Путин събра олигарсите и ги призова да инвестират в Русия

Путин събра олигарсите и ги призова да инвестират в Русия

Следвайте "Гласове" в Телеграм

На срещата бяха милиардерите Олег Дерипаска, Владимир Потанин, Алексей Мордашов, Герман Хан, Виктор Векселберг, Виктор Рашников, Андрей Мелниченко и Дмитрий Мазепин

Руският президент Владимир Путин призова днес руските милиардери и бизнес елита на страната да инвестират в нови технологии, производствени съоръжения и предприятия, за да помогнат на Русия да преодолее това, което според него представлява опити на Запада да унищожи икономиката ѝ, предаде Ройтерс. Той също така посочи, че Русия на този етап устоява на тези опити, а западните фирми, които са решили да останат в Русия, вместо да избягат, са взели умно решение.

Путин се срещна лично с водещи милиардери на Русия за първи път от 24 февруари миналата година - деня, в който започна това, което той нарече "специална военна операция" в Украйна.

Тогава Путин им каза, че не му е останал друг избор, освен да изпрати руски сили и на практика ги принуди да демонстрират публично съгласие.

Много от т.нар. олигарси, впоследствие бяха поставени под санкции от Запада.

Днес на срещата с Путин бяха милиардерите Олег Дерипаска, Владимир Потанин, Алексей Мордашов, Герман Хан, Виктор Векселберг, Виктор Рашников, Андрей Мелниченко и Дмитрий Мазепин, чиито интереси варират от добив и преработка на метали и банкиране до торове, пише още Ройтерс позовавайки се на кадри от събитието.

Путин изтъкна пред едни от най-богатите руснаци, че Москва е изправена пред "санкционна война", но бързо пренасочва икономиката си към страни, които не са наложили санкции на Русия, предаде БТА.

 

Източници: БТА, "24 часа", news.bg

 

 

 

Коментари

  • Владимир Бринцалов

    16 Март 2023 16:27ч.

    Мен не ме поканиха. :(

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тя си е е*ала майката

    16 Март 2023 16:38ч.

    Поканени са само такива, които не могат да летят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    16 Март 2023 16:40ч.

    е, ввп говори със сериозните играчи на четири очи. ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    16 Март 2023 17:26ч.

    "Тя си е е*ала майката" -- същото каза онзи ден и един приятел, с парици в калифорнийската банка, дето даде фира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Призова!?

    16 Март 2023 16:45ч.

    Казвам ти дъще, сещай се снахо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    16 Март 2023 18:29ч.

    При такава ситуация в Папуа Нова Гвинея ги изяждат .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    16 Март 2023 17:09ч.

    Вл. Путин: “Сега, за съжаление, виждаме, че идеологията на нацизма – вече в нейния съвременен облик, отново създава преки заплахи за сигурността на страната ни, и ние отново сме принудени да отблъсваме агресията на колективния Запад. Не е за вярване - но е факт: пак ни заплашват с немски танкове... с кръстове на борда, и пак ще се бият с Русия на територията на Украйна с ръцете на последните потомци на Хитлер, с ръцете на Бандера...”

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин им обясни как стоят нещата ---

    16 Март 2023 17:12ч.

    Могат да останат достатъчно богати и в Русия. С частните самолети и вилите и яхтите, но не в Италия, а само на Малдивите и др. подобни места. Вместо 100 милиарда ще имат само 10-15. Останалото ще трябва да иде за Родину... Но ако откажат, просто ще ги покани да со ходят в Лондон. А там хиените няма да им оставят нищо. Нула, зироу. Путин им обясни да не чакат нови опити руският елит да бъде признат за равен на западния елит. Не стана за 30 години, а сега съвсем невъзможно. Путин е много доброжелателен към милиардерите. Но не обича да се повтаря сто пъти. Времето на руските милиардери изтича. Или ще останат милиардери - но само руски. Или няма да са само руски, но няма и да са милиардери. Това е дилемата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    16 Март 2023 17:31ч.

    Преди 9 години, на 16 март 2014 г., в Севастопол и Крим се проведе референдум за обединение с Русия. Преобладаващата част от гласувалите казаха ДА на Русия и НЕ на Украйна. Но търгашът Путин се беше уплашил (също като Боко Тиквата сега) за милиардите си в Швейцарските банки. "След разговори с председателя на ОССЕ и на Швейцария Дидие Буркхалтер той призова проруските сили да отложат планирания за 11 май референдум за независимост на самопровъзгласилите се "народни републики" Донецк и Луганск. За първи път Путин определи предстоящите президентски избори в Украйна като "правилна стъпка" и дори обяви, че руските войски по границата с Украйна са се изтеглили." https://www.dw.com/bg/%D0%B4%D0%B0-%D0%B2%D1%8F%D1%80%D0%B2%D0%B0%D0%BC%D0%B5-%D0%BB%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD/a-17620162

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фуркатко, идиото!

    16 Март 2023 17:36ч.

    Козяк, незачет! Опорките и днес много нефелни, бе! Не може ли нещо по-друго? И, фърчо, козяшки лебец нема да има за тебе днес! Анадънму??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    16 Март 2023 18:58ч.

    От 28 Март 2022 Дойче Зеле е в списъка на РФ за иноагентите - статус на лица, които се финансират отвън или се намират под "външно влияние".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    16 Март 2023 19:01ч.

    Абе либерален глупендер ,ти и дойче веле ли ползваш за информация ?. Сега ми стана ясно що за продажно мекере си отрепко мръсна .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Так мне сказал один из ополченцев ещё а 2015-м...

    16 Март 2023 22:13ч.

    Много е трудно да се биеш с бандеровците, когато власовецът Путин действа в тила. Очень сложно воевать с бандеровцами, когда в тылу орудуют власовцы. Так мне сказал один из ополченцев ещё а 2015-м...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бродяга

    16 Март 2023 18:32ч.

    Хвърчащо говно....за съжаление пръска навсякъде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаха

    16 Март 2023 21:13ч.

    хаха те са малоумни и ще инвестират в потъващ кораб

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Европа не е континент

    17 Март 2023 5:56ч.

    А е полуостров на Азия. Вярвате или не, така ни учеше учител;ката ни по география 7 клас. И днес, кой знае защо, се съгласявам с нея.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аз бих ги пратил в Сибир

    16 Март 2023 22:10ч.

    Малко позакъсняла е тая работа. Стотици милиарди са изнесени на Запад и там ще си останат. Лакомията и простотията ще съсипят тоя свят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЧИЧО ВИЧО

    16 Март 2023 23:08ч.

    Що бе? Нали икономиката цъфтеше? Щеше да връзва вече...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • руски "освободител"

    16 Март 2023 23:16ч.

    може би ще въведе пак петилетни планове, ударници ще се съревновават за Герой на Соц. Труд;-) То ако ставаше с лозунги, сега да сме у комунизЪмЪ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Caesar

    16 Март 2023 23:08ч.

    Ха-Ха! Какво друго му остава на човек освен да се изсмее! Тъжно!! Няколко седмици огромна кохорта от хора, мнозина с претенции за формат и дълбочина на вникване от последна инстанция, се правеха твърде неубедително на смахнати, че не са чули една сърцевинна част от речта на Путин (последната), с която той даде ясна заявка, че не възнамерява да промени нищо важно в царстващия в Русия обществен ред. Сега ги е разбрал, че да нява неясноти и двусмислия - право, куме, в очи! Който се е докопал, ще има! Другите - в окопите, а там ще ги баламосват, че на фронтовете в Украйна се кове новият елит на нова и преродена Русия. Пфууу! Както се вика на чист френски, доколкото това е дворцовият, префинен и двуличен език :))): To Caesar what is Caesar's to God what is God's . Има ли неразбрали?! А такива, нуждаещи се от превод?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин изтъкна пред едни от най-богатите руснаци

    17 Март 2023 0:19ч.

    Шерше ла фам. Сред Путиновите олигарси няма и един етнически руснак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рашистки "освободител"

    17 Март 2023 11:59ч.

    не са етнически руснаци, а руски граждани, но това не е проблема. Проблемът е, че са назначени богаташи-на един е даден рудодобива и стоманодобива, на друг-алуминия, на трети-обществени поръчки със строителството, на четвърти-нефта, на пети-газа и так далее. Никой от тях не е измислил нещо, за да стане богат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи