Путин: Опитите на Запада да държи изкъсо и да изолира Русия се провалиха

Путин: Опитите на Запада да държи изкъсо и да изолира Русия се провалиха

Руският президент Владимир Путин обяви, че опитите на Запада да държи изкъсо и да изолира Русия са се провалили. Владимир Путин разпореди подписването на договор за всеобхватно стратегическо партньорство между Русия и КНДР, включително по въпросите на сигурността.

"Нашите опоненти продължават да снабдяват неонацисткия режим в Киев с пари, оръжия и разузнавателна информация, като позволяват и всъщност насърчават използването на модерни западни оръжия и оборудване за нападение на руска територия. И най-често - за очевидно мирни цели. Те заплашват да изпратят техните военни контингенти в Украйна“, каза Путин пред севернокорейския вестник „Нодон Синмун“, чийто текст беше публикуван и от пресслужбата на Кремъл. 

В същото време, добави руският лидер, западните страни се опитват да изтощят руската икономика с нови санкции и да предизвикат нарастване на социално-политическото напрежение вътре в страната. "Но колкото и да се опитваха, всичките им опити да сдържат и изолират Русия се провалиха", каза Путин.

Путин похвали Северна Корея за нейната "твърда подкрепа" за войната в Украйна преди първото си посещение в Пхенян от 24 години насам. Очаква се Путин да пътува до столицата, за да се срещне със севернокорейския лидер Ким Чен Ун днес.

Той напомни, че Русия увеличава икономическия си потенциал - в страната се развиват индустрия, технологии, инфраструктура, постигнат е напредък в областта на науката, образованието и културата.

 

 

Путин също така заяви, че Русия винаги е подкрепяла и ще подкрепя КНДР и "героичния корейски народ в противопоставянето на агресивния Запад", в тяхната борба за независимост, идентичност и правото да избират своя собствен път на развитие. „Радвам се, че нашите корейски приятели, въпреки многогодишния икономически натиск, провокации, изнудване и военни заплахи от страна на Съединените щати, са еднакво ефективни в защитата на своите интереси“, каза още Путин в позицията си.

Руският лидер подчерта, че Русия е готова за тясно сътрудничество, за да направи международните отношения по-демократични и стабилни. „За да постигнат това, руските власти ще разработят алтернативни механизми за търговия и взаимни разплащания, които не се контролират от Запада, и заедно ще се противопоставят на нелегитимни едностранни ограничения. И в същото време ще изградим архитектура за еднаква и неделима сигурност в Евразия“, заключи Путин.

 

 

 

 

 

Коментари

  • блокиран

    18 Юни 2024 11:33ч.

    "за нейната "твърда подкрепа" за войната в Украйна" - точно така е казАл ввп, ние верваме на трудоваците и на вся остальная.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Волгин знае

    18 Юни 2024 14:54ч.

    Че няма никакви евроатлантически ценности и не може бръмбарите в главите на русофобите да минават за “ценности”. Волгата знае много, защото чете, за разлика от други.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Западът се провали във всичко

    18 Юни 2024 11:33ч.

    Иде краят на 500 годишното сляпо черво на Историята, в което беше ни затворил сбърканият Запад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като гледам колко военни камиони заминават посока Украйна

    18 Юни 2024 11:46ч.

    Не знам апендиксът дали не е спукан

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Xenu

    18 Юни 2024 12:51ч.

    Сектата Величие ще углавно комисията по Вероизповедание, и тогава ще получите още едва официална религия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    18 Юни 2024 11:49ч.

    Няма как западналите третополови джендъри да държат изкъсо велика страна като Русия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    18 Юни 2024 12:41ч.

    И ориз кат няма измират по няколко милиона, ама карай. За кога ти е билета за там ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    18 Юни 2024 13:54ч.

    Веднага след твоя полет за Фентанилленд

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анастасия Гешева за афроевропейското футболно първенство

    18 Юни 2024 13:06ч.

    Анастасия Гешева за афроевропейското футболно първенство След сръбската агитка вчера и румънската скандираше : Путин, Путин. Интересно, никой не скандира Урсула След сръбската агитка вчера и румънската скандираше : Путин, Путин. Интересно, никой не скандира Урсула, Урсула, или Макрон, Макрон, или Джо, Джо....викат Путин. В Румъния положението е като у нас - 30% са с глобалистите, 70% са с руснаците. Изобщо реакциите на хората, в случая феновете на европървенството по футбол, по време на драстични събития показва по-точно от барометър реалното положение на нещата. Сърбите носеха руски знамена, които разпънаха заедно със своите, те много си приличат. В агитката на англичаните в мача със Сърбия се появи българско знаме, това е интересно решение. Румънците вчера имаха знаме на Луганската Народна република. В същото време световна новина се оказа освиркването на Род Стюърт на концерта му в Лайпциг заради видео със Зеленски на сцената. Всичко това показва, че официалната политика в Европа може и да тика народите към омраза и пропаст заради Русия, но хората не са съгласни. Има още много неща да видим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • логе

    18 Юни 2024 13:07ч.

    Дори Волгин не знае от къде идва идеята за ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ??? "Характерна черта на Запада е желанието на неговите народи за свобода - мотив, непознат в страните от Изтока". — Лудвиг фон Мизес

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Човешкото действие" като псевдо такова

    18 Юни 2024 13:18ч.

    Свободата не е в естеството на битието, а в свръх-естеството на тук-битието.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ashurbanipal

    18 Юни 2024 13:23ч.

    Изолацията на Путинска Русия тепърва започва и няма изгледи да свърши благополучно за режима му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • длагнест

    18 Юни 2024 13:26ч.

    90% от света е с Русия бре, каква изолация ти мъти трансджендърния мозък?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    18 Юни 2024 13:30ч.

    90 % от света става и ляга с Матушката ти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тротил

    18 Юни 2024 13:55ч.

    Копейкин,стига си крал никове и не ни занимавай с алтернативната си сексуалност!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bTV

    18 Юни 2024 13:27ч.

    Моля някой да попита Ризова дали сме признали КНДР за държава, да не стане пак някоя излагация. Да попита също и за Тайван, тъй като тя е едно от геополитическите ни светила в журналистиката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    18 Юни 2024 15:28ч.

    Северна Корея е изключително богата на редкоземни полезни изкопаеми и други ценни минерали. Факт е, че малките държави в Азия и Африка предпочитат руския и китайски колонизатори които досега са се показали като по- хуманни в сравнение със западноевропейските, строят болници, училища, заводи. Президентът на Боливия на Санкт Петербургския форум каза, че държат на 50% участие в бъдещия добив на литий, може да се сравни това което дават канадците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи