Путин подписа договорите за присъединяването към Русия на Донбас, Запорожка и Херсонска област и обвини западните елити в "откровен сатанизъм"

Путин подписа договорите за присъединяването към Русия на Донбас, Запорожка и Херсонска област и обвини западните елити в "откровен сатанизъм"

Последвайте ”Гласове" в Телеграм.

Руският президент Владимир Путин и ръководителите на Донецката и Луганската народни републики, Запорожката и Херсонската области подписаха споразумения за присъединяването на тези региони към Русия. Церемонията се състоя в петък в Георгиевската зала на Кремъл. Преди подписването на документите Путин произнесе реч за приемането на тези територии в Русия, съобщава ТАСС.

Русия е готова да поднови преговорите с Украйна, но няма да обсъжда избора на жителите на Донбас, Запорожие и Херсонска област - те стават руснаци завинаги, заяви Владимир Путин по време на церемонията по приемането на четири нови региона в страната. Русия ще направи всичко, за да накара жителите на тези региони да почувстват подкрепата на цялата страна: "Ние определено ще възстановим разрушените градове, жилища, училища, болници, театри и музеи. Ще възстановим и развием промишлени предприятия, фабрики, инфраструктура, социално осигуряване, пенсии, здравеопазване и образование“, каза той.

Москва, подчерта руският президент, ще защитава новите си територии "с всички налични сили и средства", а Западът няма морално право да оспорва резултатите от референдумите в Донбас и в Запорожка и Херсонска област. Москва няма да обсъжда статута на новите си региони на тези преговори: "Днешните власти в Киев трябва да се отнасят с уважение към тази свободна воля на хората и нищо друго. Това е единственият път към мира." "Изборът на народите в Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон няма да бъде обсъждан, той е направен. Русия няма да го предаде", подчерта Путин.

Руският президент изрази убеденост, че двете парламентарни камари ще подкрепят конституционните закони за това приемане и за образуване на четири нови субекта на Руската федерация, "защото такава е волята на милиони хора. И това естествено е тяхно право, тяхно неотменимо право, затвърдено в член първи от Устава на ООН, където директно се говори за принципа на равноправие и самоопределение на народите".

Това право "се базира на историческо единство, в името на което са постигали победи поколения наши предци, онези, които още от изворите на Древна Рус в течение на векове са съзиждали и са бранили Русия", отбеляза Путин. Президентът припомни имената на руски държавници и пълководци, действали преди време в присъединените сега от Москва територии. Това са "нашите деди и прадеди", сражавали се там по време на Великата отечествена война на Съветския съюз против нацистка Германия.

Разпадането на СССР, противно на пряката воля на мнозинството от неговите жители, се превърна в национална катастрофа, но Москва не се стреми да го възстанови: „Няма Съветски съюз, миналото не може да се върне. И Русия днес го прави няма нужда от това повече, ние не се стремим към това."

Руският лидер посвети по-голямата част от речта си на критика на политиката на западните страни, директно обвини англосаксонците в организирането на експлозии в „Северен поток“ и спомена, че САЩ „създадоха прецедент“ за използването на ядрено оръжие: "САЩ са единствената страна в света, която е използвала ядрено оръжие два пъти, унищожавайки японските градове Хирошима и Нагасаки. Между другото, те създадоха прецедент."

Западът е готов „да престъпи всичко“, за да запази „неоколониалната система“, която му позволява „да паразитира, а всъщност да ограбва света“ и да „извлича рентата на хегемона“. Диктатурата на нейните елити е насочена, наред с други неща, срещу собствените ѝ народи и придобива „черти (...) на откровен сатанизъм“.

Диктатурата на Запада е насочена срещу всички общества, тя изцяло отрича човека, вярата и ценностите, придобивайки черти на сатанизъм, каза Путин. Разпространяваната днес по цял свят русофобия е расизъм - именно расизъм е безапелационната убеденост на Запада, че неговата цивилизация, неолибералната култура е неоспорим образец за целия свят, каза Путин. Той разкритикува колониалната политика на Запада в миналото като "противоречаща на човешкото естество, на правдата, свободата и справедливостта".

Русия е велика хилядолетна държава, страна, представляваща цяла цивилизация и няма да живее според нагласените и фалшиви правила, които западните страни натрапват на другите, подчерта Владимир Путин.

Западните страни искат да превърнат Русия в колония, а истинските причини за хибридната война, разгърната срещу нея, се крият в „алчността, в намерението да запазят неограничената си власт“: „Те изобщо не се нуждаят от Русия, тя ни трябва. " В ситуацията около Украйна те "всъщност просто свалиха маските си, показаха истинската си същност", каза руският президент.

Сега Западът трябва да сломи Русия на всяка цена, но това е велика сила, която няма да живее по неговите „манипулирани, фалшиви правила“ и ще се бори за „справедлив и свободен път“. Крахът на западната хегемония е необратим и в рамките на най-различни страни и общества се развива „освободително антиколониално движение“: „Няма да бъде същото, както преди“, категоричен бе Путин.

Западните страни стоят зад саботажа на "Северен поток": "На англосаксонците са им малко санкции.те Те преминаха към саботаж, не е за вярване, но е истина, като организираха експлозии на международните газопроводи "Северен поток", които минават по дъното на Балтийско море, те всъщност започнаха да разрушават общата европейска енергийна инфраструктура“, заяви в речта си Владимир Путин.

 

 

 

Коментари

  • ТОЧНО

    30 Sep 2022 17:44ч.

    КАКТО ВИНАГИ ТОЧЕН И ИЗЧЕРПАТЕЛЕН

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    30 Sep 2022 18:53ч.

    Чичко Бидон скъпо ще му стратегически излезе взривяването на СП. Грешно си е направил сметката, след година еврогейците няма да имат пари и ще просят по улиците, както си трябва !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вожда

    30 Sep 2022 18:57ч.

    Винаги е прав.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Преди 1 час

    30 Sep 2022 22:48ч.

    Макрон е благодарил на Путин, че е направил Франция втората страна по площ в Европа

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Правилото, че следващото предложение

    30 Sep 2022 17:47ч.

    ще бъде по лошо, беше спазено и този път. Направо може да се приеме като закон. Първият законът на Путин гласи, че "първото предложение е най-добро"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • смях

    30 Sep 2022 17:48ч.

    Днес коментарът на деня е следният. "Ако Хитлер бе провел референдум в окупираните съветски територии 41-44 г, какъв щеше да е резултата". - Ходорковски. Някога, много назад във времето, благодарение на този сайт, чух за В.Шаламов и "Колимски разкази". Каква ирония, днес този сайт е профашистко/руско настроен. Позор !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Май фриенд, защо не се

    30 Sep 2022 17:49ч.

    преместиш в кочината на Дневник. Сигурен съм, че там дрънканиците ти за руски фашизъм ще хванат дегиш. Даже розов бонбон може да получиш и милване на главичката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хитлер

    30 Sep 2022 17:54ч.

    Удря в земята вашето джудже. Оня в Австрия го посрещнаха с цветя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много смях

    30 Sep 2022 18:17ч.

    референдум в окупираните съветски територии 41-44 г де факто БЕШЕ ПРОВЕДЕН, руснаците и тогава си казаха тежката дума, както и сега, заедно с опълчението в новите руски територии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николай II

    30 Sep 2022 18:40ч.

    Ходорковски още малко ще каже, че съжалява за загубата на Хитлер. А щеше ли да се роди той изобщо, ако милиони руснаци не си проляха кръвта?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • super

    01 Окт 2022 0:27ч.

    Напълно заслужен отговор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бори се за физическо оцеляване

    30 Sep 2022 17:53ч.

    И е готов на всичко. И на децата е ясно, че такъв референдум е незаконен, днеска Песков каза, че дори границите не били ясни. Смех.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за закуска

    30 Sep 2022 17:57ч.

    Границите още не са ясни защото има още Руски територии които са окупиеани от урките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ми как се прави референдум

    30 Sep 2022 17:59ч.

    Тогава, бе Мунчо ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "И на децата е ясно, че такъв референдум е незаконен"

    30 Sep 2022 18:08ч.

    Се по-законно си е да разбомиш Прищина и Белград, без да обявиш поне специална военна операция, да отделиш Косово без референдум да връчиш без референдум властта на кучия си син наркотрафиканта Тачи, за да си построи най-голямата военна база на Балканите. Ти да не си завършил юриспруденция в НБУ, ефенди?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    30 Sep 2022 18:49ч.

    Правото на самоопределение е записано в правилника на ООН и има доста сериозен прецедент (без референдум) с Косово. Къде е проблемът, сега не отърва на чорбаджията ти ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бунак

    30 Sep 2022 22:09ч.

    Тъпак

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ddd

    01 Окт 2022 11:22ч.

    урките са руските македонци, долни и нагли родоотстъпници заслужават избиване, Най-големият враг е винаги някоя роднина ще се прегърне с всеки за да те унищожи същото е и на народно ниво.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бори се за физическо оцеляване, а пък...

    01 Окт 2022 14:06ч.

    Говори на открито пред 200 000 митинг ? Как же также ? Нали не излиза от бункера ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Приключи се с “нашите партньори” от Запад

    30 Sep 2022 17:59ч.

    Вече всичко се нарича с истинските им имена. Както казва народа: Право куме та у очи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БАЦЕ

    30 Sep 2022 18:00ч.

    НЕ МОЖЕ ОСЕМ ГОДИНИ ДА БОМБАРДИРАШ И ИЗБИВАШ ЖЕНИ И ДЕЦА ПО ЕТНИЧЕСКИ ПРИНЦИП И ДА КАЗВАШ ЧЕ САТАНАТА НЕ ТИ Е ВЗЕЛ ДУШАТА

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дерзайте, донбасци! Дерзайте, Владимир Владимирович

    30 Sep 2022 18:03ч.

    Поздравления за великолепната реч. Поставихте всички точки над i, всичко и всички на местата им. Всички политици на западналия свят под подметките Ви прави ходят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванов

    30 Sep 2022 18:05ч.

    Две неща от речта на Путин ми се струва,че никога няма да му простят правоверните западни демократизатори:Това,че отново се обяви против сатанинския джендъризъм и второто,а това може да го обяви само силен и уверен в силите си лидер,че западите страни,начело с англосаксите,са РАСИСТИ.Дано Гласове да преведат речта и да я публикуват,за да можем спокойно да я прочетем и разберем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да спрем англосаксонския фашизъм!

    30 Sep 2022 18:08ч.

    ФРГ присъедини ГДР без референдум, та защо Русия да не може да присъедини към свои исторически земи с изконно руско население, което бе геноцидирано минимум 8 години? За два дена хунтата изби с артилерия над 55 души, които искаха да намерят приют в новите руски територии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СЕВЕРОМАКЕДОНЕЦ

    30 Sep 2022 21:34ч.

    Недей така.... Що за Путинизъм? Евронюз показа как именно руснаците са унищожили колоната барабар с контролния пункт ... Защо са на контролираната от Украйна територия от странта на Украина някак си не стана ясно . Ама кой да ти каже пък и смееш ли да питаш...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    30 Sep 2022 18:24ч.

    Зеленски е казал, че ще подаде заявление за влизане на Украйна в ускорен порядък в НАТО. Вече де факто били член на НАТО, трябвало само да се оформи де юре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николай II

    30 Sep 2022 18:41ч.

    Ще го оформят с 30 годишна присъда в Сибир това леке.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    30 Sep 2022 18:51ч.

    Де юре на става, не се приемат страни в конфликт. Може би в клуб на желаещите (самоубийците) ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И баш днес да

    30 Sep 2022 18:50ч.

    Вземат да бият орките на Путин в Лиман.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • урколюбец

    30 Sep 2022 18:52ч.

    Какво става в Лиман, май не си чело последните новини...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    30 Sep 2022 18:53ч.

    Нацисткото ти изразяване те издава. Приготви се за зрада, и пак, и пак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Байгън

    30 Sep 2022 19:15ч.

    Какво става в Лиман ли? Ами не могат укрите да затворят котела. Това става .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Яна

    30 Sep 2022 19:22ч.

    Не бой се бе човек. Руснаците ще се оправят. Виж за твоите любимци укрите няма гаранции. Поне ако вярваме на вашите общи ментори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И ко

    30 Sep 2022 18:51ч.

    Ииии.... ние пак сме в отбора на лъжливите педали. Хахахах.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разпадането на Ссср било

    30 Sep 2022 18:56ч.

    Галяма трагедия. Ми сами си го направихте, а Запада все му е виновен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И разпадането на България е било трагедия

    30 Sep 2022 19:26ч.

    или не си съгласен? И пак заради предателство и властолюбие на елита, което много устроило османците, които ги потурчили с наследниците им постепенно. Не че сега става по-различно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    30 Sep 2022 19:04ч.

    Абсолютно вярно и точно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    30 Sep 2022 19:19ч.

    Хубава и вярна реч, но ми се струва закъсняла, това трябваше да се случи още май месец...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    30 Sep 2022 19:34ч.

    Много закъсняли констатации.И като казва Путин,че трилюни долари са ограбени от Русия/по същество вярно/ някой осъден има ли?Не!И затова руснаците сега клинчат от мобилизацията.Много риторика,много логорея,много приказки!А по-същество са във война с НАТО и я губят.Има и много аннонси но...........не са в позиция да ги правят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    30 Sep 2022 19:44ч.

    И посочих основната причина по-която ще се случи.Причината е в Русия нищо да не се промени.Но сценарият се обърка.Запада не схвана осн.си интерес.И се самоуби.Украйна оказа неочакван отпор.9 от 10 руснаци искат тричане на виновните вкл.Путин.Искат СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ДЪРЖАВА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-Аз я предвидих тази война

    30 Sep 2022 19:46ч.

    И посочих.........................!Пред Путин има нерешими вътрешни и външни проблеми.Да потисне вътрешните проблеми може само безусловна капитулация на Украйна.Но по-скоро Русия ще капитулира.Заради ''договорняка''Путин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    30 Sep 2022 19:53ч.

    Що да са нерешими вътрешните проблеми? В края на краищата, по кво се различава политиката на Запада по отношение не вътрешните работи в Русия, от тази в Бг? Същите лишчета, само че НПО-тата са много повече, по-гласовити и нагли. И резултатите са налице. Кво може да се очаква?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    30 Sep 2022 19:57ч.

    Но има и разлики. Първо - те си имат Жужо. И колкото и да е лигав, пак е по-добре от наште джендъри. Второ - Донбас и ЛНР ще влеят чиста кръв в обществото (Херсон и Запорожието са ми малко мътни). Вярно е, че има опашки по КПП-тата от бягащи от мобилизацията, но по-добре да избягат сега, колкото от фронта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    30 Sep 2022 20:02ч.

    Когато им опре яйцето на задника, тогава ще стане горещо. Още не е опряло, но нататък отиват работите. Днес Жужо напомни за Хирошима и Нагазаки - напомнянето трябва да се чете така: "Казвате, че фърлянето на атомни бомби е приемливо и даже нормално? Ну, ну - запомнете си мислата!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban уточнение

    30 Sep 2022 20:09ч.

    Нерешими в рамките на статуквото!9 от 10 олигарси са плод на Путин.10 при Елцин.100 при Путин!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    30 Sep 2022 19:49ч.

    Пак изклатуркаха хохлите: "Генеральный секретарь заявил, что НАТО не является стороной в конфликте, даже если Москва сейчас пытается представить его как войну между Россией и НАТО. "

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • София

    30 Sep 2022 19:52ч.

    Поздравления и успех в борбата срещу сатанизма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-сигурно е

    30 Sep 2022 19:52ч.

    Че след войната в Донецката НАРОДНА Република /ако я има/ няма да може да се управлява по правилата наРуската федерация/един богат и 100 000бедни/,то и в Русия няма може.Заради гневните млади мъже преминали през фронта.Путин до вчера клинчеше.Не правеше мобилизация не събираше и доброволци

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-Защото

    30 Sep 2022 19:58ч.

    Като се върнат от фронта фронтоваците ще искат сметка.Няма да му слушат днешните логореи.Обаче се оказа че с наемници война не се печели/само Картаген е можел/.И сега влязохме в капана.Даже да спечели в Украйна в Русия ще трябват огромни промени.Освен ако не е целял точно това!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    30 Sep 2022 20:07ч.

    Е, аз писах тук, че сега в Русия се оформя новият елит. Хората, които ще минат през фронта, няма да приемат дебелогъзите генерали, маршали и генералисумуси да се правят на сватбени генерали. То даже си написаха хубава песничка, че ако продължават да ги спират, ще обърнат танковете към Кремъл. Един Рамзан е ясен индикатор на тези настроения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-Рамзан

    30 Sep 2022 20:18ч.

    Той сам си го казва'' въходец из села'' т.е. той е човек от народа.На Путин, обкръжението , не са от народа!Доколко Кадиров схваща действително нещата не знам.Но знам че създаде боеспособна армия с парите на Русия.Империите често са събарени от бившите си наемници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    30 Sep 2022 20:12ч.

    И ако в първите месеци, беше въпрос на ексцентричност да се критикува Жужо, то сега все повече хора си задават въпроса, не само Рамзан, а и Захар Прилепин, и военкорите, и много други, "Какво става? Какви сметки си правят в генщаба, кой командва парада и банкета? Тук става дума за хора, които всеки ден загиват".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    30 Sep 2022 20:17ч.

    Ето вземаме Лиман. Ситуацията е критична, утре ще обявят, че оправят фронтовата линия. Как се стигна до тук? От 15 дена всички знаят, че хохлите концентрират жива сила. Днес обявяват, че настъпват с 40 хил., но те лъжат - реално са 12 хил. Отсреща - 4.5 хил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    30 Sep 2022 20:20ч.

    Е как?! Как го допуснахте? Фронтовата авиация не лети (максимум по два самолета - стрелят по беемпета), щото хохлите ги обстрелвали! Ми да - обстрелват! То, ако не обстрелват и аз ще яхна едно хвърчило. Къде е фронтовото разузнаване? Новобранците сами си купуват по-специалната екипировка! Ръкавици, обувки, набл. прибори и т.н. Как така?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    30 Sep 2022 20:24ч.

    Хората на фронта са изморени и по-страшно - обезверени. През цялото време Жужо губи темпо. В първите дни Зеленски от страх бягаше като изоглавен - сега наглее от ден на ден! Смеем се на Кулебовците, но те си вършат работата прекрасно - домъкнаха оръжие и мангизи, колкото пет военни бюджета на Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    30 Sep 2022 20:28ч.

    Къде грешат (според мен) руснаците - непрекъснато се оглеждат - кво ще кажат на Запад. Абе хора, тръгнали сте да прекроявате света, какво ви интересува Запада? А, да - имоти, авоари и т.н.! Така няма да стане - затова, щат не щат, ще дойдат хората от фронта - ядосани, компетентни и без сантименти - я в Сибир, я при Ходорковски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-и това беше ясно за всички

    30 Sep 2022 20:32ч.

    Че ако войната се проточи НАТО ще снабди Украйна с оръжие и ще вкара наемници.Доказателство?Написах го още февруари.Написах и още нещо.НАТО накрая ще вкарат тяхна воска чрез някоя прокси членка-Полша,Румъния,...................,?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    30 Sep 2022 20:37ч.

    Има много неща, които не разбирам - ето, в първите дни, а те бяха успешни, бойците развяха червеното знаме на Победата, слагаха го навсякъде - по сгради, по машини, по ръкави, появиха се призиви да го върнат като нац. флаг.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    30 Sep 2022 20:41ч.

    Край! Затулиха тази работа. Хората на Рамзан се биеха, като лъвове, хората ги боготворяха. Заканиха се да отидат в Киев и да направят едно мачле. Край! Изтеглиха Рамзан и го върнаха в Грозни. Защо? Кой го върна? Защо поискаха да потиснат ентусиазма?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    30 Sep 2022 20:44ч.

    След изоставянето на Харков, Рамзан написа, че ще поиска сметка от военните. Край! След два дни написа, че той нямал сичката информация. Вече никой не пита, защо не калиброват военните доставки още на западната граница - не било ефективно, калибрите били за друго. За кво - балимааму. И т.н. А на ментето отдолу - ядрена държава не може да бъде заличена, а другите да оживеят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Байгън

    30 Sep 2022 21:14ч.

    Страшен си, разцепи мрака. Сигурен съм, че най-хубава ракия и най-хубавото кисело зеле ти ги правиш. Щото става с акъл. Ашколсун!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    30 Sep 2022 20:56ч.

    Невероятно е, но е факт как песента „Священная война“ абсолютно, до последната дума, приляга на днешния ден. А е написана през 1941 г. - https://www.culture.ru/poems/48263/svyashennaya-voina Честито освобождение и поздравления за придобивките! Ни пуха ни пера!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боко

    30 Sep 2022 21:01ч.

    Страхотна реч! Това е спасението на света от тази чума!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Путин е надеждата на света

    30 Sep 2022 22:22ч.

    Иначе до 500 милиона и край!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако нямат повод

    30 Sep 2022 21:02ч.

    ще го измислят. Желанието им е огромно, но въпросът е могат ли да го направят? Не става само с мерак....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-към този час в Лиман

    30 Sep 2022 21:21ч.

    Отбранява се от милициите на Луганската Народна Република. "'В то же время, военкор отметил, что российских войск он в городе не заметил, возможно только на выезде. При этом он добавил, что ребятам, обороняющим Красный Лиман, нужна подмога.''

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Честито!

    30 Sep 2022 22:20ч.

    На Хрушчов и сие дотук с подаръците!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сегодня

    30 Sep 2022 23:05ч.

    Сегодня всех поздравляю — всех, кто дожил до этого момента. Все, всех победим, всех убьем, всех, кого надо, ограбим — все будет, как мы любим. Давайте, с богом.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що за бред, бе, сегодня

    30 Sep 2022 23:39ч.

    Къде е новината? Всички западни пропагандисти не са спирали да говорят всичко това. Напоследък пък всички западни лидери така говорят, но работният език е английски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи