Путин: Нашите войници и командири днес се бият с преките последователи на нацизма

Путин: Нашите войници и командири днес се бият с преките последователи на нацизма

Бойци и командири в хода на специалната военна операция (СВО) се бият срещу преките последователи на нацизма, подчерта руският президент Владимир Путин в послание до руските евреи и всички, които празнуват Деня на спасението и освобождението, съобщава ТАСС.

"Днес в Русия и други страни тържествено се празнува 26-ти Ияр, Денят на спасението и освобождението. Тази дата заема специално място в еврейския религиозен календар, служейки за съхраняване на паметта за безпрецедентния подвиг на войниците от Червената армия и армиите на съюзническите страни от антихитлеристката коалиция, които смазаха нацизма, спасиха евреите и други народи от заплахата от пълно унищожение", подчертава Путин.

„Както ние, така и бъдещите поколения, трябва свято да пазим историческата истина за Втората световна война, да разберем до какви пагубни последици води всяко съучастие с национализма, антисемитизма, ксенофобията. Именно с преките последователи на нацизма се бият нашите войници и командири днес по време на специалната военна операция", казва руският лидер в телеграма, публикувана на сайта на Кремъл.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Евгени Георгиев Василев

    17 Май 2023 10:40ч.

    Путин съвсем е сдал багажа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    17 Май 2023 10:53ч.

    Покрай него и всички останали кагебисти в Кремъл. Вече се чуват призиви за национализация, а др. Володин щял да дава Байдън, Макрон, Шолц и Сунак на съд в Хага. всичко това ще свърши много по зле от 1989 г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти зеленски да видиш.

    17 Май 2023 10:55ч.

    Страшна работа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що имам чувството че колегата

    17 Май 2023 11:04ч.

    по форума в голяма степен е прав!Не другарят ни Путин трябваше още в началото на годината в обръщението към нацията да си посипе главата с пепел,да признае че е либерал-капиталист и да отстъпи място на хора със Сталинска захватка,нещо за което трябваше да го последва и З Шойгу,Лавров,Борисов,Наришкин!А Путин продължава да дрънка общи приказки,избягва да поема отговорност,както и да настоява за разпродажба на руското държавно имущество на новата капиталистическа класа на Русия!Путин и близкото му обкръжение трябва един ден да бъде съдено от руски съд за хилядите жертви дадени поради нескопосаната му авантюра!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Путин съвсем е сдал багажа!"

    17 Май 2023 11:18ч.

    Заленски е 25 години по-млад от Путин. Личи ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @ами

    17 Май 2023 13:16ч.

    Малий, покъртително. Така красиво си ги нанизал клишетата, че партийните секретари от соца могат само да ти завиждат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • опааа

    17 Май 2023 14:44ч.

    Вчера руснаците с унищожаването на прехвалената система "Пейтриът", меко казана, развалиха настроението за победа на англосаксонската пасмина. Че е боляло си личи по наплива на козяшки тролове в сайта!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @опааа 17 Май 2023 14:44ч., Затова ли учените, разработили "кинжалите" вече са разследвани и дадени на съд от путьо?!

    18 Май 2023 1:18ч.

    https://www.vesti.bg/sviat/rusiia-pogna-uchenite-syzdali-hiperzvukovite-raketi-6168380

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    17 Май 2023 11:12ч.

    Путин гради един дяснототалитарен режим.Дефакто той е император с около 15 000 ядрени бомби.Тоест е недосегаем, като Господ.Това е един вълнуващ експеримент в световната история.Досега е имало лявототалитарен режим с ядрени бомби.За първи път се отива на десен такъв.По принцип десните режими са на порядъци по устойчиви защото се уповават на религията и частната собственост....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пак си се улял и пишеш глупости

    17 Май 2023 11:22ч.

    Ако в Русия има тоталитарен режим, щяха да бесят на улиците терористите, а не да ги съдят до 15 години затвор и Киев вече да е в руини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Режимът на путьо е тоталитарен и автократичен, но не и десен

    17 Май 2023 12:28ч.

    Икономическата основа на десните режими е капитализъм. А къде забелязвате в режимът на путо капитализъм като социална система, в която индивидуалните права, правото на собственост и личната свобода са база за развитие на масовия руски гражданин?! Всеки бизнес е легитимен само, ако централната власт на кремльовския режим го приеме и само до тогава, докато не го изземе и/или забрани. Десните режими нямат абсолютно нищо общо с фашизма/рашизма. Фашизмът/рашизмът е същото зверство като комунизъм и социализъм – единствената разлика е в това, че комунизмът и социализмът открито призовават за тотална национализация, докато фашизмът допуска някаква форма на частна собственост – но само докато правителството има пълната власт над това да диктува колко частна собственост е позволена. Вие притежавате вашата фабрика/завод/бизнес, но има неща които може и които не може да призвеждате в нея. А също властта диктува минималната заплата, която сте длъжен да плащате, както и счетоводната система, която сте длъжен да използвате, както и спецификациите за вашите машини като напр. сега приоритетно за войната. Режимът на путьо само имитира десен консерватизъм, стъпвайки УЖ върху трите стълба християнство/православие-патриотизъм-капитализъм. Консерватизмът на Путин проповядва религиозни ценности, наричани също традиционни ценности или семейни ценности и работи за кремльовския "елит", който налага тази ценностна система. Е, виждаме каква е рашисткото православие - подчинено на агентурния репресивен апарат, провеждащ рашистка пропаганда и култ към СМЪРТТА и БРАТОУБИЙСТВАТА. Какво православие е това, чиито патриарси сллужат освен на КГБ/ФСБ, а и на Мамона и благославят военнопрестъпници и алчни бандити с позлатени дворци, яхти, взятки?! Виждаме и какъв пример дава кремльовския "елит" за традиционните семейни ценности - всички са с поне две семейства, метреси, законни и тайни деца. Режимът на путьо е и психопатско-репресивен, защото не бесят и разстрелват открито всеки опонент и критик, който им се противопоставя, а си ги мъчат/отравят бавно или унизително със "самоубийства". Кремльовците наказват дори хуманисти с антивоенни призиви, изпитващи съчувствие и съпричастност към жертвите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • " ... Киев вече да е в руини..."

    17 Май 2023 12:33ч.

    Ами, слава Богу, не е в руини, защото толкова си могат "кинжалите" и другите разработки на хартия на орките и ги свалят успешно. Както и прочутата "могучая" армия, която загуби над 57 висши офицера във войната поради липса на организационна и военна подготовка на среден ешалон сержанти и капитани и вместо да стоят и командват в тила, генералите са принудени да водят лично армейските части на фронта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Толкова си могат "кинжалите"

    17 Май 2023 12:55ч.

    Когато човек е прост, то е за дълго. Отнася се и за глупавите. Дето се правят на ударени за загробените над 160 висши натовски офицери в бункер на дълбочина над 120 метра, направен да издържи пряк атомен взрив. Или това са путински измишльотини, за които западняците мълчат като наакани?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • канава

    17 Май 2023 12:58ч.

    Смирявай се, ако знаеш изобщо какво е с дяволския си промит мозък, защото заради тия лъжливи бисери, дето ги ръсиш, утре могат да загинат хиляди невинни урки, изплащайки високомерието ти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калински

    17 Май 2023 14:13ч.

    ти в коя паралена вселена живееш, та пишеш такива глупсоти....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сороспийка

    17 Май 2023 16:57ч.

    В грантаджийска, за немъчени долари, в каква...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Във вторник обаче Украйна съобщи, че е успяла да унищожи шест "кинжала" за една нощ, а първият беше свален на 4 май

    18 Май 2023 1:25ч.

    И като следствие путьо даде на съд сибирските учени Анатолий Маслов, Александър Шиплюк и Валери Звегинцев, разработили "кинжалите". Путин доскоро се хвалеше, че Русия е световен лидер в разработването на хиперзвукови ракети, способни да се движат със скорости до 10 Маха (12 250 км/ч), за да избегнат противовъздушната отбрана на противника. Да, да, ама не! Този мит беше разбит. Технологията има както предимства, така и недостатъци. Тези ракети летят с по-висока скорост от балистичните, но на по-ниска височина от междуконтиненталните. Така хиперзвуковите ракети са подложени на по-високи натоварвания и температури заради по-голяма скорост и плътност на въздуха. Това затруднява насочването им. Също така, въпреки че средната им скорост е по-висока от тази на балистичните ракети, при приближаване на земната повърхност се забавят значително поради увеличаването на плътността на въздуха. Така, въпреки че е много трудно да бъдат прехванати, когато летят с максимална скорост, те са уязвими от системите за противовъздушна отбрана с малък обхват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма как

    17 Май 2023 11:36ч.

    За да се постигнат целите - денацификация и демилитаризация на Украйна - е необходима сталинизация на Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    17 Май 2023 13:12ч.

    Като гледам коментарите в Telegram, руското общество май иска "сталинизация". Като се има предвид, че 2024 г. в РФ ще има избори, възможно е Путин да се съобрази с обществените нагласи. Или да го смени някой, който се съобразява.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глупости

    17 Май 2023 11:38ч.

    В тоталитарните режими има орднунг и порядок, никой не беси по улиците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глупости

    17 Май 2023 11:38ч.

    В тоталитарните режими има орднунг и порядок, никой не беси по улиците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    17 Май 2023 11:39ч.

    Затова казвам, че се "гради" този режим.Доказа се , че има нещо дълбоко сбъркано в "руската демократична общественост".Оказа се, че това са наследници на "нихилистите" от 19 век.Затова Русия пое по познатия за нея " тоталитарен модел". Путин е мек , но следващия няма да е.Все пак той е роден в либералния Петербург.Но ЧК го е изградила, като личност.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    17 Май 2023 11:53ч.

    Нищо не гради др. Путин. Др. Фридман в една блестяща статия пише, че др. Путин допуснал три стратегически грешки - нямал план Б за Украйна, не очаквал такива строги санкции и не очаквал, че Запада ще окажат такава голяма помощ на Украйна. Всичко това ще му струва главата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • писач на статии

    17 Май 2023 13:00ч.

    Кой е тоя еврей другаря ти Фридмен бе, как не го познаваме, като е толкова блестящ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Томас Фридман е американки журналист, трикратен носител наградата „Пулицър", по настоящем седмичен колумнист на "Ню Йорк Таймс"

    18 Май 2023 1:32ч.

    https://epicenter.bg/article/The-New-York-Times--Putin-nyama-plan-B-za-voynata-v-Ukrayna-i-sam-se-vkara-v-kapan/315491/7/0 ( https://www.nytimes.com/2023/05/09/opinion/putin-ukraine-war.html )

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    17 Май 2023 12:07ч.

    Нищо няма да му струва.Путин в момента гони стотици хиляди либерали от Русия.Буквално унищожава този пласт от руското обшество, както Ленин ги натовари на "философски параход".Глупаци, като Навални и Кара Мурза не стоплиха.Цялата бивша опозиция ще отиде в затвора ако не избяга.А скоро ще върнат смъртното наказание и СМЕРШ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хърбел изобличава щърбел. Самият Путин пробутва и оправдава комунизма, а и възстановяване на болшевишкия комунистически Съюз на Съветите(тарторите му са превзели и унищожили Русия), в злодеянията си изклал милиони хора, започвайки с етнически руснаци

    17 Май 2023 13:29ч.

    Ако едно зло е воювало против друго зло, това не прави автоматично нито едно от тях добро. На пръв поглед РФ се защитава от агресията на НАТО след американския преврат 2014 в Покрайнините и американската марионетна власт там чрез жълтия артист-пионка зеленски с набезите му срещу населението на изток, всичко това логично довело до започналата Специална операция, както я наричат. Но както добре е известно, нещата не винаги са такива, каквито изглеждат на пръв поглед. Доколкото практически е възможен, един финансов и геополитчески анализ на 2СВ може да даде бегла представа за различни възможни сценарии относно реалните цели на предизвиканата сегашна братоубийствена човешка трагедия върху руснаците ("покраинци") в Покрайнините. Минута 1:56 - https://odysee.com/@EmmanuelGoldstein:d/Putin-says-Communism-is-like-Christianity-and-Lenin-like-a-saint:6?t=116

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ilinski

    17 Май 2023 13:31ч.

    Путин е точен за естеството на врага. И орьжията му са точни - защо медиите крият сьобщението на Ройтерс за унищожаването на ПВО Пейтриьт при последните удари по Киев?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ***///

    17 Май 2023 14:21ч.

    Бившият депутат на украинската Рада Иля Кива съобщава за унищожени два ЗРК "Патриот" и два IRIS-T. Сигурно и той лъже? Нали урките съобщиха, че са унищожили 20 от изстреляните 18 ракети? И никакви "Книжали" не могат да пробият защитата на Патриотите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • HAHA

    17 Май 2023 14:59ч.

    Рашаните посмяха да гръмнат Патриотите в гъсто населен квартал на Киев. Без да се съобразяват с живия щит. Истински военни престъпници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    17 Май 2023 15:31ч.

    очаквах да ударят одеса, но там са 80% руснаци, а в киев е гнездото на фашистката хунта, затова там ще бъде удара. абе, погледнато отвсякъде украйна си заминава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ахам

    17 Май 2023 15:59ч.

    Вече 450 дни - хахаха

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • абе

    17 Май 2023 16:35ч.

    Това , че във форума тук се е разтролил русофобският планктон от Дневник примерно, означава, че преди ден-два някой здраво е нашамарил "изключителните" педерастчета! Дачков , не ме трий!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • българските реститут-фашисти и грантаджии

    17 Май 2023 17:00ч.

    От сутринта бясно за запръскали слюнки от неистова демократична злоба тъдява.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • След като Украйна свали с Patriot 6+1 "кинжала" Русия погна учените, създали хиперзвуковите ракети

    18 Май 2023 1:16ч.

    Те са разследвани за държавна измяна. A колегите на Анатолий Маслов, Александър Шиплюк и Валери Звегинцев написха отворено писмо в тяхна защита. Попитан за писмото, говорителят на Кремъл Песков коментира: "Наистина видяхме този призив, но руските специални служби работят по случая. Те си вършат работата. Това са много сериозни обвинения". ===> https://www.vesti.bg/sviat/rusiia-pogna-uchenite-syzdali-hiperzvukovite-raketi-6168380

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, да... Дори Кличко се се снимал с Кинжали

    18 Май 2023 10:58ч.

    6+6+58... Свалени Кинжала, цял ножарски магазин

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи