Путин: Русия ще разположи тактически ядрени оръжия в Беларус през юли

Путин: Русия ще разположи тактически ядрени оръжия в Беларус през юли

Русия ще започне да разполага тактически ядрени оръжия в Беларус, след като съоръженията станат готови на 7-8 юли, каза руският президент Владимир Путин на своя беларуски колега Александър Лукашенко на среща в Сочи днес, предаде Ройтерс.

"Така че всичко е по план, всичко е стабилно", е посочил Путин според транскрипция на разговора, публикувана от Кремъл.

Двамата президенти вече бяха одобрили плана за разполагане на руски ядрени ракети с малък обсег на територията на близкия съюзник на Москва, отбелязва Ройтерс. Оръжията в Беларус ще останат под руско командване.

 

Руският президент Владимир Путин и беларуският президент Александър Лукашенко разговарят на днешната си среща в Сочи. Снимка: АП

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • Един от всички

    09 Юни 2023 19:17ч.

    Опааа, сега как ще пращаме армия под носа на тактически ядрени оръжия? Ако Радев не спре тагаревите напъни, то май революцията ни е в кърпа вързана. Чак тогава заспалия "Ганьо" (казвам с го с ирония към жълтопаветния планктон) ще се събуди и ще видим кон боб яде ли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    09 Юни 2023 19:39ч.

    Да бе, пука му някой за твоите терзания. Нали разбираш, че не те броят, докато не им разбиеш мутрата?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Споко

    09 Юни 2023 22:12ч.

    Путин само плаши гаргите. Русия никога няма да използва ТЯО, дори и западняците да я поошмулят с такова. Ще си обършат сополите и ще продължат да изразяват озабоченост. Щото на руските "големи крадци" им се живее повече, отколкото на западните им колеги. Ако се бяха държали като нормални хора, примерно като иранците, СВО отдавна щеше да е приключила.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Напълно споделям мнението на

    10 Юни 2023 1:06ч.

    “Споко”,ако на върха беше някой от ранга на Сталин или Берия,цялата дандания щеше да е приключила за месец,два и то при сегашната съпротива на фсшизоидната армия на украината!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    10 Юни 2023 1:30ч.

    Дали? Сталин много дълго се е съпротивлявал на война с Германия. И пак не е бил готов. Така че сравнението е некоректно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отчасти е прав Su38 но отчасти,

    10 Юни 2023 3:06ч.

    ако биде жив Йосиф Висарионович и имайки предвид случилото се през 41,42 г. сигурно не би допуснал глупавите грешки на Путин граничещи с предателство,да не говорим за Шойгу,Лавров или псевдо патриота Медведев!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи