Путин отхвърля твърденията, че сътрудничеството между Русия и Китай е заплаха за Запада

Путин отхвърля твърденията, че сътрудничеството между Русия и Китай е заплаха за Запада

Русия и Китай развиват сътрудничество, включително военнотехническо, но „това не е военен съюз“, подчерта руският президент Владимир Путин в неделя по телевизионния канал „Россия-24“. „Това абсолютно не отговаря на действителността“, отговори руският президент на въпрос дали сътрудничеството между Москва и Пекин представлява заплаха за Запада, съобщава ТАСС.

"Ние не създаваме никакъв военен съюз с Китай. Да, имаме сътрудничество и в областта на военнотехническото сътрудничество, ние не го крием, но то е прозрачно, там няма нищо тайно“, каза Путин. 

По думите му, Москва развива и военно сътрудничество с Пекин, включително провеждането на съвместни учения. „Между другото, не само с Китай, но и с други страни. Ние продължаваме, въпреки събитията в Донбас, в Запорожие и Херсон. Продължаваме всичко, всичко това е прозрачно, но това не е военен съюз“, подчерта руският президент.

Идеята за създаване на „глобален НАТО“ с участието на страните от Азиатско-Тихоокеанския регион напомня военния блок на страните от „оста“ от Втората световна война, смята Владимир Путин. "Какво правят САЩ? Те създават все нови и нови съюзи. И това дава основание на западните анализатори, западните политолози да твърдят, че Западът строи нови "оси", каза руският президент. Той отбеляза, че в новата стратегическа концепция на Северноатлантическия алианс изрично се говори за плановете за развитие на отношенията със страните от Азиатско-Тихоокеанския регион и за намеренията за създаване на "глобален НАТО". "Самите западни анализатори - не ние, те - казват, че Западът започва да изгражда нова ос, подобна на тази, която беше създадена още през 30-те години на миналия век от фашистките режими в Германия и Италия и милитаристична Япония", подчерта руският президент.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • Западът е хищник

  26 Март 2023 12:38ч.

  Западът е агресивен, такава е неговата същност. За да съществива, трябва да генерира конфликти, разрушения, войни и много страдания за народите по света. И понеже е силен хищник, жалките същества се стремят да се присламчат към него. Затова си имаме ПП-ДБ, ГЕРБ, ДПС; затова си имаме Плевнелиев, Соломон Паси и безброй други като тях. "Силата" е на страната на предателите. Тъжно, но факт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  26 Март 2023 12:50ч.

  САЩ създават съюзи, щото имат съюзници. А на теб ти остана сал един Беларус.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Самотният вълк

  26 Март 2023 13:01ч.

  Сал един съюз ,ама от седем милиарда народ ШОС и БРИКС . А АМЕРИКАНСКИТЕ И ЕВРОПЕЙСКИТЕ ТЕРОРИСТИ ОСТАНАХА СЪС ПРЪСТ ВЪВ УСТАТА . Сал един златен милиард им остана и нищо друго.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • САЩ никога не са имали съюзници, а поробени и използвани васали

  26 Март 2023 13:02ч.

  За щастие, течащият в момента фалит на тази изкуствена квази-държава ще сложи край на много робства, включително българското.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИПчо

  26 Март 2023 13:49ч.

  Истинският ЗИПчо не беше годен за военна служба.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Преди да бъде

  26 Март 2023 14:15ч.

  в устата, пръстът беше другаде

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зипчо, евроджендърче недоклатено, жълтопаветниче некъпано! Извади си главата ит задника, че ще се задушиш!

  26 Март 2023 14:20ч.

  Казваш, Русия няма съюзници и приятели? Само 7 (седем) милиарда, ма то не се брои! И, зипченце, или рарче, etc., ако имаш с какво, си помисли, ако така обичаните от тебе фащ, изтеглят момците си от различните страни, престанат да купуват местните идиоти, колко от тя ще са им "приятели"? И, козяк, незачет! И днес опорките козяшки много нефелни, бе! Не може ли нещо по-друго? А, и рарчо, днес козяшки лебец нема да има за тебе! Анадънму?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  26 Март 2023 12:57ч.

  Сащ доброзорлем е създал и създава толкова спици и оси в колелото на земното въртене, че вече никой не може да им хване колая. Ама друго си е да попаднат на по-дебелия Прът на манивелата, виж това е голяма заплаха за мераклийските глупаци, дето войната за тях е била и е винаги по-важна от насъщния.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Русия може да бъде победена само отвътре

  26 Март 2023 13:04ч.

  На засега няма такива признаци. Военните съюзи и оси са безсмислени.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лора Дан

  26 Март 2023 13:20ч.

  Ей, сън не ги лови войнолюбците в Пентагона. Така ще е! Свърши лелеяното световно господство. Днес всички се съобразяват с Путин. Колкото по-рано го разберат, толкова по-добре.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор Вексельберг

  26 Март 2023 13:48ч.

  Преди 9 години, на 16 март 2014 г., в Севастопол и Крим се проведе референдум за обединение с Русия. Преобладаващата част от гласувалите казаха ДА на Русия и НЕ на Украйна. Но търгашът Путин се беше уплашил (също като Боко Тиквата сега) за милиардите си в швейцарските банки. "След разговори с председателя на ОССЕ и президент на Швейцария Дидие Буркхалтер, той призова проруските сили да отложат планирания за 11 май референдум за независимост на самопровъзгласилите се "народни републики" Донецк и Луганск. За първи път тогава власовецът Путин определи предстоящите президентски избори в Украйна като "правилна стъпка" и дори обяви, че руските войски по границата с Украйна са се изтеглили." https://www.dw.com/bg/%D0%B4%D0%B0-%D0%B2%D1%8F%D1%80%D0%B2%D0%B0%D0%BC%D0%B5-%D0%BB%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD/a-17620162

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това вече си го пускал 26 Март 2023 13:48ч.

  26 Март 2023 15:39ч.

  под друг никнейм. Пусни друго, ако имаш подръка, де. Сигурно се намират поне две заготовки. Лелите в столовете имат един бульон майка и отделно нещо за извътре – топчета, пиленце. Почвай да готвиш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  26 Март 2023 13:59ч.

  Заглавието казва, че съюза не е заплаха за Запада. Що така, бе др. Путин ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рарчо, не си ти за сий форум, не си!

  26 Март 2023 14:26ч.

  Ти си за пик, мик, дир, капитал, медиапул etc ! Търчи тамо, идиотите, like you, те очакват с нетърпение! Там ще си сред свои! Та на въпроса - защо един съюз трябва да е заплаха? Правилно, защото фащ и сие мерят със собствения си аршин! Което и скоро ще завърши! Та така, рарчо, стоят нещата? И, козяк, незачет! Опорките и днес много нефелни, бе! И, кайто ти беше казано по-рано, днес козяшки лебец нема да има за тебе! Анадънму?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @ЗИП 26 Март 2023 13:59ч.

  26 Март 2023 15:10ч.

  виж ся друже, тове същата гаргара, която си правеха американците с Русия, когато й обясняваха, че ракетите в Румъния и Полша не са заплаха за Русия, а са за Иран. Путин им отвръща със същото. ТЯО в Беларус е прекрасен пример за това.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • DAO

  26 Март 2023 14:21ч.

  Изкуството на войната постулира , че врагът трябва да бъде приспан. На враговете си се показваш слаб, а всъщност си точиш брадвата. Това е философията на успешната война. Ще има изненадани в обеднения запад. Мястото на България е да бъде абсолютно неутрална като Дубай. Ако има умни и нормални политици в България ще бъде рай.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  26 Март 2023 15:44ч.

  Америка не създава съюзи, а шайки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи