Путин: Ситуацията между Баку и Ереван се движи към уреждане

Путин: Ситуацията между Баку и Ереван се движи към уреждане

Руският президент Владимир Путин смята, че ситуацията между Азербайджан и Армения се движи към уреждане, въпреки че има някои сложности, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Според руския лидер оставащите технически препятствия по транспортните комуникации са преодолими и "като цяло не съществуват".

"Като цяло, според мен въпреки сложностите и проблемите, които все още са много, ситуацията се развива към уреждане", каза днес Путин, в началото на преговорите с азербайджанския президент Илхам Алиев и с арменския премиер Никол Пашинян.

Путин благодари както на Азербайджан, така и на Армения "за оперативната реакция на предложението да бъде проведена поредна среща" и изрази надеждата си, че "това ще бъде добра предпоставка за практическото решаване на някои въпроси", за които страните отдавна говорят. "Именно в този формат успяхме да постигнем много", изтъкна президентът на Русия, като напомни, че с помощта на тристранния формат "през есента на 2020 г. не само бяха прекратени военните действия, но и започна работа по деблокиране на икономическите и транспортните комуникации".

Днешните тристранни преговори между Владимир Путин, Илхам Алиев и Никол Пашинян в Кремъл приключиха, предаде ТАСС.

Преговорите започнаха след продължителни двустранни срещи на Путин първо с Алиев, а след това с Пашинян. 

ТАСС съобщава, че след седмица в Москва се планира провеждането на среща на вицепремиерите на Русия, Армения и Азербайджан, на която да бъдат решените оставащите въпроси, свързани с деблокирането на транспортните комуникации в региона.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

 • Десантис

  26 Май 2023 12:10ч.

  Никога братушките не са имали толкова слаб ръководител, този "велик геостратег" надмина и Николай Кървавия. Да се молим Русия да оцелее!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ти явно си от рода на чукчите!

  26 Май 2023 13:20ч.

  Демек: писател, а не читател! Първо: чети! Второ: мисли! Трето: пиши, ако се смяташ за по-умен от Путин! Четвърти: пак чети и пак мисли, защото вероятно ще се сметнеш за пълен глупак - ако изобщо имаш гънки в мозъка, де!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Недей така, бе пич

  26 Май 2023 14:02ч.

  Тука са на принципа др. Путин не може да ни забраните да ви обичаме.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи