Путин обяви частична мобилизация в Русия

Путин обяви частична мобилизация в Русия

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Владимир Путин обяви частична мобилизация в Русия в реч, предавана на живо по руската държавна телевизия. Ще използваме всички средства, за да защитим Русия - това не е блъф, подчерта руският президент.

Руският президент Владимир Путин подкрепи предложението на Министерството на отбраната и Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация за провеждане на частична мобилизация в страната и подписа съответния указ. „Смятам за необходимо да подкрепя предложението на Министерството на отбраната и Генералния щаб за провеждане на частична мобилизация в Руската федерация“, каза той. Путин добави, че вече е подписал съответния указ. Дейностите по мобилизация ще започнат още днес.

Гражданите на Русия могат да са сигурни, че териториалната цялост и независимост на нашата страна ще бъдат защитени с всички налични страни, вярваме във вашата подкрепа - с тези думи се обърна Путин към руския народ. На военна служба в рамките на частичната мобилизация в Руската федерация ще подлежат само граждани от запаса, преди всичко тези с опит, заяви руският президент.

Путин каза, че основната цел на спецоперацията в Украйна остава непроменена - освобождаването на цялата територия на Донбас. Президентът възложи на Министерството на отбраната да определи статута на доброволците в страната, той трябва да бъде същият като на офицерите от редовната армия.

"Mобилизираните лица, участващи в спецоперацията, ще получат възнаграждения и статут на военнослужещи, служещи по договор", изтъкна руският лидер. Частичната мобилизация започва на 21 септември.

Основната тема в изявлението е провеждането на референдуми в ДНР, ЛНР, Запорожие и Херсонска област за присъединяване към Руската федерация. Гласуването е предвидено за периода от 23 до 27 септември.

"След началото на специалната операция, включително на преговорите в Истанбул, Киев реагира положително на предложенията на Русия, но Западът не хареса мира и Украйна получи директно нареждане да наруши споразуменията“, заяви Путин. Относно референдумите, той допълни, че Русия не може да предаде близките си хора и да не отговори на желанието им сами да определят съдбата си.

Владимир Путин предупреди онези, които се опитват да изнудват Русия с ядрени оръжия: „Тези, които се опитват да ни изнудват с ядрени оръжия, трябва да знаят, че розата на ветрове може да се обърне в тяхната посока“.

Той каза, че Западът е показал, че целта му е да унищожи Русия и че се е опитал да превърне народа на Украйна в пушечно месо.

"Специалната операция беше необходима за борбата срещу нацизма в Украйна. Става въпрос за защита на суверенитета и териториалната цялост на Русия и подкрепа на нашите сънародници да определят сами бъдещето си", каза още Путин.

„Целта на този Запад е да отслаби, раздели и в крайна сметка да унищожи страната ни“, каза Путин. Той посочи още, че Западът "вече директно казва, че през 1991 г. са успели да разцепят Съветския съюз, а сега е дошъл моментът за самата Русия да се разпадне на много региони, смъртно враждебни един към друг".

"В рамките на частичната мобилизация на Русия на наборна военна служба ще подлежат само гражданите от запаса, особено тези с опит", добави Путин.

„Ние не можем, нямаме морално право да предаваме близките си хора на разкъсване от палачите, не можем да не откликнем на тяхното искрено желание сами да определят съдбата си“, подчерта руският президент.

"Руснаците могат да бъдат сигурни, че териториалната цялост на Русия ще бъде подкрепена с всички налични средства", допълни Путин. Той допълва, че е започнал ядрен шантаж обяснявайки, че Западът не само поддържа обстрела по АЕЦ в Украйна и но и говори, че западни политици се изказват за възможността срещу Русия да се употреби ядрено оръжие.

На тези, които правят подобни изказвания, искам да напомни, че ние също разполагаме с всякакви оръжия за поразяване, които са по съвременни от тези на страните от НАТО. И при заплаха за нашата страна и за защита на Русия, ние безусловно ще използваме всички средства, с които разполагаме. Това не е блъф", заяви Путин.

Пълният текст на указа:

 

Очаквате подробности.

 

 

Коментари

  • кукер

    21 Sep 2022 9:20ч.

    Започва се.... новите дрехи и ...натам си знаете

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Родина-мать зовёт!

    21 Sep 2022 9:26ч.

    Пути назад нет, теперь только Победа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    21 Sep 2022 10:35ч.

    Сети се Путя. А не вземеш ли сега Киев, Харков и Одеса ще те распнат на петолъчката на Кремъл !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Марк МЕТА Шикългрубер

    21 Sep 2022 10:40ч.

    Харков и Киев са необходими на Русия по-малко от ползвана дамска превръзка. Това са градове без промишленост и бъдеще. Виж Одеса е задължителна за да се лиши Окрайна от излаз на море и за съединение с Гагаузия, където има руски миротворци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доктрината Шлезинджър - прелюдия към ада

    21 Sep 2022 11:08ч.

    Доктрината на Шлезинджър (министър на отбраната на САЩ през 70-те) допуска ограничена ядрена война, за да се избегне тоталната ядрена война между САЩ и СССР. Бойното поле е Европа. Допуска употреба на тактическо ЯО - 100-150 килитона, което е от 7до 10 пъти по-мощно от бомбата над Хирошима. Ние сме заложници на нАТО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Без СМЕРШ...

    21 Sep 2022 11:38ч.

    ...няма победа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Имаме само един шанс да останем неутрални

    21 Sep 2022 11:55ч.

    Една единствена парти

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гласувайте за

    21 Sep 2022 12:07ч.

    "Възраждане" - за ново бъдеще на България в състава на Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наше дело правое. Враг будет разбит. Победа будет за нами.

    21 Sep 2022 9:22ч.

    Игричките свършиха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще ти се

    21 Sep 2022 11:43ч.

    Отлепи ченето, по леко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Знаем, че не си по мисленето

    21 Sep 2022 18:46ч.

    явно някой от Козяк с чувство за хумор е прикрепил към "интелигентния" форум Гласове дръвник като тебе, ама... поне размествай думи, запетайки, когато копи-пействаш простотиите си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крайно време беше,

    21 Sep 2022 9:27ч.

    чакаме с нетърпение масирани бомбени килими на Киев,Лвов,генералният щаб на т.н. украина!С вас сме руски войни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Възбуждат ли те

    21 Sep 2022 10:28ч.

    окървавените детски тела.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СКШ

    21 Sep 2022 10:42ч.

    Кои тела ? На Мадоната от Горловка или децата от Алеята в Донбас ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сега разбрах.

    21 Sep 2022 10:50ч.

    Възбуждат те само убитите руски деца. Убитите украински деца ти носят удовлетворение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А аз сега разбрах, че

    21 Sep 2022 11:58ч.

    съдиш за другите по себе си.. Това винаги е грешно в дългосрочен план..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смерш

    21 Sep 2022 12:01ч.

    Това не е англосаксонската измет. Отношението им към украинският народ е като към свои. Продължават да търпят щети в опити да ги пазят, така и трябва затова са Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мечтаеш ли си

    21 Sep 2022 12:08ч.

    Русия да ни нападне и да ни щади.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нема да дочакаш

    21 Sep 2022 15:33ч.

    ублюдок кремлевский!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • плачещ смях

    21 Sep 2022 9:32ч.

    А след референдумите, когато териториите се присъедини към Русия, войната ще стане Отечествена. И както беше казал някой, руснаците отечествените войни ги печелят. Справка - Наполеон и Хитлер. А ние, както обикновено, сме на грешната страна на историчта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вставай, страна огромная!

    21 Sep 2022 9:40ч.

    Слава на святата Православна Россия! Враг будет разбит!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Досега имаше

    21 Sep 2022 9:40ч.

    Някакъв шанс да си отиде мирно, сега отива направо на въжето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така е. Проигра си шанса Зеленски,

    21 Sep 2022 9:45ч.

    но няма да е въже. Россията е хуманна. Разстрел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе хуманна, хуманна, ама всяко нещо с времето си!

    21 Sep 2022 11:03ч.

    По руските форуми почнаха да си припомнят, че дедите им са НАБИВАЛИ НА КОЛ големите си престъпни противници... Германските военопрестъпници ги бесеха, въпреки че в Сащ имаше и електрически стол, и газова камера...Разстрела трябва да се заслужи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По руските форуми почнаха да си припомнят, че дедите им са НАБИВАЛИ НА КОЛ големите си престъпни противници

    21 Sep 2022 19:23ч.

    Кои по-точно?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    21 Sep 2022 9:42ч.

    Генерал зима е повишен в маршал, и с тази студена сутрин в София, показа каква е причината за повишението... Украинците още нищо не са видели, защото като замръзнат полетата, танковете започват да се движат в азимут- на където им падне!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    21 Sep 2022 9:46ч.

    Специалната военна операция свърши и започва войната, а това е неконтролируем огън... Наивно е да се смята че руснаците са проспали лятото и на са го планирали, просто беше отсрочка за последен шанс за размисъл! Според мен всичко е уговорено...предварително!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 21 Sep 2022 9:42ч. Генерал зима е повишен в маршал, и с тази студена сутрин в София, показа каква е причината за повишението...

    21 Sep 2022 11:41ч.

    Да питам, западнатавоенна техника работи ли в условията на руската зима?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    21 Sep 2022 9:51ч.

    Тов.ЗИП се възбужда от мириса на напалм и цезий-131 рано сутрин. За привечер оставям едно малцово уиски с една COHIBA.... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock - "Дали тези насилващи Мамковината да изживее нова национална катастрофа знаят какво ги очаква?""

    21 Sep 2022 9:53ч.

    ЕС-подлайване, махане с опашка, нагъл грабеж и зъбене срещу народа си, отличават не малко хора, драпащи за власт! Въпросът е, дали имат умственият капацитет да преведат България през Новите Бурни Времена?! От действията им до сега, с единични изключения, няма даже полъх на ДЪРЖАВНИЧЕСКО ПОВЕДЕНИЕ. Единствено се демонстрира чудовищно безумие!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    21 Sep 2022 9:54ч.

    Стана като в оня виц- сега ще включа на "втора". Време беше да спрат да си играят на войници. Да видим новото правителство ще ни призове да воюваме срещу руснаците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куцата руска армия

    21 Sep 2022 12:11ч.

    не е способна на каквато и да е победа. Жалко за хилядите руснаците, изпратени на сигурно заколение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куцата руска армия не е способна на каквато и да е победа.

    21 Sep 2022 12:33ч.

    Имаш ли обяснение, защо НАТО не обявява война на Русия? НАТО бомбардира Сърбия за да защити шиптарите. Защо не бомбардира Москва за да защити укрите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защото държавите в НАТО

    21 Sep 2022 12:37ч.

    не се ръководят от бандити и глупаци, какъвто е случаят с Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не се ръководят от бандити и глупаци

    21 Sep 2022 12:54ч.

    Ръководят се от един сенилен старец, който по презумпция е глупак..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сенилният старец

    21 Sep 2022 13:32ч.

    ръководи Западния свят, колкото аз и вие определяме резултатите от предстоящите избори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бела чао

    21 Sep 2022 13:35ч.

    не думай

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куцата руска армия

    21 Sep 2022 14:16ч.

    отвоюва 20% от територията на Украйна.. А прехвалените натовци хълцат жално отстрани..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    21 Sep 2022 9:57ч.

    Не се вживявай толкоз.Има три основни играча в геополитиката- Вашингтон, Москва и Пекин. Няма мамковини и прочее ЕСета. Дебелите чичковци с пурите местят жетони по зелената маса и казват как.Живейте си живота и си свиркайте. Разбира се облечени с нови дрешки...... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кой убива България

    21 Sep 2022 9:59ч.

    Русия се бори ! Русия се вдига за смъртен бой с натовския враг. Българските национални предатели наложиха 7 пакета санкции на този народ и подкрепиха нато и сащ във войната им срещу Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спокойно

    21 Sep 2022 10:30ч.

    Ще наложим и осми пакет. А путинофилите, които не се приберат в Матушка си, ще бъдат предадени на Украйна - за превъзпитание.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въх, осми пакет

    21 Sep 2022 11:46ч.

    Те щом седем не свършиха работа, осмия ще помогне, нале.. От де ви копат такива гладкомозъчни? Сигурно като дете си прекарвал по 12 часа пред телевизора..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кой въвлича България във война

    21 Sep 2022 12:32ч.

    СМЕРШ ви знае !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гласувайте за

    21 Sep 2022 12:38ч.

    "Възраждане" - за ново бъдеще на България като част от Свещена Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България като част от Свещена Русия.

    21 Sep 2022 15:36ч.

    нямаме работа в тая вонючая кочина!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 1 Sep 2022 10:30ч. Брей, че сербез

    21 Sep 2022 15:38ч.

    От такива като тебе стават идеални надзиратели на концентрационни лагери и уволнени от Гестапо поради прекомерна жестокост колаборационисти | това е виц, де. Обаче само така изглежда. Кой знае какъв малодушин задник си, баща на две деца и т.н., любител на домашната туршийка, ама ще чистиш територията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баща на две деца и т.н. - при тия екземпляри

    21 Sep 2022 19:26ч.

    бащинството е презумпция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бигот

    21 Sep 2022 9:59ч.

    Абе баце, ако беше ударил по натовските бази в Полша и прибалтика, вместо по заблудените украинци, запада вече щеше да е на колене и Украйна щеше сама да си сложи марионетно проруско правителство, защо ти трябваше да се биете сами със себе си?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    21 Sep 2022 10:02ч.

    Тук като гледам всички все ербап, ама от дивана. Под линка с речта на Путин руснаците хич не са толкова възторжени , напротив .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    21 Sep 2022 10:10ч.

    трябва да си тъп, за да си възторжен от предстояща война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кога ги преброи "невъзторжените" руснаци??? Или броиш само тези на ПМЖ в САЩ и Израел?

    21 Sep 2022 11:09ч.

    Бройлерите се броят на есен, А тя почва чак вдругиден...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Sep 2022 10:06ч.

    В преамбюла Жужо каза интересни неща. Напр. в Истанбул хохлите са били готови за мирен договор, с всички неща, които Русия поиска. Но некъпаните копелета запалили опашката на хохлите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • майор Майор

    21 Sep 2022 10:07ч.

    Благодарности към съвременния световен политически елит. Най-вече за неговата неподкупност и човеколюбие. Благодарности и към майките им и жалко, че бащите им не са имали латексови контрацептивни средства под ръка. Амин

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и нас седесарите ще ни мобилизират

    21 Sep 2022 10:11ч.

    нямаме търпение да грабнем пушките и се запишем в армията на

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чия армия?

    21 Sep 2022 10:27ч.

    На бат бойко? :D

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ddd

    21 Sep 2022 12:56ч.

    Вия луди ли сте ве .... Само чуя мобилизация и бяга се крия в планината от нас нищо не става :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Откак някакъв рушняк войник нахълтал на дядо ми в бакалията

    21 Sep 2022 19:30ч.

    и дядо се принудил да му сипе без пари 50 гр ракия, че и един самун хляб му дал, НЕ МОЖЕМ ДА ПРОСТИМ НА УНТЕРМЕНШИТЕ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Досега гледахме

    21 Sep 2022 10:33ч.

    позора на руската армия. През следващите месеци ще сме свидетели на Великия позор на Русия, който ще занули за десетилетия претенциите ѝ за велика сила.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • както е казал народа

    21 Sep 2022 10:37ч.

    Гладна кокошка просо сънува

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И Крим ще

    21 Sep 2022 11:42ч.

    Върнат както каза Ердо и Путкин ще виси на бесилото непогребан.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Ще"

    21 Sep 2022 11:54ч.

    е в зоната на желаното.. Грозната действителност обикновено опровергава подобни наивници

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 21 Sep 2022 11:42ч.

    21 Sep 2022 18:10ч.

    Това с непогребването на мъртвото тяло е забранено още от древоността. Вярно е, че в момента възхождат тоталните диваци, но айде, прояви цивиризованост и виж в ъв въжделенията си един погребан труп, все пак. Пък после се надявай и тебе така по човешки да те погребат, като ти дойде времето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Преди да го погрЕбат

    21 Sep 2022 19:33ч.

    той се надява дълго да го Е.... Така е в Санта Барбара

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От грешната страна

    21 Sep 2022 10:41ч.

    се излиза след много наказания за натовските лизачи. Справка - Народния съд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И кой ще организира

    21 Sep 2022 10:48ч.

    новия народен съд. Куцата руска армия ли? Некадърници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Народния съд се организира

    21 Sep 2022 10:50ч.

    от спечелилите войната, която тропа на вратата Който спечели, той ще го и организира..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сигурен ли си,

    21 Sep 2022 10:56ч.

    че Русия ще нападне България. Мислех, че това са само слухове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия няма да нападне България, ние сме безинтересни вза нея в този геополитически конфликт

    21 Sep 2022 10:59ч.

    Но е много вероятно, майцепродавците които ни управляват, да и обявят война под чужда диктовка..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така ни убеждавахте,

    21 Sep 2022 11:03ч.

    че Русия няма да нападне Украйна. Все повече започвам да си мисля, че след Украйна България ще бъде следващата държава, унищожена от Русия. Горко на народа ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • компютрите не са компоти

    21 Sep 2022 11:11ч.

    Ама тва умнокрасивите, сте неспособни да направите разликата помежду им.. Досега Русия ни е спасявала, унищожава ни членството ни в НАТО и ЕС, видно от демографската картина..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами бегай се записвай доброволец в ВСУ - в посолството им има още места

    21 Sep 2022 11:13ч.

    Няма да сте само трима абдалите я, трябват повече!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глупако,

    21 Sep 2022 11:14ч.

    нАТО те унищожава и занулява, но нали не си умен, няма как да го разбереш. Ако нашият главен синергетик с интересите на САЩ в България продължи да следва САЩ, ще изгори всички ни, заедно със себе си и със собствения си син (ако не го е изпратил в САЩ като Кака Курни).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глупаци сте вие,

    21 Sep 2022 12:13ч.

    които не осъзнавате, че след Украйна България ще бъде следващата нападната от Русия държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И защо според теб, умнико

    21 Sep 2022 12:56ч.

    Русия ще ни напада.. Какво интересно има на територията ни , че да се хаби излишно?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По същата причина,

    21 Sep 2022 13:43ч.

    поради която нападна Украйна - за да завладее още територии, които да превърне в кочина. Това им е нагонът на руснаците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По-добре кочина, отколкото пустиня

    21 Sep 2022 13:49ч.

    Щото присъдружните ни ЕС и НАТО са на път да превърнат родината ни именно в пустиня..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 21 Sep 2022 13:43ч. Айде

    21 Sep 2022 18:28ч.

    от уважение към богоподобния си ум да смениш плочата, не привеждай безпомощните пропагандни клишета на Запада. Не ни помагаш да прозрем истината, но ни даваш повод да изпитаме още по–дълбоко презрение към господарите ти. Гадни копелета са, знаеш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България с пълно право, по заслуга

    21 Sep 2022 19:39ч.

    ще се върне в Турция. Все е било, било, но 5-6 години след като са ти създали държавност да се пишеш пръв враг на освободителя си... Както пише същото Джендаки, "кат се родило, обърнало се и прах хвърлило в очите на майка си". Черната неблагодарност не Бог, ами сякаш и дяволът не я търпи и се гнуси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до: Така ни убеждавахте

    21 Sep 2022 20:13ч.

    Нефелна опорка! Да "унищожат" България е първа радост за Русия! Ти да видиш............... смени лиХчето!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бат Ваньо

    21 Sep 2022 10:52ч.

    Обявена е свещенна война, няма мвърдане за соросоидите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нещо няма желаещи за тая свещена война, освен вие дъртите комуняги ако не се запишете.

    21 Sep 2022 11:44ч.

    Така ми се вижда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Една война става свещена когато загубиш челяд в нея

    21 Sep 2022 11:52ч.

    Тогава няма нужда никъде да се записваш..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И защо се

    21 Sep 2022 12:06ч.

    сърдите, когато ви напишем, че руснаците са извратеняци, готови да жертват децата си, за да запазят властта на олигарсите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защото по същата логика

    21 Sep 2022 13:00ч.

    Украинците са двойно по-големи извратеняци, защото освен че са готови да жертват децата си, за да запазят властта на техните олигарсите ги жертват и в името на чужд национален интерес за разлика от руснаците, които преследват своя национален такъв

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глей ся, 21 Sep 2022 11:44ч.

    21 Sep 2022 21:41ч.

    Ако не беше "ваш покорен слуга" на когото в момента трябва, щеше да ти е по–ясно съзнанието и да си дадеш сметка от изказа на пишещите тук, че не са дърти и не са комуняги. Вярно е, казали са ти, че това е профилът, но реалността е по–силна. Аз съм на 47 години, комунисти не си спомянм да познавам. Такива, имам предвид, дето да ги дереш на живо напр.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ще спечели

    21 Sep 2022 11:26ч.

    партизанско движение

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

    21 Sep 2022 11:45ч.

    Мълния! Дядо Мраз е мобилизиран - предаде ТАСС! Повиквателна ще получи и Снежанка. В спешен порядък Дядо Мраз е повишен в звание генерал-майор. Под негово командване се придава Втори увеселителен батальон джуджета и Снежанки на повикване, както и ескадрон скоростни шейни. Очаква се бойците от Украинския фронт първи да получат новогодишните си подаръци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ВСЕ ОЩЕ ИМАМЕ ШАНС ДА ЗАПАЗИМ НЕУТРАЛИТЕТ

    21 Sep 2022 11:59ч.

    На 2 октомври можем да гласуваме правилно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гласувайте за

    21 Sep 2022 12:04ч.

    "Възраждане" и за България като субект на Руската федерация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MMN

    21 Sep 2022 12:02ч.

    Граждане Российской Федерации: - призванные на военную службу по мобилизации, - имеют статус военнослужащих, - проходящих военную службу в Вооруженных Силах Российской Федерации по контракту

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смерш

    21 Sep 2022 12:04ч.

    Това е стъпка предшестваща присъединяването на новите територии. Не може в новите републики да има мобилизация а в останалата РФ не.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пешо от кривина

    21 Sep 2022 12:08ч.

    а всички гейове какво очаквахте,Путин да си свали гащите и който иска да се нареди на опашка,свърши хубавия и лесен живот за запада ,трябва да поработят не само да грабят

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Stargazer

    21 Sep 2022 12:09ч.

    За България най-умния ход е да обяви пълен неутралитет като Швейцария. Така ще ограничи щетите от започващата ТСВ. Войната още не е започнала и още не е късно за България. За някои от другите страни е късно вече, горят. Но България има шанс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Швейцария

    21 Sep 2022 12:15ч.

    не е неутрална в тази война. Тя замрази сметките на РЦБ и на руските олигарси и се включи в останалите санкции срещу РФ. Това е особено показателно за безкрайната наглост и шовинизма на руснаците, възмутили дори швейцарците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    21 Sep 2022 12:23ч.

    Швейцария не е неутрална, защото САЩ я натисна да се присъедини към санкциите. Както направи и с ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • След безумието,

    21 Sep 2022 12:44ч.

    което Путин започна, натискът върху Швейцария въобще не е бил необходим. Никоя нормална държава в света не подкрепя Русия. Дори на срещата на ШОС Путин не получи подкрепа от останалите участници, а индиецът Моди направо му чете конско.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    21 Sep 2022 14:56ч.

    Факт е, че Путин обяви мобилизация, след като се видясъс Си Дзинпин по време на срещата на ШОС. СВО също започна след среща между Путин и Си Дзинпин. Какво са си говорили, няма как да знаем. А опорката с "конското" е смешна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Швейцария

    21 Sep 2022 17:06ч.

    съществува като държава именно благодарение на Русия. В това отношение поне си приличаме. И за това и ще бъдем наказани, като престанем да съществуваме като държави - и България и Швейцария.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ама, моля те,

    21 Sep 2022 18:12ч.

    цитирай Моди, щом си бил там и си чул.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вчера козяшките тролове се притесняваха защо Путин не се изказва, както бе обещано

    21 Sep 2022 12:16ч.

    Сега ще се успокоят. Русия воюваше като на шега и нямаше да има проблем ако воюваше само против Украйна. Но се оказа, че воюва против НАТО. Затова е редно да приеме войната по-насериозно и както се вижда, ще го направи. Есента настъпи, листата ще опадат и всичко ще е видно от небето. Укрите няма къде да се крият.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Натовската военна техника

    21 Sep 2022 12:47ч.

    доказа категоричното си превъзходство над руските реликви. Само си припомнете картините с разпраните като консервни кутии руски танкове. На Русия вече не може да ѝ помогне и Господ. Бог да прости жертвите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много си се объркал

    21 Sep 2022 16:05ч.

    Именно Бог е помагал на руснаците. Ще им помогне и сега. А нас ще ни накаже, защото има за какво. Такива повратливи к..ви като нас, дето не знаят какво искат, освен да са със силните на деня, да им е лесно и да не ги закачат, докато си пият ракията и пощипват жените, нищо добро не ги чака, освен Божие наказание.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо до сега не обявиха мобилизация и каква е връзката с референдумите?

    21 Sep 2022 12:22ч.

    Мобилизацията и засилване на руската армия е гарант, че освободените територии никога повече няма да се под контрол на нацистите. Населението на херсонска и запорожка област се притесняваха. Сега ще се успокоят. По руските телевизии показват воюващите. Почти всички са доброволци от Донбас. Сега руските сили ще преобладават.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колкото СССР беше нерушим,

    21 Sep 2022 12:49ч.

    толкова завладените украински територии ще останат руски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колкото СССР беше нерушим

    21 Sep 2022 13:05ч.

    Толкова и ЕС и НАТО ще бъдат..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не съм

    21 Sep 2022 13:29ч.

    чувал някой да пее химни за нерушимите ЕС и НАТО. Виж глупаците от СССР пееха за нерушимия съюз от свободни републики, сплотени навеки от великата Рус.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Демек и ти си наясно, че

    21 Sep 2022 13:38ч.

    предстои скорошния им разпад..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    21 Sep 2022 12:37ч.

    "Главный вопрос россиян: а дети чиновников и звёзд пойдут Родину защищать? Как пишут в соцсетях, ни один российский чиновник или ура-патриот не пошёл добровольцем на фронт, и их дети там тоже не замечены. Все ссылаются на закон, который в условиях мобилизации защищает депутатов, сенаторов, глав регионов, и других, от призыва в ряды ВС РФ. "

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В момента Русия се чисти от боклука

    21 Sep 2022 12:45ч.

    Вярно е, че руснаците с положение са против войната. Това са хората, които натрупаха пари с подаръците от Елцин и тези, които натрупаха лесни пари, артисти, певци, и какви ли не - предимно евреи. Всяка държава има нужда периодически да се очиства от натрупаният боклук.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че тя ако се изчисти напълно,

    21 Sep 2022 12:48ч.

    там хора няма да останат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия не е както България

    21 Sep 2022 12:50ч.

    В България наистина остана само болкук.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    21 Sep 2022 12:38ч.

    " Но россияне отмечают, что закон не мешает им отказаться от занимаемой должности добровольно, тем более направить туда своих детей. Уже появляются призывы российского общества к лидерам мнений, продемонстрировать истинный патриотизм личным примером, а не пустыми словами."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Погледне ли се на картата линията на фронта, ще се види колко близо до Донецк са нацитата

    21 Sep 2022 12:41ч.

    Много трудно е да бъдат отблъснати, защото с годините са построили много дебели железобетонни бункери. Но ... преди няколко дни Русия задейства два Ту-95. От сега нататък ще са много повече и ще позват ФАБ-3000 и ФАБ-5000. Дано не им се наложи да ползват ФАБ-9000.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Октомври ще бъде май

    21 Sep 2022 13:06ч.

    9 май по-конкретно..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Новият Девети май

    21 Sep 2022 13:24ч.

    Американците, англичаните и украинците ли пак ще победят?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • едва ли

    21 Sep 2022 13:31ч.

    Украинците са обречени да губят в исторически план.. Грешен партньор си подбраха този път наглосаксите и това ще е крахът им..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно обратното

    21 Sep 2022 13:33ч.

    Никой не очакваше, че украинците ще натрият носа на прехвалената руска армия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • така и я натриха,

    21 Sep 2022 13:35ч.

    че загубиха Излаза на Азовско море, въгледобива и най-голямата си АЕЦ.. Слез на земята фантазьорче..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никой не очакваше ...

    21 Sep 2022 16:13ч.

    Е защо? Аз пък очаквах именно това, но не мога да го нарека "натриване на носа". Защо е така - сега няма да ти обяснявам - така или иначе, нищо няма да разбереш. Може би по-късно, защото с "натриването на носове" вече се свърши. Започва рязането им, а в много случаи ще се режат и глави. За по-лесно и по-бързо. Дано тогава да разбереш.... .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 543900

    21 Sep 2022 13:22ч.

    Ще има шанс , ако има умни управници, с тия краварски галфони, няма никакъв шанс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Явор Дачков

    21 Sep 2022 13:55ч.

    Страхотна новина. Най сетне си признаха, че Русия тотално се проваля :)))))) Огромен ентусиазъм цари между руското население, всички самолетни билети са изкупени за месец напред. Очаквам ботокс гнома да бъде обесен пред Кремъл :)))))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • муахахахаха

    21 Sep 2022 14:02ч.

    Междувременно много руски мъже се опитват да се спасят зад граница. Веднага след изявлението на Путин бяха разпродадени всички самолетни билети по дестинации, за които не се изисква виза. Вече няма места за Истанбул, Баку и Ереван. Дори местата за влака от Москва за Минск вече са разпродадени, въпреки че Беларус едва ли би могла да се смята за удачна дестинация за бягство

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Щото украинците

    21 Sep 2022 14:14ч.

    се скъсаха да прииждат от цял свят та да се включат в битката, нале.. Много ти плитки опорките, сменяй ги овреме..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Скоро се очаква руско настъпление. За първи път в света ще бъде демонстриран десант през газова тръба. Операцията с кодово име "Нерез" ще използва газопровода Ямал-Европа. Бойците ще влезнат в 1420 мм тръба от белоруската компресорна станция Слонимская.

    21 Sep 2022 14:09ч.

    Първата група ще е с униформи на полка Азов. Ще дебаркира на белоруската КС Замбрув. Планът й е: пресичане на границата с Украйна, придвижване до Киев и сваляне на властта. Втората група ще е в полски униформи. Трябва да стигне до Варшава, да свали властта, да назначи ново правителство от андроди, което ще обявяви Германия за полски протекторат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Nchcivkhkgigig

    21 Sep 2022 14:31ч.

    Забелязвам много ястреби, мечки, орли и всякаква фауна! Не знам тези индивиди с мозък колкото техните животни-аватари дали си дават сметка какво е войната. Ако си мислят, че ще гледат шоу с пуканки пред телевизора нещо са се объркали! Предстои голяма война! По-голяма от досегашните, по-кратка, но и по смъртоносна! Тъжни времена изпълнени с човешка глупост! Дано да надделее разума!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Товарищ болгарский путлерасть от резерва

    21 Sep 2022 15:18ч.

    Тьi записалься за фронте в Окраина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Преводът на материали от американската пропаганда

    21 Sep 2022 15:34ч.

    с нищо не променя нагласата на местното население.. Мнозинството продължава да бъде на проруски позиции

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    21 Sep 2022 15:55ч.

    Ако ще пишеш на руски, поне научи езика. Аман от неграмотни козяшки тролове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Записалься

    21 Sep 2022 16:56ч.

    Ти подготви бузите, че има опашка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • арсений

    21 Sep 2022 16:03ч.

    Престъпник начело на престъpна държава, крепяща се на престъпна идеология! Какво друго очаквате?!?!?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За Байдън говориш,

    21 Sep 2022 16:17ч.

    нале..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако имаш пред вид Зеленски,

    21 Sep 2022 16:21ч.

    не е само той. Преди него има доста престъпни главатари - Жозеп Борел, например, също и Уруспия ФонТан от Лайнен, наследниците на пирати и разбойници, каквито са Шолц, Макарон, всичките лайна от острова, дето не могат да казват "р", та се свърши с краварите отвъд Голямата локва. Все престъпници, разбойници и негодници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ььь

    21 Sep 2022 16:31ч.

    За Зеленски ли пишеш???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Асо Пика

    21 Sep 2022 16:19ч.

    Този ход е нормален и не толкова важен. Резерва на Русия е към 25 милиона, а ако се стигне до истинска патаклама ще наброява към 100 милиона. Можеше обаче всичко отдавна да е приключило, искаше се Осрайна да е изравнена със земята до 1 Март, 2022. Огромна, фундаментална грешка на Русия да пази цивилното население.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фундаменталната грешка беше другаде

    21 Sep 2022 16:29ч.

    Трябваше да блокират границите отвсякъде - най-вече западната и южната. Това щеше да пресече снабдяването с натовско оръжие, а фашистите, останали затворени така, щяха да бъдат готвени на бавен огън и тествани нервите им. А на запад нека си лаят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    21 Sep 2022 16:43ч.

    https://youtu.be/UBU-iRJ_VJA - Пламен Пасков? Отрезвяващо за някои.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Червенски

    21 Sep 2022 16:55ч.

    Украйна ще мобилизира и децата ако трябва, само да угоди на плановете на мултимилиардерите за прочистване на тази територия и създаване на хаос от Карпатите до Тайван.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САЩ - всичко е по Плана !

    21 Sep 2022 17:03ч.

    Украина ще се бие до последния украинец ! После с Вова ще отчитаме печалбите ... ЕС ? Фък ЕС ! Както рече Виктория...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • zzz

    21 Sep 2022 17:18ч.

    Четете Дугин.Човека каза в трета световна сме.Глобалисти срещу свободния свят.Никой няма как да остъпи.Китай ще се включва в войната. Ако това стане....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    21 Sep 2022 17:18ч.

    Не мяза тази война да е успешна. Хич. Май Западът наистина този път ги свря там, където слънцето не изгрява. С 15 Химарса !?!? Смях. Великата втора армия съвсем сдрефи. Най-много до седмица ще паднат Херсон, Лисичанск и Лиман. И Путльо ще трябва пак да мобилизира. Кого , след като няма повече самолетни билети ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    21 Sep 2022 17:43ч.

    Ей, как пък всички козяшки тролове се оказаха врачки. То не бяха прогнози, не бяха предсказния ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin–ко,

    21 Sep 2022 18:46ч.

    Лоялен си нкъм господарите, различаваме идиолекта ти. Ама много детски го даваш. В едно изказване влагаш всички актуалности на работодателите си. Какво значи реториката за самолетните билети? "Путьо" е бил в службите, бе, момко, а ти в най9одбиря случай между женски кълки. Къде се слагаш с прогнозите си? Утре ела пак тук, ама по–умен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • zzz

    21 Sep 2022 17:53ч.

    Смях.Украинската армия няма ни един самолет,нито пилоти.И печелела войната.Русия не бомбандира Киев.Ограничават се в т.нар.Новорусия.Но разпалването и разширяването на конфликта предстои.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    21 Sep 2022 18:21ч.

    Напротив. ВСУ имат най-малко 20 броя СУ-25, доставени от България и още няколко десетки други, дадени от Полша, Словакия и Чехия. А скоро ще имат и F16. И тогава ще настане голям кеф - за ватенките. Радост на бойното поле.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами кеф ще е да свалят Ф-16

    21 Sep 2022 19:49ч.

    тука позна

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    21 Sep 2022 18:19ч.

    Прав е колегата по горе,ястреби и военнолюбци във форума дал господ.Надали тези"експерти" имат и най-бегла представа какви ще са последствията при подобен сблъсък. С указа ни се казва,че характера на конфликта се трансформира което коренно ще промени поведението на страните,как само можем да предполагаме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сблъсъкът започна много отдавна

    21 Sep 2022 19:38ч.

    Европа живее с последиците му. Задълбочаване на сблъсъкът, което се вижда, че е налице, ще се отрази на Европа много по-сериозно, отколкото е сега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    21 Sep 2022 19:33ч.

    И.Стрелков/В.Квачков за положенито и делата на фронта в Украйна https://www.youtube.com/watch?v=1maPgYIT0Ts

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ясноо.

    21 Sep 2022 19:41ч.

    Путя от бункера си ,не е разбрал в кой век и в какъв свят се живее.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-Путин пресече Рубикон

    21 Sep 2022 20:00ч.

    Вече ''На щит или с щит'' Това трябваше да стори 2014г.Очевидно в Кремъл е имало тежка борба.Путин опитва пак да шикалкави с ''Частична мобилизация'' Но Рубикон е пресечен и връщане назад няма.За тези дето мислят ,че могат да го победят?!-следва

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    21 Sep 2022 20:05ч.

    Има промяна на ядрената доктрина на Русия.Образно;Путин е казал ,че пръста му е на ядреното копче.НАТО да стои по далеч!Защото коя е територията на Русия?А след 2-3 дена?И ако по територията на Русия се мота натовско оръжие,натовски наемници и натовски войници?поляци за сега/?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-лексиката

    21 Sep 2022 20:08ч.

    На Путин е все още ''партнерска''Но зад лексиката същноста е следната;С Украйна ще сторим това което решим.И от днес нататък не си врете носа ,че може и друг да пострада''

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи