Путин: Руското производство на дронове може скоро да достигне стойност от 1 трилион рубли

Путин: Руското производство на дронове може скоро да достигне стойност от 1 трилион рубли

Владимир Путин разглежда дронове, изложени в индустриалния парк Руднево в Москва. Снимка: Пресцентър на Кремъл чрез АП

Руската индустрия за производство на дронове може скоро да достигне стойност от 1 трилион рубли (12,25 млрд. долара), след като бъде осъществен план за увеличаване на производството, заяви в президентът Владимир Путин, цитиран от Ройтерс.

Миналата година той каза, че Русия трябва да повиши производството на безпилотни летателни апарати и да създаде инфраструктура за широкото им използване както във военната, така и в гражданската сфера. Тогава руският президент поиска да се изготви стратегия за развитие на производството безпилотните летателни апарати до 2030 година.

След като вчера посети изложение на безпилотни летателни апарати в Москва, Путин заяви, че той и ръководителите от този бранш са разгледали данни, които показват, че в близко бъдеще стойността на индустрията може да достигне 500 милиарда рубли. "Всички се съгласиха, че това е много консервативна оценка", изтъкна той.

Ако всички се обединят и работят активно с помощта на държавата, обемът на тази индустрия може да достигне 1 трилион рубли, посочи руският държавен глава.

Първият руски вицепремиер Андрей Белоусов заяви, че планът за развитие на производството на дронове през следващите седем години ще бъде готов на първи юли и допълни, че до 2026 г. Русия ще може да произвежда до 18 000 безпилотни летателни апарата годишно.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • М’даа…., ако това се случваше по време на

  28 Апр 2023 9:42ч.

  другарят Йосиф Висарионович Ст., не по 18х.бр. годишно щяха да произвеждат а по 180х.!Но….. ,всичко с времето си!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SIMO

  28 Апр 2023 10:36ч.

  Изложба на китайски дронове със залепени руски етикети.......Като новият "Москвич" де.......

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • браво

  28 Апр 2023 11:31ч.

  Остава да научиш руснаците как да ги ядат!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Калпазанче

  28 Апр 2023 12:26ч.

  МВФ: Руската икономика се справя добре в условията на 1400 вида санкции за юридически и физически лица и продукти, че дори и нараства, в условията на военни действия в 404, срещу огромна по численост ВСУ и въоръжавана от целия Запад! На "бензиностанцията с ракети" нито горивото нито ракетите свършват!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Самотният вълк

  28 Апр 2023 13:06ч.

  Скот Ритър смята Владимир Путин за най-великия човек на века Руският президент Владимир Путин е един от най-великите хора на този век, каза бившият офицер от разузнаването на Корпуса на морската пехота на САЩ Скот Ритър в интервю за YouTube канала на US Tour of Duty. "Когато хората оценяват историята на този век, едно име ще се издигне над всички и това име е Владимир Путин. Той е един от най-великите хора на този век", смята бившият военен. Според него Путин е спасил Русия след смутните времена на 90-те години на миналия век. „Той говори истината и е от правилната страна на историята“, каза разузнавачът. Ритер добави, че благодарение на Путин Русия е на сегашното световно ниво. rusfact.ru

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Скота си е Скот

  28 Апр 2023 13:29ч.

  За кой век се говори тук? Ако е за миналия, Путин има конкурент - Хитлер!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Самотният вълк

  28 Апр 2023 13:10ч.

  AT: Западът направи голяма грешка в изчисленията си, опитвайки се да постави Русия на колене Западът в борбата срещу Русия направи най-грандиозната грешка в своята история. Тези заключения споделиха американските журналисти Патриша Адамс и Лорънс Соломон. Съединените щати и техните съюзници свалиха масивни санкции срещу Русия, които трябваше да поставят Москва на колене. Икономическите ограничения обаче не проработиха по план. Вместо на Руската федерация бяха разклатени икономиките на западните страни. Според Патриша Адамс и Лоурънс Соломон светът е станал свидетел на най-грандиозната грешка на Запада в цялата му история. Това съобщава изданието American Thinker (AT). ПолитРусия представя ексклузивен преразказ на статията. Междувременно Русия не само оцелява, но и процъфтява, печелейки повече власт и престиж в Азия, Африка и Южна Америка, отколкото по всяко време след падането на Съветския съюз. Според прогнозата на МВФ руската икономика тази година ще расте по-бързо, отколкото в Германия или Великобритания. Следващата година ще расте по-бързо от САЩ, Япония, Италия и голяма част от останалия Запад. Освен това Русия ще достигне най-ниското съотношение дълг към БВП сред всички страни от Г-20. Дипломатическият статут на Русия също расте. Докато САЩ успяха да насърчат антируските санкции в западните страни, в други региони мярката на тяхната инициатива имаше точно обратния ефект. Сили като Китай и Индия не искаха да подкрепят антируските ограничения, вместо това те насочиха курс към укрепване на отношенията с Русия. Руснаците също се радват на голяма подкрепа в Южна Америка, Близкия изток и Африка. rusfact.ru

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи