Путин: Полша иска да окупира Западна Украйна. Контраофанзивата не дава резултат

Путин: Полша иска да окупира Западна Украйна. Контраофанзивата не дава резултат

Западните водачи на Украйна явно са разочаровани от липсата на резултати от т.нар. контраофанзива - не помагат нито колосалните средства, "вкарани" в киевския режим, нито доставките на оръжие, нито изпращането на хиляди наемници и съветници. "В резултат на самоубийствените атаки формированията на ВСУ претърпяха огромни загуби. Това са десетки хиляди, точно десетки хиляди души." Полско-литовско-украинската военна част се планира да бъде използвана за окупиране на териториите на Западна Украйна. Ако поляците влязат в Лвов, те ще останат там. Това каза руският президент Владимир Путин на оперативно съвещание със Съвета за сигурност.

В изказването си той конкретно визира Полша и полските лидери, които разчитали, под чадъра на Северноатлантическия алианс да сформират коалиция, която да се намеси в конфликта с Украйна и да "откъсне по тлъсто парче" и да си върнат това, което те считат за свои исторически територии в настоящата Западна Украйна.

И предупреди, че Русия ще отговори на всяка една агресия срещу Беларус с всички средства, с които разполага, както и ще има отговор на плановете за окупация на Западна Украйна".

Путин заяви това след като ръководителят на Службата за външно разузнаване (СВР) Сергей Наришкин докладва, че Полша може да въведе контрол в западните територии на Украйна, като разположи свои войски там. Наришкин се позовава на информацията, с която разполага СВР, че "официална Варшава постепенно стига до разбирането, че никаква западна помощ за Киев не е в състояние да подкрепи Украйна за целите, които бяха включени в тази помощ". "Нещо повече, идва осъзнаването, че въпросът за поражението на Украйна е само въпрос на време", добави той.

"Не мога да не коментирам току-що казаното и съобщенията, които се появиха в пресата за планове за създаване на някакво така наречено полско-литовско-украинско формирование. Тоест не става дума за някакво струпване на наемници - има ги достатъчно и те се унищожават, а за редовно, добре сплотено, оборудвано военно формирование, което се планира да се използва за операции на територията на Украйна", каза Путин.

"Включително за уж гарантиране на сигурността на съвременна Западна Украйна, но всъщност, ако наричате нещата с истинските им имена, за последваща окупация на тези територии. В крайна сметка перспективата е очевидна - ако полски части влязат например в Лвов или други територии на Украйна, те ще останат там. И ще останат завинаги", посочи руският президент. Конкретно в изказването си Путин засегна Полша и полските лидери, които разчитали, под чадъра на Северноатлантическия алианс да сформират коалиция, която да се намеси в конфликта с Украйна и да "откъсне по тлъсто парче" и да си върнат това, което те считат за свои исторически територии в настоящата Западна Украйна.

Според Путин "в това няма да има нищо ново". Той припомни, че след поражението на Германия и нейните съюзници в резултат на Първата световна война полските части са окупирали Лвов и околните земи, които тогава принадлежат на Австро-Унгария.

"Полша, подстрекавана от Запада, се възползва от трагедията на Гражданската война в Русия, анексира някои от историческите руски провинции. Нашата страна, която тогава беше в трудна ситуация, беше принудена да подпише Рижкия договор през 1921 г. и фактически да признае отхвърлянето на нейните територии", каза Путин.

И продължи, че освен това още преди 1920 г. Полша завладява част от Литва - района на Вилна, който включва съвременния Вилнюс.

"Изглежда, че заедно с литовците те се бориха срещу така наречения руски империализъм, но щом се появи възможност, те веднага "отрязаха" парче земя от своите съседи", отбеляза руският президент.

Също така, припомни той, "Полша също участва в разделянето на Чехословакия в резултат на Мюнхенското споразумение с Хитлер през 1938 г.", като напълно окупира Цешинска Силезия.

"През 20-30-те години на миналия век в т. нар. Източни покрайнини на Полша - а това е територията на Западна Украйна, Западна Беларус и част от Литва - беше извършена жестока полонизация (придобиването или налагането на елементи на полската култура -  б. р.) и асимилация на местните жители, бяха потиснати националните култури и православието", каза Путин.

Той припомни как "в резултат на това е приключила такава агресивна политика за Полша" - загубата на независимост и държавност през 1939 г., които по-късно са възстановени "до голяма степен благодарение на Съветския съюз". Освен това, продължи президентът на Руската федерация, "западните територии на днешна Полша са подаръкът на Сталин за поляците". 

"Нима нашите приятели във Варшава забравиха за това? Ние ще ви го припомним", добави руският лидер.

И предупреди, че Русия ще отговори на всяка една агресия срещу Беларус с всички средства, с които разполага, както и че ще има отговор на плановете за окупация на Западна Украйна. Изявлението си Путин прави на оперативно заседание на Съвета по сигурност на Руската федерация.

Полша може да се намеси пряко в конфликта в Украйна, за да "си възвърне, както смята, историческите си територии". Руският президент Владимир Путин предупреди за това по време на оперативна среща с членовете на Съвета за сигурност.

Държавният глава също така предупреди поляците да не разгръщат агресия срещу Беларус, за част от която, според него, те също претендират - Русия ще отговори на това с "всички налични средства".

Путин отбеляза неуспеха на т.нар. украинска контраофанзива и изпразването на арсеналите на западните държави и нарече опитите на Запада да въвлече в конфликта други държави, "нов ненужен материал", "много опасна игра".

ТАСС събра основните послания на президента.

За неуспеха на контраофанзивата на Киев

Западните водачи на Украйна явно са разочаровани от липсата на резултати от т.нар. контраофанзива - не помагат нито колосалните средства, "вкарани" в киевския режим, нито доставките на оръжие, нито изпращането на хиляди наемници и съветници.

"В резултат на самоубийствените атаки формированията на ВСУ претърпяха огромни загуби. Това са десетки хиляди, точно десетки хиляди души."

Украинските власти, въпреки "непрестанните вълни на тотална мобилизация", "все по-трудно успяват да изкарат на фронта нови попълнения": "Мобилизационният ресурс на страната се изчерпва."
Освен това украинците все по-често си задават въпроса защо умират техните роднини: "Бавно, бавно, но отрезвяването настъпва". Общественото мнение се променя и в Европа, чийто елит осъзнава, че подкрепата за Киев е "задънена улица, празна, безкрайна загуба на пари и усилия" в името на обслужването на интересите на САЩ.

За западните оръжия

Командването на специалната военна операция "действа професионално", а войниците и офицерите изпълняват дълга си смело, непоколебимо, героично. "В същото време целият свят вижда, че прехвалената западна уж неуязвима техника гори, а по тактико-технически данни често дори отстъпва на някои образци оръжия все още съветско производство."
Възможни са допълнителни доставки на западни оръжия, което нанася "известни щети" и удължава конфликта, но "арсеналите на НАТО и запасите от стари съветски оръжия в някои държави вече са до голяма степен изпразнени". "А <...> наличните производствени мощности на Запад не позволяват бързо да се попълни потреблението на резервите от оборудване и боеприпаси."

Относно плановете на Полша

Съобщенията за планове за създаване на полско-литовско-украинска връзка и данните на руското външно разузнаване, че Полша "засилва настроенията си" за разполагане на войски в Западна Украйна, показват подготовка за окупация на тези територии, "за да наречем нещата с истинските им имена". "Ако полските части влязат например в Лвов или други украински територии, те ще останат там. И ще останат там завинаги.

Полша вероятно очаква да сформира коалиция под чадъра на НАТО и да се намеси пряко в конфликта в Украйна, за да може след това да "откъсне" по-голямо парче за себе си, да си върне, както те вярват, историческите територии." "Това няма да е нещо ново."

Варшава вече е водила агресивна политика в миналото, която е завършила със загубата на независимостта и държавността ѝ през 1939 г., които са възстановени "в огромна степен благодарение на Съветския съюз". "Западните територии на днешна Полша са подаръкът на Сталин за поляците. Нима нашите приятели във Варшава са забравили това? Ние ще им го напомним."

Полша би искала да получи и част от земите на Беларус, но агресията срещу нея "би означавала агресия срещу Руската федерация". "Ние ще отговорим на това с всички средства, с които разполагаме."

За стремежите на Запада

Полските власти кроят "реваншистки планове", но крият истината от народа си: "А истината е, че Западът явно не разполага с достатъчно украинско пушечно месо. Затова те планират да използват нов материал за изхвърляне - самите поляци, литовците и още по-надолу в списъка - всички, които не са за съжаление".
Западът се опитва да въвлече повече държави в конфликта в Украйна - това е "много опасна игра": "Авторите на подобни планове трябва да се замислят за последствията".

За украинските власти

"Режимът в Киев е готов на всичко, за да спаси корумпираната си кожа и да удължи съществуването си. На тях не им пука за народа на Украйна, за нейния суверенитет и национални интереси".
Киевските власти са готови да "изтъргуват всичко - хора и земя", точно както техните предшественици - петлюровците. "Такива предатели и днес са готови да "отворят портите" за чужди господари и да продадат Украйна за пореден път".

 

 

Коментари

  • ЗИП

    21 Юли 2023 19:19ч.

    Точно преди да започне войната в Украйна Путин насмете Наришкин.Сега отново го трича този път за Полша! Съвпадение? :)) Пригожин е в Брест а полските жени вече чували "хеликоптери и стрелба" и плачат по западните медии. Заформя се нещо адски вълнуващо. Затуй да си знаете -нови дрешки и разходки привечер.... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    21 Юли 2023 21:45ч.

    ЗИП-е пиши по-често. Не мисли че сме те забравили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Птибурдуков

    21 Юли 2023 22:34ч.

    Присъединявам се към колегата :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вишински

    21 Юли 2023 23:32ч.

    А мен помните ли ме ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какъв е смисълът да ни

    21 Юли 2023 19:31ч.

    занимавате с лъжите на Путин, на които вече и децата не вярват, а да криете ареста на Игор Гиркин-Стрелков.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Какъв е смисълът...

    21 Юли 2023 19:44ч.

    Може би няма смисъл за теб и подобни на теб. Ако знаеше че Полша заслужено я наричат 'хиената на Европа' от десетки години или даже и век щеше да се замислиш над казаното от Путин. И да си дадеш сметка какви последствия може да има за Европейския контиент и от там за България със сегашните управници и като следствие живота ти и на твоите близки като следствие на липсата на исторически познания, критично мислене и логика и проста житейска мъдрост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стига

    21 Юли 2023 19:45ч.

    с тоя гиркин...това са игри с опр.цели...нищо не знаем..но се знае например,че когато пригожин уж завладя ростов и тръгна към столицата е имало хора,които му се обадили и предложили помощ...не се знае кои и колко са но скоро ще се разбере..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно казано -

    21 Юли 2023 19:58ч.

    корумпираният киевски режим предаде собствения си народ. Когато Сорос нарече Украйна "най-успешния си проект", американски коментатори подчертаха, че се търсят точно такива властимащи, които са предатели и биват купувани без проблеми. Търсят се или направо се назначават за слуги на американската Дълбока държава. Многозначително и... поучително както за поляците, така и за други властимащи предатели тъдява.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лобист

    21 Юли 2023 20:07ч.

    Това на запад му викат "лобизъм". Плащате - изисквате ответно действие от политиците, това е законно! Някои за малко пари си продават задниците. Затова не ги уважават.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не че ви възразявам особено,

    21 Юли 2023 20:22ч.

    но все пак - за лобизма в САЩ има закони, докато това тук си е направо политическа проституция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • длагнест

    21 Юли 2023 19:59ч.

    Поляците нямат работа в изконно руски земи. Ако все пак дръзнат да влязат, ще бъдат пометени от вече обединени сили на руси, белоруси и украинци. А що се отнася до евентуалното им опрадвание, че Зеленски ги е поканил, нека не забравяме, че Зеленски е чавут, и украинските славяни много лесно може да му вземат главата, задето допуска чужд агресор от Запад в земите си. да не говорим пък как ще увиснат непрекъснатите заклинания на натоффчетата, че само Русия била агресор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    21 Юли 2023 20:25ч.

    Полша има интерес да си върне Калининград и там ще влезне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • еврогейтак

    21 Юли 2023 20:31ч.

    Съвсем си изперкал бе, Драго. Много лесно ти кипва кръвчицата. Калининград не е бил полски, по-скоро немски. Обаче дори самият гениален философ Кант се е гнусял от местните бюргери и с радост се е заклел пред руската императрица Екатерина Велика. Калининград е много по-дълбок руски символ, отколкото може да допусне еврокомисарското ти необолшевишко въображение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Полша ще влезне

    22 Юли 2023 0:32ч.

    Във Калининград ,когато ми пораснат косми на дланта .И друго и ти няма да доживееш това влизане на Полша във Калининград .И последно ,малк история от всв . Когато хитлер напада полша ,цялото полско правителство на пилсудски ,бяга във лондон .Оставяйки полският народ на преоизвола на съдбата и във лапите на хитлер . Та да не стане и сега така полското правителство да бяга за кой ли път към лондон изопставяики полският народ във лапите на путин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    21 Юли 2023 20:14ч.

    "Нима нашите приятели във Варшава забравиха за това? Ние ще ви го припомним" -- добре казано.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като си спомнят колко подло нападнаха

    21 Юли 2023 20:14ч.

    Полша от изток две седмици след нахлуването на Хитлер от запад, руснаците подозират поляците в същата подлост. Явно още не могат да приемат мястото си на мерзавец No 1 в днешния свят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крадецът вика

    21 Юли 2023 20:35ч.

    Дръжте крадеца.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трудно магат да стигнат поляците в подлост

    21 Юли 2023 21:05ч.

    например преди това те нападнаха Чехословакия и взеха Тешинска област от нея, след като преди това подписаха с Хитлер същия пакт на ненападение. Затова Чърчил ги нарече "хиената на Европа". Чърчил се е бил в Англо-бурската война и затова използва "хиена", но е Европа хиени няма както в Африка, а има чакали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Юли 2023 21:11ч.

    Всъщност 17 дена, а не два седмици=14 дена. В блицкрига на германците, три дена са доста време. Но, кого "нападнаха"? На 17 септември, 1939 г., Полша не съществуваше. И Червената армия, навлезе, именно навлезе, а не нападна, че и в гръб!, в Полша. Защо навлезе? Защото на всеки, включително и на днешните идиоти, е било пределно ясно, че крайната цел на Хитлер и на целия Запад, вкл. и Британия, и Америка, е бил СССР. Полша е била спирка по пътя. Всички, че даже и поляците преди 1 септември, французите, разни бенелюксци, шведи, норвежци, са чакали падането на болшевзима. Плиткоумни са твърденията сега, че Сталин е като Хитлер, че даже и по-голямо зло. Да, за управниците във фашизоидна Европа, не само Германия, Италия, Испания и Португалия, а и за всички останали, болшевиките са били по-омразни и по-страшни. И затова като проститутки са се подложили на Хитлер с надеждата да види сметката на болшевизма, а после, по курвенски ще се извъртят и от него. Също като сега. Но то не може да е другояче - такава им е семката - курвенска. Та, тогава, на 17.09.1939, напълно естествено, логично и оправдано от всяка една гледна точка, тов. Сталин, в съответствие с договора за ненападение, и частта му - "Рибентроп-Молотов", е дал заповед, да се създаде буферна зона, навън от границите на СССР. И се е създала и съответната администрация, че и държави. В лишчетата не пише, че този договор между СССР и Германия е бил последният за германците. Към август 1939 г. Германия е имала подобни договори с всички! европейски "държави". А Полша е отказала на СССР да се сключи защитен договор срещу Германия. Франция и Британия са тупали топката като паралитични, само и само да не се стигне до договор със СССР, че да не се ядоса хер Хитлер! И после - били изненадани! Като бялата крава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Юли 2023 21:20ч.

    Днешното интервю на Джефри Сакс е много поучително за отношението на СССР към почтените държави като Австрия. Но четенето, не е силната страна на днешните политици. За осмислянето - и дума не може да става. Пак в интервюто - отказват на Джефри Сакс! статия от 700 думи! 700 думи - тва са около 3-4 страници. 30 реда на страница, 62-65 знака на ред, включително празните места и препинателните знаци. Средно 10 знака на дума - направете им сметката. Тук наште соросоиди постват 5 пъти повече и то глупости.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    21 Юли 2023 21:43ч.

    Вземи и почети за немско-полския пакт за ненападение от 1934 г., за това как поляците заграбиха Тишинска област от Чехословакия след Мюнхенския договор от 1938 г. Как поляците не пуснаха Червената армия да защити Чехословакия след Мюнхенския договор 1938 г. А СССР е имал договор с Чехословакия и е искал да го изпълни. Много неща не знаеш или не ти е удобно да ги знаеш жълтопаветно недоразумение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Юли 2023 22:06ч.

    Делегациите на Британия и Франция на преговорите със СССР преди подписването на договора СССР-Германия, са отишли на преговорите в Москва по възможно най-бавния начин - по море, и вече в СССР със самолети до Москва. Ако бяха тръгнали да го бягат, щяха да стигнат по-бързо. И са били водени от некви треторазрядни фигури, а СССР от народните комисари на външните работи и на отбраната. "Нямаме пълномощия" по туй, по онуй. И накрая на Сталин му писнало и извикват Рибентроп в Москва. Жуков ги пише тези работи в "Спомени и размисли". Ама да се чете требе, с разбиране.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до thenewone

    21 Юли 2023 22:15ч.

    Благодаря за търпението което имате да обясните историята! Това е историята, а не това което показват по National и History

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    21 Юли 2023 22:15ч.

    И да го попитам жълтопаветното недоразумение от 21 Юли 2023 17:14ч.какво трябваше да направи Сталин? Да остави цяла Полша на Хитлер? Абе мислете преди да пишете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Скиора

    21 Юли 2023 23:41ч.

    А СССР е имал договор с Чехословакия и е искал да го изпълни. В договора има клауза за изпълнение само ако Франция изпълни своя договор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    22 Юли 2023 0:13ч.

    Да прав си. Въпросът е защо Франция не е изпълнила договора. Защото подписът на Даладие го има под Мюнхенския договор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво са заграбили руснаците

    22 Юли 2023 0:39ч.

    Бе мухльо неграмотен .Точно полските педеруги ,се възползваха от гражданската война във русия и заграбиха големи части от беларус и украйна .А сталин накрая си взе всички територии които поляците заграбиха п най курвенският начин от русия .И друго когато русия нахлу във полша вече такава държава не съществуваше .Щото както по горе написах полското правителство на пилсудски избяга във лондон .И фактически сталин и да е искал е нямало със кого да води преговори .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно така

    22 Юли 2023 0:50ч.

    Това е историческата истина ,за преговорите между русия и германия . Англичаните и французите са пратили трето разрядни дипломати ,които не са имали правомощия да подписват договори . Тази история я знам от книгата на иван стаднюк Война .Има и филм във ютуб направен по тази исторически документална книга .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мой бой

    21 Юли 2023 20:18ч.

    Шаман: https://politikus.info/video/153948-shaman-moy-boy.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смешник,

    21 Юли 2023 20:33ч.

    А ти какъв го дървиш 500 дни в Украйна, че и 4 области присъедини без да си ги завоювал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Антон Сираков

    22 Юли 2023 9:14ч.

    Да, не ги е "завоювал" - областите поискаха да се върнат в Родината си. Но за вас - "демократите" - желанието на населението нищо не значи. Рецептата за справяне с вас е известна отдавна, нашият гений Ботев го е написал: "Лошия - с ножа по глава." Историята не е изтърпяла вечно и по грамотни империи, та англосаксите и чифитата ли ще изтърпи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола A

    21 Юли 2023 20:38ч.

    Невероятните нови трамваи в София са полски, така че моля, имайте малко уважение към нашите приятели от там.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Татуиран комплексар

    21 Юли 2023 21:49ч.

    А можеше да са български, а не да им плащаме милиони за един трамвай. Но некой требва да взема комисионната нали. Да ти кажа ли кои са най добри в това - ГРОБ, ПП-ДБ, БСП, ДПС

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Полша щяла да окупира Украйна значи

    21 Юли 2023 20:39ч.

    А Русия какво прави от 2014? Илф и Петров описват морала при хотентотите, днес това звучи политически некоректно, но хайде, те са класици - та значи хубаво е когато ти вземеш жената на другия, лошо, когато той вземе твоята.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Полша щяла да окупира Украйна значи

    21 Юли 2023 20:39ч.

    А Русия какво прави от 2014? Илф и Петров описват морала при хотентотите, днес това звучи политически некоректно, но хайде, те са класици - та значи хубаво е когато ти вземеш жената на другия, лошо, когато той вземе твоята.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • без мъпросителни

    21 Юли 2023 20:43ч.

    Само ти не си разбрал от толкоз години, че Русия си взема своето. Подаръци на наглосаксите никой няма намерение да прави. Който е искал да си запазва страната цяла, да се е ориентирал правилно. Ориент впрочем значи Изток.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мъпросът е, че Русия

    22 Юли 2023 11:57ч.

    на всички съседни територии гледа като на свои. А като си вземе своето, продължава със следващото. Така е пораснала, изяждала си е всичко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Севда

    21 Юли 2023 20:49ч.

    Когато руската императрица Елисавета попитала своя съветник може ли да разчита на Полша, той и отговорил "Польша никогда не была наш друг", а тя му отговорила " Значить некогда не будет Польша"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В момента

    21 Юли 2023 21:08ч.

    Русия се управлява от един дребен питерски бандит, който за 500 дни война се провали тотално, бе моме. Каква Екатерина, какви 5 обезценяване рубли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да запушим устето на грантаджийчето

    21 Юли 2023 21:11ч.

    А США са дълбока държава. Даже не знаем кой ги управлява.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за момента от Севда

    21 Юли 2023 21:42ч.

    Драги ми , Русия няма за цел да смачка Окрайна за няколко дни, макар че може. Просто са си научили уроците.Когато през WW2 пленяват един немски генерал , го питали защо не се отправихте към Москва, с вашите арммии Юг, можехте и да я превземете. Немския генерал им отговаря, че не са важни териториите които си превзел, ако не си унищожил армията на противника. Грубо звучи , но такива са законите на войната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кажи на дупесарския шут да си я прибере, снемайки й гиздилото

    21 Юли 2023 21:51ч.

    Аз вчера го казах под друга тема - СВО срещу Украйна е конюнктура (затова и е неправилно да я наричаме война!) и не се използва за емпиричните цели, за които повечето хора очакват да се използва. Когато има ясна стратегия, главното командване може да си позволява всякакви неочаквани експерименти, извъртания, забавяния, циркови спектакли в тила и прочие маньоври, които правят положението все по-загадъчно и дезорганизират противника и общественото мнение с поначало рационалните им предразсъдъци и очаквания.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    21 Юли 2023 21:52ч.

    "Русия се управлява от..." -- страдате, а? не свикнахте ли вече? за ваша сметка е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сладък мамин

    21 Юли 2023 22:46ч.

    Какво общо има рропадналата руска армия с Червената армия и бандитското нападение над Украйна с Всв.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сладки мамини копейки

    21 Юли 2023 22:57ч.

    Не, говоря на бедния англонаглииски, явно на него ще ме разберете и вие мамини сладки като ви изпратят на източния фронт с еднопосочен билет, сещай се. А за бандитското нападение потайте Зеля, той го прави от 2014 г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • самият гениален философ Кант се е гнусял от местните бюргери

    21 Юли 2023 20:57ч.

    погнусата от мужиците е по-силна: "Выходяиз Кенигсберга Я приблизился к стране, Где не любят Гутт енберга И находят вкус в говне Выпил русского настою, Услыхал ебанную мать И пошли передо мною Рожи русские плясать".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • прусия значи просия

    21 Юли 2023 21:14ч.

    Кант именно това споделя: "покрай бирариите на отрудените и почти вечно пияни бюргери, освен на вкиснала швабска бира, вонеше и на пикоч".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колко да се е гнусил Кант от руснаците

    21 Юли 2023 21:17ч.

    щом като е подписал молба до императрица Елисавета Петровна, в която я моли коленопреклонно да го назначи за професор по философия и география в университета в Кьонигсберг, като изтъква списък с публикациите си? "Интересът клати феса" спазват стриктно и немците, ако и да не са носили фесове, освен като нощни шапки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • топ 10

    21 Юли 2023 21:26ч.

    Кант не просто е немец. Той е гениален немец, а това означава, че вижда през немците и отвъд тях. Затова и не може да ги понася с буржоазните им предразсъдъци и превземки и предпочита по-виталното и душевно ориентирано руско управление. Защото се гнуси от всякаква преднамерена грубосетивност у западния човек. Това е нормално за предтечите. Ницше е бил същият тип в това отношение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кант не е чистокръвен немец

    21 Юли 2023 21:49ч.

    и нацистите едва ли биха го приели за немец въобще. Потомък е на шотландци, отишли да християнизират прусите, които са били последните езичници в Европа, затова папата обявил кръстоносен поход за тяхното християнизиране. Тези кръстоносци са били в такава степен жестоки и успешни в крайна сметка, че прусите станали прусаци и напълно загубили езика си. Той обаче не е бил славянски, така че претенциите на Полша сега към тяхната земя, са напълно безпочвени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • без изненади, ако разбираш Кант с вътрешното сетиво на вещия

    21 Юли 2023 21:59ч.

    Ами ако има шотландски корени, накрая ще се окаже, че в гениалността му няма нищо случайно - потомък е на келти, които пък са ученици в някои езотерични аспекти на познанието и музиката тъкмо на траките, населявали в древността нашите земи. Винаги съм подозирал, че току-така такива философски хрумки и таланти, каквито забелязваме при Кант, не могат да не произхождат именно от люлката на философията - древнобалканските земи. Междупрочем, Кант много силно се възхищава от Дейвид Хюм, на когото благодари за събуждането си от догматична дрямка, прочитайки в младостта си неговите скандални скептически ориентирани трактати. А Хюм е може би най-изтънченият шотландски просветител (друг гений на мисълта като Витгенщайн го оценява твърде високо!), т.е. случайности няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Той пък др. Путин

    21 Юли 2023 22:45ч.

    Щото е един чистокръвен руснак ..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минчо

    21 Юли 2023 21:03ч.

    Поляците, че саа калпазани - калпазани са.. 86та ми откраднаха две плажни кърпи, чорапите и двете гащи от палатка на къмпинга на севрен Слънчав Бряг.. забравих името на къмпинга... На другата година пък полякини в Поморие ме преметнаха с фалшиф " Бич може" и фалшифа газова бутилка... Толкова години веке , пак остават калпазани...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ценител

    21 Юли 2023 21:58ч.

    :D по едно и също време трябва да сме били. аз си общувах с немцойки по него време. хубави моми. ама много пиеха, човече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    21 Юли 2023 21:53ч.

    СВОБОДА ЗА ИГОР ИВАНОВИЧ ГИРКИН/Стрелков, единственият честен съвестен и морален руснак в последно време! Позор е неговият арест, ако не беше той да ги критикува и да се опомнят съвсем щяха да са изперкали!!! Срам за русия, че го арестува, показа че е една гигантска душегубка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • чак пък честен и свестен...

    21 Юли 2023 22:03ч.

    Не бързай с изводите, заради тоя поставленик на ЦРУ и СБУ бяха нарушени стратегически планове Русия да се меси официално да им оправя бакиите в междукланова гражданска война на украинска почва. На тоя не му е чист косъмът, имайки предвид особено напоследък какви ги говореше...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами отивай да го освобождаваш

    22 Юли 2023 0:51ч.

    Бе какво киснеш тук във форума и пускаш само интриги .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Юли 2023 22:41ч.

    Не знам от кога Стрелков ви е в полезрението. В мойто е от 2014-та. Странна птица. И той не се знае какъв е: монархист, белогвардеец или власовец. Единственото нещо, което му харесах навремето, че беше забранил алкохола. И той туй правеше - душеше кой е пил, друго - не. И избяга, когато стана малко напечено. Спорадично се появяваше пред публика. До миналата година, когато отиде на фронта. Повъртя се малко - туй нямало, онуй нямало, не му дали да командва поне дивизия и пак избяга.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Юли 2023 22:46ч.

    Имаше една мома - Наталия Поклонская - главен прокурор на Крим. Имах мерак да ме арестува за нещо. После стана ясно, че е монархист, ама поне си го каза открито. Стана депутат, после я пратиха посланик в Африка. Дано не е изяла някой цар на племе там. Той, май ЗИП-ът много я харесваше.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    21 Юли 2023 22:51ч.

    От друга страна ми се струва че няма да е лошо да дадат на Полша Лвов, Тернопол, Ивано-Франковск и останалата Галиция. На Унгария Задкарпатието. Те по-нататък да си берат дерта с бандеровците. Не е ясно само как ще реагират швабите на това защото Данциг, Бреслау и т.н. им ги взеха защото Полша на изток я мръднаха по линията Кързън. Но от друга страна днешните шваби не са онези шваби. Много са зелени и политкоректни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Юли 2023 22:56ч.

    "Лвов, Тернопол, Ивано-Франковск и останалата Галиция. На Унгария Задкарпатието." Те не са руски и не им трябват. Таралеж в гащите. Австроунгарски копелета. Нали за тях казваха, че по времето на СССР си поливали градинките в къщите с машинно масло, да не ръждясат заровените картечници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Юли 2023 22:59ч.

    Но преди да ги обявят на търг, може да им теглят по една показательная публичная порка. За респект, както казваше Караваджо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    22 Юли 2023 0:25ч.

    Невил Чембърлейн показва на слизане от самолета документа с Англо-германската декларация (гарантирана с подписа на фюрера Адолф Хитлер) на 30 септември 1938 г. https://bg.wikipedia.org/wiki/Peace_for_our_time https://bg.wikipedia.org/wiki/Мюнхенско_споразумение Жълтопаветните комунисти? Как я карате тъпанари?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • есть две большие разницы, както казват руснаците

    22 Юли 2023 12:05ч.

    Чембърлейн урежда мира между Запада и Хитлер, похарчвайки Чехословакия без да се трогне много много, а пактът Молотов - Рибентроп урежда разпределението на плячката, това за Хитлер, това за Сталин. И в двата случая цинизмът измества морала, във втория - с това започва войната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Морал по отношение на кого?

    22 Юли 2023 15:26ч.

    Защото моралът на котките не е морала на мишките, следователно докато има хора които се смятат за повече от другите хора общ човешки морал не може да има. Краят на ПСВ и особено Версайският мирен договор бе в полза само на победителите и затова победените се бореха за ревизия. Тогава единствен президентът на САЩ Уилсън призова за отчитане на желанието на местните хора в коя страна да живеят. Ако беше чут, не само ВСВ, но и сегашният конфликт в 404 нямаше да се случи, защото Украинската ССР нямаше да бъде в тези граници. Отделно че фашизмът нацизмът нямаше да намерят почва за развитие, което сега се усили невероятно в 404.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поредна путинова наглост

    22 Юли 2023 15:20ч.

    Прехвърля и преписва престъпленията си винаги на другите. Та има ли по-голям окупатор на 21 век от Путинова,имперска Раша.Тъй наречения "Колективен Запад" да са окупирали някого,а?А Путя окупира половината Молдова,Грузия, 1/5 от Украйна,Сирия....какво още.Факти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    22 Юли 2023 16:35ч.

    окупаторът на югоизточна Украйна, В.В.Путьо(маринкин) бавно и мъдро обяснява как Полша ЩЕ окупира западна Украйна...и рашистките недоносчета от форума се подмокрят от кеф, защото видяхте ли какво ЩЕ направят задните поляци

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    22 Юли 2023 16:36ч.

    гадните поляци

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи