Путин: Украйна използва 5000 снаряда на денонощие, а САЩ произвеждат едва по 14-15 000 на месец

Путин: Украйна използва 5000 снаряда на денонощие, а САЩ произвеждат едва по 14-15 000 на месец

Украйна използва 5000 снаряда на денонощие, а САЩ произвеждат едва по 14-15 000 на месец, каза руският президент Владимир Путин в интервю пред журналиста Павел Зарубин за телевизионния канал "Россия-24".

"Във водещите страни от НАТО, да кажем също в САЩ, според техни източници, с чиито данни разполагаме, ежемесечно се произвеждат някъде към 14-15 хиляди снаряда от този калибър", каза Путин.

"Въоръжените сили на Украйна, по данни на нашите военни, използват за денонощие в бойните действия до 5 хиляди снаряда", допълни руският президент, цитиран от ТАСС.

Путин заяви, че Русия има с какво да отговори на доставките на обеднен уран за Украйна. Той не се съгласи с британските твърдения, че боеприпасите с обеднен уран не причиняват последствия. „Това, разбира се, не е така. Работата е там, че те, разбира се, не спадат към категорията оръжията за масово унищожение. Това е вярно. Но сърцевината на снаряда е с обеднен уран, който генерира така наречения радиационен прах и в този смисъл, разбира се, принадлежи към оръжията от най-опасно естество", каза Путин. След използването на такива боеприпаси в бивша Югославия и Ирак онкологичните заболявания сред местните жители се увеличиха многократно, припомни руският президент.

Говорейки за перспективата за използване на боеприпаси с обеднен уран в Украйна, Путин обърна внимание на факта, че онези, които ще използват такива оръжия там, смятат хората, живеещи в зоната на военни действия, за свои граждани. "Как ще ги използват срещу хора, които всъщност са техни?", попита Путин. Той също така добави, че въпросът какво може да се случи с украинския чернозем след това "очаква своето старателно изследване в лицето на тези, които предприемат подобни стъпки в противоречие с интересите на нормалната логика и хуманитарното право".

Путин подчерта, че Русия има с какво да отговори на това предизвикателство от Украйна и Запада. „Трябва да кажа, че Русия, разбира се, има с какво да отговори. Без преувеличение имаме стотици хиляди, стотици хиляди такива снаряди. Все още не ги използваме“, посочи руският президент.

Източник: ТАСС, БТА

Коментари

  • Първа страница на в.24 часа от 1 август 1999 г. - с големи букви: Урановите снаряди на НАТО ни носят рак!

    26 Март 2023 11:15ч.

    Владимир Владимирович е интелигентен човек, мъж на честта - доказва го от 20 години насам, всеки ден! И това което говори е Истината, с главна буква. Многократно повтори едно простичко и много човешко като призив: ВИЕ ЗАПАДА ПРАВЕТЕ КАКВОТО ИСКАТЕ, НО НЕ НИ КАЗВАЙТЕ НА НАС - В РУСИЯ, КАКВО ДА ПРАВИМ И КАК ДА ЖИВЕЕМ В СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА! ........... Какво по ясно послание за сътрудничество и мирно съвместно съществуване?! ........... Затова както казва мъдростта: Каквото повикали, такова ще получат! .... Толкова. ..... И в потвърждение на казаното за обеднения уран от Владимир Владимирович, ето отпреди 24 години: Първа страница на в.24 часа от 1 август 1999 г. с големи букви Урановите снаряди на НАТО ни носят рак! Учени: Съседите на Сърбия са заплашени от радиация! Снарядите с обеднен уран, използвани от НАТО в Косово, причиняват рак и уродства при бебета. Това съобщиха учени на симпозиум в ЛОНДОН, позовавайки се на примери от Ирак. Само една частица обеднен уран попаднала в лимфните възли, срива цялата имунна система, каза биологът Роджър Когхил. Радиоактивността на такава частица, изпусната в атмосферата, е равна на 800 рентгена. Поне 10 000 души в Косово ще станат жертва на последствията от снарядите с обеднен уран смята ученият. Не само косоварите и умиротворителите, но и съседните държави са изложени на опасност! Радиоактивен прах след удари с такива боеприпаси се разнася на стотици километри, обясни д-р Когхил. НАТО уверяваше, че урановите заряди, с които самолети А-10 биеха по СРЪБСКАТА пехота, не са опасни екологично. 1 милион (?)снаряди с обеднен уран са изстреляни в Ирак по време на войната в залива, съобщиха учените. (продължава на 16 стр.) https://cache1.24chasa.bg/Images/Cache/881/IMAGE_12422881_0_0.jpg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Учени: Съседите на Сърбия са заплашени от радиация! Снарядите с обеднен уран, използвани от НАТО в Косово, причиняват рак и уродства при бебета!

    26 Март 2023 11:17ч.

    Учени: Съседите на Сърбия са заплашени от радиация! Снарядите с обеднен уран, използвани от НАТО в Косово, причиняват рак и уродства при бебета. Това съобщиха учени на симпозиум в ЛОНДОН, позовавайки се на примери от Ирак. Само една частица обеднен уран попаднала в лимфните възли, срива цялата имунна система, каза биологът Роджър Когхил. Радиоактивността на такава частица, изпусната в атмосферата, е равна на 800 рентгена. Поне 10 000 души в Косово ще станат жертва на последствията от снарядите с обеднен уран смята ученият. Не само косоварите и умиротворителите, но и съседните държави са изложени на опасност! Радиоактивен прах след удари с такива боеприпаси се разнася на стотици километри, обясни д-р Когхил. НАТО уверяваше, че урановите заряди, с които самолети А-10 биеха по СРЪБСКАТА пехота, не са опасни екологично. 1 милион (?)снаряди с обеднен уран са изстреляни в Ирак по време на войната в залива, съобщиха учените. (продължава на 16 стр.) ......... https://cache1.24chasa.bg/Images/Cache/881/IMAGE_12422881_0_0.jpg ............

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 15 000 граждани на Събрия умират годишно от рак в резултат на бомбите с обеднен уран! КОЙ ПОЗВОЛИ ДА СЕ ХВЪРЛЯТ РАДИОАКТИВНИ БОМБИ НАД БАЛКАНИТЕ?!

    26 Март 2023 11:31ч.

    Това е ВЕЧЕН СРАМ за поколенията човеци на Планетата след 1999 г.! .............. Данните за България са още по-потресаващи. От форум през миналата година: НАД 20 000 БЪЛГАРИ УМИРАТ ГОДИШНО ОТ РАК! ........ А всяка година СЕ ЗАРАЗЯВАТ ПО 36 000 БЪЛГАРИ ОТ РАК?! ...... Данните са от медицински форум 22 ЮЛИ 2022 Г.! .... ... И нищо, никой не смее на да каже каква е причината за рака. Защото годишно умират и по 200 български деца от рак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ето линк

    26 Март 2023 11:32ч.

    https://dnes.dir.bg/obshtestvo/blizo-20-000-balgari-ezhegodno-gubyat-bitkata-s-raka

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тотото

    26 Март 2023 12:02ч.

    Урановият прах от употребата на такива снаряди е силно токсичен и онкогенен, това е ясно. Пита се защо западните медии не вдигат такава истерична пушилка срещу употребата им, каквато от години вдигат спрямо чернобилската авария. къде изведнъж се изпари концепцията им за правата на човека по отношение на здравословна и екологична среда? Или в името на русофобията дори и отровата става свещена?...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Укропропагандата продължава да зомбира

    26 Март 2023 12:17ч.

    украинците - този път за безвредност (?) на снарядите с обеднен уран. Даже лекарите си въвличат в тази пропаганда - позор!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    26 Март 2023 12:35ч.

    Че защо да им пука на англичаните и американците, като ще се замърсява с радиоактивни вещества украинският чернозем и украинците ще се разболяват от рак, а техните бебета ще се раждат изроди? Западняците нали са големи еколози и имат много мощни екологични движения, които участват в правителствата им, а сега оглушително мълчат! Знаете ли, че мене изобщо не ме учудва този факт, защото много отдавна разбрах, че те са едни безумни ЛИЦЕМЕРИ, за които всяко нещо, което причинява щети, болка и смърт на руснаци, православни и славяни е добро за тях! Само ще кажа, че направиха нещо непоправимо, за което ги предупреждава още Ото фон Бисмарк, който знае 1000 начина да изкара руската мечка от бърлогата и, но не знае нито един, как да я върне обратно! А тези идиоти изкараха руската мечка от бърлогата и и сега да му мислят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Английският език – мъртъв език

    26 Март 2023 15:23ч.

    Само това може да спаси цивилизацията на Homo sapiens от Великия филтър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    26 Март 2023 17:44ч.

    Нещо не схванах какво иска да каже Путин с това, че имали стотици хиляди снаряди с обеднен уран но все още не ги използвали. Заплашва, че ще ги използва но къде?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоналд Дръмп

    26 Март 2023 22:11ч.

    Да ги издумка на границата с Полша.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е дневната доза успокоително

    26 Март 2023 19:04ч.

    за хората живеещи в " Руzzкий Мир ".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За нас е полезен ,а за тях е вреден.

    26 Март 2023 19:57ч.

    Зелена сделка,зелена енергия,слънчеви батерии и всичко за чиста планетата!А сега обединен уран който е полезен и екологичен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не в первый раз, но впервые на торжественном параде

    26 Март 2023 21:57ч.

    https://t.me/mishapetrow/4137?single

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тъй като обеднените уранови снаряди

    27 Март 2023 1:43ч.

    ще се ползват на украинска територия, Русия няма да бъде застрашена. Което може само да ни радва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сигналиста

    27 Март 2023 7:53ч.

    Ами ако си мислещ човек, ще се усетиш, че изобщо не е така. Там, където евентуално биха използвали обеднен уран, вече Е руска територия, и ще остане за много-много дълго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи