Путин подписа закон за приемането на ДНР, ЛНР, Запорожка и Херсонска област в състава на Русия

Путин подписа закон за приемането на ДНР, ЛНР, Запорожка и Херсонска област в състава на Русия

Последвайте ”Гласове" в Телеграм.

Руският президент Владимир Путин подписа закони за ратифициране на договорите за приемане на Донецката и Луганската народни републики, Запорожката и Херсонската области в състава на Русия. Сега страната се състои от 89 региона, съобщава ТАСС​​.​

Жителите на новите региони се признават за граждани на Русия, а преходният период ще продължи до 1 януари 2026 г. В същото време в руския бюджет за следващите три години вече са предвидени средства за интеграция и възстановяване на Донбас и Запорожка и Херсонска области. Денис Пушилин е назначен за временно изпълняващ длъжността ръководител на ДНР, Леонид Пасечник - за ЛНР, Евгений Балицки става временно изпълняващ длъжността губернатор на Запорожка област, а Владимир Салдо - на Херсонска област.

Съветът на федерацията вчера единодушно одобри документите на пленарно заседание, ден след като долната камара на руския парламент прие законите, внесени от президента в Държавната дума на 2 октомври. В събота решението - положително - взе Конституционният съд на Русия. На 30 септември в Кремъл Путин подписа споразумения с ръководителите на ДНР, ЛНР, Запорожие и Херсонска област за присъединяване на нови територии към Руската федерация, обобщава ТАСС.


Президентът може да направи ново обръщение към нацията днес. Според източници от Кремъл тя ще се отнася до промяна в статута на специалната операция.

Секретарят на Съвета за сигурност Патрушев заяви, че поради повишеното ниво на терористични заплахи в Крим пропуските в сигурността там трябва да бъдат отстранени незабавно. От своя страна ръководителят на Крим Сергей Аксьонов по-рано предположи, че след присъединяването на новите региони към Русия там ще бъде проведена антитерористична операция.
 

 

 

 

 

Коментари

  • Антон

    05 Окт 2022 11:14ч.

    До тук добре, но областите сега трябва да се отвоюват. Цялото НАТО е зад укрите, затова вашият генерален щаб трябва най-после да се появи и прояви. Няма да е лесно и трябва стягане на редиците. Русия е огромна, огромни са и очакванията, а залогът е голям. Дерзайте и успех. Не на фашагите от Киев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Показателно е,

    05 Окт 2022 11:39ч.

    че Евгений Балицки и Владимир Салдо са местни политици. Познават хората, знаят проблемите им и ще работят за тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    05 Окт 2022 12:48ч.

    Често констатираме, че се налага да ставаме свидетели и да коментираме събития около войната в условията на остра липса на информация. Понякога това води до неразбиране, объркване. Неангажиращо предложение: прочетете този материал!: https://pogled.info/svetoven/prehvarlyane-kam-endshpila.147144 Доста неща се подреждат. Липсата на автор и източник дразнят, но колкото, толкова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kaly

    05 Окт 2022 13:37ч.

    Циркът между сащ и русия е за пред стадото/публиката/. Истинската игра е за редуциране на населението на планетата до поносима бройка - 500 милиона до 1 милиард. Адженда 2030. Всички простотии са в тази насока. Стадото си блее, кервана си върви, пуделите подлайват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи