Путин: Не е имало Украйна в историята на човечеството преди появата на Украинската ССР

Путин: Не е имало Украйна в историята на човечеството преди появата на Украинската ССР

Никаква Украйна не е имало в историята на човечеството преди появата на Украинската ССР, отбеляза руският президент Владимир Путин във вторник на среща с председателя на Конституционния съд на Руската федерация Валерий Зоркин, съобщава ТАСС.

Зоркин донесе на президента карта, съставена във Франция през ХVII век, където са обозначени земите, които са били част от Руското царство, Казакия, Жечпосполита и специално отбеляза, че Украйна не съществува на тази карта.

"След Октомврийската революция започнаха да се образуват всякакви квазидържавни образувания и съветската власт създаде Съветска Украйна, това е добре известно. А преди това в историята на човечеството не е имало никаква Украйна“, каза държавният глава, разглеждайки заедно със Зоркин рядката карта.

Председателят на Конституционния съд обясни, че е решил да посочи липсата на Украйна на картата "в името на истината". „Това е един от документите, разбира се“, кимна му Путин. Продължавайки да изучава старата карта, друският президент отбеляза: „Е, да, (земите на Украйна) бяха част от Жечпосполита. (…) Разбира се, не всички територии на Съветска Украйна (бяха част от нея), а само северозападната част."

Зоркин на свой ред обърна внимание на факта, че картата е направена от французи. „Е, след като са отбелязали какво се е случило. Отбелязали са на картата какво се е случило в живота, на земята“, завърши президентът Путин.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

 

Коментари

  • Украйна е проект на Австрия за противопоставяне на Русия

    24 Май 2023 1:29ч.

    Започват по време на Първата Световна, тогава се появява Бандера. Развихрят се по време на Втората Световна. Сталин праща всички украински нацисти в лагерите. Хрушчов, като украинец, ги освобождава и сега виждаме резултата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    24 Май 2023 1:46ч.

    И Белгия е проект на Англия, ама Нидерландия не е тръгнала да превзема Фландрия, щото е европейска държава, а не азиатска кочина, която от 17 млн. Кв. Км. Вади бвп колкото това на Италия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дадоха и Конго на Белгия, да не е и тя без колония

    24 Май 2023 1:54ч.

    и белгийците направиха такива свинщини там за да накарат местните да им събират каучук, че надминаха всички западно-европейци. Виждаме и сега какво ни правят на нас от Брюксел, явно и свинете ги бият с морала си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Украинската народна република

    24 Май 2023 2:19ч.

    е историческа държава, съществувала на част от територията на днешна Украйна между 1917 и 1921 г. Съветския Съюз е създаден през 1923 г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колко интересно

    24 Май 2023 2:31ч.

    мисля че 200 000 младежи минали през месомелачката на войната е приемлива цена, за да се изясни историческата правда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ Нидерландия не е тръгнала да превзема Фландрия, щото е европейска държава”

    24 Май 2023 3:05ч.

    Трябва мнооого да прочетеш преди да пишеш простотии. Знаеш ли, че тази “ европейска държава” е изяла министър председателя си? БУКВАЛНО изяла го е - чист канибализъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ Дадоха и Конго на Белгия”

    24 Май 2023 3:09ч.

    Така е, но белгийците се отказват. Приема я крал Леополд и Конго става лична собственост на кралят. Затова се казваше Конго-Леополдвил. А зверствата в Конго на Леополд са невъобразими. ЧУДОВИЩНИ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всичко се свежда до рисуване на карти

    24 Май 2023 3:10ч.

    без да се питат местните искат ли или не да са украинци, първо ги рисуваха австрийците по анти-руски критерии, после националистите по велико-държавни критерии, после болшевиките по техните класово-партийни критерии, но НИКОЙ не пита местните, а уж демокрацията е най-важна. Единствените референдуми бяха през март 1991 г. относно запазването на СССР, после Елцин и Кочма предадоха СССР, а Горбачов нищо друго не предприе освен да се предаде, той само по това беше спец. А волята на хората остана само като бегла справка, поне доскоро. Демокрацията и референдумите дори и сега у нас, също са само бегла справка, затова и наново правим подписки за толкова простото и елементарно право на хората да питат питани. Много ли е това като придобивка, щом след толкова века история трябва да събираме стотици хиляди подписи само за да имаме правото да бъдем питани, вместо някакви рисувачи на карти?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Конго става лична собственост на кралят

    24 Май 2023 3:16ч.

    пустият му крал, лично той ли ги е вършил тези зверства? Че той ще надмине по безотговорност нашия рекордьор Фердинанд Първи. Или може би си е докарал някаква не-белгийци да му вършат мръсната работа в Конго, докато истинските белгийци са се отвратили от всичко това, които като едни истински европейци са пели Химна на радостта на Шилер по музика на Бетовен? Същият химн, с който сега ни приспиват на смъртното ни легло.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ лично той ли ги е вършил тези зверства?”

    24 Май 2023 3:33ч.

    За пари ще се намерят хора. Да, за Леополд 2 са работили разни авантюристи от Европа. В администрацията е имало и белгийци и англичани. Прочети малко: https://education.nationalgeographic.org/resource/belgian-king-establishes-congo-free-state/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оправи се бе извратен як...

    24 Май 2023 3:34ч.

    Я си спомни за войните на златните шпори.. Херцогствата срещу Филип Хубави... Ей малоумни сте и акъл от никъде не идва...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • М.. Да.. За около три години

    24 Май 2023 3:38ч.

    И кво? Македония за Русия...... Уф абе ако тръгнем на сво срещу макетата за кого ще сте бе, утрепки?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Слаби са ти хапчетата

    24 Май 2023 10:20ч.

    Я кажи за бвп на нашата мила родна страна... Или си швейцарец...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сталин праща всички украински нацисти в лагерите.

    24 Май 2023 11:13ч.

    За съжаление не всички. Дори Сталин не е достатъчно твърд, а територията е била голяма. До средата на 50-те в УССР има партизанско движение на бандеровци, съветската власт никога не успява да ги изтрепе напълно. От Хрушчов насетне решават да обърнат палачинката и да опитат с добро. В УССР се изсипвапорой от инвестиции, създадоха им най-мощната икономика, процъфтяващо селско стопанство. Стандартът на живот по съветски времена там беше по-висок от останалата част на Съюза.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До средата на 50-те години

    24 Май 2023 11:17ч.

    Белгийски бизнесмени докарват от Конго черни и ги държат в частни зоопаркове в Белгия. Показват конгоанците като животни на посетители, на децата си. Документирано е , има го в нета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър

    24 Май 2023 18:47ч.

    Белгия и Англия вече станаха кочини - чернилки и всякакви амуджита. Западна Европа, та дрънка. Кимчо заработва и в празничен ден, сладурко :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Политкоректници

    24 Май 2023 22:08ч.

    Абе Сталин до 1953г. им беше навил шията,но после Хрушча им даде амнистия. Нещо повече - хрушчовите и следващите власти се правеха,че не забелязват възраждащите се бандерци и бяха досущ политкоректни като сегашните либерасти. Касапинът на Хатин, бандеровецът Григорий Васюра успишно се маскира чак някъде до 1985-6 година. Накрая го залавят,осъждат,ноооо..... първите секретари на УССР и Белорусия лично се намесват и забраняват да се оповестят подробности за зверствата и поцеса за да не се нарушавала дружбата между двата народа... видиш ли. А в Белорусия стритите до пепел села са хиляди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • смаян

    24 Май 2023 1:31ч.

    Е как бе, ами древните укри, дошли от Скандинавия? Я вижте какво пише в украинските учебници по история, децата от 1. клас учат славната украинска история, от която миже би само македонската е по-велика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поредния фейк на Путин, оказа се, че на същата карта има Украйна

    24 Май 2023 19:09ч.

    https://www.youtube.com/watch?v=fNU6dtJs63A

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хабиби

    24 Май 2023 23:43ч.

    Това,което сочиш е фейк и не е на Путин,а "Om TV UA "/Украйна/.Ако не правиш разлика между гръм и ударен от гръм,продължавай да черпиш "информация" от You Tube .Как може да сте толкова малоумни,бе?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • https://gallica.bnf.fr/ark:/12148/btv1b53040274w?rk=10729666;4

    25 Май 2023 1:08ч.

    Линк към оригиналната карта на Гиом Сансон от националната библиотека на Франция. Можеш да намериш «Ukraine pays des cosaques» - Украйна земя на казаците. Путин уЕко те дундурка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спиноза

    24 Май 2023 1:39ч.

    Нямаше и БЮРМ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    24 Май 2023 2:15ч.

    Точно! Но "Тогава Исус му каза: Повърни ножа си на мястото му, защото всички, които се залавят за нож от нож ще загинат.". Създадохте македонска нация, за да уязвите народа български основоположник на Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Перо У.

    24 Май 2023 1:40ч.

    Ха сега извадете и старите карти на Македония като държава, та да стане ясно на чукундурите макета, че такова нещо няма. А с Филип и Александър Македонски имат толкова общо, колкото и с марсианците. Като географски области на България, - Македония, Тракия, Мизия, Родопи, Добруджа - да, но само като в Държава България. Будалкат ви и ви вкарват в чужди игри и вие им се връзвате драги “македонци”.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    24 Май 2023 1:43ч.

    Що не го каза на др. Елцин като те обяви за наследник ? В 4 договора сте признали Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В които договори Украйна е поела и задължения

    24 Май 2023 1:59ч.

    например да бъде неутрална страна. Отделно да зачита правата на малцинствата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ В които договори Украйна е поела и задължения”

    24 Май 2023 3:21ч.

    Още по-лошо. Украина не ги е ратифицирала. На практика, не ги е приела.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Украйна не е длъжна да спазва никакви задължения, натрапени й от москалите.

    24 Май 2023 8:11ч.

    А и като има балами да вярват на обещания, така ще е. В добавка, Украйна има силни батковци зад себе си, които я пазят и подкрепят. Най-силните на планетата. Могъщият Световен Хегемон и съюзниците от непобедимото НАТО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    24 Май 2023 11:18ч.

    "Украйна има силни батковци зад себе си, които я пазят и подкрепят." -- батковци? а не са ли какички? или някои от 39-тия пол. много комикси четеш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николай II

    24 Май 2023 14:17ч.

    Тези батковци се интересуват само от собственото си преуспяване. За тях Украйна е материал за употреба. Под тяхната защита Украйна загуби икономиката си, половината население и територия колкото България (засега).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    24 Май 2023 19:56ч.

    И защо ги загуби ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    24 Май 2023 1:47ч.

    Абсолютно същото е с Македония

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стига

    24 Май 2023 3:55ч.

    Бе. Ква Усрайна кви пет лева? Па никва Усрайна нема.... Ние знаем с почти. 90% сигурност за два гроба на наши владетели.... Кан Аспарух във Вознесенка - сиреч Полтава и кан Кубрат - Малая перешчепина... Ако там са погребани царете ни ква Усрайна, кви 5 лева... Бе не знам ама България на хохолите не я даваме.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • горд евро-гей

    24 Май 2023 5:05ч.

    ЗА създаването на украинската ССР руснаците трябва да "" благодарят "'на Ленин-Бланк и хората около него... Бомба със закъснител.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Михаил Михайлов Константинов

    24 Май 2023 9:21ч.

    Украйна се появява на картата след Брест-Литовския мирен договор от 3 март 1918 г., когато Германия, Австро-Унгария, Турция и България побеждават Русия. Прави ли ви впечатление датата? Е, не е случайна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С гол г@з таралежи мачкаш

    24 Май 2023 10:18ч.

    Голяма Виктория... Русия излиза от войната,а Фердинанд ни завлича на кучето в ауспуха. Като съюзник на Турция, България губи половината си територия... Аферим, Голяма победа....Дай Боже Всекиму

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • горд евро-гей

    24 Май 2023 13:33ч.

    Не лъжи! Временното правителство създава Украйна през лятото на 1917 г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Михаил Михайлов Константинов

    24 Май 2023 14:48ч.

    От освобождението до днес България си увеличава територията, а именно до 111 000 кв. км. Естествено, без тази завзета в началото на двете световни войни, която е спорно доколко е била наша, тъй като за нея няма подписан договор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    24 Май 2023 17:20ч.

    Руската империя излиза от войната щото я губи и ПРЕСТАВА ДА СЪЩЕТВУВА! Няма наследник! Днешната Руска федерация е наследник на СССР и няма нищо общо с Руската империя! Та днес от Москва нямат никакво право да претендират за каквото и да е преди 1917 г. За някаква културна приемственост... ми и за това нямат, щом днешната им култура е за всичко да посягат към сопата! Твърдението, че историята на Украйна започва с УССР е напълно погрешно, защото още през 1917 г., преди Руската империя да загуби войната, е провъзгласена Украинската НАРОДНА република! Която е международно призната в Брест-Литовския мирен договор от 1918 г. А СССР е основан чак през 1922 г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    24 Май 2023 17:25ч.

    Да, Украинската народна република в последствие е унищожена в Гражданската война от съюза между комунистите на Махно и болшевиките. Които болшевики в последтвие унищожават съюзникът си Махно щото... бил анархист! Не, бил е член Руската комунистическа партия от 1895 г.! Но, нали болшевиките трябва да си осигурят някаква идеологическа ниша. Добре е веки да се проследи отношението на болшевиките към съюзниците им, преди да реши да има дослук с тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • trassporter

    25 Май 2023 0:10ч.

    Все пак решенията на болшевиките по националния въпрос са взети веднага след преврата през 1917. През 1922 със създаването на СССР формално се закрепват конституционално тези решения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бармалей

    25 Май 2023 0:12ч.

    Ами ,така де,viva.Точно,защото Русия е наследник на СССР е време да си прибере "подаръците" направени от другарите Ленин,Сталин и Хрушчов.Видя се,че тази работа със Световната пролетарска революция е ялова.И що така,целокупната демократична общност така стръвно брани болшевишкият Франкенщайн-Украйна?Лика-прилика с коминтерновската измишльотина Македония.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бармалей

    25 Май 2023 0:44ч.

    Я,малко за историята на Украинската народна република.Учредена на 7 ноември 1917 г.Изрично е подчертано в основополагащият акт,че новата държава е федеративно свързана с Русия,а не с Руската империя.Добре е да се запомни този исторически факт.И скоропостижно новата държава е сполетяна от преврат,но не болшевишки.Април 1918 г.хетман Скоропадски,подкрепян от Австро-Унгария и Германия извършва държавен преврат/Я-ааа,ама това да не е бил Майдан/.Всичко приключва през лятото на 1919 г. когато е окупирана от Полша.И това не е тази Украйна,която е очертана според мераците на правителството в изгнание на Парижката мирна конференция 1919-20 година и не е призната от никой на международната сцена.Този факт е също така добре да се запомни.По това време на никой не му е минавало и през ум,че Малорусия и Новорусия ще бъдат част от Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    25 Май 2023 9:59ч.

    Хммм, я по-точно с фактите 0 Скоропадски е генерал, нарекъл се хетман, след като оглавява държавата. Връзката с Русия е прекратена няколко месеца след обявяването на държавата. И не е окупирана от Полша, от Полша и болшевиките, които откъсват територии от нея. И т.н. разминавания с истината.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно обратното

    24 Май 2023 9:33ч.

    Ха-ха-ха. Двойка Володя. Пак ще повтаряш учебната година, за пореден път.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • долу

    24 Май 2023 10:49ч.

    долу изобщо

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    24 Май 2023 11:25ч.

    "Разбира се, не всички територии на Съветска Украйна (бяха част от нея), а само северозападната част." -- не го следят укри, говедари и пр. носители на ценности тов. ввп, и това е. а той рядко казва случайни неща.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хайдукът Софиянски

    24 Май 2023 12:51ч.

    Не е имало в историята по-невеж ръководител на Русия от Путин: Украйна като държавно образувание е създадена от Временното правителство през лятото на 1917 г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За съжаление това е очеизвадно

    24 Май 2023 14:39ч.

    Ето снимките на Путин от 2000 до 2018 .https://ichef.bbci.co.uk/news/800/cpsprodpb/BBBE/production/_103726084_2000-2003-nc.png ... https://ichef.bbci.co.uk/news/800/cpsprodpb/E2CE/production/_103726085_2004-2007-nc.png ... https://ichef.bbci.co.uk/news/800/cpsprodpb/109DE/production/_103726086_2008-2011-nc.png ... https://ichef.bbci.co.uk/news/800/cpsprodpb/130EE/production/_103726087_2012-2015-nc.png ... https://ichef.bbci.co.uk/news/800/cpsprodpb/17F0E/production/_103726089_2016-2018-nc.png ... Вижте как се "променя" лицето, та това е фрапантно ! Имаме съвсем различни лица ! Сравнете например "Путин 2004" с "Путин 2005" - лице със съвършено различен нос в горната част ! Сравнете "Путин 2014" с "Путин 2015" , брадичката на първия е с квадратна форма, на втория - по-островърха ! Сравнете израженията на "Путин 2010" с "Путин 2012" - това са очевадно различни хора ! Историята с двойниците е проследима през годините и няма как да се оспори. Въпросите по-скоро се въртят около това - жив ли е истинския Путин ? Ако ли да - защо ползва толкова двойници ? Не може да е само от съображения за сигурност. Едва ли руските служби не могат да осигурят надеждна охрана на Президента на Втората Военна Сила на планетата, та трябва да поддържат 4-5-6 двойника !? И по-показателното , това е действията които произтичат от управлението на "Путин" - а те са непоследователни през годините. Анексира Крим през 2014 но не реши въпроса с Донбас, когато можеше с лекота да го направи след Дебалцево ? Включи се активно в К 19 , тероризираха руснаците така, както тероризираха и американци, и европейци, и китайци ...!? Не съм съгласен с този Мухин който разглежда "глубинное государство" в Русия независимо от Световната Дълбока Държава , концентрира се върху дребни фигури като Пригожин и неговата съмнителна легитимност. А какво да кажем за легитимността от "другата страна" , на Байдън в САЩ ?? Че тя е още по-карикатурна от руската с двойниците ! Изобщо , Дълбоката Държава е ЕДИННА ! Глобална ! Тя просто има различни "подразделения" в различните страни. И фарсът във всяка страна е специфичен според консуматорските настроения на населенията. В Америка - с кукла с алцхаймер, в Русия с двойници, във Франция с уж "геронтофил", в Италия - блондинка с големи бомби ... и т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само, дето, такова,....

    24 Май 2023 15:42ч.

    На тази карта, където е територията на Украйна е написано "Ukraine pays des cosaques"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • руски "освободител"

    24 Май 2023 16:40ч.

    на тази карта Крим принадлежи на кримското ханство, но Путьо се прави на разсеян, точно както "проевропееца" Дачков, вижда само това, което му харесва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • руски "освободител"

    24 Май 2023 19:03ч.

    а и Петербург, родният град на Путьо, не съществува на картата, там е Ингрия, територия, която в 17 век принадлежи на Швеция. Ех Путьо, Путьо, ты большой Учёный:-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Santana

    24 Май 2023 17:30ч.

    Никаква Украйна не е имало в историята на човечеството. Няма и да има!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-добре е да учат история

    24 Май 2023 17:34ч.

    Кандидатите за държавни глави и самите държавни глави.Путин в часност.Макар много пъти да е демонстрирал светкавична реакция на географски и исторически теми.Та щеше да е добре Путин да познава добре историята на Руско-турската война от 1877/8г.Замислена като блиц криг и е могла да бъде такава.Провалят я генералите та и самия цар-освободител.Под Плевен Александър 2 е бил на път да хвърли бялата кърпа.Твърде различно от това което учим по история.Въпреки че успяват да разгромят турската армия и да сключат Санстефанското примирие.На цяла Европа тогава и става ясно ,че руската армия не е страшилище.Че болният човек не е само османската империя.Резултата е;Берлинския договор.Сега /днес се случва същото.Руския генералитет демонстрира СЛАБОСТ.Блиц крига се провали.Каква е причината няма да споря-Путин?Шойго-Герасимов?Либерални реформи?Олигархия?Печелене на време?Воюване с опълчението и пазене на армията?Хипотези много но резултата ще е един.Подобно на берлинските преговори запада ще е крайно не отстъпчив.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    24 Май 2023 17:54ч.

    на земите около киев през 8 в. князете рюрикови създават КИЕВСК РУСЬ и там са живеели варягите - търговци получили името руси от реката Рос, а през 1787 г. императрица екатерина втора велика основава градовете Одеса, Николаев и Харков! понеже са в покрайнината на руската империя ги наричали украйненци!.....никакви племена укри е нямало по тези земи! така че путин въстановява територията на руската империя!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи