Путин: Украинското контранастъпление е неуспешно

Путин: Украинското контранастъпление е неуспешно

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Руският президент Владимир Путин заяви, че контранастъплението на украинската армия, което започна през юни, не е успешно, предаде Франс прес.

"Всички опити на противника да пробие защитата ни (...), особено като използва стратегически резерви, не успяха за целия период на офанзивата. Противникът няма успех", смята Путин.

Руският президент каза това в интервю за телевизия "Россия-1", което бе излъчено днес. В интервюто Путин оценява ситуацията на фронта като "положителна" за руските сили, допълва БТА.

"Войниците ни проявяват героизъм. Неочаквано за противника, в някои сектори те дори преминават в настъпление и заемат по-благоприятни позиции", твърди руският лидер.

Русия струпва в Бахмут свои елитни подразделения и се окопава в града, заяви говорител на украинските сили

Русия струпва в Бахмут свои елитни подразделения и се окопава в града, заяви говорителят на източното военно командване на Украйна Сергий Черевати, цитиран от украинската новинарска агенция УНИАН.

В района на Бахмут, на северния и на южния фланг, нашите сили продължават да оказват натиск на противника, инициативата е на нашите подразделения, каза Черевати в ефира на украинска телевизия.

Съобщава се, че в Бахмут воюва подразделение на руския армейски резерв БАРС, подразделение "Шторм-Z", подразделения на специалните сили на Русия, както и на руските въздушно-десантни войски. Бахмут има за Русия не само военно, но и пропагандистко значение, отбелязва УНИАН, като цитира думи на Черевати в този смисъл.

Снимка: АР/БТА

Като цяло врагът се опитва да използва всички елементи на отбраната. Русия струпва най-добрите си подразделения в Бахмут, усилено се окопава и с това ясно маркира желанието си да удържи града, както по-рано с всички сили се опитваше да го превземе, казва Черевати. "Бахмут освен военно значение има и не по-малко пропагандистко значение, тъй като за него бяха жертвани много хора и техника. По тази причина, ако този град символ бъде загубен бързо, то това за тях би било върхът на позора", пояснява украинският военен говорител.

Украйна заяви днес, че войските ѝ напредват в региона на град Бахмут, за който Русия заяви през май, че е бил превзет от руските сили, предаде Франс прес.

"Постепенно напредваме в региона на Бахмут", заяви в "Телеграм" украинската заместник-министърка на отбраната Ганна Маляр.

"Ежедневно напредваме по южния фланг в региона на Бахмут. На северния фланг се опитваме да задържим позициите си, врагът атакува", съобщи още Маляр.

Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

 

Коментари

  • Интересни очаквания

    16 Юли 2023 20:50ч.

    Ако беше успешно, голям срам щяхте да берете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джони инглиш

    16 Юли 2023 22:49ч.

    Контранастъплението на Окрайна е неоспешно но контраотстъплението на НАТЮ е много успешно. Гледах дъртият лумпен Тагарв и много омекнал ми се видя. На въпрос на Лора Крумова има ли руска следа при взривовете на военни складове, отговори двусмислено. Прякора на дъртит лумпен Тагарев произлее от това , че на предно питане по една американска медия , на въпроса - има ли руска следа по повод взривовете на оръжеен склад, дъртият лумпен отговори - Само лумпен би изказал. подобно твърдение

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    16 Юли 2023 23:24ч.

    Да, като онзи ловец, дето разказвал в кръчмата кво станало когато бил на лов за мечка. Ще пропусна интрудукцията и ще започна как деблел на входа на пещерата: "По едно време нещо ме потупа по рамото. Обърнаха се и О! Мечката! Гледа ме благо и ми казва: е кво праим ся, ще те таковам или ще те ям? Кибиците: И КВО И КВО СТАНА! А аз: е как какво, изяде ме!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ТАЙНА

    16 Юли 2023 23:26ч.

    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_largest_historical_GDP СССР беше втора икономика, и я сринаха, да не стане първа, и победителят САЩ взе всичко. 1985г. СССР е първи. Андрей Фурсов: Малко преди смъртта си Яковлев заявява, че с тяхната перестройка той и неговите съратници са рушили не само Съветския съюз, но и хилядолетния модел на развитие на Русия. Не мисля, че Яковлев е посвещавал Горбачов във всички свои планове, но относно това, че Перестройката беше удар не само по СССР, но и опит да се промени векторът на цялата руска история, нямам никакви съмнения. Показателно е, че в края на 80-те години горбачовият отбор кани в Съветския съюз нобеловия лауреат по икономика от руски произход Василий Леонтиев, който трябвало, според горбачовци, да потвърди нуждата от сериозни системни промени в Съветския съюз именно поради икономически проблеми. Леонтиев работи тук няколко седмици и стига до извод – да, Съветският съюз има сериозни структурни проблеми в икономиката, но няма нито един проблем, който да налага системни изменения. Оказва се, всъщност, че горбачовската позиция е неадекватна. (Хитлер: "Правителството няма да защитава интереса на германският народ, чрез икономика, организирана от държавата, а ще подкрепя частното предприемачество") КИТАЙ НЯМА ПРИВАТИЗАЦИЯ. ДЪРЖАВАТА Е ЛОКОМОТИВЪТ НА ИКОНОМИКАТА. .. Сатаната е взимането, искането, получаването, печалбата, изгодата. Което ражда дългът, празнотата, нямането, липсата, омразата, раздорът, егото, отмъщението, адът. Днес наричаме това ДЯСНОТО в политиката и икономиката. Христос е даването, саможертвата, смирението, трудното. Което ражда любовта, имането, развитието, натрупването, прошката, Раят. ДНЕС наричаме това ЛЯВОТО в политиката и икономиката. Даването без гордост, ражда приятелство. Общите ценности ражда общество и приятели. Това може да се постигне с общо училище, за поколения. Ако държавата е майка за всички, всички ще са едно семейство. Това изтрива расизмът и сегрегацията, подозрението и страхът между хората.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СССР 2.0

    16 Юли 2023 23:53ч.

    Баба Ванга предсказа, че след 2030г. ще се възобнови СССР и комунизмът там. Но ХРИСТИЯН КОМУНИЗЪМ, БЕЗКЛАСОВО ОБЩЕСТВО. 2072 г. е родена Алиса, от прекрасното бъдеще. Баба Ванга предсказва за 2072 г. БЕЗКЛАСОВО ОБЩЕСТВО ЗА ЦЯЛ СВЯТ. Пак тръгнало от Русия. ................................... ...... "Много дела на нашата партия и народа ще бъдат извратени и оплювани, най-вече в чужбина, но и в нашата страна също. Ционизмът, целящ световно господство жестоко ще ни отмъщава за нашите успехи и достижения. Той все още разглежда Русия като варварска страна и ресурсен придатък. На мен ще ми припишат множество злодеяния. И все пак, както и да се развиват събитията, ще мине време и взоровете на новите поколения ще се обърнат към делата и победите на нашето социалистическо Отечество. Година след година ще идват нови поколения. Те отново ще вдигнат знамената на своите дядовци и бащи и ще ни отдадат заслуженото. Своето бъдеще те ще строят върху нашето минало." Й. Сталин

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ужасен превод

    16 Юли 2023 23:58ч.

    И пълно с повторения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ади

    17 Юли 2023 0:10ч.

    Европейските лидери също биха били готови да се обесят, ако им нареди САЩ. Това каза руският президент Владимир Путин в интервю за телевизия "Россия-1"., съобщава руската информационна агенция ТАСС. „Знаеш ли, понякога ми се струва, че каквото им кажат отвъд океана, те го правят“, каза царят. „Ако утре (бел. ред. на европейските политици) бяха информирани: „Решихме да ви обесим всички“, те със сведен поглед и изненадани от дързостта си щяха да зададат само един въпрос: „Може ли това да стане с въжета родно производство“. “, добави лидерът на Кремъл. И пак: "Но в този случай, извинете, струва ми се, че ще се провалят. Защото американците едва ли ще откажат такава голяма поръчка за текстилната си индустрия."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    17 Юли 2023 0:39ч.

    Слушайте внимателно какво казва Путин, защото в 99% от случаите се случва точно обратното

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Украинските сили нанасят удари дълбоко в тила на руснаците

    17 Юли 2023 3:28ч.

    Терористът Гиркин: "ВСУ превзе Старомайорско. Скоро ще знаем има ли пробив". >>> https://offnews.bg/sviat/teroristat-girkin-vsu-prevze-staromajorsko-skoro-shte-znaem-ima-li-p-804932.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кви са тия глупости, бе глупак ?

    17 Юли 2023 11:25ч.

    Какъв "дълбок тил" е Старомайорско ? Това е село на около 2 км от средата на сивата зона, съвсем на фронтовата линия ! На , гледай https://maphub.net/meduza/map-a-temp-1 Това е карта на бойните действия от антируския "Медуза", не е руска пропаганда ! Абсолютно никакви "пробиви" няма и няма как да има. А каква медийна игра играе щатния ФСБ-еец Гиркин , винаги става ясно по-късно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Борис Акунин: Русия се роди като васал на азиатска империя и ще свърши така

    17 Юли 2023 3:39ч.

    "През ХХ век продължаваше да действа принципа на грубата сила, който се проявяваше или в горещи военни конфликти, или под формата на студена война. Сега обстановката е радикално променена. Съвременните империи предпочитат да използват мека сила, като по-рационален способ за постигане на своите цели. Русия е единствената страна, която продължава да прилага груба сила, но очевидно това вече не работи. Днес е многократно по-ефективно да разпростираш своето влияние с помощта на икономически, технологични и културни инструменти. Въпреки амбициите на Путин, Русия няма никакви основания за подобни претенции - нейният дял в световната икономика е 1.5%, тя има почти нулев принос в световното технологическо развитие, а нейното културно влияние е периферно. До неотдавна Русия имаше предпоставки да претендира за статута на регионална империя на основата на икономическото и културното влияние на територията на бившия Съветски съюз. Но през 2014 г. (анексията на Крим) и през 2022 г. (пълномащабната агресия срещу Украйна) - Путин лиши тези руски претенции от всякакво основание."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    17 Юли 2023 3:40ч.

    "... Основният досегашен инструмент за влияние на Русия - зависимостта в регионален и в световен мащаб от руския енергиен износ е също необратимо неутрализиран. За разлика от класическите империи, Русия окрупняваше своята територия не чрез завладяването на отвъдморски колонии. В случая руските колонии бяха присъединявани със сила към метрополията, но се възприемаха като нейна огранича част. Същността на руската държавност, формирана през петнадесети век като свръхцентрализирана система беше несравнима с всяка друга абсолютна монархия. Този основополагащ принцип, наследен от Великата монголска империя беше единственото средство за поддържането и за функционирането на съставената от нееднородни компоненти държава. В Русия никога реално не е бил разглеждан принципът „всички живеят заедно, защото им е изгодно..."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    17 Юли 2023 3:41ч.

    "... На фона на националноосвободителното движение в Северен Кавказ през деветдесетте години на миналия век, Путин последователно унищожи автономията на регионите, парламентарната власт, независимата съдебна система, независимите средства за масово осведомяване. Той се справи с това като пожертва демокрацията. Путин, който далеч не е изключителен държавник, не може да търпи около себе си ярки и силни личности. Той винаги се стреми да се възвишава над своето обкръжение. За умните около него напредъкът по апаратната стълбица е възможен само ако успеят да подтиснат собствените си достойнства. Това изключва всяка възможна форма на колективно управление. А всички успешни самодържци в руската история са били ярки личности. Путин е отличен тактик. Той много добре разбира какво трябва да се направи след пет минути, но много слабо си представя какви ще бъдат последствията от това утре или вдругиден. Той е самодържецът, при управлението на когото държавата (формирана около Московското княжество), която просъществува повече от пет века, е възможно да пропадне и да се дезинтегрира..."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    17 Юли 2023 3:43ч.

    "... Очевидно промените в руската държава бяха наложителни и неизбежни, но това че тя може да се разпадне именно по сегашния престъпен начин, тегне изключително на съвестта на Путин. Собственият капацитет на режима на Путин е крайно ограничен за париране на вътрешните и на външните предизвикателства. Финансовите ресурси са все по-малко. Търпението на руските граждани и техният страх не са безгранични. Безкрайно неефективното управление непрекъснато извършва непоправими грешки. При слабостта и ограниченото влияние на демократичната опозиция, главен противник срещу режима се явява самият режим. Като ежедневно създава нови и нови тежки проблеми. Режимът на Путин може да оцелее само във варианта на решителна външна поддръжка. Най-тревожна е перспективата руската държавност в днешния ѝ вид да се върне там, откъдето произхожда..."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    17 Юли 2023 3:44ч.

    "... Тя се зароди в миналото от една азиатска империя и сега може да се влее в друга азиатска империя. Но не като държавотворен колос, а като сателит на Китай, от когото Русия може да получи финансови средства, ресурси и политическа закрила. Всички глобални въпроси в нашето съвремие днес се решават по оста Вашингтон-Пекин. Форматът на двадесет и първи век, в това число съдбата на Русия и на Украйна ще се решават в зависимост от това ще възникне ли нова студена война и ще успеят ли САЩ и Китай да се договорят. Ако се провалят, съюзът между Пекин и Москва, или по-точно подчиняването на Москва на Пекин, е напълно естествен ход. Пекин ще групира около себе си всички, които са недоволни от Запада и първостепенният кандидат в това отношение е Русия..."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    17 Юли 2023 3:45ч.

    "... В подобни условия режимът в Русия ще се закрепи и няма да има никакво значение дали начело е Путин. Защото такова положение напълно устройва путинския елит. Гръбнакът на руската империя беше пречупен през февруари - март 2022 г. в Украйна. Русия повече не може да преследва подобни химери. Русия няма шансове да просъществува и като самостоятелен анклав, подобно на Иран или Северна Корея. Пропадането и дезинтеграцията на Русия е неизбежно, ако Китай не спаси Путин. Подобно на всяка централизирана структура, всичко се държи около една ос. В случая това е Путин. И ако тази ос под влияние на вътрешните противоречия или в резултат на войната в Украйна загуби устойчивост, всичко ще започне да се разпада. Ще започне борба на регионалните лидери и елити за ресурси, за власт, за граници. Тоест ще се повтори 1918 г. със затъването на Русия в края на Първата световна война. Когато се обособиха многочислени квазидържавни републики. Навсякъде възникнаха местни вождове, които стръвно се бореха за власт и като резултат възниква всеобщият хаос на гражданската война...."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    17 Юли 2023 3:46ч.

    "... Корекцията - доколко подобен сценарий е валиден за днешна Русия, е, че днес тя е държавата с най-внушителен ядрен потенциал в света. За да се установи нормален живот в Украйна, в тази нещастна и измъчена от Русия страна и за очертаването на благоприятни перспективи за самата Русия е необходимо многопланово единодействие. В глобален план е необходимо САЩ и Китай да се договорят да решават своите проблеми и противоречия по мирен път. И Китай да престане да поддържа Путин, за недопускане Китай и Русия да се слеят в агресивен алианс. Китай е единствената страна, която може да застави Путин по дипломатически път да прекрати войната в Украйна. Западът следва да продължи да поддържа Украйна, но не формално, а още по-действено. Защото Украйна воюва не само за собственото си бъдеще, но и против тиранията в широк аспект. Руснаците, които са против диктатурата и против войната, трябва да се фокусират върху промяната на мненията и настроенията вътре в Русия. Журналистиката, която все още е съхранила някакви морални и професионални принципи, дейците на културния фронт, които са против войната и имат многочислена аудитория, трябва да водят постоянна борба за „умовете и сърцата“ в Русия. Защото основната опасност за Путин е не украинската армия и не натискът на Запада, а това да бъде лишен от поддръжката на руското население. Ако украинската армия завоюва сериозни успехи на фронта, Путин може да изпадне в паника и да прибегне до ядреното оръжие. Ако срещу Путин обаче възникнат протести и вълнения вътре в страната – вариантът с ядреното оръжие не работи."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    17 Юли 2023 4:06ч.

    Мокри сънища. Може би съпроводени с късна пенсионерска полюция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Байгън

    17 Юли 2023 4:36ч.

    Защо четеш глупостите на Акунин? Нали си наясно, че е руски писател, но по произход не е руснак. Има грузински/еврейски произход. Като си наясно с този факт, разбираш и защо ги е писал тези глупости

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Китай е единствената страна, която може да застави Путин по дипломатически път да прекрати войната

    17 Юли 2023 11:30ч.

    Ха ха ха ! Геополитически полюции. И защо да го прави Китай ?? За да падне Русия и след това САЩ да се разправят със самия Китай ! Китайците трябва да са малоумни да тръгнат срещу Русия в епоха когато водят остро борба в Пасифика , спора за Тайван, за Южнокитайско море островите и т.н. САЩ с малоумната си агресивна политика циментираха алианса на Пекин с Москва. Докато САЩ не се грохнат този алианс е непоклатим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Днес ще бъде горещ ден

    17 Юли 2023 11:18ч.

    Укро-терористична хунта е успяла да удари Кримския мост. Повредите на шосейното платно са незначителни, но са убили цивилни - руско семейство . Двамата родители са убити на място , 14 годишно момиче е с тежка черепна травма. Абсолютен тероризъм по цивилен обект в разгара на туристическия сезон. Още няма много яснота по нападението, напълно възможно е да са били западните ракети с голям обсег на действие. Забравете за скорошно примирие, забравета за "Зърнена сделка". Да видим каква ще бъде реакцията на Кремъл, зъб за зъб или нови "червени линии" ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    17 Юли 2023 12:46ч.

    Крим е международно призната украинска територия, която е завладяна със сила. Т.е. Украйна е в правото си да си я върне включително със сила. В този смисъл кримският мост е легитимна цел за ВСУ поради това, че се използва за военни цели. Това, че окупаторите са позволили да го ползват и цивилни е тяхна отговорност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Целия свят разбра, че бутат Русия да използва ядрено оръжие

    17 Юли 2023 11:18ч.

    Задкулисието се опитва да ползва Русия като маша за ликвидацията на няколко милиарда човеци на Планетата, чрез ЯО. Иначе защо Байдън ще праща военното престъпление - касетъчни бомби на Украйна, ако не за да предизвика ответен ВЪЗПИРАЩ удар с ЯО от руска страна?! .... Ако имате средства, с които да намалите да минимум загубите на руските войници, г-н Путин използвайте ги. Така ще защитите и нещастните млади мъже, украински граждани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има нещо такова...

    17 Юли 2023 11:52ч.

    Бутат Русия към ЯО. Проблемът си е руски. Оказа се че в руската военна машина има голяма "дупка" между конвенционалните оръжейни системи, сили, количества и Ядрените Сили. Не е добре оформен "прехода" , няма ясно изработен план за "ескалация" при водене на военни действия. Какво имам предвид ? Очевидно Русия отстъпва като количество в конвенционалните въоръжения пред Обединения Запад . В някои сектори не е така, например брой танкове, някои ракетни системи, артилерия... Но в други е далеч от НАТО - флот, авиация, обща численост на въоръжените сили. Русия е 150 милиона население. Обединеният Запад е над 700 милиона. При конвенционална война Западът винаги има превъзходство над Русия. Затова Русия поддържа на предел Ядрените си Сили, тя е първа ядрена сила в Света, има и най-голям брой тактически ядрени заряди. Те са приготвени в случай на агресия на Запада срещу Русия с конвенционални армии... "Прагът" на задействане на ЯО от Русия е упоменат малко мъгляво в руската отбранителна доктрина, но е упоменат. Проблемът на Москва е липсата на "ПОДПРАГОВИ МЕРКИ" при военна агресия от Запада, която не е официално на руска територия, но чрез прокси- като Бандеровската Хунта на практика удря руснаците както в Донбас ,така и на "старата територия" на РФ. Как да се реагира ? Очевидно конвенционалните възможности не достигат. Ракетните удари с "Кинжал" , "Искандер" , "Калибр" , дронове-камикадзе и т.н. по огромната територия на Украйна не са достатъчни ? Западът доставя нови и нови оръжия на хунтата, вдига залога в конвенционалната война. А Русия изчерпва военно-техническите си отговори и следващата стъпка е ЯО. Няма междинни възможности ! Това е "дупката" за която говоря. Тя можеше да бъде запълнена , години наред преди СВО с КОЛИЧЕСТВА. Огромни количества от най-технологичните днес руски оръжия - крилати ракети, "Искандер" в огромни бройки, стотици и хиляди "Кинжал". Това изискваше една надпревара във въоръжаването последните 10 години, която Путин си спести. Той само обявяваше новите оръжейни системи, но не акцентираше върху КОЛИЧЕСТВАТА от тези оръжия. Бутикови количества ! Сега от година РФ се втурна да произвежда и да произвежда, но няма достатъчно запаси все още. Затова урките си позволяват вече втори удар по Кримския мост , а Кремъл чертае основно "червени линии", не смее все още ядрен удар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    17 Юли 2023 12:51ч.

    Точно така, Украйна започна агресия! Или греша? Или Вие грешите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    17 Юли 2023 13:27ч.

    Мисля, че постоянно грешиш. Сигурно след този пост ще се върнем на зелените чорапи и фуражки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    17 Юли 2023 14:28ч.

    Какво, ще свалиш фуражката и ще събуеш чорапите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Симеоновският двойкаджия полудебил

    17 Юли 2023 15:24ч.

    Разбира се че Украина започна агресията срещу руснаците в Донбас. Нарече я АТО ! Или не си чувал какво е АТО ? Нищо чудно за един милиционер полудебил… Украйна хвърли ВСУ и нацбатальони да избиват цивилни в Донбас и така започна войната. Русия се забави твърде много даже , преди да се включи през февруари 2022

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    17 Юли 2023 17:29ч.

    Донбас е международно призната територия на Украйна! Завладяна със сила не от жителите й, а от "вежливи хора", които в последствие се оказаха руски наемници в частна военна компания. Финансирана от правителството на Руската федерация! Законно право на всяка държава е да възстанови суверенитетът си в рамките на признатите територии!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Очевидно Русия отстъпва като количество в конвенционалните въоръжения пред Обединения Запад ."

    17 Юли 2023 12:02ч.

    Празни приказки. Очевидно е, че и от двете страни на фронта воюва само съветско и руско въоръжение. Всякакви други очевидности са си твои измислици.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Очевидно подлайваш

    17 Юли 2023 12:07ч.

    Има официални данни. Кои държави с какви въоръжения разполагат. Няма да ти правя аритметики - влез си в нета, провери си, сумирай си. Сравни НАТО с Русия. НАТО има огромно превъзходство в конвенционалните сили. За да не се напрягаш прекомерно с малкото си мозъче, вземи само САЩ, Великобритания, Франция и Турция. Събери родовете им войски и въоръжения. Вземи РФ - родове войски и въоръжения, сравни. Ако те мързи да го правиш, просто не подлайвай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а ти какво правиш, мяукаш?

    17 Юли 2023 12:24ч.

    Стига заклинания. Стига очевидности според желаещо мислене! Числен превес има в определени типове въоръжения и в обща численост на въоръжените сили, относно други типове е обратното. И при сравнения не се изхожда само от статистики и количества, но и от други фактори, които кухата глава не иска да отчете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи