Путин смени генерала, отговарящ за мобилизацията и военната логистика

Путин смени генерала, отговарящ за мобилизацията и военната логистика

Генерал полковник Михаил Мизинцев смени армейски генерал Дмитрий Булгаков

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Русия обяви днес за смяна на отговарящия за логистиката военен с най-висок ранг, извършена в началото на обхватна мобилизационна кампания и в момент, когато офанзивата на Украйна показа, че са налице организационни трудности, предаде Франс прес.

Армейски генерал Дмитрий Булгаков е освободен от длъжността заместник-министър на отбраната на Руската федерация поради преминаване на друга работа, обяви военното ведомство в съобщение, без да дава подробности.

Генерал Булгаков е заменен от генерал полковник Михаил Мизинцев, който до момента ръководеше Националния център за управление на отбраната на Руската федерация. Генерал полковник Мизинцев вече ще отговаря за материално-техническото обезпечаване на въоръжените сили, се казва още в съобщението.

60-годишният Мизинцев е заемал редица ръководни постове в Генералния щаб по време на дългата си военна кариера, отбелязва АФП. Той е обект на западни санкции заради ролята си в обсадата на югоизточния украински пристанищен град Мариупол, превзет през май от руските сили с цената на големи разрушения.

Тази промяна беше предшествана от обявената тази седмица от президента на Русия Владимир Путин мобилизация на стотици хиляди руснаци, за да се даде нов тласък на настъплението в Украйна.

Мобилизацията представлява голямо организационно предизвикателство. Тя изисква резервистите да бъдат свикани от всички краища на огромна територия, да бъдат екипирани, да бъдат транспортирани до центровете за обучение, а след това и до фронта.

Военната интервенция на Русия в Украйна обаче извади наяве значителни трудности по отношение на логистиката. Анализаторите подчертават тези недостатъци като една от причините, обясняващи трудностите, с които руските войски се сблъскаха в началото на офанзивата.

Според руските медии уволнението му не е свързано с преместване на друга длъжност, а с лошо материално осигуряване на мобилизираните руснаци и армията. И така, точно днес се появи видео, на което се вижда как на хора, мобилизирани в Приморския край, се раздават ръждясали картечници.

 

Руската военна операция и неотдавнашните успехи на украинската армия на бойното поле разкриха значими пропуски в логистиката на армията на Москва, отбелязва ДПА.

Според някои анализатори материално-техническото снабдяване е най-слабата брънка в руската армия, която създава проблеми от началото на инвазията в Украйна на 24 февруари.

Източници: "24 часа", dnes.dir.bg

 

 

 

Коментари

  • Къде неграмотните мисирки видяха "картечници"?

    24 Sep 2022 17:52ч.

    А бе, туй, журналята, сте много неграмотни, бе? Къде ги видяхте тия "картечници"? "Гласове" е ужким сериозен сайт, па и той се наака!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MarlboroMan

    24 Sep 2022 18:46ч.

    не са пулеметы, АК 47 са. в окаяно състояние. ако така си съхраняват всичката матчасть е ясно що ги бият...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бизонитес

    24 Sep 2022 19:44ч.

    То така зе раздават АК на земята.....кай ли вярва........

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И ръждата на помощ

    24 Sep 2022 20:56ч.

    Това с "картечниците" е постановка! Калашници в частни ръце има бол и не е проблем да има и такива. Оръжията във военните складове са консервирани с една гадна оръжейна смазка. Трябва яко чистене за да бъдат готови по предназначение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ерво-алтантик

    24 Sep 2022 21:09ч.

    Вижда се ръждясал калашник и се чува руска реч, това нищо не означава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ето, виждате ли? Русия се разпада! Путин смени генерал!

    24 Sep 2022 22:34ч.

    Слава Украине!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дръж се за корема да не те хване хрема

    25 Sep 2022 15:23ч.

    Смях в залата! Ха-ха-ха....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къртечници?!! А, ако ги видите наистина, предполагам ще ги определите като зенитни оръдия!

    24 Sep 2022 22:41ч.

    Журналисти, сър! Но определено с това на война не се ходи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    25 Sep 2022 10:20ч.

    Одеса що го потопиха барабар с ранените. За да покрият кражбите си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи