Путин подписа закона за денонсирането на Договора за обикновените въоръжени сили в Европа

Путин подписа закона за денонсирането на Договора за обикновените въоръжени сили в Европа

Руският президент Владимир Путин подписа закон за денонсирането на Русия от Договора за обикновените въоръжени сили в Европа (ДОВСЕ). Документът е публикуван, съобщава ТАСС.

Договорът беше подписан през 1990 г. и адаптиран през 1997 г. Страните от НАТО не са ратифицирали адаптираната версия на този документ, като продължават да се придържат към разпоредбите от 1990 г., които съдържат нормите за конвенционални оръжия, базирани на баланса между НАТО и Варшавския договор. В резултат на това Русия беше принудена да обяви през 2007 г. мораториум върху изпълнението на условията на споразумението, отбелязва агенцията.

На 11 март 2015 г. Русия преустанови участието си в заседанията на Съвместната консултативна група по ДОВСЕ, с което приключи процеса на преустановяване на членството си в договора, но чисто юридически продължи да остава в него. От този момент интересите на Руската федерация в Съвместната консултативна група се представляват от Беларус.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Много закъсня

    29 Май 2023 16:03ч.

    Запада никога не спазва договорите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не спазва, гиди детската му градина

    29 Май 2023 16:07ч.

    Понеже са "цивилизован свят".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кога журналистите ще разберат разликата между "представляват" и "представят?

    29 Май 2023 16:17ч.

    Правилният израз в случая е "... се ПРЕДСТАВЯТ от Беларус", а не "... се представляват от Беларус". Това е нещо като "муниции" и "амуниция" - звучат ужким еднакво, но са различни неща. Аман от функционална неграмотност!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    29 Май 2023 16:25ч.

    ВСВ беше борба за надмощие между американския и европейския синедриони и за преразпределение на ресурсите и пазарите в планетарен мащаб от най-крупните еврейски фамилии...в тази война, при която загинаха над 62 млн. души по света, американските евреи не пожалиха и своите събратя в европа и след приключването й те им прибраха всички пари и ценности, заграбени от германските им слуги - та нали парите не миришат...а победата на американския синедрион беше на кървавата цена на убитите и умрелите от глад и болести европейци и азиатци... в момента американските евреи отново започнаха световна война, въоръжавайки и финансирайки фашистите в европа, но интересното е, че европейските и израелските евреи сега всячески подкрепят тези, които навремето унищожиха дедите и бащите им, а новият фашистки фюрер е украинското еврейче „зе“...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много просто!

    29 Май 2023 17:42ч.

    Тогава националната държава значеше нещо. Днес транснационалните корпорации са иззели в т.нар. цивилизован свят тези функции. Оставили са само представителни функции на малките човечета, които днес го ръководят / подобно на много монархии /. Закономерен процес или резултат от непрекъсната борба за контрол - пътят е един! А богоизбраният народ вече е обединен от идеята за богопомазаност, обезпечена с мнооогооо пари, които не миришат! :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сопутка

    29 Май 2023 16:36ч.

    Я да видим сега Вазовските заводи ще надвият ли Уралския ВПК ... или нет ? https://www.youtube.com/watch?v=qmX6Hmrwd0E

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи