Путин призна Донецката и Луганската народни републики

Путин призна Донецката и Луганската народни републики

 

Путин подписа укази за признаване на Донецката и Луганската народни републики. Украйна поиска спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН.

Путин и Денис Пушилин, ръководителят на Донецката народна република (ДНР), подписаха споразумение за приятелство, сътрудничество и помощ между Руската федерация и ДНР.

Путин и Леонид Пасечник, лидерът на Луганската народна република (ЛНР), подписаха в Кремъл споразумение за приятелство, сътрудничество и взаимопомощ между Руската федерация и ЛНР.

Путин поздрави ръководителите на ДНР и ЛНР за подписването на договори за приятелство с Русия, съобщава ТАСС.

Церемонията се състоя в Екатерининската зала на Кремъл, където преди това бе проведено заседание на Съвета за сигурност на Руската федерация. Членовете на Съвета се обявиха в подкрепа на признаването на независимостта на ДНР и ЛНР.

Русия изслуша общи думи в отговор на своите предложения към САЩ и НАТО за гарантиране на сигурността, рационалните зърна касаеха само второстепенни моменти, заяви в телевизионно обръщение преди да обяви решението си за признаване на ДНР и ЛНР Владимир Путин.

„Миналия декември предадохме на нашите западни партньори проект на договор между Руската федерация и Съединените щати за гаранции за сигурност, както и проект за мерки за гарантиране сигурността на Руската федерация и страните членки на НАТО. В отговора на Съединените щати и НАТО имаше много общи думи, съдържаха се и рационални зърна, но всичко това засягаше незначителни моменти и изглеждаше като опит да се приключи въпросът, да се отклони дискусията встрани. Ние реагирахме съответно. Подчертахме, че сме готови да вървим по пътя на преговорите, но при условие, че всички въпроси се разглеждат като едно цяло, като пакет без отделяне от основните, основни руски предложения“, каза Путин.

„Тези наши принципни предложения бяха игнорирани. Западните партньори, повтарям, за пореден път изказаха заучените формули, че всяка държава има право свободно да избира начини за обезпечаване на сигурността си и да се присъединява към всякакви военни съюзи и съюзи. Тоест нищо не се е променило в тяхната позиция", добави той.

В настоящата ситуация Русия има пълното право да предприеме ответни мерки, за да гарантира своята сигурност и точно това ще направи, заяви руският президент. „Искам да кажа ясно и директно, че в сегашната ситуация, когато нашите предложения за равнопоставен диалог по фундаментални въпроси останаха практически без отговор от САЩ и НАТО, когато нивото на заплахите за страната ни значително нараства, Русия има пълното право да предприеме ответни мерки за осигуряване на собствената си сигурност. Точно това ще направим“, каза Владимир Путин в телевизионното си обръщание към гражданите на Руската федерация.

По-рано днес руският президент Владимир Путин проведе телефонни разговори с френския президент Еманюел Макрон и германския канцлер Олаф Шолц и им съобщи, че „ възнамерява да подпише“ указ за признаването на Донецката и Луганската народни републики.

Преди това ръководителите на ДНР и ЛНР призоваха Владимир Путин да признае техния суверенитет във връзка с "военната агресия на украинските власти", масирания обстрел на територията на Донбас, в резултат на което страда цивилното население.

Украйна поиска спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН в понеделник вечерта. Последната от своя страна призова за въздържане от „всяко едностранно решение“, което „подкопава целостта“ на Украйна.

Френският президент Еманюел Макрон свика вечерта Съвет по отбрана, за да разгледа ситуацията между Украйна и Русия, съобщи АФП.

Британският премиер Борис Джонсън заклейми признаването от страна на Москва на независимостта на сепаратистки региони на Украйна като „очевидно нарушение на суверенитета на страната“ и „отказ“ от Минските мирни споразумения.

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш отмени посещението си в Демократична република Конго в понеделник и реши да се върне бързо в Ню Йорк поради влошаващата се криза около Украйна, пише "Фигаро".

 

 

В обръщението си пред нацията Путин отбеляза няколко ключови момента, сред които и че "ситуацията в Донбас е придобила критичен характер". Според руския президент САЩ са превеждали по милион долара дневно на протестиращите на Майдана в Украйна през 2014 г.; "Още от момента на обявяване на независимост на Украйна, Русия винаги й е помагала. По експертни оценки обемите на ежегодните кредити, които Русия е давала на Украйна от 1991 до 2013 г. е в размер на 250 милиарда долара. 100 милиарда долара е дала Русия по други линии на Украйна от 1991 г. насам."

Русия помага и на всички бивши съветски републики, подчерта Путин.

Вместо партньорство, Украйна започна да проявява безцеремонен характер. В Киев се опитаха дори да използват диалога с Русия като шантаж към Запада. С това украинските власти започнаха да трупат позитиви за себе си с абсолютно отрицание на всичко руско. Национализмът взе ръст, и украинците забравиха колко много им е помагала Русия.

Още през 1991 г. Украйна започна да следва чужди политически интереси, които започнаха да стават интереси на управляващите, но не и на обикновения народ. Интересите се състояха в това да оказват услуги на геополитическите врагове на Русия, вместо да правят живота на хората по-добър. Започна борба с различни олигархически кланове, корупцията придоби особен характер - тя разяде украинското правителство. Именно тя доведе до преврат през 2014 г.", допълни Путин.

Майданът не върна демокрацията в Украйна, а напротив - доведе ситуацията там до задънена улица. Украйна е в остра криза - през 2019 г. почти 6 милиона украинци - около 15% от цялото население, са били принудени да търсят хляб извън пределите на страната.

През 2020 г. в условията на пандемията над 6000 лекари са напуснали страната, за да работят в чужбина, каза още Путин.

Определен екип от западни съветници дават акъл на правителството на Украйна как да управлява. Посолството на в САЩ в Украйна контролира борбата с корупцията - няма лошо, а къде са резултатите?, попита Путин.

Разбират ли украинците, че те отдавна не са независими? Приватизацията отдавна загуби национален характер и придоби персонален, подчерта руският президент.

Жителите на Крим направиха своя избор - искат да са с Русия, каза още Путин.

Всички говорят за война днес, а целият свят защитава Украйна. Днес тя заговори за ядрено оръжие, а забравя, че всичкото й оборудване идва от Русия! Затова ако тя днес реши да прави такова оръжие, ще й е лесно, особено когато то се поддържа от чужди страни.

Днес усилено се говори за оръжие за масово поразяване - още повече когато западните сътрудници казват, че ще помогнат на Украйна за това.

Като безкраен поток чужди страни въоръжават Украйна като демонстрация на огромна сила.

Постоянно в страната присъстват чужди военни. Командването на украинските военни сили се осъществява от НАТО. САЩ взеха територията на Русия като сцена на военен театър. Вече е приет закон за участие в многонационални учения - ясно е, че става въпрос за войските на НАТО, и в близките години са планирани множество учения. За всички е ясно, че това е само претекст към увеличаването на военните в страната, а въздушното й пространство е отворено за чужди самолети и дронове, с които се наблюдава и състоянието на Русия. Същото е и положението в Черноморието, допълни Путин.

Според Конституцията на Украйна не може да се разполагат чужди войски, но това явно е нещо, което може да бъде пренебрегнато.

Да, всяка страна има правото да избира членството си в съюзи, но според международните документи е записано, че няма право да укрепва своята система в ущърб на други страни.

Встъпването на Украйна в НАТО е пряка заплаха за Русия, подчерта руският президент, и допълни, че Украйна е длъжна да се съобрази с волята на по-стария си партньор.

И днес светът се отнася скептично към искането на Украйна да влезе в НАТО. И днес чуваме от европейски столици, че на Украйна "ще й мине".

НАТО е отбранителен съюз, но реалността на такива думи е съвсем различна, каза още руският президент в обръщението си към нацията.

Сега искам да попитам: защо, защо е всичко това? Добре, не искате да сме ви съюзник, но защо ни правите враг?

Отговорът е един: защото САЩ искат така! Това е и отговорът на всичките ни опити за диалог. През 1999 г. Полша, Чехия, през 2004 г. - България; а сега в Румъния и Полша започват мащабни установки на противоракетно оръжие - това са сериозни нападателни оръжия. В същото време САЩ разработва уникална ракета за наземно и морско поразяване. Нашата информация казва, че членството на Украйна в НАТО и разполагането на войски там - въпросът е ясен.

Обръщам се към нацията да са готови за внезапен удар към страната ни. В сктратегически американски документи е записано, че може да се очакват такива удари. В документите на НАТО Русия е посочена като основна заплаха за евроатлантическия съюз.

Не искаме да вярваме в това, но това са фактите. Искам те да са ясни за Украйна, и за Русия. Тактическата авиация на НАТО може да порази границите ни до Казахстан, а техниката на НАТО ще позволи да контролират въздушното ни пространство до Урал. С балистически ракети могат да поразят цели до 5000 километра.

Крилатни ракети могат да ударят Москва за пет минути, а други ракети могат да стигнат дори за 4. Това е като да ти забият нож в гърлото, допълни Путин.

Миналия декември дадохме на западните си партньори договор с гаранция за безопасност между САЩ, НАТО и Русия. Отговориха ни с много общи думи, с никаква конкретика. Отнесоха дискусията настрани, като казаха, че всички предложения ще се коментират в пакет. Никой не обърна внимание на основните ни три искания.

Три ключови пункта искахме: край на разширението на НАТО, спиране на разполагането на войсик покрай границите ни, и връщане на състоянието на войските на НАТО в състоянието им от 1997 г.

Всяка страна има право да встъпва в каквито и да е военни съюзи и да се защитава както иска - не сме променили това искане.

В момента всеки се опитва да ни шантажира.

Искам да кажа направо: когато нашето предложение за равноправен диалог със САЩ и НАТО бе отхвърлен, Русия има пълно право да обезпечи собствената си безопасност и така и ще постъпи.

Относно Донбас - управляващата върхушка в Украйна не иска мирно решение на конфликта, а напротив - опитва се да създаде нова авантюра като през 2014 г. Използват непрекъснато безпилотни самолети, издевателстват над хората, включително жени, стари хора и деца.

Цивилизованият мир е нарушен, когато нарушават правата на хората и ги тероризират - колко може да продължи това?

Сменят се президенти и депутати в Радата, но не спира националистическият характер, завладял режима в Киев! Те не искат друго решение на въпроса с Донбас, освен военен.

Затова Русия признава независимостта на ДНР и ЛНР. Моля руската Дума да ратифицира тези документи и незабавно да им предложи помощ!

Незабавно трябва да се прекратят военните действия там, в противен случай ще бъдат обявени други мерки, завърши Путин. 

 

 

Коментари

  • Мирандола

    21 Фев 2022 22:02ч.

    Сега ще чакаме ще нападне ли Украйна Донбас, или няма да нападне и ще преглътне загубата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 99% вода

    21 Фев 2022 22:04ч.

    Пък в Източно Средиземно море се провежда учение на руския флот за търсене и проследяване на подводници, под ръководството на началника на ВМС адмирал Евменов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    21 Фев 2022 22:08ч.

    Е разгеле. Рубикон е минат жребият е хвърлен! :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатор

    21 Фев 2022 23:21ч.

    Момче/момиче, истинският ЗИП би казал "вот ета да!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Santana

    21 Фев 2022 22:08ч.

    Е сега вече САЩ и така наречените им съюзници ще разберат кон боб яде ли ):

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кума лиса

    21 Фев 2022 22:55ч.

    Ти със сигурност ще проядеш!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мирандола

    21 Фев 2022 22:09ч.

    Според мен до урок "Кон боб яде ли" няма да се стигне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    21 Фев 2022 22:10ч.

    Изключителна великоруска националистическа реч на Лидерът с унищожителна критика на безродните болшевики! Руските генерали добре са го обработили!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този Въпрос те Мъчи

    21 Фев 2022 22:13ч.

    Къде е заровено кучето в действителност? Казано иначе, в тайминга, кой цепи мрака и изби рибата, докато кърти мивки при скелетите в гардероба на куратора?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мирандола

    21 Фев 2022 22:12ч.

    Ако украинците нападнат, има верятност от Донецк и Луганск войната да мине на територията на Запорожието и да се появи някоя Запорожка народна република.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    21 Фев 2022 22:13ч.

    Това на-малкото. Проблема обаче далеч не е решен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поморийски

    21 Фев 2022 22:14ч.

    Очаквано, дори малко закъсняло решение, но трябваше да натрупат повече хиперзвукови ракети и подводници с тях, също и бомбардировачи5+, а и САЩ да отслабнат достатъчно, Китай да се включи в борбата срещу хегемонията. И това е само началото на по-дълъг процес на "събиране на земите". Война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Когато събитията назреят, те се случват

    22 Фев 2022 5:43ч.

    Скоро дума ще има само Армията

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    21 Фев 2022 22:14ч.

    Ако украинците имат чест и топки разбира се трябва да се бият за Донбас! Ако англосаксите имат смелост разбира се, че трябва да наложат жестоки финансови санкции на Русия. Нека всичко се реши на поле боя.И военен и финансов!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Акъл имаш ли?

    22 Фев 2022 2:14ч.

    Няма украинци. Има руснаци с промити мозъци в О'краината на Русия и такива, на които мозъците им не са тотално промити, и още цял куп народности. Чудят се как да си плащат сметките за ток и за газ, а ти си мислиш, че ще се бият за тоя дето клати гората.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мирандола

    21 Фев 2022 22:16ч.

    На финансовите санкции Русия показа как ще отговори - с газови санкции, да мрат от глад юропците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кума лиса

    21 Фев 2022 22:57ч.

    Да ти се връща!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • топ 10

    21 Фев 2022 22:19ч.

    Речта беше просто брилянтна и неотразима. Никога не съм се съмнявал в държавническите качества на Путин. Действа се стратегически, по план и с разум. Путин обеща да помогне на Бандеростан да се декомунизира наистина, напомняйки, че онова, което имаме днес върху останките на бившата УССР, е "колхоз имени Ленина". Мъка ми е за партерите от Запад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да видим

    22 Фев 2022 2:17ч.

    коя медия ще посмее да я публикува цялата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо

    21 Фев 2022 22:24ч.

    да се бият за Донбас? Той по начало никога не е бил украински, а исторически винаги е бил руски. Административно и еднолично е присъединен към Украйна от украинеца Хрушчов, когато беше президент. Населението е предимно от руснаци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха- Ха

    22 Фев 2022 6:27ч.

    У кра инцы сбросили памятник человеку, подарившему им полстраны https://pikabu.ru/story/ukraintsyi_sbrosili_pamyatnik_cheloveku_podarivshemu_im_polstranyi_1769561 Цветна карта на създаваната Украйна от подарени Руски области

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха- Ха

    22 Фев 2022 6:30ч.

    Извинявам се много, котката седна на клавиатурата! Моля, изтрийте и оставете само едно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола

    21 Фев 2022 22:25ч.

    Уф, сега ще почне западен квич отвсякъде... циркове, хляб и зрелища за отвличане на вниманието от измамата "ковид". Путин просто умее добре да се пазари, ся бай Пънь ще почне да се пъне, за да се издигне в очите на слепите ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Име

    21 Фев 2022 22:27ч.

    Ставай НАТО, грабай пушките, помогни на украйнците, защо спиш тежък сън, избавини от руското иго

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Пън

    22 Фев 2022 20:37ч.

    Заминавай! Кой чакаш?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    21 Фев 2022 22:28ч.

    Това бе наистиа много яко, като им обеща истинска деболшевизация! Не само да събарят паметниците на създателя на Украйна-Ленин! Обясни им, четой ще им я извърши до край! Не трябва да се спира на средата на пътя!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ено време

    21 Фев 2022 22:29ч.

    в газетата "Сега", това. ЗИП ви казваше : " носете си новите дрешки". Е, сега е времето..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо

    21 Фев 2022 22:30ч.

    да ни е мъчно за западните "партнери"? На които предплатихме милиарди преди години за стари самолети и не се знае, дали въобще ще ги получим? Те гледат само собствените си интереси и не им пука за никого.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поморийски

    21 Фев 2022 22:30ч.

    Утре-вдругиден се очаква реакцията на Пекин, тя е от ключово значение за поведението на Европа и Америка. Украйна е марионетка и няма да се съпротивлява на Русия. Да видим и военно-техническия ход на Путин срещу САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха!

    21 Фев 2022 22:33ч.

    Че те украинците отдавна събориха паметниците на Ленин, дето ги бил създал, бай Иване. Виж Путин може най-сетне да изхвърли Препарирания от мавзолея, но не смее.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ха ха ха

    21 Фев 2022 22:37ч.

    Това не е zip , а идиот. Ако си истински натовец запиши се доброволец да се биеш за украина. А гласовитите мисирки да не ме трият, че може да се наложи утре да обясняват че сапизпълнявали заповеди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    21 Фев 2022 22:38ч.

    Е, стигнахме до това, да ви кажат "готови ли сте да си ги премерим"? Подготвяме ли ви за това, драги тролчета? Хилехте ли се като пачи? Сега си сърбайте...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Га га га

    21 Фев 2022 22:41ч.

    Хахо, ти недей да се ежиш, все едно водиш разпит в Държавна сигурност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ша им мине

    21 Фев 2022 22:42ч.

    Ша поскумричат,ша поскумричат хохолите,жендърите и сороснята... па ша им мине.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а нам все равно

    21 Фев 2022 22:46ч.

    На българина вече изобщо не му дреме кой какво ще си мери и кой ще излезе по-голям. 32 години "демоНОкрация", мизерия, инфлация и безумие, доведоха до закономерния резултат да не ни пука дали ще мрем бързо или бавно щом така или иначе не ни дават да живеем нормално.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    21 Фев 2022 22:46ч.

    proba

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    21 Фев 2022 22:48ч.

    Честито им признание и късмет в предстоящите изпитания! Борбени хора, заслужават да бъдат подкрепени и признати не само от Русия, но и от целия свят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Златко

    21 Фев 2022 22:50ч.

    "Ще има пак звезди. . . и кучета. . . ще има, виещи към тях. . . като преди. Яснее този мирен ден отвъд. На път! Човекът е човек тогава, когато е на път!"/ П. П.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    21 Фев 2022 22:52ч.

    Същата история като 'газовата криза " в Сирия. Червени линии, кво ли не беше. И сега ще е така...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ала_Бала

    21 Фев 2022 22:53ч.

    Браво!!! Браво Путин!!! Да се готви Тайван! Много пътии писах, че и този път останахме на лошата страна! Господ да ни пази от англо-сакцонците!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    21 Фев 2022 22:59ч.

    шибана работа.пиша проба публикува се ,пиша коментар-не се публикува

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

    21 Фев 2022 23:05ч.

    Уважаеми, въвели са ограничение върху размера на коментара. Той не бива да е по-дълъг от ЧЕТИРИ реда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Беден Бохем

    21 Фев 2022 23:00ч.

    Шах и мат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • домачине

    21 Фев 2022 23:00ч.

    Прочитайки за радостта на обикновените руснаци и аз си помислих първо за Тайван - примерът на братушките с героичен Донбас може да се окаже заразителен и за братята-китайци. Дано двата велики народа си пазят взаимно гърбовете срещу империалистическата чума на все още мърдащия Запад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    21 Фев 2022 23:06ч.

    Те Китай да не вземат да се засегнат?Че примерът с декомунизация при тях е обратен.До 1970г Тайван е правоприемника на Китай а Китай е самообявила се република.После САЩ ги признават и повличат крак.Но определено с ''декомунизацията'' ККП ще се засегне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    21 Фев 2022 23:01ч.

    Дано сега успея.Прочетете внимателно абзаца където се споменава България???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да живеят!

    21 Фев 2022 23:04ч.

    Да живеят двата братски народа, руският и китайският!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Махмут

    21 Фев 2022 23:06ч.

    Путин е велик държавник, Бай Бадю е гола вода с три печурки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • FONDD

    21 Фев 2022 23:08ч.

    Виц разказваше как руснакът първо накарал канибалите да му бият шамари докато се ядосал, извадил калашник и избил цялото племе до крак. Защо първо искаше да те шамарят? . попитали го, а Руснакът рекъл - РУСКИЕ НЕ АГРЕСОРы! Е, сега се разбра, че руснаците вече са се научили сами да си бият шамарите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руската дума

    21 Фев 2022 23:11ч.

    Путин даде по 100 евро на предателите на родината си Украйна, евакуирали се в Русия, като ги заплаши, че ако не се изнесат, ще ги вземе запас. Интересно по колко лева трябва да даде на българските предатели да се изнесат в Сибир, преди да УДХАПИ нашто Черноморие, където неговите главорези имат цели хотели, играят военизирани игри и са постоянно на подслушване!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • текущ въпрос

    21 Фев 2022 23:29ч.

    В какви граници Путин признава двете републики ? В реалните им граници , подконтролни на проруските сили ? Или в административните им украински граници ? Ако е първото - войната ще започне до три денонощия. Ако е второто - още тази нощ ! И в двата случая Киев ще бъде подминат. За Лвов не е сигурно, възможно да е новата столица на остатъчна Украина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    21 Фев 2022 23:52ч.

    В момента обстрела на Донецк продължава.Утре ще има декомунизация.Прегледах руските форуми.Всеки 2ри е за незабавен отговор.Има и такива които се извиняват за 8те години.Очевидно на Зеленски е възложено да вкара Русия във война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • талибан-демократи

    21 Фев 2022 23:50ч.

    Двамата горни трола, работещи за жълти центи: време е да ви уволняват. За нищо не ставате.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    21 Фев 2022 23:57ч.

    От месец почти непрекъснато чувах прелитащи военни самолети/гражданските лесно се проследяват/.От 4-5вечерта не съм чул ни един.Вероятно са приземени .Да не стане някой сакатлък.Разяриха баба Меца и това се случи вчера и днес.Но как и защо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

    22 Фев 2022 0:23ч.

    След указите за признаване на ДНР и ЛНР Путин е направил коварен ход. Без одобрение от Държавната дума той е узаконил още две републики. И двете са разположени в Бургарска област. В указите на Путин са упоменати като републики Поморийска гроздова и Приморск на Ропотамо. И двете названия са регистрирани като търговски марки в патентното

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

    22 Фев 2022 0:24ч.

    ведомство на България. Според данни от ГРАО 84% от земите и имотите на двете нови републики са собственост на руски граждани и фирми още преди 20 години. "Любовта е лудост" - така Байдън е коментирал действията на Путин. Малко по-късно той е подписал два указа. С единия признава мексиканския щат Нуева Леон за република, а с втория одобрява молбата й да стане 51-ви щат на САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

    22 Фев 2022 0:28ч.

    Часове след това по същия начин Тайван се върна към Китай, Антарктида - към Македония, Македония - към България, Етиопия - към Италия, а Украйна - към Люксембург. "Любовта е лудост, а юанът е долар" - така коментира събитията Си Дзипин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крайно време беше

    22 Фев 2022 5:42ч.

    Одобрявам

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи