Путин поздрави "Вагнер" и руските въоръжени сили за освобождаването на Бахмут

Путин поздрави "Вагнер" и руските въоръжени сили за освобождаването на Бахмут

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Руският президент Владимир Путин поздрави групата "Вагнер" и военните от руските въоръжени сили за "освобождаването на Артьомовск" в ДНР, съобщиха от пресслужбата на Кремъл, цитирани от РИА Новости.

"Владимир Путин поздравява щурмовите части "Вагнер", както и всички военнослужещи от Въоръжените сили на Русия, които им оказаха необходимата подкрепа и флангово прикритие, със завършването на операцията по освобождаването на Артьомовск (руското име на Бахмут)", се казва в съобщението на пресслужбата.

"Всички, които са се отличили, ще бъдат наградени с държавни отличия", отбеляза Кремъл.

По-рано руското министерство на отбраната съобщи, че в резултат на настъпателните действия на "Вагнер" с подкрепата на артилерията и авиацията на Южната група войски на руските въоръжени сили е завършено освобождаването на града.

"В резултат на настъпателните действия на щурмовите отряди "Вагнер", подкрепени от артилерията и авиацията на Южната група войски, е завършено освобождаването на град Артьомовск на Артьомовското тактическо направление", заяви министерството. 

Артьомовск е основан през 1571 г. До 1924 г. селището се е наричало Бахмут. След това е преименувано на Артьомовск в чест на революционера Фьодор Сергеев, който имал партиен псевдоним "другаря Артьом". През 2015 г., 109 години по-късно, украинското правителство връща на града предишното му име Бахмут.

Артьомовск се намира в северната част на ДНР. Той е важен транспортен възел за украинските сили в Донбас и мощен аванпост на украинските въоръжени сили. Боевете за града започват на 1 август 2022 г. Битката е едно от най-големите сражения по време на освобождаването на Донбас от 2014 г. насам. Преди боевете градът е бил дом на около 72 000 души.

 

Източници: ТАСС, fakti.bg

 

 

 

 

Коментари

  • Трудни времена

    21 Май 2023 8:55ч.

    На англосаксонаската сган и учениците им зад океана времето изтича в канала!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Англосаксонската сган

    21 Май 2023 10:38ч.

    Вчера придърпа към Г 7 Индия и Бразилия, а вие след като Китай ви отмъкна 5- те с.едноазиатски сатрапии останахте само с Беларус. Засега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за последните десет дни

    21 Май 2023 9:01ч.

    Доста се насъбра на укропитеците. Първо на 8-ми май руснаците нацелиха с крилата ракета Главнокомандващия ВСУ ген.Залужни. Сега се твърди че бере душа в реанимация, най-вероятно вече е ритнал камбаната, но упорито отказват да го съобщят... Второ , с два "Кинжал" -а руснаците поразиха най-модерната версия на "Пейтриът", разположена в Киев. Дали е напълно унищожена, или само извадена от строя с пострадали пускови установки, не е важно. Имиджовият шамар е голям... И сега знамената на "Вагнер" се развяха на края на Бахмут ! Нещо боксува легендарното "украинско контранастъпление", явно безграничният поток от мобилизирани /за могилизация/ украинци почва да пресъхва. Само Бахмут-град утилизира 50 000 жива сила на ВСУ, что ли еще будет ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пропусна онова къде гръмна

    21 Май 2023 9:21ч.

    в Хмелницки и в момента радиоактивен облак се върти около Полша в посока Германия. Евролиберални платени бройлери от години реват с цяло гърло всеки Април по повод Чернобил а се оказва, че сега не е по различно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сега ще пратят малко Ф16

    21 Май 2023 9:22ч.

    като почнат и те да падат ще има още един шамар за краварите. А те на 100% ще падат и още как.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хахахаха

    21 Май 2023 9:36ч.

    Ами те всичко друго им го дадоха вече! Останаха им едни самолети и арбалетите в музеите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Valpet

    21 Май 2023 10:02ч.

    Това за "арбалетите в музеите" си го бива. Поздравления за Хахахаха!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А не е ли вече време да поздравите и

    21 Май 2023 9:14ч.

    улица "Банкова" с два-три Кинжала?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Май 2023 9:29ч.

    Като се върне оня от световното цирково турне. Ако се върне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мдааа

    21 Май 2023 9:32ч.

    Запече се нещо контраофанзивата! Клоуна обиколи всички нацистки държави да проси пари и оръжие, а резултати няма и няма! То посвърши и аскера, а родните соросоиди така и не искат да заминат доброволци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Valpet

    21 Май 2023 10:04ч.

    Браво Мдааа! Прав сте, че "родните соросоиди така и не искат да заминат доброволци!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • поздравления

    21 Май 2023 9:57ч.

    Напълно заслужени поздравления от Путин към щурмовите отряди на "Вагнер" и военните от руските въоръжени сили. Но руската армия поздрави подобаващо и клоуна Зеленски два пъти във връзка с годишните от неговата инаугурация, когато той обеща, че ще спре зверствата в Донбас и направи точно обратното: 20 май 2019 г. - инаугурация на Зеленски; 20 май 2022 г. - освобождаване на Мариупол; 20 май 2023 г. - освобождаване на Артьомовск.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Май 2023 10:14ч.

    Това поздравление е много важно, защото Путин по същество потвърди казаното от Евгений Снарядоносител за ролята на МО и дебелогъзите генерали с големите фуражки. Много е важна добавката "както и всички военнослужещи от Въоръжените сили на Русия, които им оказаха необходимата подкрепа и флангово прикритие".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дъртите комунета се

    21 Май 2023 10:36ч.

    Докараха до там да хвалят пандизаджийската руска армия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Май 2023 10:51ч.

    Във вехтите книги, несретнико, е казано: "И последните ще станат първи, а първите - последни" - Матей 19:30. Бяха пандизчии - станаха музиканти. Сигурно много ти се иска, да измудриш нещо и за заградителни батальони, а защо не и полкове, зад музикантите, ъ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Путин поздрави "Вагнер" и руските въоръжени сили за освобождаването на..."

    21 Май 2023 10:51ч.

    АРТЬОМОВСК!!! Заглавието ви някак прекалено политкоректно се разминава със собствения Ви текст.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    21 Май 2023 10:51ч.

    Путин, докога ще отстъпват твоите наемници по фланговете на Артьомск?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sonya Kirby

    21 Май 2023 10:56ч.

    Докато Зеленски се кара на лидерите на арабската лига, че пазят неутралитет, Пригожин с формирование "Вагнер" превзе окончателно Бахмут (Артьомовск). От самото начало казвам, че голямата битка на Русия е със самата себе си, тоест, с местните олигарси, които имат в ръцете си финансовата власт и връзките със западните си колеги. Да не пропусна, които са и ваксинатори и покрай Ковид загубиха голяма част от доверието на руснаците, защото с времето става все по-ясно и за най-наивните, че всички, без изключение, ваксинатори, независимо от националност, пол и раса, са отровители-масови убийци. След победата в Бахмут обаче има вече нов фактор - военно формирование, с лидер критичен към олигархичната власт, а това ми изглежда като нов център на сила, подобен, но по-екстремен от "Ахмат" на Кадиров. Продължавам да не разбирам какво точно става, просто маркирам елементи, които ми се струват важни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веселба

    21 Май 2023 11:00ч.

    Това е толкова истина колкото Земята е плоска, но вярвайте си. Превзели сте го за шести път по консервативното броене, а ако включим и изказванията на готвача сте го превземали около 17 пъти за година и нещо. Цял сеят ви се смее.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Май 2023 11:05ч.

    По повод на пандизчиите. Претворяват се в живота предложенията на Владимир Волфович. В 2015-та той предложи, да пуснат пандизчиите да се бият, които ще отидат чак до Берлин. Но тогава той предложи Жужо да бъде обявен за император - Владимир Първи Таврический. Натам вървят нещата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Взехте едно село

    21 Май 2023 11:12ч.

    И се размечтахте за Берлин. Нищо не става от вас дъртите комунета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Май 2023 11:16ч.

    Ся за военна история ли да си говорим? Кой е бил чувал за Ватерло, по-точно за един чифлик? Или за Прохоровка? Селца!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Май 2023 11:19ч.

    " Взехте едно село 21 Май 2023 11:12ч. " Ама зехме ли го? Щото като въ чете човек, вече сте под Масква.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ Взехте едно село”

    21 Май 2023 14:23ч.

    Кои сме ние дето сме взели едно село”. И кой си ти?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НЯКОЙ

    21 Май 2023 12:56ч.

    ,,Градът е основан през 1571 г. " Точка. Напълно незавършено и висящо във въздуха изречение. От кого и как е създаден градът? Там не се бара. Да, но като кажеш А кажи и Б, с мълчание, игнориране и манипулации история не се променя, поне не за дълго. Градът е създаден от княз Потьомкин, фаворит на Екатерина Велика, както и останалите градове в Донбас населени основно с руснаци и били руска територия до края на ВОВ.От там и напълно непригодните ,,Путин агресор" ,,ламти за територии" особено ако се прегледат клиповете с непрестанните обстрели на тези територии от 2014 г. от страна на Украйна . Живеем в мъгла от непрестанни лъжи и манипулации, в най фалшивото време от Христа насам. Надявам се че с края на СВО на всичкото това лъгане и полуистини, от най високо ниво, ще му дойде краят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Май 2023 13:09ч.

    Градът е основан от Иван Грозни, като форпост срещу татарите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ Преди боевете градът е бил дом на около 72 000 души”

    21 Май 2023 14:20ч.

    А за Бахмут се биха над 80 хиляди украинци и натовци и повечето загинаха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • София

    21 Май 2023 14:49ч.

    До Sonya Kirby 10.56 НЕ поставяйте равенство между руските ваксини , създадени да противодействат на вирусите пуснати от американските лаборатории в Украйна и останалите направени с цел намаляване населението на земзята и реализиране на милиардни печалби!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MarlboroMan

    21 Май 2023 15:21ч.

    так точно - руските ваксини са най-ваксиниращите в галактиката!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти си стой в Marlboro country

    21 Май 2023 22:04ч.

    че отива и там да научат поговорката "Да бе мирно стояло, не би чудо видяло".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Подарък за рожденият ден на Шойгу от Пригожин

    22 Май 2023 0:41ч.

    А уж Пригожин недоволстваше и се караше с Шойгу.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи