Путин: Със сигурност ще стигнем до поръчителите на терористичната атака в "Крокус"

Путин: Със сигурност ще стигнем до поръчителите на терористичната атака в "Крокус"

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Руските правоприлагащи органи ще стигнат до поръчителите на терористичната атака в Крокуш, заяви Владимир Путин, говорейки на разширено заседание на управителния съвет на Министерството на вътрешните работи.

"В тази (терористична) среда няма надеждни агенти, те правят всичко за пари, не се ръководят от никакви религиозни или политически съображения, а само от финансови. Всичко също се продава лесно, всякаква информация се купува и продава и ние непременно ще стигнем до крайните поръчители", обясни президентът.

В момента се извършва цялостна оценка на действията на всички надзорни служби и търговски организации, които са отговаряли за големия обект, продължи Путин.

Путин е убеден, че поръчителите на терористичната атака са имали за цел да разделят Русия.

"Това беше основната цел на терористите в Крокус и техните клиенти, преди всичко да посеят раздор и паника, раздор и омраза в нашата страна, да разцепят Русия отвътре. Това е основната им задача", каза Путин.

"Сега вие, заедно с колегите си от други агенции, участвате в разследването на кървавия терористичен акт от 22 март. За нас е важно да установим не само преките извършители, но и всички звена по веригата, крайните престъпни бенефициенти на това зверство", обърна се държавният глава към участниците в разширеното заседание на Съвета на директорите на МВР.

Той подчерта, че е необходимо ситуацията да се анализира възможно най-обективно, тъй като е важно да се изведе на ново ниво осигуряването на сигурността в местата за масово пребиваване на хора - спортни съоръжения, транспортни, търговски и развлекателни центрове, училища, болници, университети, театри. Министерството на вътрешните работи е призвано да играе ключова роля в решаването на тази задача.

"В същото време е недопустимо, искам да подчертая това, да се използват неотдавнашните трагични събития, за да се провокира национална разпра, ксенофобия, ислямофобия и т.н.", добави Путин.

По последни данни на Министерството на извънредните ситуации терористите са убили 144 души в кметството на Крокорус.

Путин обърна внимание и на сигурността в Донбас и Новорусия:

"Знам, че там ви се налага да се сблъсквате не само с престъпници, но понякога и с вражески диверсионни групи, които, наред с другото, се опитват да използват отдавна съществуващи канали на организираната престъпност. Ето защо една от най-важните задачи в Донбас и Новорусия е да се защитят гражданите от престъпни заплахи и да се осигури нормалното функциониране на държавните органи, предприятията, банките, магазините, земеделските производители, както и на малкия и средния бизнес."

Източници: РИА Новости, ТАСС

 

 

Коментари

  • бензинджия

    02 Апр 2024 15:07ч.

    който разбрал, разбрал. както стана вече дума, въпросните трябва да се увият с бели чаршафи и да се понасят бавно към едно определено място.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кадиров

    02 Апр 2024 15:07ч.

    Императорът ще тури ред. Наказания ще има. ФСБ вече доказаха че група от Дагестан е доставила оръжието на престъплението- боядисаните калашници за изродите, а един от дагестанската група е пребивавал в Украйна преди терористичния акт. Доказаха и плащанията на големи суми вкл. в криптовалути, както и ръководенето на атентата вкл. отстъплението чрез Телеграм. Вече издирват шефа на СБУ по света, като Басманския съд в Москва е разпоредил задържане на въпросното лице. По случая се работи активно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    02 Апр 2024 15:16ч.

    Копейка, то др. Путин не знае, ти обаче знаеш. Так держать.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик, и ти ще узнаеш. Всичко ще ти разкажат. На ушенце.

    02 Апр 2024 15:37ч.

    Докато се лекуваш специализирания санаториум за болни от евроатлантизъм, който ви очаква на едно китно дунавско островче. Там, в братска дружеска атмосфера умовете ви ще бъдат прочистени чрез трудотерапия и свинолечение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Мужик, и ти ще узнаеш. Всичко ще ти разкажат. На ушенце.

    02 Апр 2024 16:54ч.

    Чувал съм, че транспортират натам на колесници. За всички пътници има и безплатна тениска: https://ic.pics.livejournal.com/kajaleksei/23387477/253156/253156_original.jpg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроатлантик за колесник

    02 Апр 2024 21:30ч.

    Не плаши мужика. Само ще му зашият входа и ще го пуснат да гледа прайда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Проблемът с тероризма произтича от фашизирането на така наречената Европа. Квази-държавите от ЕСОТАН се превърнаха в терористични организации

    02 Апр 2024 15:39ч.

    Особено лесно се организират за такива цели пълните с педерасти правителства като това на Френска Еврабия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    02 Апр 2024 15:40ч.

    Всеки народ си заслужава управниците! Лидерчето тепърва щяло да стига донякъде. Я Нетаняху как без съд и следствие за 24 часа стигна до иранското посолство в Дамаск след комичния удар с иракски дрон по военноморската база в Ейлат.... На Лидерчето му удрят вече Нижнекамск и Елабуга, дори Кремъл му удариха, колят му народонаселението кат овце в столицата а то тепърва щяло да стига до някакви митични "поръчители"...... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    02 Апр 2024 15:45ч.

    на всеки, който не е помирисвал казарма, морето му е до колене...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добре че са такива като тебе акъллии

    02 Апр 2024 16:40ч.

    Оправихте България за "35 години стигат".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроатлантик за колесник

    02 Апр 2024 21:35ч.

    Ципчо, още не можеш да направиш разликата между атлантически ценности и руска душевност. За джендърмените само устата и входа са важни и няма значение как ще ги напълнят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван Бобев

    02 Апр 2024 16:16ч.

    > терористите са убили 144 души в кметството на Крокорус. Брилянтен превод. :D

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това да не е работното място на един от форумните идиоти, т.нар. Нов кмет?

    02 Апр 2024 16:41ч.

    ????????????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    02 Апр 2024 17:59ч.

    Не се напъвай, ето го: 10 Downing St, London SW1A 2AB, Великобритания Хахаха

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроатлантик за колесник

    02 Апр 2024 21:37ч.

    Веднага се разписа новата кметица на София.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи