Путин разпореди спиране на огъня в Украйна за Бъдни вечер и Рождество Христово

Путин разпореди спиране на огъня в Украйна за Бъдни вечер и Рождество Христово

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Президентът на Русия Владимир Путин е разпоредил да се въведе режим на прекратяване на огъня по цялата линия на съприкосновение в зоната на специалната военна операцияъот 12:00 ч. на 6 януари до 24:00 ч. на 7 януари, съобщи пресслужбата на Кремъл, позовавайки се на президентския указ.

"Вземайки предвид призива на Негово Светейшество патриарх Кирил, нареждам на министъра на отбраната на Руската федерация да въведе от 12:00 часа на 6 януари т.г. до 24:00 часа на 7 януари т.г. режим на прекратяване на огъня по цялата линия на военните контакти на страните в Украйна", се казва в текста на документа, съобщиха от пресслужбата.

"Въз основа на факта, че голям брой православни граждани живеят в районите на военните действия, призоваваме украинската страна да обяви прекратяване на огъня и да им позволи да присъстват на службите на Бъдни вечер, както и на Коледа", се казва още в инструкцията.

По-рано в четвъртък Московският и на цяла Русия патриарх Кирил призова страните, участващи в конфликта, да прекратят огъня и да сключат коледно примирие в Украйна, както и в Донбас и други нови руски региони, където се водят военни действия. 

Освен Русияэдържавите, които отбелязват Рожедство Христово по Юлианския календар, са Украйна, Сърбия, Северна Македония, Грузия, Черна гора, както и монасите на Света Гора.

Източник: ТАСС

 

 

 

 

 

 

 



 

Коментари

  • Съвършено безсмислен жест !

    05 Яну 2023 18:33ч.

    Ясно е че бандеровците няма да го спазват. Западните наемници ( за които Коледа мина) - съвсем ! Путин им дава сгоден случай да се гаврят с руското рождество. Не разбрахте ли бе, братушки, това е война на унищожение на Русия ! Това са прояви на слабост, а не на великодушие ! И какви "цивилни" в зоните на бойни действия ? Отдавна там няма почти никакви цивилни ! Отдавна е време за ТОС 1 , и да тръгнете напред, но пусти Путинов Договорняк ! Ще ви изяде великата страна...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жоро

    05 Яну 2023 18:42ч.

    Това спиране ще е за два часа най-много. След евентуален артилерийски обстрел от страна на ВСУ задължително ще има руски отговор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • deq

    05 Яну 2023 18:47ч.

    Стратегическа грешка(станаха доста), на война - като на война!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Акъл море, глава шамандура

    05 Яну 2023 19:19ч.

    Нека не мислим за настоящия локален военен конфликт, а за предстоящата голяма война. Путин я очаква и не бърза да приключи тази прелюдия към истинската отечествена война между Русия Китай Иран и Англия, САЩ, Германия, Полша , Франция и д-р. т.н. коалиция на желаещите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Споко, всичко отече

    05 Яну 2023 20:01ч.

    Украйна отказа примирието. Няма смисъл да се коментира повече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спокойно, тридесетгодишната война едва е започнала

    05 Яну 2023 20:03ч.

    Чакат ни десетилетия на войни

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    05 Яну 2023 20:38ч.

    САЩ елиминира Китай чрез един вирус и вече забрави, а вие още не сте превзели Харков.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • трол на бесовете

    05 Яну 2023 21:01ч.

    Харков ще бъде взет, а не превзет. Той си е руски от памтивека, днес е временно окупиран от един проамерикански нациски режим. Не стига че ни караш да даваме жертви, ами и да хрантутим гладни голтаци. Да ги хрантути Западът и да се овътря още повече, докато фалира, казваме ние на твоите лукави обяснения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • обучение за различаване на совите

    06 Яну 2023 0:16ч.

    Уважението към светлия православен празник е чудесен признак за обрисуване чертите на същинския враг в украинския сблъсък. Антиукраинската античовешка шайка на зеленски и техните западносатанински куратори, поради ритуалния характер на своята мисия, най-вероятно ще използват ситуацията, за да извършат изкусно зверство, някаква извънредна провокация. Неописуемото зло, което стои зад техните мисли, зад техните цели, зад техните дела, няма да устои на изкушението.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи