в закони. Днес в Русия действа закон за защита чувствата на вярващите, но чувствата на гностици и атеисти са оставени на самите тях. Литийни шествия по всякакви поводи, освещаване на космически кораби, на оръжия, свещеници ръсиха светена вода от хеликоптер, Шойгу построи третия по размери православен храм в света, посветен на руската армия в цвят каки отвън и отвътре, изписан с героични стенописи, в парка Патриот, и цялата тази промяна е дело на хора, които до смяната на системата са били комунисти. Искрено ли е това? Като вярата на онези, които никога не са се огънали под натиск?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Атанасов

    03 Март 2020 17:38ч.

    До "observer ": "Всички ние се променяме, не се променят само идиотите. "

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • банан

    03 Март 2020 17:43ч.

    Повече руснаци и българи, ли, са влезли в Рая, преди социализмът?-след социализмът-или-при социализмът? ТОЕСТ КОЛКО ГРЕШНИ, КОЛКО ЧИСТИ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кукуряче, зАрежи ранните американци,

    03 Март 2020 17:46ч.

    става въпрос за конкретен американски закон и неговото тълкуване с оглед Конституцията на САЩ. Невежеството е сила, а? Било се явявало на изпити...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • битието съзнанието

    03 Март 2020 17:47ч.

    Не никой не се променя. СЪЗНАНИЕТО ОПРЕДЕЛЯ БИТИЕТО. Само комунистите вярват че някой може да се промени. Проститутките се раждат такива, монахине също.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • observer, да те питам нещо -

    03 Март 2020 17:49ч.

    искрено ли е гоненето на злите духове от американския Конгрес, което го прави щатния поп на американския Конгрес от трибуната на американския Конгрес?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • извинявам се, че се намесвам

    03 Март 2020 17:56ч.

    ОБАЧЕ. За американците знайме, че там са лошите, занимават се с лоши неща, гонят духове и мамата си …. Въпросът е - дали и към руската Дума ще сложат един поп да гони духове? Има си нужда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тома Неверни

    03 Март 2020 18:00ч.

    Потурнаците са по-лоши от турците. Това важи и за новопокръстените православци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха-ха

    03 Март 2020 18:13ч.

    В Америка до ден днешен се продават снопове лавандула за горене, за гонене на зли духове. Ранните американци са нашенци, европейците. А че бракът е между мъж е жена, какво, Кукуряков/а не иска да е вярно?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Извинете

    03 Март 2020 18:15ч.

    Бракът е между мъж и жена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    03 Март 2020 18:53ч.

    на 03.03.2020 в 17:28 Наблюдател, напълно си прав, но никой не може да забрани на определени хора да се самообявят за каквито си решат. Човешката претенция е едно, съдбата отгоре е друго. Проблемът е друг, че когато има псевдо нещо си, каквото и да било, от това страда ... кое? Страда оригиналът. Живеем във времена на много фалшификати, но и през цялата човешка история борбата е между оригинали и фалшификати, лъжата е също някакъв вид фалшификат на истината. Обикновено, когато една държава си има свое министерство на религията, тогава има най-голям натиск над свободните християни, които искат да следват не политици, а Бог. Но пък никога не е било лесно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джендърна демокрация

    03 Март 2020 19:44ч.

    Бракът е между мъж и жена, обаче в САЩ не искат да е така, въпреки че са прокламирали конституционно, че уж вярват в Бога.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А освен това да не забравите,

    03 Март 2020 21:23ч.

    че у САЩ бият негрите. Много е важно да не се забравя. А пък у Русия никого не бият.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мильо Лудия

    03 Март 2020 23:06ч.

    А освен това да не забравите, на 03.03.2020 в 21:23 САЩ са известни с това, че за да се заселят на територията изтребиха до крак коренното население. Това с негрите беше по-късно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Езуити на словото

    04 Март 2020 8:47ч.

    Какво не искате да разберете в написаното:"Руската федерация, обединена от хилядолетна история, съхранява паметта на предците, предали ни идеалите и вярата в Бога. " "История..., памет, предали идеалите и …" Без да е филолог, вярно уважава всички в предложнието си! Това е ГЛАВНОТО! Какви са вашите ИДЕАЛИ??? Можете ли да ги защитите и жертвате за тях? Писачи, безотговорни демагози и констататори! Жалко....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • observer

    04 Март 2020 8:52ч.

    Изтребените докрак индианци нямат много връзка с новата руска конституция. Пък и не са изтребени докрак, макар, че изтребление е имало. И други са изтребвали в човешката история, но интересно, коментират се само американците. Нека сме справедливи, правили са го и испанци, португалци, англичани, французи, белгийци, холандци, турци, руснаци също, последно и германците се проявяват, всеки който е имал възможност, е изтребвал по-слабите от него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина Влахова

    05 Март 2020 7:35ч.

    АЛЬО, РУСОФОБИТЕ, КАКВИ ЩЕ ГИ ДЪВЧЕТЕ СЕГА ЗА БОЛШЕВИКИТЕ? КОГО ЩЕ ЦАКАТЕ С ЛЮБИМИЯ ВИ КОЗ - ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО, А??? Все по-смешни ставате покрай педи-джендърната си лоялност към €vra-та и Левиатан... Ма те добро не ви мислят... хич биля!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи