Путин показа парафирания проект на договор с Украйна от март 2022 г.: Къде са гаранциите, че няма да продължат да се отмятат ?

Путин показа парафирания проект на договор с Украйна от март 2022 г.: Къде са гаранциите, че няма да продължат да се отмятат ?

На среща с ръководители и представители на африканските страни руският президент Владимир Путин показа парафирания проект на договор с Украйна, който се подготвяше през март 2022 г. в Истанбул, съобщава ТАСС. Путин отбеляза, че той се нарича Договор за постоянен неутралитет и гаранции за сигурността на Украйна.

„Искам да ви обърна внимание на факта, че със съдействието на същия президент Ердоган, както знаете, в Турция се проведе цяла поредица от преговори между Русия и Украйна, за да се изработят както споменатите от вас мерки за укрепване на доверието, така и текстът на самия договор. Не сме се договаряли с украинската страна, че това споразумение ще бъде конфиденциално, но никога не сме го представяли и не сме го коментирали. Проектът на този договор беше парафиран от ръководителя на преговорната група от Киев. Той постави подписа си там. Ето го“, посочи руският лидер, показвайки документа на представители на африканската мисия.

Путин отбеляза, че той се нарича Договор за постоянен неутралитет и гаранции за сигурността на Украйна. "Именно гаранциите, за които говори президентът на Република Южна Африка (Сирил Рамапоса - б.а.). Осемнадесет члена, - продължи Путин. - Те се отнасят до въоръжените сили, отнасят се също до други неща. Всичко е разписано - до военна техника и личен състав.” 

Както подчерта руският президент, след като руските войски бяха изтеглени от Киев в съответствие с договореностите, "киевските власти, както обикновено правят техните господари, захвърлиха всичко това на бунището на историята". "Нека го кажем внимателно. Ще се опитам да го кажа интелигентно", отбеляза Путин. - Къде са гаранциите, че те няма да продължат да се отмятат от други такива договорености? Но дори и при тези условия ние никога не сме отказвали да преговаряме", добави Путин.

На 29 март 2022 г. в Истанбул се проведе поредният кръг преговори, след който ръководителят на руската делегация, помощник на президента на Руската федерация Владимир Медински, заяви, че Москва за първи път е получила от Киев принципите на евентуално бъдещо споразумение фиксиран на хартия, съдържащ, наред с други неща, задължения за неутрален, извънблоков статут на Украйна и нейния отказ да разполага чужди военни и оръжия, включително ядрени оръжия, на нейна територия, посочва ТАСС. 

Руските войски в Киевското и Черниговското направление бяха изтеглени, но след това преговорите бяха напълно замразени и, по думите на Владимир Путин, Киев се е отказал от договореностите, постигнати в Истанбул. През октомври украинският президент Володимир Зеленски наложи решение на Съвета за национална сигурност и отбрана, че е невъзможно да се преговаря с Путин, добавя ТАСС.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • УССР е презерватив на САЩ. Никога няма да могат да са договороспособни, защото САЩ не са. Договорите с Пиндостан не струват хартията, на която са написани.

    18 Юни 2023 0:08ч.

    Тези "държави" трябва да изчезнат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    19 Юни 2023 18:38ч.

    Абе доста са забременяли украинците, както и македонците, за което трябва повече да ни е грижа, защото ние сме отсрещната страна, която да се насъсква в подобен сценарий, като решат, че е дошло времето. Фактът, че Русия и САЩ печелят от войната помежду си не може да бъде отречен, ако ще ожалвате някой, по-добре останалите марионетки и невинни жертви, които работим за тях косвено. Договор и Велики сили никога не е звучало достойно - ако договорът е добър, няма да се спази, а ще се спази, ако е лош, както се е случило в нашата история.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    18 Юни 2023 0:12ч.

    кратко и ясно! има ли коментарии? браво, вова! "като не щеш мира, на ти секира"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Днес Путин

    18 Юни 2023 0:29ч.

    Показа как трябва да се бори една държава със дезинформация Насаждана от англосаксонският свят и техните нацистки пудели от Украйна .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия е искала да бъдат предупредени кръвопролитията чрез взаимни разумни отстъпки, но се намеси Западът

    18 Юни 2023 0:44ч.

    Нека Западът да обясни интелигентно на всички цивилизовани хора по света, а не да ни се кара, както обикновено, какво лошо видя в това: "...заяви, че Москва за първи път е получила от Киев принципите на евентуално бъдещо споразумение фиксиран на хартия, съдържащ, наред с други неща, задължения за неутрален, извънблоков статут на Украйна и нейния отказ да разполага чужди военни и оръжия, включително ядрени оръжия, на нейна територия, посочва ТАСС". Вместо война, Русия просто е искала принуждаване към мир и първоначално Украйна е била съгласна с това, докато не са я принудили хегемонът и неговите обречени васали да отхвърли това разумно споразумение. Какво още да говорим по въпроса??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • поправка на заглавието

    18 Юни 2023 0:45ч.

    *предупредени = ПРЕДОТВРАТЕНИ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "... Русия просто е искала принуждаване към мир..."

    18 Юни 2023 14:24ч.

    Принуждаване и мир са оксиморони, взаимно изключващи се понятия по съдържание. Русия не е искала спиране на кръвопролитията, защото първо, това е типична военна руска тактика за замразяване на военния конфликт, докато армията им се прегрупира и обнови/допълни недокомплекта (има разузнавателни сателитни доказателства, както и непосредствените действия преди Русия да започне инвазията на 24 февруари 2022 г. многократно официални руски лица отвхърляха, че планират инвазия в Украйна, а всъщност се прегрупираха по граници); второ, това е същността/манталитета на чекистите от ФСБ/режимът на Путин - да използват хората като РЕСУРС/КОНСУМАТИВ и да нямат никакви скрупули за кръвопролитие на "своите"/руските мобики "пупшечно месо" и "чуждите"/украинците, фалшиво наречени "нацики". Путин така дойде на власт, като беше тестван с поръчка от ФСБ - да организира терористичен акт над 3 жилищни блока в Подмосковието "под фалшив флаг", като уби 320 мирни цивилни хора, само и само да обвини чеченците за това убийтсвено дело и да започне втората Чеченска "успешна" война, след която си назначи "синът си" Кадиров и неговите тик-токъри.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock - за 11:24ч.

    18 Юни 2023 15:35ч.

    Нямате срам, да не говорим за честност, доблест и достойнство на нормален обективен човек! С такива, разговорите са излишни - особено след доказателство за низостта им, лъжливостта и зависимостта им от световният Раков тумор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Имаше въпроси от някои и дори хвалби от страна на укрите след изтеглянето на Русия от района на Киев

    18 Юни 2023 0:55ч.

    Сега получиха отговор на въпросите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    18 Юни 2023 0:56ч.

    Не знаех тези неща. Надявам се Жужо да си е научил урока - никви преговори с хитрожопите хохли. И да продължава както на 29 май и днес - цапардосали са некъв щаб северно от Киев. Да видим, кой ще зачезне от новините. Както Буданов от 29-ти май.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    18 Юни 2023 1:00ч.

    А публиката пред която са показани тези материали, вчера беше в Киев с миротворчески намерения. И се е получил конфуз: «Взрывов не видели, и не слышали», — рассказал пресс-секретарь президента ЮАР Винсент Магвенья. Дипломатическая делегация из Африки не слышала и не видела взрывов в Киеве, тем не менее Зеленский и СБУшники затащили Сирила Рамафосу в бункер, пытаясь придать своим фейкам реалистичности. И не са ги закарали на хаджилък в Буча.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като не знаеШ, по-полека с коментарите!

    18 Юни 2023 1:06ч.

    Близко до акъла е, че още много-много работи не знаеМ. И понеже не знаеМ, затова сме във форума - а Путин е в Кремъл! И понеже не знаеШ, карай по-уважително и научи името на Президента Владимир Владимирович Путин!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    18 Юни 2023 1:16ч.

    Благодаря за съвета. Няма да се вслушам. Но все пак, благодаря. Що се отнася до скоростта на коментарите ми, имам предвид "по-полека", също благодаря, но няма да се вслушам. Започнах да наричам Путин "Жужо", преди 9+ години. Само да спомена, че Дорис (Миряна) възприе това обозначаване и на моменти го използваше. А какво се случи преди 9+ години? Ми Жужо спря настъплението към Мариупол, а тези дни Лукашенко сподели, че сега Путин съжалявал за това. Тогава написах на едно място, какво мисля за това и за последиците от тази нерешителност. А за "Жужо" - имаше един Е6, от Канада, да е жив здрав, надявам се. Та той повтаряше "ботоксно кърваво джудже", и с Жана Д'Арк, пуснахме в движение "Жужо" и нямам намерение да се отказвам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бацко, "единственуят?", евроджендърче недоклатено, жълтопаветниче некъпано!

    18 Юни 2023 1:26ч.

    Не си ти за сий форум, не си! Ти си за пик, мик, дир, капитал, медиапул, etc.! Идиотите са там, лесно ще намерите общ език! И, козяк, незачет! Опорките и днес много нефелни, бе! Ако може нещо по-друго! То верно, че за евроджендърския планктон са супер, че даже и дупер, ама ...! И "единствения", не се напиняй, козяшки лебец нема да има за тебе днес! Анадънму??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рубладжийски

    18 Юни 2023 1:33ч.

    Ти кога ходиш до клозета, бе. Вечно си на линия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    18 Юни 2023 1:36ч.

    а ти, види се, от малък имаш интерес към подобни неща.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прав сте

    18 Юни 2023 2:01ч.

    Да сме за Русия е едно. Но да сме безкритични фенове на Путин, няма да стане. Тази война има твърде много "странности" за да си затворим очите за тях. Пускането на Азовците от Мариупол с личния самолет на Абрамович. Отстъпването без бой на Киевско, Сумско, Харковско... Даването като подарък на Херсон в ръцете на бандеровците. "Зърнените сделки" ? Все така продължаващите газови доставки за Германия, докато немски танкове убиват руснаци... и още , и още. Признаци за ДОГОВОРНЯК !!! За Русия съм, но съм против договорняка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бармалей

    18 Юни 2023 4:12ч.

    thenewone,не обръщай внимание на забележките за "Жужо".Някои хора няма да разберат скритият ти авто-сарказъм.Сложно е за някои мозъци.Нали се сещаш.Лично аз,чета коментарите ти с интерес.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Шиле

    18 Юни 2023 7:53ч.

    Бих казал по-скоро, вътрешни различия относно СВО. Предполагам че, на Владимирович му се налага да балансира не на два а на дванайсе стола, което само по себе си е висш пилотаж. От много страни се чува че, ако решаваше твърдото крило, досега Хухрайна да се беше превърнала в стъкло...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жорката

    18 Юни 2023 9:42ч.

    Буданов вече е дал фира без да дойде в съзнание: https://t.me/proofzzz/11687

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кармата/възмездието застигна поредния рашистки генерал

    18 Юни 2023 13:38ч.

    Рашисткият генерал-майор Сергей Горячев в Украйна беше ликвидиран. Негови подчинени бяха от частите на 35-а руска общовойскова армия и се "отличиха" със зверствата в Буча. ===> https://t.me/uaobozrevatel/80093

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стотици руски войници от 144-та мотострелкова дивизия загинха и още толкова бяха ранени, защото... два часа чакали командирът си да им дръпне една реч, но вместо него... дочакаха MLRS HIMARS

    18 Юни 2023 14:07ч.

    Z-каналите съобщават, че командирът на 20-та армия Сухраб Ахмедов е подредил личния състав на 144-та мотострелкова дивизия на плаца, за да слуша речта му. Въпреки това, след като стояха почти два часа, войниците не видяха въобще Ахмедов, той просто не дойде. Но не закъсняха украинските военни, които атакуваха плаца от MLRS HIMARS. Някои Z-канали съобщават, че около 100 души са загинали от удара и още толкова са били ранени. ( https://t.me/msk_gde/7335?single ), ( https://t.me/msk_gde/7334?single ), ( https://t.me/msk_gde/7336?single ) На този фон човек си спомня обстрела на мобилизираните в Макеевка, тогава загинаха от 200 до 350 души. Според една от версиите те са били събрани, за да слушат обръщението на Путин. Такива са последствията, когато армия се води от паркетни офицери и генерали. ===> https://t.me/msk_gde/7333?single

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каналджия

    18 Юни 2023 16:38ч.

    "каналите" или само единственият цитиран канал?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • trassporter

    18 Юни 2023 17:36ч.

    Не разбирам как така на фронта има плац, където се строява цяла дивизия (около 10 хиляди) и се държат речи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пропаднал питерски бандит

    18 Юни 2023 1:24ч.

    Били се изтеглили от Киев - биха ви пред Киев и ви изгониха като мръсни котета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ай стига си измисля

    18 Юни 2023 1:32ч.

    Нападнаха вероломно войските, когато се изтегляха. Освен това наводниха низината западно от Киев, пак изпускайки водата на един от язовирите. Въпросът е: защо и под чий диктат не са си спазили договорката тия наци-терористи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    18 Юни 2023 1:33ч.

    "Пропаднал питерски бандит" -- търчи! има доктори, дежурни по всяко време.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То нали затова тая война

    18 Юни 2023 1:35ч.

    Продължава 600 дни и нищо. Щото джуджето си мислеше, че ще влезе в Киев за 7 дни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ си мислеше, че ще влезе в Киев за 7 дни.”

    18 Юни 2023 1:59ч.

    Путин каза каква е целта на войната. Явно, не си чул. НИКОГА не е казвал, че искат да превземат Киев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Путин каза каква е целта на войната"

    18 Юни 2023 13:13ч.

    Така е, режимът на ФСБ/Путьо никога не са искали да превземат Киев, а само да свалят законно избраното украинско правителство и да си назначат марионетно такова. С цел това марионетно правителство да изпълни поръчката на Кремъл към Янукович, който се изплаши и не успя да изпълни, а именно - да смаже всяка проукраинска съпротива за европейски път на Украйна и срещу присъединяването на Украйна към "Митническия съюз"/БРИКС. А "Митническият съюз" беше създаден като конкурент на ЕС и с цел да превземе ЕС и Рашата да доминира в Европа. Да, да, ама никога не е имало такива икономически показатели на Русия, които да реализират такива болно амбициозни планове. Затова, като Русия на Путьо няма възможности за руска инвазия в Европа, той обяви война на колективния Запад, първа стъпка от чийто план е ЕС. Неслучайно Путин първо окупира Крим, който да превърне във военен анклав и инсталира в Севастопол ЯО срещу и за военен/ядрен рекет, контрол на Европа и дори държави в Африка и Азия, които не му се подчиняват. А западняците проспаха и дори толерираха всичко това. Да, Западът има огромна вина за тази война, което е синтезирано в думите на Евгений Кисин - виртуозен пианист, гражданин на света (Русия, Великобритания, Израел), носител на Грами, наградата на музикалната академия 'Чигиана', наградата 'Музикална Америка', наградата 'Триумф', наградата 'Шостакович', наградата 'Караян', почетен член на Кралската музикална академия ( Лондон)===> https://t.me/kolokol_21/4233

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до всички русофобски еврогеюве: идите на)(уй

    18 Юни 2023 13:41ч.

    Голямата ти слабост е, че не познаваш руската психика и мислиш че руснаците постъпват по същия начин, по който постъпват американците - елементарно, тъпо, подкупно. Пак ти казвам, животът не е за това да удовлетворява прищевки заради наглост и нахалство, животът е за това, да си научиш урока да бъдеш мек. като начало: престани да пръскаш злоба и омраза, поучавайки ни с високо вдигнат пръст; знаем те, че си достоен син на патрона си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Яаа, как сме си научили урока

    18 Юни 2023 13:48ч.

    Като смениш местата на Запада с Русия и всичко си идва както е, особено с марионетните правителства...Пустата доминация все мъти алчните мозъци и все на друг приписват собствените си "доминантни" нагони.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин: Целите и задачите на СВО се променят в съответствие с текущата ситуация ?

    18 Юни 2023 13:59ч.

    https://t.me/msk_gde/7313

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Законно избраното украинско правителство

    18 Юни 2023 17:11ч.

    За Киевската хунта ли намекваш? Дето дойде на власт със законен нацистки въоръжен преврат?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    18 Юни 2023 1:27ч.

    Ку-ку

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ото фон Бисмарк

    18 Юни 2023 1:30ч.

    Договорите с Русия не струват и хартията , върху която са подписани!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    18 Юни 2023 1:36ч.

    В двойкаджийски маниер, чете се само първото изречение, а ако е сложно - до първата запетая. "Нито един договор с Русия не струва дори хартията на която е написан. Не се надявайте, че веднаж възползвали се от слабостта на Русия вие ще получавате дивиденти вечно, руснаците винаги идват за своето. И като дойдат, не се надявайте подписаните от вас йезуитски съглашения да ви оправдаят. Затова с руснаците си струва да се играе или честно, или въобще да не се играе." И още: "Даже най-благополучната война няма да доведе до разпад на Русия, която се държи на милионите православни християни. Тези последните, дори да бъдат разделени с международни договори, така бързо пак ще се съединят едни с друг в едно, както бързо и цялостно се сливат капките живак. Тази неразрушима държава на руската нация е силна както със своя климат, своите пространства и своята непретенциозност, така и с осъзнатата необходимост от постоянна защита на своите граници."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ото фон Хабсбург

    18 Юни 2023 1:36ч.

    А контекста на фразата и как продължава знаеш ли? (знаеш, знаеш)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    18 Юни 2023 1:39ч.

    няма да го прочетат. ако имаха такава склонност, не биха писали дивотиите, които дращят. дори за сребърници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ото фон Хабсбург

    18 Юни 2023 1:39ч.

    Упс, новичокът е бил по-бърз.. Вундаба унд аферим!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    18 Юни 2023 1:42ч.

    "Упс, новичокът е бил по-бърз." -- напомняш ми на някого. по смрадта. у лево!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • самсон

    18 Юни 2023 2:29ч.

    абе хайли лайкли брат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    18 Юни 2023 9:03ч.

    Добре е, че се заговори да се чете докрай! Та - на какво се дължи това, че Русия няма да се разпадне? На ПРАВОСЛАВНИТЕ християни! Дето навлязоха в Украйна с бойния вик "Алах акбар"? И са личната охрана на Путин? Гундяев наруши всички канони на Православоето и ще се плаща за това. И отделно - да видим не хвърчащ лист, а текстът на споменатите 18 члена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • избухвам в смях от такива наивистични постове като горния

    18 Юни 2023 13:02ч.

    Ченге цивилка, ама много си умен ша знайш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Именно Западът е най-големият радетел Русия/РФ да не се разпада

    18 Юни 2023 13:33ч.

    Защото никой на Запад няма желание да изправи срещу себе си вместо един множество други неизвестни противници с непредвидима употреба на ЯО. А мислите на Ото фон Бисмарк само доказват, че руснаците са РЕВАНШИСТИ и орки, на които трябва да им се говори и действа твърдо, открито и брутално/недипломатично, а не както правеха брюкселските чиновници под влияние на времето на Меркел. Затова Президент Володомир Зеленски и управленците му, преди каквито и да е преговори с Русия на ФСБ/Путин, поставят на 1-во място рашистката армия да се изтегли от всички незаконно окупирани/анексирани от тях украински суверенни земи в Крим и Донбас! Ако рашистите не го направят с добра воля, ще бъдат принудени с военна сила до последния рашист. Рано или късно! С терористи, каквито са рашистите в Кремъл, преговаря ли се?! Това, което трябва и се прави с терористите е да бъдат поставени там, където им е мястото, в границите на своя Оркостан, в ъгъла на... историята.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до горния галеник на съдбата

    18 Юни 2023 13:38ч.

    Пак нищо не си разбрал, не си учиш уроците и накрая ще получиш двойка, без възможност за поправка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така е, viva - режимът на ФСБ/Путин вече две десетилетия "културно обогатява" Москва, Санкт Петербург и много други руски градове

    18 Юни 2023 13:53ч.

    По време на ислямския празник Ид ал Фитр, а и по всяко време руският интернет е пълен с недоволни коментари за мюсюлманите, които бавно и полека блокират не само булеварди, площади, улици, но и животът на руснаците ( https://t.me/russvolcorps/476?single ), ( https://t.me/russvolcorps/475?single ). Въпросът тук изобщо не е в исляма като такъв, а в това, че 90% от тези хора не са граждани на Русия. Това са мигранти, чието смислено и системно внасяне е едно от основните постижения на режима на Путин. Москва, Санкт Петербург и много други градове „динамично се обогатяват културно“ вече две десетилетия. Още повече, че този процес беше експортиран като част от разширяването на "Руский мир" и сега можем да се види същото да става и в окупирания Мариупол.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Упс, новичокът е бил по-бърз."

    18 Юни 2023 13:54ч.

    От ваксините на Пфайзер ли е по-бърз тоз новичок!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рашш-шисткащият по-горе

    18 Юни 2023 14:04ч.

    явно е от ваксинираните мозъци с частична, но трайна пареза...Европа нямала интерес от разпада на Русия, само дето обратно го пише във всичките и стратегически документи... Високомерни полит- папагалщини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @18 Юни 2023 11:04ч.

    18 Юни 2023 14:11ч.

    Не само Европа, а целият т.нар. колективен Запад, както и всеки нормален човек, живеещ в цивилизована държава в 21 век, а не някъде в Средновековието, където "живеят" кремльовските "мозъци". В кой документ се поставя за цел разпада на Русия? Дайте линк или замълчете, защото никой не се връзва на проруски опорки освен дълбоко Z-омбираните!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По делата им ще ги познаете, не само по документите

    18 Юни 2023 14:25ч.

    но папагалите кълват само линкове

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ники

    18 Юни 2023 17:13ч.

    По-добре в средновековието.Като ви гледма прогреса ще се наложи да си сменята пола през седмица,докато не запричате на скотове,една крачка ви остава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    18 Юни 2023 1:40ч.

    Мир, преговори или отсрочка. Само да спрат Украинците своето настъпление, че оле-ле. Даже и велики Африкански държавници се включиха в “инициативата”. Дай да спрем, стига толкова. Докога ? За мир, че как ! И Америка ако може да се включи. Защо, питали Африканците ? Как, за разоръжаване. И да нямало Хага !?!? Ако може, ако може !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • настъплението ха ха ха

    18 Юни 2023 2:33ч.

    И до къде стигна бандеровското настъпление след две седмици настъпление? Какво превзеха ? Мелитопол ? Нъц. Бердянск ? Нъц. Дори междинното градче Токмак ? Нъц. Дори стигнаха ли първата линия на руската отбрана /"Суровикин"/ ? Нъц. Колко напреднаха бандеровците ? " Между 200 - 1100 метра!" - га га га га ! Хо хо хо хо хо ! Хреновое наступление.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хреновое наступление, ама ...

    18 Юни 2023 2:39ч.

    30 000 убити украински войници ! 200 бронемашини, предимно НАТО-вски - на металолом ! 30 "Лепорад"-а на леопардова кайма ! Даже руснаците си откараха у дома чистак нов и здрав немски танк с рабогещ двигател ! Урките духнали превентивно да си спасят животеца, зарязали скъпата немска техника ! Защо сега не хвърлят танкове в атака ? Украинките ще народят още бандеровчета, ама Леопарди-те са кът ! Държат танковете дълбоко в тила, а напред "мясние щурмы" - вълни от пехота на ВСУ , да загива от руската артилерия и картечници...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бай Шиле

    18 Юни 2023 8:02ч.

    Ами разбира се, пехотата е безплатна, а ако реши да смени посоката, отзад има наемнически наказателни отряди. Освен това, като свърши живата сила, има още колкото щеш и пак безплатна, то на НАТО за кво са му поляци, румънци и българи.. Ама те са хитри, докато наще още преди дори да са им смигна свалят гащи. Като Мара общата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • BiBoLALoo

    18 Юни 2023 1:47ч.

    Марионетките на САЩ нямат достойнство. Избитите напразно украинци ще лежат на съвеста на Байдн и компания.За съжаление в България слепците Тагарев,Паси,Борисов,тикат страната ни към гибел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    18 Юни 2023 1:48ч.

    Путин да внимава, защото сме пратили "специализиран" прокурор-под прикритие, маскиран като Шака Зуло да му връчи призовка и да го арестува! Не искам да издавам името на БГ героят, но все пак да се знае кой "юрист" ще арестува, обвинява и съди Путлер, това е Иван.Г но си трайте защото тече акция "чисти ръце" на планетарно равнище... Шегата на страна, правото и договорите умряха в световен план, и това е много плашещо, световните договори не струват хартията на която са написани, това важи и за парите и за правата на човека...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • шаман

    18 Юни 2023 1:49ч.

    И във форума на "Сега" списваше един "Sin". Беше почти толкова тъп.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    18 Юни 2023 1:58ч.

    По-горе два пъти цитирах Бисмарк. За мен по-интересен е вторият цитат. Виждам там две неща: 1. Руската нация (народ) е субектът на своята държавност. Малко са такива държави. Да вземем нашата държава. Народът ни ли е нейният субект? Не, разбира се. Но седесарската жълтопаветна сган се радва на това - "народът ни е тъп, той може да е само обект, но никога субект". 2. Руският народ в момента, както капките с живак, за които говори железният канцлер, се събира в едно - и това е естественото състояние на нещата. Затова: "Партнери, отпуснете се и може да получите удоволствие".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До thenewone

    18 Юни 2023 14:02ч.

    А бе, шизофреидна откачалко, ти тъп соросоид ли си или високоблагороден русофил? Определи се най-сетне, а за целта удвои хапчетата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мина

    18 Юни 2023 23:10ч.

    Мисля, че просто е обективен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лукашенко спомена конкретика

    18 Юни 2023 2:57ч.

    от този договор в изявление преди няколко дни. Казаното някога, че Буча е спретната, за да обясни отказа на украинците от преговори, сега вече намира своето потвърждение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • длагнест

    18 Юни 2023 13:06ч.

    "Буча" беше абсолютен шедьовър на западащата лъжа и измама. Няма прошка за такова моше-ничество!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    18 Юни 2023 3:10ч.

    Жужо кърти мивки : руските войски бяха изтеглени от Киев в съответствие с договореностите,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бай Шиле

    18 Юни 2023 8:05ч.

    Кърти не кърти, договореностите ги има черно на бяло...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    18 Юни 2023 10:26ч.

    Чел ли си какво пише? Черно на бяло? Или преразказ е достатъчен?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • никой не се излага като теб

    18 Юни 2023 13:07ч.

    Ти чел ли си?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • братът на Иван Георгиев от Попово

    18 Юни 2023 3:11ч.

    Поздрав за thenewone! Радвам се да чуя глас от миналото, форумът на СЕГА (онова, с главните букви). А относно казаното от Бисмарк-западните хиени са си взели поука от тези слова. Имам предвид, че те много добре знаят, че не могат да играят честно с Русия или с когото и да било, честна игра не им е в натурата, затова са се насочили към втория вариант-да не играят въобще т, е. прекъсване на връзките и тотална конфронтация. Но не лично, разбира се, а с използване на неонацистки проксита и послушни васали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    18 Юни 2023 3:26ч.

    Основното, кето трябва да се каже за цитираното по-горе казано от Бисмарк, е че Бисмарк не е казвал нищо такова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    18 Юни 2023 3:39ч.

    Гепи. https://bg.m.wikiquote.org/wiki/%D0%9E%D1%82%D0%BE_%D1%84%D0%BE%D0%BD_%D0%91%D0%B8%D1%81%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%BA

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    18 Юни 2023 13:11ч.

    Въх, не думай. А някой, как да кажа, истински източник?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    18 Юни 2023 15:57ч.

    Живия Бисмарк сигурно ти трябва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    18 Юни 2023 15:59ч.

    Или нещо минало през факт чекинга на правилната страна на историята?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Терпеть путинофили, ❗️Съдът в Хага ще произнесе присъда срещу Путин на 29 януари 2024 г.

    18 Юни 2023 4:28ч.

    Откакто МНС е създаден през 2002 г. е провел само 17 разследвания, но повечето от разследваните бяха доказано виновни. Владимир Путин е едва третият действащ президент, който става обект на заповед за арест на МНС, след Омар ал Башир на Судан и Муамар Кадафи на Либия. Издадените заповеди задължават 123-те държави членки на съда да задържат руския президент и Мария Лвова-Белова, и да ги предадат в Хага за съдебен процес при евентуално влизане на тяхна територия. Някои от заподозрените се укриват. Не се съмнявам, че "Молец"-ът ще се укрие в Бункера, редовно дезинфекциран и допускащ обслужващ персонал покрай него само при 2-седмична карантина.? >>>> https://t.me/msk_gde/7380

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    18 Юни 2023 4:50ч.

    Гешев го свалиха. Сега кой ще го арестува?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще пратят командоси от отряд "Дъга",

    18 Юни 2023 5:38ч.

    дето вчера маршируваха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    18 Юни 2023 9:09ч.

    Нямаше ли договор, в който Украйна получаваше гаранции за териториалната си цялост? Срещу предаване на ядреното си оръжие? И не беше ли Русия част от този договор, т.е. гарант?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нямаше ли договорка (честна, мъжка дума) за неразширяване на нато в източна посока?

    18 Юни 2023 9:16ч.

    И не беше ли Россията нагло и арогантно измамена?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    18 Юни 2023 10:33ч.

    Не е имало договор! Публикуваха го! ПРОТОКОЛ от разговори! В които ангажимента е да не бъдат КАНЕНИ в НАТО държави, които са в ПОСТ СССР пространството. Въпреки опасенията на страните от Източна Европа от агресивна Русия! С този документ се създава програма "Партньорство за мир", член на която е и Русия! И сякаш не е имало 1994, 1998 г., ДОГОВОРЪТ, не Протокол от водени разговори, между НАТО и Русия! В който Договор се признава правото на ВСЯКА страна САМА да избира начина, по който да осигури суверинитета си. Признава от Русия, да ти обърна внимание!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    18 Юни 2023 11:36ч.

    Примерно ние, в България, как избрахме да членуваме в НАТО, като начин за осигуряване на суверенитета? Как се прояви субектността на бълг. народ - направихме ли обществен дебат, референдум? Нямам спомен. Но помня Паси, трабанта и Манфред Вьорнер. Помня и "майната му на православието". И днес, на фона на войната в Украйна, какво показват проучванията на общественото мнение по въпроса за "агресивността" на Русия? Страхува ли се бълг. народ от Русия? Оня ден имаше резултати. Ама вие не ги четете, вие ги оспорвате, а на какво отгоре? Просто не ги харесвате. Даже не съм сигурен, дали ги харесвате, или не. Дърдорите тук, защото така са ви наредили, защото за това ви плащат тези, които наистина се страхуват, че Русия ще им отиде на гости за да си вземе нейното и които знаят, че йезуитските им оправдания няма да минат (по Бисмарк).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    18 Юни 2023 11:49ч.

    Пак от онез времена - един нашенски "политик"-шаяк беше изохкал: "Абе къв референдум? Ний знаем ли какъв ще е резултатът?" Нещо да се е променило? Само преди двайсе дена, един друг шаяк каза, че ако не са били ала-балите с машините, щели да си стоят на 7-10%. И с 10% правят правителство с активна слагаческа роля. Даже Борис III много e внимавал с активността си - при това е бил цар! Той е бил субектът на държавността.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    18 Юни 2023 13:16ч.

    Много си си харесал този "цитат" от Бисмарк . Да не си го писал ти?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тъпичък си Копейкин

    18 Юни 2023 14:14ч.

    недей да пречиш на смисления дебат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В този договор 404 пое и ангажимент

    18 Юни 2023 14:57ч.

    да бъде неутрална държава. Само че сега дори вписа в конституцията си че ще бъде член на Отан. Не може хем .... хем...... Когато З. малко преди началото на СВО-то се изказа в Мюнхен че искат ядрено оръжие, му ръкопляскаха и никой не спомена този договор, нито дори договора за неразпространение на ядрените оръжия. Това преля чашата на руското търпение, не само неизпълнението на Минските споразумения. Има една поговорка "Погледни ме с едно око, че да те погледна и с двете очи".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    18 Юни 2023 15:53ч.

    Не може да има смислен дебат, основан на лъжа - конкретно измисления цитат от Бисмарк

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    18 Юни 2023 18:57ч.

    Няма такъв договор. Има меморандум от 1994г. в Будапеща, който не е със статут на договор. А и записаното в него бе нарушено от западняците и хохлите. Ядреното оръжие никога не е било на Украйна, а на СССР и Русия го взема като правоприемник на Съветите. Има си хас и да им го оставят, след като пияните хохли некадърници ни докараха Чернобил. Украйна плюе всичко съветско, но не се отказва от всички придобивки, които й осигури същият този СССР - инфраструктура, самолетостроене, корабостроене, ядрени централи, всякакви технологии. И Путин им го каза, ще се превърнат в онази Украйна отпреди времената на СССР, с водката, сланината и мизерията. И земеделие няма да им остане, западняците им го взеха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    18 Юни 2023 23:50ч.

    Какво няма? На офоциалните езици, който ти отърва, обърни внимание на: "...отказ от применения силы или угрозы силой друг против друга или против любого другого государства, его суверенитета, территориальной целостности или политической независимости любым образом, противоречащим Уставу ООН и содержащейся в хельсинкском Заключительном акте Декларации принципов, которыми государстваучастники руководствуются во взаимных отношениях; уважение суверенитета, независимости и территориальной целостности всех государств и их права выбора путей обеспечения собственной безопасности, нерушимости границ и права народов на самоопределение, как это закреплено в хельсинкском Заключительном акте и других документах ОБСЕ;" Целият Догоор: https://web.archive.org/web/20141111085956/http://www.nato-russia-council.info/media/59451/1997_nato_russia_founding_act.pdf

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    19 Юни 2023 0:11ч.

    Аз коментирам Будапещенския меморандум от 1994, по силата на който Украйна предава ядрените си оръжия, ти ми цитираш Учредителния акт за отношенията между Русия и НАТО от 1997г. Да не говорим как брутално го нарушиха последният именно НАТОто и стоящите зад него задокеански и островни атлантици. Но трябва да се чете, да се чете трябва. С разбиране.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    19 Юни 2023 0:55ч.

    Съгласно Меморандума САЩ, РФ и Великобритания са задължени: "– да зачитат независимостта и суверенитета и съществуващите граници на Украйна; – да се въздържат от заплахата или използването на сила срещу териториалната цялост или политическата независимост на Украйна, както и гарантират, че техни оръжия няма да бъдат използвани срещу Украйна, освен при самозащита или по друг начин в съответствие с Хартата на Организацията на обединените нации; – да се въздържат от икономическа принуда, за да подчинят в техен собствен интерес упражняването от Украйна на нейните права, присъщи на нейния суверенитет и по този начин да си осигурят предимства от всякакво естество; – да търсят с незабавни действия в Съвета за сигурност на Обединените нации предоставянето на помощ на Украйна, като не разполагаща с ядрено оръжие Държава, страна по Договора за неразпространение на ядреното оръжие, ако Украйна се превърне в жертва на акт на агресия или обект на заплаха от агресия в които се използват ядрени оръжия; – да не използват ядрено оръжие срещу Украйна, освен в случай на нападение срещу самите тях, техни територии или техни съюзници; – да провеждат консултации в случай на възникване на ситуация, вследствие на която се поставя под въпрос изпълнението на тези задължения." Кой ангажимент, поет от всяка страна, подписала Мемурандума не ти е ясен?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    19 Юни 2023 0:56ч.

    А Договорът от 1997 г. е още по-категоричен! За това ли се говори НАТО да се върне във времето преди 1997 г?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    19 Юни 2023 0:58ч.

    Да продължавам ли? Т.е. въпросният мемурандум на какво основание е подписан? За да е ясно, че с пропаганда не става.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    19 Юни 2023 1:04ч.

    Хайде да сме "точни"? Ей така се събрали трите велики сили и си подписали Меморандум? Или?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стоил Малевски

    18 Юни 2023 11:47ч.

    Тази велика 80-километрова колона, която 2 седмици настъпваше към Киев беше унищожена. Само куршуми за руската сган.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • стоилчо, баце, хапчетата, не ги пропускай!

    18 Юни 2023 12:22ч.

    И, соилчо, не си ти за сий форум, не си! ПИК, мик, дир, капитал - там са Идиотите, лесно ще намерите общ език! И, козяк, незачет! Опорките и днес много нефелни, бе! А, и бацко, не се напиняй, козяшки лебец нема да има за тебе днес! Анадънму??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аха!

    18 Юни 2023 12:19ч.

    Много неща не сме знаели, каза някой по - горе! Незнанието не е извинение за глупостите, с които се компенсира! Да не беше скрита информация показния разстрел на един от украинските преговарящи, а?! Украинците тогава бяха готови за преговори! Затова и Вова изтегли десантчиците от покрайнините на Киев / за тази операция легенди се носят/. Руснаците и те обичат да настъпват на една и съща мотика два пъти, но бързо си взеха поука. Това е война за съществуването на два свята! Лошото е, че единия свят си мисли, че съвместното съществуване е възможно, а другият не! Как реагираха всички останали?! - Африка вече отговори, арабите също! Така че Нравится не нравится, терпи моя красавица!:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • логото

    18 Юни 2023 13:12ч.

    Путин отново върна топката в ръцете на НАТО, предлагайки с тоя ход същото, което предложи и преди СВО и кръвопролитията. Да допуснем, че тогава Западът в предновогодишна възбуда не го чу и не помисли около предложенията - извънблоков статут на Украйна, символична армия, миролюбив буфер между Изтока и Запада. Ала сега, след толкова много кръв и разрушения по фронтовете и в тила, и най вече след толкова много западни самозаблуди относно Русия и нейната мощ, пак ли ще отхвърлят предложението или ще се направят, че нищо не им се предлага, обричайки още повече украинци на смърт и разрушения??? Ако пак го направят, тоя път и Бог да слезе, няма да им помогне!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кратуна

    18 Юни 2023 13:22ч.

    Мъчително нещата идват на логическото си място. Срещу кошмарно висока и жестока цена! Смаян съм от готовността на РФ за пореден път да повери бъдещето си на .... хартията! Западът е съставен от лъжци, мошеници и грабители, на които въобще не може да се вярва. Това е добре известно и да тръгнеш да се договаряш с тях е пълен абсурд. Очевидно е, че е съзнавана алтернативата, която е безпощадна и животът вече го доказа - алтернативата е планини от трупове! Изправени пред перспективата от планини от трупове, в Москва все пак са решили да приемат хартията. Подценили са, че тази битка в по-голяма степен е на живот и смърт за Запада, отколкото за тях. След извършената работа и направената "ИНВЕСТИЦИЯ" в Украйна и на фона на перспективите - било е напълно изключено да се ПОЗВОЛИ НА УКРАЙНА ДА СЕ ДОГОВОРИ И ДА СЕ ИЗБЕГНЕ КРЪВОПРОЛИТИЕТО. КРЪВТА И ТРАГЕДИЯТА Е ЖИЗНЕНО НЕОБХОДИМА НЯКОМУ! Започнаха ли да увират психясалите ви, заблудени кратуни?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    18 Юни 2023 13:34ч.

    "Чел ли си какво пише? Черно на бяло? Или преразказ е достатъчен?" Ако попитаме задалия този въпрос - кой е написал "Фауст", как ще ни отговори "Гьоте", като не е виждал нито Гьоте, нито как Гьоте е писал "Фауст"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Светата Троица

    18 Юни 2023 13:51ч.

    Три исторически флага, символизиращи приемственост - руският, императорският и съветският, бяха издигнати на най-високите знаменни пилони в света в морската столица на Русия Санкт Петербург във връзка с провеждащия се световен икономически форум Слава на Русия и братския руски народ! - https://politikus.info/video/152797-ogromnye-russkie-flagi-s-drugogo-rakursa.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стоил Малевски

    18 Юни 2023 14:09ч.

    Колко да е международен икономически форум между Русия, Беларус, Куба, Северна Корея и Еритрея хаха

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • чудеса

    18 Юни 2023 14:12ч.

    Сам ще гледаш и ще си чешеш кратуната по някое време, не е далече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    18 Юни 2023 14:15ч.

    "Русия, Беларус, Куба, Северна Корея и Еритрея хаха", хаха = още 132 държави. Другите нямат пари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    18 Юни 2023 14:18ч.

    Жми сюда: https://politikus.info/uploads/posts/2023-06/1687045370_2023-06-18-01.42.05.jpg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    18 Юни 2023 14:26ч.

    Договорите с матушката не струват нищо. Единственото решение е заличаването й от картата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • стига бе, коми

    18 Юни 2023 14:33ч.

    Убий го и пусни Варава, а? Ех, мъко моя седесарска, нищо старо не е забравено и нищо ново не е научено при вас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    18 Юни 2023 15:19ч.

    Барабар с картата?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хахаха до Еврокомисар 18 Юни 2023 11:26ч.

    18 Юни 2023 18:46ч.

    картата, викаш...чувал ли си за един имам Шамил, воювал срещу руската империя десетилетия? И той мислел да я заличи от картата. Само че когато го пленяват руските войски и му показват картата на Империята, той казва:"Ако знаех това, никога нямаше да воювам срещу Русия." И какво му се случва? Подписва клетва за вярност към Империята, императорът я приема, а него прави дворянини. Сега дагестанците воюват на страната на Русия и са и верни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какъв договор, какво уж оттегляне на руската 64 км танкова колона покрай Киев, като единственото правило беше... да се спазват правилата за движение в чужда държава ??

    18 Юни 2023 15:29ч.

    Какво видяхме през първите дни и седмици на войната от страна на руската армия? Те още през началните часове успяха да проникнат в Суми и Чернигов, но не можаха да ги превземат и трябваше да отделят част от силите напредващи към Киев, за да елиминират украинските части отбраняващи се в тях. Същевременно бяха принудени да търсят обиколни маршрути към украинската столица, защото част от трасето планирано за тази цел оставаше под контрола на техният противник. Битките за двата ключови града продължиха шест седмици, а руските механизирани колони, които трябваше да минат през тях се оказаха вкарани в едни доста тесни коридори. Това в дългосрочен план се оказа фатално за тях, защото не само затрудняваше снабдяването им, но и камионите превозващи гориво, амуниции и храна се оказваха лесни мишени за украинските самолети, дронове и артилерия. ( https://www.youtube.com/watch?v=VTKJc5FMiq0&t=12s ) Ситуацията в района на Киев се оказа още по-драматична. Явно първоначалният план е предвиждал ключови административни сгради в града да бъдат превзети чрез светкавични акции на командоси и парашутисти още през началните часове на инвазията, които след това да дочакат пристигането на главните сили на руската армия. Това, от своя страна, би трябвало да доведе до пълна парализа на украинското държавно управление. Но опитът да бъде овладяно летището в предградието Хостомел завърши с разгром на руския десант. (Същата съдба сполетя и другият руски десант опитал се да овладее района на авиобазата Василков, 40 км южно от Киев, два дни по-късно.) Когато основната маса от руски войски настъпващи на юг покрай двата бряга на Днепър най-накрая достигна украинската столицата, тя не се опита постепенно да я обкръжи, а направо пристъпи към щурмуването й. При това го направи по най-безсмисления и самоунищожителен начин. Дълги колони бронирана техника и моторни коли задръстиха пътните артерии в предградията, където многократно ставаха лесна мишена за украинската артилерия и противотанкови средства. Битката за Киев продължи до края на март без никакви изгледи за успех на Путин и войските му. Крайният резултат от немарливото планиране, бе че руснаците бяха принудени да бягат на север, изхранвайки се чрез грабежи и изоставяйки стотици танкове, бронирани машини и камиони с празни резервоари. Рускоата танкова колона край Бородянка, Киевска област беше унищожена от украинските сили. ===> https://www.youtube.com/watch?v=P3Yv-3DBL6M

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Битката за Киев продължи до края на март

    18 Юни 2023 16:05ч.

    А жужо размахва папиер датиран 15 Април, и обяснява, че всъщност в резултат на този папиер, орките са се изтеглили от Киев

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    18 Юни 2023 16:16ч.

    Ся, първо - "битка за Киев" не е имало. Фторо - как се преговаря? Начи, Жужо превзема Киев и почва преговори. За кво са му тези преговори тогаз? Спестени ли са разрушения, цивилни жертви, военни жертви? Когато има желание да се спестят сички тези неща и на двете страни, демонстрира се добро желание, което е направено и се почват преговорите. Или в обратен ред? В обратен ред, партнер, няма необходимост от демонстриране на добро желание, в обратния ред си докарал другата страна да капитулира на цената - виж по-горе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    19 Юни 2023 0:01ч.

    Битка за Киев имаше! СПЕЦНАЗ-а на Русия беше стоварен да завладее плацдарми в Киев, но нямаше подкрепа и 19 от 20 групи бяха унищожени от украинците в рамките на 24 часа! Имаше видео от западен журналист на летището в Киев, който питаше преминаваща група войници "къде са руснаците?". Един войник му отговори: "ние сме руснаците". Тези спец части превзеха едно летище в близост до Киев но без поддръжка го загубиха и там стана ясно, че русийската армия ще забоксува. Защото се появиха кадри, на които се виждаше как БТР на спецназа прегазва кола в Киев, а после граждани я палят с коктейли Молотов. Населението там спря руските части, стоварени да заемат плацдарми в Киев и с това "близкийга" приключи. Нали си спомяте, че на кръстовищата в града раздаваха автомати на който иска? Мисля бяха къде 60 000. Не само в Киев, но вероятно най-голямото количество е било там.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    19 Юни 2023 0:31ч.

    Тук отново ще опонирам културно. Руснаците нямаха за цел завладяването нито на Киев, нито на Украйна. Около седмица след започването на операцията Путин се обърна към висшите военни и ги призова да свалят престъпната нацистка власт. Двете диверсии на летищата, както и военната колона трябваше да осигурят един такъв контрапреврат /като отговор на онзи преврат от 2014/. Това бе най-добрият и безболезнен изход за украинците от ситуацията. Но британците, янките и подопечните им укрослужби осуетиха това, а и военната им власт се оказа тотално овладяна от нацита и външни инструктори. Тогава се пристъпи към план Б, който доведе и до преговорите в Истанбул. Искаха ли руснаците унищожението на Киев и цяла Украйна, нямаше нищо по-лесно от това. По американски - тотални удари по столицата и големите градове, по цялата инфраструктура и най-важни сгради и командни пунктове. И сега могат да го направят, но не искат, колкото и да е зомбирана Украйна е част от руския свят. Докато на западняците не им пука, за тях тази държава е разходен материал в борбата им с Русия и техните "мозъци" това не са го крили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    19 Юни 2023 1:01ч.

    Кузтурно към пропагандата, все пак имаме първите 7 години, 25.02.2022 г. кой ден от началото на войната е? Денят, в който Путин се обърна към украинските военни да извършат преврат? Да, вторият ден е в рамките на седмица...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 29 март 2022 г. ! КОЛКО МАЛКО се е ИСКАЛО ... задължения за неутрален, извънблоков статут на Украйна и нейния отказ да разполага чужди военни и оръжия, включително ядрени оръжия, на нейна територия!

    18 Юни 2023 15:40ч.

    Защо живота на хилядите украински войници не струва и пукната пара за Пентагона и САЩ, които наляха вее сигурно 10 милиарда долара за оръжия?! ПОЗОР ПОЗОР ПОЗОР за античовешкото в главите на войнолюбците от САЩ! ............. Значи точно след 30 ДНИ войната можеше да спре и да бъдат спасени няколко стотин хиляди човешки живота. Безценни човешки живота! ПОЗОР за войнолюбците от САЩ, които не спират да пращат оръжия и не позволяват войната да спре, не искат мир, не уважават Животът! И какво очакват да получат обратно пентагонците като възмездие - цветя и рози?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    18 Юни 2023 16:40ч.

    Русия никога повече не трябва да вярва на никого и на никакви съглашения, освен на себе си ! Само така ще може да избегне вечната си съдба, когато някъде по света се скурави баницата, заради акъла на някой друг, то все Русия на военния пангар. Това още Сталин го е разбрал и е казал на "големите" победители, че докато го вдигнат на десанта в Нормандия, той вече няма нужда от тях. И т.нар. съюзници във ВСВ, като че ли повече са се борили със страха от СССР, отколкото Хитлер. Сега със СВО, това е толкова явно, че само невменяем не може да го осъзнае.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маги

    18 Юни 2023 18:03ч.

    Нямах сили да изчета всичко докрай, затова се върнах в началото - споразумението, сключено между двете страни за мир срещу ангажимент за неутралитет, което е погребано от украинското правителство в резултат на давление от нато. Изводът е. веднаж нарушиш ли дадена дума или споразумение, няма никаква гаранция то да не се повтори същото или подобно. На лъжливото овчарче не бива да се вярва втори път не само за едно и също нещо, а по принцип. Фатално ще е третия път, стомната ще се счупи...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин можеше да покаже и парафирания меморандум гарантиращ териториалната цялост на Украйна срещу ядрените оръжия на СССР върнати на Русия

    18 Юни 2023 19:13ч.

    От който се отметна още преди 9 години. И да цитирам Мери: “ Изводът е. веднаж нарушиш ли дадена дума или споразумение, няма никаква гаранция то да не се повтори същото или подобно. На лъжливото овчарче не бива да се вярва втори път не само за едно и също нещо, а по принцип.”

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Който търси-намира

    18 Юни 2023 21:31ч.

    На 19 февруари 2022 г. президентът Зеленски, говорейки на Мюнхенската конференция по сигурността, заплаши да анулира Будапещенския меморандум (съответно да анулира споразумението за отказ от ядрени оръжия). Той постави условието за отказ от подобна стъпка да се проведе среща на върха за консултации между страните, участващи в меморандума.Заплаши на 19 февруари,на 22-ри си го получи.Толкова за меморандума от Будапеща.Да припомня точка 3. от меморандума...."Руската федерация, Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия и Съединените американски щати потвърждават пред Украйна своя ангажимент, в съответствие с принципите на Заключителния акт на СССЕ, да се въздържат от икономическа принуда, насочена към подчиняване на техните собствени интереси упражняването от Украйна на правата, присъщи на нейния суверенитет, и по този начин да осигури ползи от всякакъв вид."Държавният преврат,извършен на 22.февруари 2014 г.в Украйна беше в пряко противоречие с меморандума/точка 3./Въпросът е,дали като прекръстиш един класически държавен преврат на "Революция на достойнството",се променя същността му?За неразбралите....прочетете още веднъж точка 3. от меморандума.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хронологията на събитията в Украйна показват явни опити за политическа и въоръжена руска намеса с подствени руски агенти и подчиняване на правителството на Янукович на руските порочни интереси много преди 22 февруари 2014 .

    19 Юни 2023 3:57ч.

    Ноември 2013: Бившият украински президент Виктор Янукович неочаквано се отказва да подпише договора за асоцииране с ЕС (защо и има ли такова легитимно право?), преговорите за който се водят още от 2007 година. Янукович се обръща към Русия (Интересно защо ?). Решението му предизвиква протести в цялата страна; Декември 2013: Протестите срещу правителството се разрастват. Площад "Независимост" в Киев се превръща в централно средище на бунта срещу президента Янукович. Противниците на правителството окупират кметството и централата на синдикатите в столицата. При демонстрациите много хора са ранени от полицаи; Януари 2014: Украинският парламент приема редица закони за ограничаване правото на демонстрации. Предвидени са и по-строги наказания за окупация и блокади на правителствени сгради, както и за "екстремистки призиви" в интернет. Решенията предизвикват нови протести. Стига се до тежки сблъсъци между опозицията и полицията. В края на януари, след разговори с опозицията, правителството заявява готовност за отменяне на новоприетите закони. Парламентът обявява амнистия за задържаните противници на правителство, но същевременно настоява за разчистване на уличните блокади и окупирани правителствени сгради; Февруари 2014: Мерките на силите за сигурност срещу демонстрантите стават все по-брутални. Ситуацията се изостря; 20 февруари: Насилието в Киев ескалира. Полицията открива огън по демонстрантите (?! В коя държава полцията стреля и убива умишлено по протестиращи?!). 80 души биват убити!!! Външните министри на Германия, Франция и Полша започват посредническа мисия. 21 февруари: С посредничеството на ЕС и Русия правителството и опозицията в Украйна водят преговори. Президентът Янукович обявява нови избори и се обявява за връщане на конституцията от 2004 г., която предвижда по-малко правомощия за президента. Редица противници на правителството отхвърлят предложението. Мнозина продължават да настояват за незабавната оставка на Янукович. Постепенно става ясно, че протестното движение се състои от множество различни групи, сред които и ултранационалистки сили. Опозиционните политици Виталий Кличко, Олег Тягнибок и Арсений Яценюк подписват договорения компромис с Виктор Янукович. Въпреки това протестите на Майдана в Киев продължават. 22 февруари: Украинският парламент гласува с мнозинство за свалянето на Виктор Янукович от президентския пост. Той е обвинен в противозаконно присвояване на пълномощия. Насрочени са предсрочни президентски избори за 25 май. Янукович потъва в нелегалност. Същевременно Юлия Тимошенко е освободена - след две години и половина, прекарани в затвора. На следващия ден украинският парламент определя Александър Турчинов за временно изпълняващ длъжността президент на Украйна. Той обявява, че приоритетът му е връщането на Украйна към курса на евроинтеграция. Укрилият се в Русия Янукович е издирван по обвинения за "масово убийство". 27 февруари: Проевропейският политик Арсений Яценюк е назначен за министър-председател на преходното правителство. Руският президент Путин издава заповед за голяма военна маневра на границата с Украйна. След сблъсъци между привърженици и противници на новото правителство в Киев, членове на проруски милиции окупират правителственото седалище и парламент в столицата на Крим. Хиляди кримски татари протестират срещу евентуалното отцепване на автономната република от Украйна. Проруски демонстранти пък настояват за по-силно обвързване с Москва. Началото на март: Униформени без отличителни знаци вземат контрол над редица важни пунктове на Крим. Според сведения на Киев, Русия е разположила няколко хиляди войници на полуострова. Решено е, че референдумът за евентуалното отцепване на Крим от Украйна ще бъде преместен на по-предна дата - 30 март (защо бързат рашистите е ясно, нали?!). Въпреки протестите, Русия продължава да разполага военни части на Крим. ЕС и САЩ оповестяват санкции. Датата на референдума отново е изтеглена напред - 16 март. 16 март: Резултатът от оспорвания и фалшив референдум под оръжията на окупаторите сочи явно мнозинство за отделянето на Крим от Украйна. Скоро след това Путин ратифицира договор за присъединяването на Крим към Руската федерация. 24 март: Заради анексирането на Крим, Русия е изключена от Г-8, а планираната за юни среща на групата в Сочи е официално отменена. ООН осъжда анексирането на Крим. НАТО спира сътрудничеството си с Русия. Началото на април: Проруски активисти окупират областни административни сгради в Харков и Донецк в Южна Украйна и настояват за референдуми за отделяне от Киев. Според оценки на НАТО и сателитни снимки, близо 40 000 руски войници са разположени по границата с Украйна. Русия отрича тези данни, ама има ли някой да й вЕрва?! 12 април: Въоръжени проруски лица в маскировъчни костюми завземат полицейски участък и сградата на разузнавателната служба в Славянск. В Краматорск и Донецк сепаратисти окупират главните квартири на полицията. Ден по-късно украински войници започват "антитерористична акция" срещу сепаратистите в Славянск. Има ранени и убити. Акцията приключва бързо. Сепаратистите в Донецк окупират кметството. 25 април: Близо до Славянск осем военни наблюдатели от ОССЕ, сред които четирима германци, са отвлечени от проруски милиции. Похитителите ги окачествяват за "шпиони" и военнопленници, които могат да бъдат освободени само срещу освообождаването на задържани проруски активисти. ЕС и САЩ налагат нови санкции срещу Русия, Москва заплашва с "болезнени последици", но уверява, че уж не предвижда военна намеса в Украйна. 17 април: На среща в Женева Русия и Украйна сключват споразумение по време на преговори с ЕС и САЩ за разоръжаване на всички сепратисти и незаконно въоръжени групировки в Украйна, както и за прекратяване на незаконната окупация на админстративни сгради в Източна и Южна Украйна. 1 май: Сепаратисти превземат сградата на прокуратурата в Донецк. Стига се до тежки сблъсъци с полицията. 2 май: Това е най-кървавият ден от промените в Киев в края на февруари. В нова военна офанзива срещу сепаритисти в Славянск са убити девет души. Проруски активисти свалят два украински военни хеликоптера (с голи ръце, без спец. подготовка?! вие можете ли това да го направите, аккто и всеки бунтовник срещу властта, ако не е със спец. военна подготовка и въоръжен със спец. военни установки?! как е възможно, ако не са подпомогнати от руски спец. части?!). При улични сблъсъци и пожар в синдикална сграда Одеса загиват над 40 души (въпреки, че протестиращите подават стълби и скелета на проруските бунтовници да се спуснат по тях и да се спасят от пожара). 3 май: След намесата на руски пратеници сепаратистите освобождават военните наблюдатели от ОССЕ. Военната офанзива в Славянск и Крематорск продължава. 4 май: Украински правителствени войски продължават акцията срещу сепаратистите в източната част на страната. Възвърнат е контролът върху много градове, има убити и ранени. По-голямата част от проруските активисти междувременно се е укрепила в Славянск. Украински войници започват да обкръжават града. 5 май: В Славянск се стига до тежки сблъсъци. Украински военен хеликоптер е свален над града (пак ли с голи ръце?!). Данните за жертвите и ранените са противоречиви. Докато руската агенция ИТАР-ТАСС съобщава за общо десетима убити сепаратисти и цивилни граждани, украинският вътрешен министър Арсен Аваков говори за 30 убити "терористи", както и за четирима убити и 30 ранени украински войници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Още един си го намери

    19 Юни 2023 5:13ч.

    Всичко след емотикона?) в горният коментар е ала-бала и дрън-дрън.Янукович се обръща към Русия (Интересно защо ?)Защото на 17 декември 2013 г.Русия и Украйна подписват във вторник серия споразумения, които на практика заливат украинската икономика с евтин природен газ и милиарди долари кредит, от които страната отчаяно се нуждае, за да избегне спиране на плащания по външния си дълг.Няма абсолютно никакви опити за политическа и въоръжена руска намеса с подставени руски агенти и подчиняване на правителството на Янукович.И това е цитат от интернет изданието на "Дневник". https://www.dnevnik.bg/sviat/2013/12/17/2205592_putin_zalia_ukraina_s_evtin_gaz_i_miliardi_dolari_zaem/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е, и, какво щеше да се случи, ако украинците бяха приели от путьо такава "заливка" освен да ги удави?!

    19 Юни 2023 5:21ч.

    Ще им излезе през Г*З@ тая "заливка". Задайте си елементарния въпрос какво ще се случи, когато Русия предяви облигациите и си поиска парите на падежа?! Жална им майка на украинците, щяха да са втори Беларус.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Или с три думи...

    19 Юни 2023 5:24ч.

    Ukraine - Sold OUT!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За посателя с емотикончето ?)

    19 Юни 2023 5:29ч.

    Полдезно е понякога да се чете отровната пропаганда на "Дойче веле".От някой си Франк Хофман публикация от 7.11.2015 г."В края на декември е падежът на заем за 3 милиарда долара, отпуснат навремето от Русия на украинския президент Янукович. Няма да платим, уверява сега Киев, който за първи път държи в ръцете си и един силен жокер."Това са думи на Яценюк,вече след преврата.И още..."В Украйна руският заем е смятан за подкуп, даден на бившия украински президент Виктор Янукович, за да не подписва Споразумението за асоцииране с ЕС."Значи.Руският заем от три милиарда долара и потокът от безкрайно евтин газ е подкуп?Дяволът е безкрайно забавен и жалък,когато се опитва да чете и тълкува евангелието.https://www.dw.com/bg/%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D0%B5%D1%80-%D1%81-%D0%BC%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%B2%D0%B0/a-18833995

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путьо се е имал за голям риболовец

    19 Юни 2023 5:33ч.

    И си е мислил, че лови един голям шаран "Украйна", ама не му се получи, Слава Богу, щото и България щеше да е в този улов рано или късно, така де "ИЗРОССИЛОВАНОЕ" ---> https://t.me/msk_gde/7290

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Може и с пет-шест думи

    19 Юни 2023 5:36ч.

    Като не щеш 3 милиарда от руснаците,вземи 100 милиарда от американците и си превърни държавата в гарнизонно стрелбище.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маги

    18 Юни 2023 21:48ч.

    Не съм Мери.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако всичко беше така...

    19 Юни 2023 4:02ч.

    ... защо путьо не го публикува този договор? И протокол от Истанбул. Да видим какви са клаузите, датите, парафите, забележките и дали е в резултат на преговорите в Истанбул и т.н. Дяволът е в детайлите. Или пак лъже, както винаги.?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В един от листите на договора от Истанбул, който драматично размаха путьо се виждат...

    19 Юни 2023 16:36ч.

    ... числа с удебелен шрифт, предоставени от украинската страна, а до тях са числата на орките. Вижда се поне за едно нещо какво са се опитвали да искат рашистите и изнудват украинците - да ги оставят без оръжия и после пак да ги атакуват... И с това този военнопрестъпник путьо се оплаква на африканците, че УЖ украинците са го подвели и отказали договора му за "примирие". ---> https://t.me/uaobozrevatel/80250

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И какви сте

    20 Юни 2023 0:10ч.

    Вие, че искате точно на Вас да се показват договори между две страни?Световни адвокати? Ако са искали украинците са могли да го публикуват сами, но явно не им е изнасяло.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи