Путин разговаря с Макрон и Шолц, обвини Киев в убийства и използване на хора като жив щит

Путин разговаря с Макрон и Шолц, обвини Киев в убийства и използване на хора като жив щит

Руският президент Владимир Путин информира днес в телефонен разговор френския си колега Еманюел Макрон и германския канцлер Олаф Шолц за състоянието на преговорите между Москва и Киев и отговори на изразената от тях загриженост за хуманитарната ситуация в Украйна, съобщи Кремъл, цитиран от Ройтерс.

 

Руското президентство не посочи подробности за казаното от Путин за преговорите, които се водят в Беларус. Вчера той отбеляза "известни положителни промени", припомня Ройтерс.

 

В тристранния разговор Макрон и Шолц са повдигнали въпроси за хуманитарната ситуация, създала се в резултат на руските военни действия. В отговор Путин е обвинил украинските сили в "най-груби нарушения" на международното хуманитарно право и е призовал френския си колега и германския канцлер да окажат натиск върху Киев за прекратяването им, посочва Франс прес.

 

Путин е казал на Макрон и Шолц, че украинските сили извършват "убийства без съд и присъда на опоненти" и "вземат за заложници за мирни граждани", които "използват като жив щит", а също, че разполагат тежки оръжия в жилищни райони, близо до болници, училища и детски градини", се казва в комюникето на Кремъл, цитирано от АФП.

 

Той обвини също украинските "националистически батальони", че "системно пречат на спасителните операции и заплашват цивилните, които се опитват да се евакуират" от районите на бойни действия.

 

"Владимир Путин призова Еманюел Макрон и Олаф Шолц да въздействат на властите в Киев, така че те да прекратят тези престъпни действия", допълва Кремъл.

 

След разговора между тримата лидери френското президентство заяви, че обвиненията на Москва срещу Украйна, че извършва нарушения на хуманитарното право, "са лъжа".


В продължилия час и половина разговор френският президент и германският канцлер са призовали за пореден път Русия да прекрати незабавно военните действия и да вдигне обсадата на Мариупол, където хуманитарната ситуация е непоносима, посочи Елисейският дворец.

 

След комуникацията между тримата говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че кризисните преговори между Москва и Киев, които се водеха присъствено в Беларус, са продължили чрез видеовръзка. Ръководителят на руската делегация в Беларус Владимир Медински ще продължи да води преговорите от страна на Русия, уточни Песков, цитиран от Ройтерс.

 

Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

 

Коментари

  • ...френското президентство заяви, че обвиненията на Москва срещу Украйна, че извършва нарушения на хуманитарното право, "са лъжа".

    12 Март 2022 19:01ч.

    Хората на френския миндил не се ли запитват защо няма нито ЕДИН цивилен гражданин, който да се е опитал да напусне Мариопул по осигурените от руската армия хуманитарни коридори??!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фръзите

    12 Март 2022 19:09ч.

    Да дадат обяснения защо бомбиха и разсипаха Либия, без да обявят война, що им изхвърлят системно войската от Африка, а после да викат "Дръжте крадеца!", с надеждата да не им лъснат срамотиите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В смисъл щом ония са военопрестъпници, защо ние да не сме като тях?

    12 Март 2022 19:15ч.

    Хубав аргумент, няма що.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    12 Март 2022 19:54ч.

    С всичкото уважение на света, но Вашето не е никакъв аргумент. Защото - откъде-накъде Макрон очаква да приемем, че "обвиненията на Москва" са лъжа? Да не би да има международни наблюдатели на терен? Да снемел обсадата на Мариупол?! А ключа от квартирата, где деньги лежат?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    12 Март 2022 20:00ч.

    Хуманитарната ситуация в Мариупол (Жданов) била непоносима. Сигурно е така. А мосюто и хера не знаят ли, че има отворени коридори? Но, че за 5 дена по тях са минали стотина души, на свой страх и риск. А пуркуа и варум? Потому что бандеровците стрелят, стрелят по цивилните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • BerthaCrype

    12 Март 2022 20:40ч.

    порно через <a href="https://www.yaeby.info">https://www.yaeby.info</a>

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Thomastrorm

    12 Март 2022 20:47ч.

    https://repo.getmonero.org/dogrule1

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • JosephCer

    12 Март 2022 21:14ч.

    http://depts.washington.edu/sfors/sample-page/img_0240-jared-bender/#comment-16780 <a href="https://theministry.org/hello-world/#comment-26346">Bitcoin</a> c8db883

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И не можахме да устискаме и минахме на русский, а?

    12 Март 2022 22:26ч.

    Обвинанията на Москва обичакно са лъжа. Защото така са свикнали, защото у тях е забранено да се критикува и защото когато започнеш престъпна война, няма как да си и честен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Адолф Путин

    12 Март 2022 19:02ч.

    Айнщайн твърдеше, че две неща са безкрайни,вселената и човешката глупост, но наглостта, жестокостта и подлостта на тоя са по-безкрайни. 12 хиляди руски войници и незнайно колко украинци загинаха заради Антихриста путин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • двамцата европидали

    12 Март 2022 19:08ч.

    В Либия и Сирия пак ли Путин разрушаваше? Сирия Путин тъкмо от тях я освобождаваше, както и днес разрушава укрорайха, защото фашизмът се оказа недоубит. Т.е. тия са виновни и за Украйна, защото до последно го притискаха с Дранг нах Остен-а си. Сега няма какво да им се мънка - нека да знаят, че си го получават по пълна програма за наглостта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SIMO

    12 Март 2022 20:54ч.

    А КОЙ държа и обвиняваше българските медицински сестри бе продажник, на смърт ги беше осъдил кадафчо.....Безродник такъв.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Странно, а всъщност недопустимо е Макрон и шолц да разговарят с военопрестъпник

    12 Март 2022 19:04ч.

    Освен това е безсмислено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Операция Ы

    12 Март 2022 19:10ч.

    Употребата на двойници води до заплаха от Трета световна война. Истинският Путин, Владимир Владимирович беше кадър на КГБ, строг, сериозен и решен да бъде демократ. След поредица от двойници, днес нацвласт е един удмурт, готов да унищожи света. Жена му, първата и истинската, не можа да го понесе и избяга. Той пък не признава, че има дъщери от нея.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Палата N° 6

    12 Март 2022 19:14ч.

    Пак са изпуснали пациента от третото легло до вратата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SIMO

    12 Март 2022 20:55ч.

    100% ВЯРНО!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Операция Ы

    12 Март 2022 19:13ч.

    Днешното копие, човек смътно напомнящ на оригинала се отличава с вулгарно чувство за хумор, увлечение по млади жени, красавици и не чак дотам и панически страх от контакт с хора. Азиатските му гени обаче го правят опасен и за света, и за страната, която е обяздил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мирандола

    12 Март 2022 19:21ч.

    Д-р Сотиров, вие ли сте. :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Московският Микробиолог Д-Р Евгений Летвитин Отхвърли Руските Обвинения И Ги Обяви Като Фалшификат!

    12 Март 2022 19:18ч.

    Заедно с група учени написаха открито писмо, което опровергава хипотезата за разработвано биооръжие от Украйна. https://newsfeeds.media/russian-biologist-turns-on-putins-propaganda-claiming-us-funded-ukrainian-biowarfare-labs/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изследваните Патогени Не Са Потенциални Биологични Оръжия

    12 Март 2022 19:19ч.

    "Те се използват във всеки епидемиологичен институт, във всяка микробиологична лаборатория, дори във всяка санитарно-епидемиологична станция, където се засяват проби“, каза той."В документацията няма нищо, което да подкрепя твърденията, че чумата, антраксът, туларемията или холерата се изследват като биологично оръжие."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    12 Март 2022 19:20ч.

    "Това е пълна лъжа в най-чистата си форма. Чума, антракс, туларемия, холера – нищо от това не е в публикуваните документи.Обяснението е просто, че хората не четат нито украински, нито латински и не знаят имената на патогените."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ковидопреносвач

    12 Март 2022 19:22ч.

    Ти вярваш ли си, че тия лаборатории, финансирани и поддържани от Пентагона по границите на Русия, са някакви обикновени научно-изследователски институтчета? Ако си вярваш, значи си много прост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    12 Март 2022 19:25ч.

    Д-р Левитин каза, че е нормално да се отървете от щамове на всеки 6 месеца, но нито едно от посочените не е опасно. Той обясни, че не е зловещо, а въпрос на международни медицински изследователски стандарти, че някои лаборатории в Украйна имат договор за финансирани от САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е прост - налуден

    12 Март 2022 19:25ч.

    Трол е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всъщност е банално трол

    12 Март 2022 19:31ч.

    Сайбиите му го включват като пожарен кран в избрани "руски" теми - да задръсти с налудни глупости всяка възможност за коментари по темата, ползва точно отработени похвати. Имам наблюдения от друга тема.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тролове са тези, които нямат аргументи, но квалифицират и с това си мислят, че ще затворят устата на хората.

    12 Март 2022 20:21ч.

    За такива като вас, без грам критично мислене, няма как да разберете колко фалшив е доклада на Конашенков. Слава Богу, че вече има критични и смели гласове в Русия, като този на д-р Левитин, които започнаха да опроверват фалшификациите на Кремъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ето изявлението на микробиолога д-р Евгений Левитин, който опроверга Кремъл по темата:

    12 Март 2022 20:27ч.

    https://www.facebook.com/eugene.lewitin/posts/10223786884675110

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ето И Проверка На Фактите От РУСКИ Журналисти (В Края На Статията Е Темата За Биолабораториите):

    12 Март 2022 20:31ч.

    https://provereno.media/2022/03/09/fejki-o-proiskhodyashem-v-ukraine-chast-4/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    12 Март 2022 20:36ч.

    Учените и журналистите не само са от Русия, но излизат с имената си, а не са анонимници като тукашните псевдофорумци, които неизвестно защо разпространяват внушенията по опорни точки на един фашизоиден режим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SIMO

    12 Март 2022 20:57ч.

    Много филми си гледал....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спрете лъжите за украинското биологично оръжие!

    12 Март 2022 21:28ч.

    https://www.change.org/p/stop-the-lies-on-ukrainian-bioweapons/c

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • A Твърдението За "Славянско ДНК" Е Просто Глупост За Всеки, Който Си Спомня Курс По Биология В Гимназията. Няма СПЕЦИАЛНО ДНК На Славяните

    12 Март 2022 22:56ч.

    Делът на славянските гени е не само сред финландците или поляците, но и сред китайците. А такава генетична общност като славяните и още повече руснаците или украинците просто не съществува.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    12 Март 2022 22:57ч.

    https://dy10nebxja1k9.cloudfront.net/a/eto-soznatelnaya-lozh-ekspert-o-sozdanii-biooruzhiya-v-ukraine/31746506.html?utm_medium=proxy&utm_campaign=otf&utm_source=otf#comments

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Твърдението на руското МО, че Украйна готви ядрено оръжие е същата глупост

    12 Март 2022 23:02ч.

    За доказателство е необходимо руснаците да разкрият ХИЛЯДИ КИЛОГРАМИ оръжеен плутоний, за който се твърди, че се произвежда в украински предприятия и/или събира от АЕЦ Чернобил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за двойниците

    12 Март 2022 19:22ч.

    Удмурт е един от 4-те / 7-те ?/ двойника. Удмурт е най-не интелигентният, абсурд е той да взема решения. Ако приемем че "оригиналният" Путин е изчезнал /убит ?/ 2007-2012, то тогава днес Русия се управлява от МАРКАТА ПУТИН - сбор от силоваци и олигарси, които продължават стила на управление на ВВП от 2000 г. Това не променя кой-знае какво. С Путин или "Путин" политиката на Русия е константна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абсолютно вярно

    12 Март 2022 19:37ч.

    Впрочем сравнете Путин от началото и сега. Черепът му е значително пи-широк от преди. Другите изменения се обясняват с пласични операции като при нашите чалга звезди. Поведението му също се промени драстично. Наистина, това може да се обясними с психическо заболяване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "това може да се обясними с психическо заболяване"

    12 Март 2022 19:42ч.

    Може. С Вашето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • WarGonzo 667 хил. абонати

    12 Март 2022 19:41ч.

    Сухопътният коридор РФ - Крим e под контрола на ДНР и РФ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Възникна парадоксална ситуация.

    12 Март 2022 19:57ч.

    САЩ и Великобритания разчитат, че санкциите ще доведат до мащабни протести вътре в Русия, в резултат на което те ще могат да свалят Путин и да поставят своя марионетка (при това рейтингът на Путин през последните две седмици само расте).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Възникна Парадоксална Ситуация.

    12 Март 2022 19:58ч.

    Аз засега залагам на точно обратното, че вътрешните протести на фона на сложна икономическа криза ще доведат до оставката на Джонсън и Байдън. P. S. Спомняте ли си как беше с Асад? Всички, които казваха: „Асад трябва да си отиде“, вече си тръгнаха (последната беше Меркел). А Асад остана…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

    12 Март 2022 19:58ч.

    тежки времена за руските генерали-на фронта ги убиват, в тила ги арестуват...все някой трябва да е виновен за "специалната операция", която "вървяла по план", затова генерали от ФСБ арестувани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До невежата Задунайска Уфсъ

    12 Март 2022 20:01ч.

    ФСБ няма нищо общо с армията, тъпако.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SIMO

    12 Март 2022 21:01ч.

    Напротив имат много общо, щото те разработват плановете за следвоенното управление на територията и настроенията на населението при "операцията"......В случая тъпака сте Вие....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

    12 Март 2022 21:35ч.

    от разузнаването ФСБ са били сигурни, че в Украйна ще посрещнат руските войски с хляб и сол, затова са изпратили неподговени за сражения, които (според ФСБ) са били предназначени по-скоро за полицейско управление на новите територии , а не за сериозна съпротива срещу тях. Мислили, че ще е както в Крим, а то се оказало както Чечня.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    12 Март 2022 19:59ч.

    Аналогиите с фашизма, които за някои са безпочвени, за съжаление са очевидни и ще стават все повече и повече. Добре че Русия я поставиха в невъзможност да търпи повече! Сега ще освободят Украйна от фашизма който Запада отгледа. А за лабораториите доказателствата са железни, колкото и да отричат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Проверка на фактите от руски сайт: Подложени ли са жителите на Донбас на геноцид от Украйна?

    12 Март 2022 20:14ч.

    https://provereno.media/2022/02/27/podvergalis-li-zhiteli-donbassa-genocidu-so-storony-ukrainy/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Докладът на ООН (Комисар по човешките права), в който се описват деянията на двете страни в периода 2014-2016:

    12 Март 2022 20:50ч.

    https://tinyurl.com/3xmtaw2d

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не сте написали,

    12 Март 2022 20:18ч.

    че Макрон ще подложи на още по-драстични санкции Путин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • BASBAKAN BOYKO скоро ще цъфнe на „Козяк“ Str за политическо убежище!

    12 Март 2022 20:24ч.

    Лъжците от зомби-кутията няма да кажат на обитателите на подмандатната територия, че днес в държавата на Господаря ни (щата Калифорния) цената на бензина достигна исторически връх – 6,33$ за галон?!?.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кофти да не си бензоколонка тия дни

    12 Март 2022 20:38ч.

    Нищо, дедо Бидон ще отиде лично до Венецуела да си изпроси от Мадуро или от иранския аятолах.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Figo

    12 Март 2022 21:13ч.

    Макарон, съвсем скоро ще го духа и ще отиде на заслужена почивка с бабата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    12 Март 2022 21:35ч.

    Една медицинска вметка, моля не се правете на експерти във физиологията, познанията ви стигат само до инжекции ботокс и пластични операции нали сте модерни либерасти... Путин се подържа със човешки хормон на растежа и тестостерон, както повечето богати мъже по света в по напреднала възраст! Разбирам че сте побеснели но от медицина не разбирате, все пак сте набодени...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

    12 Март 2022 22:09ч.

    Путин има трима двойници. Всеки от тях на свой ред притежава по две копия. В момента ролята на Путин се изпълнява от двойник номер 3-А. Оригиналът от края на 2020 г. живее в Благовещенск на река Амур, близо до границата с Китай. Там той гостува на 96 годишната си учинайка Хулун-Буир. Тя е роднина по трета съребрена линия на Пу И, последния император на Манджоу-Го.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

    12 Март 2022 22:23ч.

    Президентът Джо Байдън също има двойници. По щат те са 8. Един от тях живее в Москва. Озовава се там през 2013 г., когато посещава Русия с група туристи-алцхаймеристи. При обиколка на Червения площад той се загубва. Оказва се без никакви документи. Не знае нито кой е, нито какво прави в Русия. Отттогава този двойник на Байдън заживява в маздолея на Ленин, прехранвайки се като негова мумия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Едно време тия спорове щяха да са в селската кръчма. Или в кварталната. Все тая.

    12 Март 2022 22:37ч.

    Сега ползвате интернета, простотията ви лети в космоса и се връща, остава запечатана, обиди, лъжи, всичко. И няма значение поводът. Дали ще е уродливецът, показан как гледа телевизия на компютърен монитор или нещо друго, това което ще напишете винаги е едно и също. Защо изобщо трябва да ви се дава думата? За да навъртате трафик сигурно?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Губернаторът на Кемеровска област Сергей Цивелев на среща с роднини на военните, изпратени в Украйна, се изпуска, че синовете им са "ИЗПОЛЗВАНИ"

    12 Март 2022 23:20ч.

    Същият е женен за праплеменницата на Владимир Путин. Ето това доказва #КОЙ използва хората като "пушечно месо" за мръсните си цели. Който е "Цар" в Кремъл. https://www.sibreal.org/a/31737870.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мутра

    12 Март 2022 23:31ч.

    Как не ги е обвинил, че се бият ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи