Путин: Новите руски оръжия превъзхождат тези на НАТО

Путин: Новите руски оръжия превъзхождат тези на НАТО

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Руският президент Владимир Путин заяви, че най-новите руски оръжия са по-добри от тези на НАТО. Той говори по време на среща с участниците във форума "Всичко за победата!".

"Разбира се, ако сравнявате съвременното въоръжение на НАТО и въоръжението от последния период на съветската епоха, там то отстъпва в някои отношения, между другото, не винаги. А ако вземете нашето най-ново въоръжение, то очевидно превъзхожда всички. Това е очевиден факт", заяви руският лидер.

Президентът изтъкна, че става дума за ракетно оборудване, бронирани машини и всички оръжия, използвани на бойното поле. 

Повече от половин милион руснаци са започнали работа в отбранителната промишленост от 2022 г. насам, обяви още Путин, цитиран от Франс прес. 

"През последната година и половина в отбранителната индустрия са създадени 520 000 нови работни места", заяви Владимир Путин на форум с участието на работници от отбранителната индустрия в Тула, град на около 200 км южно от Москва.

От 2022 г. насам Русия изцяло преориентира икономиката си към оръжейната индустрия и разви производството си въпреки наложените от Запада санкции, които целят по-специално замразяване на производството на боеприпаси и оръжия.

Москва успява да заобиколи някои от тези мерки, например като придобива необходимата ѝ микроелектроника, особено от Азия.

През 2024 г. правителството планира грандиозно увеличение с почти 70 процента на федералния бюджет, предназначен за отбрана.

Съсредоточаването на руската икономика върху отбранителната промишленост, където заплатите са високи, в допълнение към мобилизацията на стотици хиляди мъже и изселването в чужбина на също толкова голям брой мъже обаче доведе до недостиг на работна ръка в сектори като строителството, селското стопанство и други, посочва АФП.

По думите на Владимир Путин в Русия има "6000 компании в сферата на отбранителната индустрия и в тях работят 3,5 милиона души", като това не включва "10 000 подизпълнители".

Путин призова днес руските компании да "реагират" на технологичното развитие на фронта.

"За да успеете на бойното поле днес, е необходимо да реагирате бързо и адекватно на това, което се случва там", каза той и допълни: "Печели този, който го направи най-бързо".

Макар руският президент да приветства "много задоволителното" равнище на военното производство на страната, според Запада Русия е получила повече от един милион артилерийски снаряда от Северна Корея, отбелязва АФП.

На форума в Тула Путин заяви, че преобладаваща част от руснаците подкрепят неговия външнополитически курс, посочва Асошиейтед прес.

"Ако обществото не мислеше по този начин, нищо от това нямаше да се случи", каза руският президент и добави: "Правим това, което хората очакват от нас".

Путин повтори, че изпращането на войски в Украйна е било необходимо за защита на рускоезичното население в Източна Украйна и за да се спре, по думите му, посегателството на САЩ и съюзниците им от НАТО върху жизненоважните интереси в областта на сигурността на Русия.
От своя страна, Украйна и Западът смятат, че руската инвазия е непровокирана агресия, отбелязва АП.

"Трябваше на защитим нашите хора /.../, иначе щяхме да се превърнем в слаба държава, която не е самодостатъчна и с която никой не се съобразява", допълни руският президент.

"Щяха покровителски да ни потупат по рамото и да ни дадат развалени картофи като хуманитарна помощ, докато обмислят, как да ни разкъсат на парчета", каза Путин пред участниците на форума.

Сред постиженията на руския военно-промишлен комплекс президентът отбеляза почти пълното обновяване на стратегическите ядрени сили.

"Днес имаме почти напълно, на 95 процента, обновени стратегически ядрени сили, а военноморският им компонент - почти на 100 процента. Това е добър, надежден тил за нашата стратегическа сигурност. Тил и в буквалния, и в преносния смисъл на думата."

ВСУ е терористична организация

Украинските въоръжени сили са се превърнали в истинска терористична организация, заяви Путин. Той разказа история за жител на Донецк, който, след като излязъл от дома си, станал жертва на украински танк. Президентът отбеляза, че мъжът е бил застрелян, защото според Киев цивилните жители на Донецк са "терористи". Подобни действия са неонацизъм, подчерта държавният глава.

Работата на лекарите е важна част от успеха на СВО

Работата на медиците е от особена важност в една специална военна операция, отбеляза Путин. "Лекарите и на фронтовата линия, лекарите във военните болници, лекарите в гражданските лечебни заведения правят всичко, за да подкрепят нашите момчета, да им окажат помощ, подкрепа, да приложат навреме най-новите средства, най-новите методи на лечение, а това е най-важният компонент на всички успехи."

Единството на многонационална и многоконфесионална Русия, общото отношение към случващото се, общата загриженост за бъдещето гарантират нейната победа, заяви президентът пред участниците в срещата.

Форумът "Всички за победата" беше организиран от Общоруския народен фронт. В събитието се включиха 600 представители на различни професии от всички региони на Русия - работници, инженери от отбранителни предприятия и други отрасли, научни работници, обществени организации, лекари, военни кореспонденти, доброволци. В рамките на тематични секции участниците обсъдиха въпросите за организиране на помощта за СВО.

Източници: Известия, ТАСС, РИА Новости, БТА

 

 

Коментари

  • ассдд

    02 Фев 2024 15:52ч.

    сащ, англия и нато трябва да бъдат унищожени!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    02 Фев 2024 18:31ч.

    В небето на Украйна ще се види кой е НАЙ !!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • какви нови оръжия бе, сатрап

    02 Фев 2024 15:54ч.

    сичко ви е ръждиви тенекии, допотопна анимация и папиемаше

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    02 Фев 2024 16:49ч.

    гледам, запенил си се нещо. салфетка?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Умник

    02 Фев 2024 18:30ч.

    С лопати биха НАТО (според вашите новини, другарю Трол). Значи и с ръждиви тенекии (пак според вашите новини) ще успеят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да на расизма, не на ГЕЙизма

    02 Фев 2024 16:16ч.

    Само с протести няма да го бъде! Трябва гражданска война във всяка евро страна и съд по законите на военното време! Гражданите на всички евро страни трябва да свалят правителствата си, да върнат смъртните присъди и всички, абсолютно всички политици да бъдат осъдени на смърт, заради причинените извращения към собствените си народи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ам.изверг

    02 Фев 2024 16:19ч.

    Тов. Путин, крайно време е западащите юдогейтаци да бъдат отказани да важничат. За целта трябва да поемат няколко удара на ядрената дубина, ако не деокупират Украйнаа и цяла Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    02 Фев 2024 16:25ч.

    Още съветските оръжия (например по времето на Брежнев) бяха по-свестни от западните. Сегашните- още повече. Руската военна машина построеена през социализма осигуряваше ненадминати резултати по степен на организираност, надеждност и лесно обслужване. От малките оръжия (стрелкови), после средните - коли, танкве и бтр-и, и също големите - инженерни машини, самолети са предпочитани на пазара, но и сред войниците. Единствено корабите на сащ и великобритания са малко по-добри - защото това са (по предназначение и традиция) кораби за пиратство. Само че този клас оръжия първо са доста по-скъпи, после те не гарантират сигурно бягство от мястото на удара, както това е било в миналото. И най-вече са напълно уязвими със съвременните ракетни комплекси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    02 Фев 2024 16:40ч.

    В паралелна вселена ли живееш?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Май ти живееш в паралелна вселена, жълтопаветниче

    02 Фев 2024 16:47ч.

    В тази умираш, падайки от колесник на военнотранспортен самолет. Освен ако не те настигне нещо на улицата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • !!...

    02 Фев 2024 16:57ч.

    Алоуууу, Евро-ко-Месаря! Точно ти си този, който живее в паралелна вселена! Но за необразовани дебили, гледащи само НОВА и БТВ, това е нормално. Явно и лоботомията ти е била успешна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До жълтопаветника

    02 Фев 2024 17:30ч.

    Защо Тагарев ще праща БТРи, съветско производство, на Украйна? Не трябва ли само “превъзходните” натовски бойни машини да са на фронта? Дали не е защото НАТО изобщо няма плаващи бойни машини?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    02 Фев 2024 20:12ч.

    в потвърждение на казаното от риса, спомням си през 90-те някакво интервю на американски пилот, с голям опит, който беше имал възможност да лети на много самолети, включително и на миг-29. та, той обясняваше в коя машина какво му харесва. накрая го попитаха, ако все пак трябва да избира, кой авион би избрал. без да се замисля, човекът каза: миг-29. те така, те.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че НАТО от кога има оръжия?

    02 Фев 2024 16:38ч.

    Колониални марионетки на Пиндостан.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    02 Фев 2024 16:54ч.

    Е, то за това е и цялата истерия на западНАЛите демоНОкрати. Разбраха, какво предизвикаха с поредния кръстоносен поход срещу Русия и сега изпаднаха в умопомрачение. Все пак, Путин ясно ги предупреди още в началото, с репликата си: "Искате свят без Русия?.. Е, тогава няма да има Свят." Ама, кой да го чуе. Унесен в собствената си заблуда и малоумие, Западът реши пак да се пробва... И се провали грандиозно, защото събуди и останалата част от Света, който разбра, че Хегемонът е с глинени крака и видя, че Царят всъщност е гол! За това сега е и новата басня, как Русия щял ада нападне Европа, след като приключи с укронацистите. Така че сега, за „златния милиард“, който се оказа кален, важи поговорката "гузен, негоден бяга"!...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • власинкия

    02 Фев 2024 16:57ч.

    Грозни (неестетични и до голяма степен нефелни) оръжия и още по-грозни намерения - това е НАТО, това е Западът.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руските часовници – най-бързите в света! Руските микропроцесори – най-големите в света!

    02 Фев 2024 17:02ч.

    Руските джуджета – най-високите в света!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ./.

    02 Фев 2024 17:04ч.

    Глупак

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    02 Фев 2024 19:06ч.

    Руския топ е най-големия топ, Руската камбана е най-голямата камбана, руската дупка е най-голямата дупка, руската глупост е най-голямата глупост....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Неуместна

    02 Фев 2024 21:21ч.

    ирония ,евтино подмазване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прадокс

    02 Фев 2024 17:03ч.

    На скоро осъзнах, че Путин всъщност е от малкото световни лидери, от които нито веднъж не съм чул глупости, демагогия и лъжи и несвързани словоблудства... А той не говори малко или рядко, независимо от принципа, че колкото по-малко говориш, толкова по-малко глупости казваш, което всъщност трябва да го разберат веднъж завинаги псевдо-политиците на Запад!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Откога танковете са танкери?

    02 Фев 2024 17:38ч.

    "жител на Донецк, който, след като излязъл от дома си, станал жертва на украински танкер."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • GaGo

    02 Фев 2024 17:50ч.

    Как Русия стана враг на Европа? Меркел,Макрон твърдяха ,че искат мир за Украйна. Путин е сега президент ,а ако не беше той нямаше ли да е пак същаото? Всички европейски лидери знаеха какъв е Путин и Русия.Защо поискаха война?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добре че Сталин

    02 Фев 2024 17:58ч.

    не е викал "Хоп!" преди да скочи. От 1924 г., когато умира Ленин, до отравянето на Сталин от юдео-болшевишката мафия (март 1953г.), начело с Лазар Каганович (некоронования хазарски каган, който е водил досиетата на всичките членове на ВКП(б), КПСС, Хрушчов, Берия, Маленков, лекарите юдео-болшевишки отровители) СССР от разорена от ПСВ и от гражданската война държава на работниците и селяните, се превръща в индустриална сила с десетки хиляди самолети и танкове; подеждава цяла фашистка Европа, начело с нацистка Германия; създава световната социалистическа система; разрушава заедно със САЩ Британската колониална империя; става втора икономическа сила в света!... За 24 години Путин единствено имитира суверенитет на Русия, с миши стъпки (Русия е придатък на американската валутна система, нещо като българския валутен борд). Преди Горбачов да съсипе великата държава, СССР имаше по-модерни и по-мощни ракетно-ядрени сили от САЩ и напълно суверенна финасова система и самодостатъчна икономика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сталин

    02 Фев 2024 18:19ч.

    Сталин не е викал "Хоп!" преди да скочи. От 1924 г., когато умира Ленин, до отравянето на Сталин от юдео-болшевишката мафия (март 1953г.), начело с Лазар Каганович (некоронования хазарски каган, който е водил досиетата на всичките членове на ВКП(б), КПСС; и с такива като Хрушчов, Берия, Маленков, лекарите юдео-болшевишки отровители), СССР от разорена от ПСВ и от гражданската война държава на работниците и селяните, се превръща в индустриална сила с десетки хиляди самолети и танкове; побеждава цяла фашистка Европа, начело с нацистка Германия, с помощта на САЩ; създава световната социалистическа система; разрушава заедно със САЩ Британската колониална империя; става втора икономическа сила в света!... За 24 години Путин единствено имитира суверенитет на Русия, с миши стъпки (Русия е придатък на американската валутна система, нещо като българския валутен борд). Преди Горбачов да съсипе великата държава, СССР имаше по-модерни и по-мощни ракетно-ядрени сили от САЩ и напълно суверенна финасова система и самодостатъчна икономика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    02 Фев 2024 18:19ч.

    Време е да приключвате в уркайна и да идвате насам - тук вони и не се трае, трябв да се прочисти от боклука!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да приключат в Украйна, ама не могат!

    02 Фев 2024 22:33ч.

    Колкото старчетата с уголемена простата в този форум ще свършат с едно младо хубаво момиче, толкова и РФ ще я свърши в Украйна. Жалко за младите мъже от двете страни, които загубиха живота си заради еректилната дисфункция на шепа дърти сталинисти, които не са били на фронта и за един ден през жалките си чиновнически животи. Сивият и отмъстителен плъх Путин е типичен екземпляр от този увреден и непълноценен подвид на човешката раса. И ако си мислите, че няма по-долнопробен боклук от тези човешки отпадъци, огледайте се и наблюдавайте внимателно феновете на Путин в България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 22:33 ч. Пълна каша е в главата ти, иди да се наплискаш с водичка

    02 Фев 2024 22:51ч.

    Защо НАТО отиде да лае пред портите на Русия, ъм, тебе питаме анти "старчето" със съсухрена простата от стискане между краката на сребърниците предателски. Какви фенове на Путин ти се виждат в България? Тука няма фенове на Путин, защото с Путин сме едно заедно от една обща принадлежност - славяно-българската! То и с руските в Окраина също, като кмета киевски. Но българите нямаме нищо общо с президента на Окраина, както и с англосаксонците и никога няма да имаме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всички виждат, че украйна е приключила

    02 Фев 2024 23:54ч.

    Само изкуствения интелект и естествения простак си фантазират.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Истината и само истината

    02 Фев 2024 18:58ч.

    Не е съвсем така. В артилерията пълен провал. Пълно разочарование. Дори чехите и поляците извадиха по-добри образци. В средствата за свръзка, управление и разузнаване пълен провал. Но има време, може и да се поправят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за Русия съм

    02 Фев 2024 20:09ч.

    Но за съжаление имате известно право. Хайде да не е "пълен провал" , но Русия която винаги се е славила с артилерията си, последната година изнемогва срещу ВСУ. При това все така превъзхожда количествено артилерията на укрите, има и по-висок разход на снаряди. Но в контрабатарейната борба ОТСТЪПВА. Причината е че украинските М777 , Цезар и дори, наистина, чешки и полски артсистеми, имат по-висока далекобойност и по-голяма прицелност от руските 152 мм. гаубици. Дори руските 200 мм "Пион" , малко на брой, не помагат. Укрите бият по руските артпозиции и това налага руските артилеристи да се изнасят далеч назад, извън обсега на ВСУ, но и без реална възможност да отговарят. Разчита се основно на дронове и щурмови групи. На непосредствената линия на съприкосновение Русия НЯМА артилерийско превъзходство. Преди няколко дни Шойго посети предприятието на Урал, което има ангажимент да произвежда новата САУ "Коалиция" . От нея се чака страшно много защото е високо автоматизирана /само с тричленен екипаж/ , а бие на над 70 км. дистанция. Тя би трябвало да внесе прелом на фронта и да осигури дългоочакваното голямо руско настъпление...Констатацията на Шойгу е отчайваща, "все в жопу" ! Производството е до никъде и за февруари при макс усилия обещават да доставят за фронта ... 6 /шест/ САУ. Ако беше ВОВ и Сталин, при такова мърлячане щяха не да хвърчат пагони, а глави... Ще наблюдавем внимателно какво ще стане в следващите седмици и месеци, защото точно сега е подходящия момент за сериозно руско настъпление.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • много сте наивни понякога

    02 Фев 2024 20:30ч.

    Никой не си вади козовете преди да му излезе насреща основния противник (в крайна сметка преди да е дощло времето за вадене). Не можеш да заложиш всичко, докато ония, които са истинските инициатори на войната (НАТО) мазно гледат отстрани или все още минават с участие на "наемници". Русия никога не е изоставала в оръжията, друг е въпросът, че все още симулира интензивна война. А в тая "симулация" използва по-старите образци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    02 Фев 2024 19:03ч.

    Мдаа, прав е Путин. Вчера един руски ракетен катер унищожи 6 украински дрона и ги завлече на дъното на морето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лапане на мухите

    02 Фев 2024 20:31ч.

    Много се доверяваш на клипове и военкори. Посмали малко, Зелето трябваше да вземе един петдесетак, а играта няма как да спре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MarlboroMan

    02 Фев 2024 19:13ч.

    светлейший княже, кажи нещо за легендарната "Армата". Ремонтирахте ли червеноплощадния прототип?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • че за какво ти е Армата срещу Лeопард1 и АбрамсА0?

    02 Фев 2024 19:33ч.

    За тях могат да извадят връстниците ми Т62 с малко допълнителна решетка срещу дронове... Когато НАТО изпраща 40-годишни танкове в УКраина за чий ти е нещо ново насреща?Като докарат новопроизведената К2 Черна пантера от Южна Корея, тогава искай Армата...Иначе в такновата промишленост И НАТО е като САЩ и неговите обещани Фу16 - САМО НА ХАРТИЯ І Джелезо за тях манговците още не са събрали...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ахъм

    02 Фев 2024 19:33ч.

    Крият я като "Абрамс", дето до момента не се е вясвал на терена нито веднъж.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЪЪЪ

    02 Фев 2024 19:29ч.

    Някой може ли да си представи Сталин с ботоксирано лице? Е, останалото е само следствие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като казваш ботоксирано лице се сещам за видяна само за Фандъкова на бате ти Бойко

    02 Фев 2024 19:36ч.

    То хубаво да използваш тролски мемове, ама внимай да не си вкараш автогол!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Автогол кайш

    02 Фев 2024 20:01ч.

    Какво прави Говорун 8 години, през които Киевската хунта, незаконно заграбила врастта, усилено се готвеше за война, с мощната подкрепа на ФАЩ и гарантите Германия и Франция? ВСРФ се оказаха неготови за предстоящата война. И се наложи от самия живот, постфактум, да се преформатира армията, с доста голямо закъснение. Както винаги, Русия никога не започва войните и никога не е готова за тях. А как завършват тия войни знаем от историята. Не ми се коментира, няма смисъл. Да се оправят, да не са малки?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    02 Фев 2024 21:58ч.

    Лицето на Сталин е било силно обезобразено от едра шарка, така по този начин в съюза са открили фотошопа преди компютъра и лицето на вожда е било старателно коригирано по снимки и ленти...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ***///

    02 Фев 2024 19:43ч.

    Да сте чули или чели поне веднъж Путин да говори за разчленяване и унищожаване на някоя страна? Русия си има предостатъчно територии и природни богатства, та да напада изпосталялата Европа. Защо? Да й вземе чиповете от клозетните чинии? Путин винаги говори едно и също - братският украински народ. И точка. Да сте чули в Русия екзалтирани тълпи да крещят "украинците (и всякакви други) на въжето"? Няма и да чуете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защото Европа завинаги е лелеяна мечта за дрипавите руски мужици, затова.

    02 Фев 2024 20:05ч.

    Лъскава, ухаеща на Шанел Европа, замъци, лувъри, романтично приказно средновековие, смели рицари и русокоси благороднички, просвещение и ренесанс, свръхмодерно съвремие, духовност и култура...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • логото

    02 Фев 2024 20:14ч.

    Вече не е. А това за духовността и културата след свърхмодерното съвремие направо ме разсмя мощно...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сбъркана хронология и нелеп расизъм

    02 Фев 2024 20:18ч.

    Нелепо е и това поставяне на просвещението пред ренесанса. А пък русокосите благороднички - туй съвсем е продаване на краставици пред стар краставичар, вземайки предвид естествената природна хубост на русите източни славянки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЪЪЪ

    02 Фев 2024 20:23ч.

    Абе ти да не си паднал като малък на главата си? И то повече от един път? Каква европа, какви 5 евроцента? Заприличала е на кенеф. И заради този кенеф Русия ще я напада, та да го чисти ли? Бегай се скрий някъде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • умишлено го поставих пред ренесанса

    02 Фев 2024 21:00ч.

    това са литературно-стилистични похвати

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моите имена

    03 Фев 2024 6:46ч.

    Пич, ти не си мръднал по-нататък от приказките на Шарл Перо и увлекателния, но все пак - също детски, за да не кажа - по-скоро детински Дюма - баща и неговите мускетари. Помисли по това!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • обос*ались

    02 Фев 2024 20:11ч.

    САЩ в спешен порядък изтеглят самолетоносача си "Дуайт Айзенхауер" от Червено море поради зачестили предупреждения на хуситите, че ще разширят периметъра на ударите по военни съдове на Запада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • свръхмодерно съвремие

    02 Фев 2024 20:13ч.

    Хайде по-малко дрога, братчед...Наплискай си лицето със студена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    02 Фев 2024 22:04ч.

    бойна машина на пехотата Брадли срещу безаналогов руски танк Т-90М https://twitter.com/DefenceU/status/1747917243416244608

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Войната учи

    02 Фев 2024 23:21ч.

    Поне две напълно запазени машини Брадли са пленени от руснаците. Брадли има 25мм автоматично скорострелно оръдие, а Т-90, както и повечето западни образци имат скорострелност от 8-10 снаряда в минута. Брадлито бие с многобройни подкалибрени снаряди в основата на купула на Т-90 и го обездвижва, което е заслуга на екипажа, докато руският екипаж е пратен в атака без покритие от скорострелна машина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    02 Фев 2024 23:19ч.

    Путин да не се ослушва, а да да изкара няколко маломощни ТЯО от базите и да ги предвижи към съответните летищатапредназначени за

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    02 Фев 2024 23:22ч.

    към съответните летища за да знае който трябва да знае.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи