Путин: Украйна не е наш враг, врагове са ни западните елити, които искат да унищожат руската държавност

Путин: Украйна не е наш враг, врагове са ни западните елити, които искат да унищожат руската държавност

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Самата Украйна не е враг за Русия, а врагове са тези, които искат да унищожат руската държавност, които искат да постигнат стратегическо поражение на Русия на бойното поле. Западните елити от години открито говорят за разделянето на Русия на пет части, това каза руският президентът Владимир Путин в разговор с войници във военната болница "Вишневски".

Споре него руските въоръжени сили са толкова способни и толкова готови да използват съвременни средства за въоръжена борба, колкото нито една армия в света не е готова.

Пред военнослужещите той коментира терористичната атака на киевския режим в Белгород. Путин подчерта, че това е бил целенасочен удар по цивилното население.

"Това, което се случи сега в Белгород със сигурност е терористичен акт. Под прикритието на две ракети "Ольха" нанесоха удари от множество ракетни установки точно в центъра на града, където хората се разхождат преди Нова година", каза той.

Според него е невъзможно тази атака да се нарече по друг начин освен терористична.

"Трябва ли да отговорим по същия начин? Разбира се, можем да ударим площадите в Киев или във всеки друг град. Денис, там се разхождат деца, майки с детски колички. Разбирам те, аз самият кипвам. Искам да те попитам, трябва ли да правим това, да удряме по площадите?", върховният главнокомандващ се обърна към военнослужещия, който беше повдигнал темата.

Последният отговори, че няма предвид цивилни граждани, а говори за удари по военни цели.

"И това е, което правим. Удряме с високоточни оръжия местата, където се вземат решения, местата, където се намират войници, наемници, други центрове от този вид, на първо място военни обекти. И те са доста чувствителни, тези удари", каза Путин.

Той допълни, че с подобни нападения киевският режим се опитва да сплаши Русия и да създаде някаква несигурност сред руснаците.

"Ние от своя страна със сигурност ще засилим ударите, които споменах. Нито едно подобно престъпление - а това със сигурност е престъпление срещу цивилното население - няма да остане ненаказано, сто процента, няма никакво съмнение", увери Путин.

Един от военнослужещите попита как Путин се отнася към западната помощ за Украйна.

"Не става въпрос за това, че те помагат на нашия враг, а за това, че те са наш враг.", отговори президентът.

Той подчерта, че самата Украйна не е враг за Русия, а врагове са тези, които искат да унищожат руската държавност, които искат да постигнат стратегическо поражение на Русия на бойното поле. Освен това западните елити от години открито говорят за разделянето на Русия на пет части, напомни президентът.

"Ето защо те от доста дълго време се грижат за така наречения киевски режим, именно за да се създаде този конфликт. За наше съжаление, те постигнаха това, създадоха този конфликт и се опитват да решат задачата си с ръцете на украинците, а именно задачата да се борят с Русия."

Но ситуацията на бойното поле постепенно се променя и украинската армия се обезкървява, продължи президентът. Той обърна внимание на недостига на боеприпаси за ВСУ - Украйна изразходва много повече боеприпаси, отколкото САЩ и съюзниците им могат да произведат.

"И ние се развиваме и ще продължим да надграждаме и то в пъти. Те бяха снабдени с над 400 танка - 450 или колкото там са, а ние ще произведем и ремонтираме 1600 за една година. Това не е държавна тайна, всъщност вероятно ще бъдат повече. И така е на практика с всеки артикул. Следователно, независимо от това, че от векове си поставят такава задача - да се справят с Русия, изглежда ние самите ще се справим с тях по-бързо" - каза върховният главнокомандващ.

Според него най-важното е консолидирането на руското общество, което разбира колко важна е задачата, която въоръжените сили изпълняват в момента. Освен това, добави президентът, реториката на Запада постепенно се променя и вече се говори за това как по-бързо да се сложи край на конфликта. Русия също иска да сложи край на конфликта, но само при своите условия, заключи Путин.

Запитан как оценява напредъка на специалната военна операция, Путин заяви, че руските въоръжени сили са толкова способни и толкова готови да използват съвременни средства за въоръжена борба, колкото нито една армия в света не е готова за това.

"Първо, средствата за поразяване, с които разполагаме, са такива, каквито няма нито една друга армия в света. И второ, способността да се използва всичко, което се произвежда. Трето, това, което се произвежда, се подготвя достатъчно бързо."

Той призна, че на войските все още им липсват съвременни оръжия, дронове и средства за потискане на вражеските безпилотни летателни апарати, но се очакват скорошни решения. Според държавния глава ефективността на въоръжената борба днес се определя от това колко бързо армията може да се ориентира в това, което е най-важно в даден момент, да реагира на него в производствено отношение и да го приложи възможно най-бързо в хода на бойните действия.

"Тук се справяме все по-добре и вероятно по-добре, отколкото където и да било другаде. И това е много голямо предимство, което нашите въоръжени сили получават", добави Путин.

Той напомни, че висшето командване се старае да не дава най-високи оценки, затова оцени напредъка на Стратегическите отбранителни сили като "задоволителен".

Източник: РИА Новости

 

 

 

Коментари

  • Затова западните така наречени "елити" ще бъдат унищожени

    01 Яну 2024 16:55ч.

    Fuck the EU. Това е цитат на В. Нуландова. Да не го изтриете :D

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    01 Яну 2024 18:35ч.

    Пропуснал е да каже " шалом " !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    01 Яну 2024 17:01ч.

    абсолютно прав е вова, и тоя който не го е разбрал е абсолютен тъпак!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дерзайте, Владимир Владимирович!

    01 Яну 2024 17:14ч.

    Цялата полит"елитна" западн/ал/а сган под подметките Ви права ходи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "цитат на В. Нуландова"

    01 Яну 2024 17:16ч.

    В. Нуделман

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • епик

    01 Яну 2024 23:00ч.

    Цитат на Виктория Нюланд, функционер на Дем. партия на САЩ, с баща неокон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще си позволя да коригирам ВВП:

    01 Яну 2024 17:30ч.

    Най-големите врагове на Русия не са западните елити, а руските.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще си позволя да коригирам ВВП:

    01 Яну 2024 17:53ч.

    Най-големите врагове са точно западните елити, но не само на Русия а на света като цяло.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    01 Яну 2024 17:55ч.

    украина е мюрето западните гмо мозъци затова сложиха ам гражданин порошенка за президент намерете му изказването в киев 2014 г какви ги говори 8 години русия ги изчака да се наиграят и ги удари бандата от бункера се обзаведе с имения за сметка на убитите млади хора от двете страни 2024 г преговори и мир спрете оръжието и парите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Пут Ин

    01 Яну 2024 17:58ч.

    Ким Чен Ун звучи доста по нормално от тоя психопат. По 300 мужика средно ги убиват в Украйна и още поне толкова украинци биват убивани на ден. Трепането ти е малко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Ким Пут Ин 01 Яну 2024 17:58ч. Ким Чен Ун звучи доста по нормално от тоя психопат. По 300 мужика средно ги убиват в Украйна и още поне толкова украинци биват убивани на ден"

    01 Яну 2024 18:34ч.

    Тукашната фаши-гейска тролска сган лицемерно демонстрира "амнезия" за времето от Майдана 2014 до февруари 2022. Та непрекъснато се налага да им се набива в лицемерните кратуни кой започна трепането, както и къде и кого трепаха бандерлогите цели осем години до февруари 2020. А, да и Европейският съд извади Янукович от санкционния списък, та съвсем лъсна нацистката същност на кървавия преврат на Майдана, където Виктория Нуделман хранеше нацистките превратаджии с курабийки, платени от САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    01 Яну 2024 18:36ч.

    това, за мужиците, под всеки втори материал го постваш. няма да стане истина, не вярвай на гьобелс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    02 Яну 2024 0:11ч.

    Признай си-не те ли кефи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    02 Яну 2024 0:12ч.

    Бъди малко по-открит!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Случаен

    01 Яну 2024 19:06ч.

    И на мен са ми врагове!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин наистина говори

    01 Яну 2024 19:30ч.

    като психопат масов убиец. Обича украинците, но заради враговете от Запада … ги избива. Колкото по-бързо се намери някой останал с всичкия си руски военен, който да прекрати земните мъки на ВВП, толкова по-малко ще страда Русия. Става дума за стотици хиляди човешки животи - на руснаци и украинци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мунк

    01 Яну 2024 23:20ч.

    Нищо не си разбрал, колкото и да се напиняш, едноканалното ти тролско мозъче стига винаги само до едно и също заключение, ха, ха...!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Пут Ин

    01 Яну 2024 19:54ч.

    С 381 лв минимална заплата от 1 януари и с 300 мужика средно, които дават фира в Украйна ти я унищожаваш много по добре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    01 Яну 2024 21:10ч.

    Ево ти какви работници търсят в Казан и какви заплати предлагат. Заплатите са след платени данъци и осигуровки. Т.е. това което ти влиза директно в джоба. Курс на еврото днес 1 евро = 99,19 рубли. https://kazan.hh.ru/?utm_medium=jobru&utm_source=jobru&utm_campaign=mainpage_logo&utm_content=01012024

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    01 Яну 2024 21:18ч.

    И кво плащат в Казан. Тук вече е с данъците. https://kt.tatarstan.ru/tarifi-dlya-naseleniya-7191069.htm Курсът на еврото е същият както по-горе. А за газ е отделно - https://kt.tatarstan.ru/tarifi-na-gaz.htm

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    01 Яну 2024 21:19ч.

    Просто ми писна от тролове-идиоти. Махайте ме ако трябва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Пут Ин

    01 Яну 2024 22:09ч.

    Копейка, става дума за средна минимална заплата. Еееех, мъко рубладжи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КИМЧО,

    01 Яну 2024 23:25ч.

    Еееех, мъко доларжи, става дума за различни бази...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    01 Яну 2024 19:57ч.

    Вие нямате държавност, която да бъде унищожена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • €€€

    01 Яну 2024 22:49ч.

    Имат, имат!... И...ще имат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • €€€

    01 Яну 2024 22:51ч.

    Ти нямаш нищо!...И...няма да имаш, сбърканяк!...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    02 Яну 2024 0:17ч.

    Що блееш злобно тогава?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    01 Яну 2024 22:06ч.

    Путин формулира два пункта: 1. Той няма тема за разговор с Украйна - Зеленски, Залужни, whoever. Така че дали Юкрейн ще иска да преговаря, дали няма да иска - на кого му пука. 2. Разговор, евентуално - със Запада. Но, за да се почне този разговор, трябва да се получат всякакъв вид гаранции, писмени, устни, песенни, че на Запад и през ум не му минава да застрашава руската държавност. И тогава, ако Владимир Първи не е зает - лови риба, язди мечки, среща се с тов. Си, с тов. Ким, с некой шейх, емир, изобщо - с приятели, тогава може и да изслуша просьбите на урсулите и другите шенгени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ехон

    01 Яну 2024 22:27ч.

    YES!...?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone, шенгени, шенгенин е досущ

    01 Яну 2024 23:40ч.

    като шашкънин. Но шашкънин е кретен в добрия смисъл на думата, докато шенгенин е кретен в лошия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    02 Яну 2024 7:53ч.

    "thenewone 01 Яну 2024 22:06ч." -- ученото си е учено. одобрямс!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    02 Яну 2024 0:10ч.

    Това е новата позиция на Русия. Не Украйна е враг, а тези, които помагат на украинският режим. Началото бе дадено с привикването на Чехия Съвета за безоасност на ООН. Развитието на което не разбрахме. И тук се сещам за думите на Путин, че ще удрят по центровете за вземане на решения. Посочена е първата цел - Чехия. Някои твърдят, че чехите не знаели, че украинците ще гърмят с касетъчен боеприпас, и някой ги бил подставил. Подставил, не одставил, а червената точка на прицела вече свети.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българските путинисти

    02 Яну 2024 1:46ч.

    не бива да забравят, че за ВВП те са долни предатели, които той не би се поколебал да убие, ако може да стори това безнаказано.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    02 Яну 2024 4:21ч.

    А българските лебераси е добре да четат поне заглавията: "...врагове са ни западните елити". Четенето не боли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами тогава защо така?

    02 Яну 2024 6:38ч.

    Защо не се трепете с врага, а се трепете с тези, дето не са ви врагове?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    02 Яну 2024 7:28ч.

    По необходимост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    02 Яну 2024 8:39ч.

    За сведение на розовите и зелени чорапки в правотата на др. Путин има известна непълнотата. Без да навлизам в подробности ако беше казал нещо като - Тази война е само един епизод от вековната борба между държавите и цивилизациите- щеше да е по коректно. Това което пречи на Русия да победи в тези войни е вековния маниакален стремеж на руския елит за Париж, Лондон и езерото Комо. И под руски елит не разбирайте омразните на зелените чорапки руски богаташи а и културен и всякакъв елит. Преди няколко години минах през Москва и получих шок от облаците. Цялото небе покрито с гъсти тъмни ниски облаци без лъч светлина. Потърсих и видях , че броя на слънчевите дни е минимален. И така, част от елита мечтае да живее в слънчевия Запад, част да го завладее което им дава възможност през 100 години да си разчистват руския елит и да се ступват с алчния западен елит. Това което написах е странно но е факт. Според учени в големи части на Русия заради ниските средногодишни температури и брой слънчеви дни не би трябвало да съществува развита цивилизация. Да ама съществува, малко изкривена ама е достатъчно развита да ступва враговете си. И този път Русия ще победи на бойното поле и ще загуби на дипломатическото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    02 Яну 2024 9:53ч.

    Къде виждаш дипломация? Тя отдавна приключи. Никой с никого не се пазари, нито преговаря. Сега единствената дипломация е печурката

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Западните елити

    02 Яну 2024 13:11ч.

    независимо от това, че от векове си поставят такава задача - да се справят с Русия, изглежда ние самите ще се справим с тях по-бързо. Това е истината, сори!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До Наблюдател 13

    02 Яну 2024 13:15ч.

    Видял си облаци над Москва, щот си бил кюр-кютук пиян, както и сега!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи