Путин: Опитите на САЩ сами да разрешат конфликта в Близкия изток са нежизнеспособни

Путин: Опитите на САЩ сами да разрешат конфликта в Близкия изток са нежизнеспособни

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Историята е показала нежизнеспособността и контрапродуктивността на опитите на САЩ да разрешат еднолично палестинско-израелския конфликт, заяви руският президент Владимир Путин, говорейки на извънредната онлайн среща на върха на БРИКС.

Той отбеляза, че хуманитарната катастрофа в ивицата Газа е "пряко следствие от желанието на САЩ да монополизират посредническите функции в палестинско-израелското урегулиране и блокирането на дейността на Близкоизточния квартет от международни посредници".

"По този начин историята ясно показа нежизнеспособния и контрапродуктивния характер на опитите на САЩ сами да разсекат "палестинския възел" - заключи руският държавен глава.

Той също така изтъкна, че поради саботирането на решенията на ООН, които ясно предвиждат създаването и мирното съжителство на две независими и суверенни държави - Израел и Палестина - "повече от едно поколение палестинци вече е израснало в атмосфера на несправедливост, проявена към техния народ, а израелците не могат да гарантират напълно сигурността на своята държава".

Източник: ТАСС

 

 

Коментари

 • Валякът е тръгнал по нанадолнището

  21 Ное 2023 17:01ч.

  Иди го спри!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • аз обичам Украйна и мразя рашизма

  21 Ное 2023 17:01ч.

  Трагедията в ивицата Газа е пряко следствие от намесата на ссср и русия в близкоизточния конфликт, подкрепящи и въоръжаващи всички палестински терористи от 1949 насам. Без тая подкрепа касапите от Хамас нямаше да върлуват. Винаги путлер изкарва друг виновен за нещо, за което виновен е той.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Горкият ти доктор!

  21 Ное 2023 17:09ч.

  То докторите на Байдън не могат да помогнат, камо ли на теб!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Разкарайте го тоя

  21 Ное 2023 18:00ч.

  тутурутку.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Грорги

  21 Ное 2023 21:14ч.

  А , да попитам Путин през 1949. г на колко години е бил ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ПРЕПОРЪЧВАМ:

  21 Ное 2023 18:18ч.

  ПРЕПОРЪЧВАМ: Чуждестранни наемници от ВСУ устроиха кърваво клане в Киев 21.11.2023 Александър Гришин 62856 /Поглед.инфо/ „Страна.ua“: Чужди наемници от въоръжените сили на Украйна устроиха сбиване с ножове в Киев https://pogled.info/svetoven/ukraina/chuzhdestranni-naemnitsi-ot-vsu-ustroiha-karvavo-klane-v-kiev.162988 Британецът, разбира се, се е поразвихрил. И оправдава името си. Лион е лъв, преведено от английски и дори на украински. Спомням си това още от филма „Самоволка“. Някак „на едро“ написах за всички „бивши колонии“. Той им отмъсти, както се казва, за независимостта и за изоставянето на метрополията по някое време. Но румънеца, в геополитически смисъл, от една страна, попадна в кашата без причина, но от друга страна, съвсем естествено: румънец е. А те винаги са го отнасяли. И още: кой тук го е помолил да си подлага челюстта?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Интересно Глиги как не е попаднал в мелето

  21 Ное 2023 18:28ч.

  събирайки капачки

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Опита на Путьо да прави

  21 Ное 2023 19:30ч.

  От Русийката велика сила под формата на въшка на челото на Китай е повече от комичен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател 13

  22 Ное 2023 7:14ч.

  Дрънкането на оръжие за което някои твърдят, че е мултики се оказва че има въздействие кой каквото и да пише. От друга страна доставката и обработката на уран за мирни или военни цели се оказва нелека задача за САЩ. В статия по въпроса за преработка на уран се твърди, че руските центрофуги са с няколко поколения изпреварили западните конкуренти. Интересно е, че преди много години германци и руснаци са работили заедно по усъвършенстването им. Но не са само те, газови турбини и ред високотехнологични продукта се разработват съвместно и това може да обясни до голяма степен защо Германия е нарочена да страда от санкциите. Преди седмица работата ме срещна с немец от Хамбург с добра заплата в престижна фирма, бивш морски офицери който изненадващо се изказа антиамерикански. Русия е била и може пак да стане жандарма на Европа колкото и да е неприемливо за някои.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • путя путкин- пиздата

  22 Ное 2023 8:04ч.

  Пак изцвъках няколко мисли от бункера.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хахаха

  22 Ное 2023 8:09ч.

  Да ти не си пизда, ти си мазен краварски амджик.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи