Путин: Това, от което се страхувахме преди - санкциите, вече се случи. От какво да се страхуваме?

Путин: Това, от което се страхувахме преди - санкциите, вече се случи. От какво да се страхуваме?

Руските банки трябва да започнат да работят в Донбас и Новорусия без страх от санкции, заяви руският президент Владимир Путин. "Що се отнася до банките, бих искал да обърна внимание на нашите колеги, те определено ще ни чуят: няма от какво да се страхуват. Това, от което се страхувахме преди - санкциите, вече се случи. От какво да се страхуваме?, каза Путин на съвещание за социално-икономическото развитие на Донбас и Новорусия, предаде ТАСС.

"Трябва да навлезем по-активно в тези територии и да работим там. Обръщам се и към нашите големи финансови институции", добави президентът.

Путин каза, че след организирането на свободна икономическа зона в Донбас и Новорусия, същата като в Крим и Севастопол, 75 предприятия са станали нейни участници. По думите му са заявени проекти, които ще спасят и създадат над 42 хиляди работни места. „За по-малко от две години в ДНР, ЛНР, Запорожие и Херсонска област бяха възстановени повече от 2000 км пътища, около 6500 жилищни сгради и социални обекти, много от които по същество бяха построени наново“, каза Путин. Той също така отбеляза братската помощ на други региони на Русия, които са поели патронажа над градовете на Донбас и Новоросия. „Искам да отбележа работата на доброволци, представители на обществени сдружения и политически партии“, добави той.

Руският президент подчерта, че както в икономиката, така и в социалната сфера в тези региони е важно не само възстановяването на съществуващите предприятия, инфраструктура, училища и болници. "Трябва да създадем нови производствени мощности, нови социални съоръжения, работни места и да дадем тласък за дългосрочно, устойчиво развитие на всички сфери на живота в тези региони. Това е наш приоритет, ключова задача", завърши Путин.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Моите имена

    31 Яну 2024 22:10ч.

    Понеже става дума за банки, изглежда руснаците най-после, 80 години след Бретън Уудс, осъзнават кой е истинският победител във ВСВ и къде се е провела истинската "мирна конференция", ознаменуваща края на последната война (и - по правило - слагаща началото на подготовката за следващата). Грешката на руснаците (а според мен и на всички останали, които сега чешат глави и бради и се чудят как по-безкръвно да се откачат от вампирската захапка) е, че позволиха "мирната конференция" да се проведе в Бретън Уудс, вместо в Москва и, че оставиха вампирът да смуче прекалено дълго, от което произтекоха две неща - той заякна неимоверно и - услади му се! Сега, освен ще е много трудно да се постигне някаква промяна, абсолютно задължително е създаването на нова конкурентна на долара световна (или поне - полусветовна) валута с всички необходими помощни атрибути, учреждения и организации, които да я поддържат жизнена, бойка и устойчива на сигурната агресия от към доларовия свят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колко пъти Чърчил е бил в Москва и по какъв повод

    31 Яну 2024 23:30ч.

    И къде изобщо се подписват разни мирни договори. Някак си все "мирът" е превилигировано подписван извън Москва

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бигот

    01 Фев 2024 8:36ч.

    Яко си се налапал със соросяча пропаганда, ако и да си копейка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Банките управляват Планетата, а растящият им егоизъм ще я погуби!

    01 Фев 2024 0:53ч.

    Банките не искат да знаят що е то справедливо разпределение на благата сред човеците, за да живее Планетата в мир и благополучие, а не във войни и бедност. .... Вижте как съсипват Италия - наследник на Римската империя и на могъщите римски легиони. За 2022 г. в Италия са вкарани с кораби 88 000 НЕГРИ - МИГРАНТИ от Африка, а през 2023 г. - негрите - мигранти вече са 145 000! На Италия дават пари за да се напълни с негри - мигранти, защо?! Вчера конституционния съд на Албания е отсъдил, че Албания може да предостави земя терени за да се изградят лагери за негрите - мигранти по молба на Италия. Какво прави банковата господстваща ОПГ - орг. парична гр. с Планетата?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    01 Фев 2024 2:35ч.

    23 месеца след като орките на В.В.Путьо(Марийкин) нахлуха в Украйна и множество санкции бяха наложени на РФ, днес за първи път прочетох от официално кремълско лице, че някога са се страхували от санкциите. И точно обратното, според рашибозукът и дребните влечуги в РФ санкциите даже били нещо много полезно за РФ. Т.е. било е блъф предишната им официална позиция, както и сегашното изявленое е блъф.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • горинов,

    01 Фев 2024 2:45ч.

    пак ли свърши хапчетата среднощ и набара пърцуцата??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Те до един са ненормални, тия желаещите България да робува в Европедерастията и ЛайНАТО

    01 Фев 2024 6:48ч.

    Ако не са педерасти, ще са реститутки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    01 Фев 2024 23:18ч.

    дебилите, ако няма какво да напишете по темата какво правите във форума? Копейки ли заработвате?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Слава Русия!!

    01 Фев 2024 6:59ч.

    Само Русия ще успее да съхрани славяните!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    01 Фев 2024 7:42ч.

    Последните две години руските нацисти всеки ден избиват по неколкостотин до хиляда славяни. Да не говорим, че опозориха славянския етнос и православието. В днешно време да кажеш, че си славянин е равносилно да признаеш, че си идиот.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Славянин

    01 Фев 2024 7:58ч.

    Аз съм православен християнин ,славянин , не съм джендър . И се гордея с горното и ,че съм Българин. Относно кой е идиот .........

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само Русия ще успее да съхрани славяните!

    01 Фев 2024 10:28ч.

    Засега усилено редуцира броя им!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи