Путин: Нашата политика е лишена от всякакъв егоизъм, отворени сме за сътрудничество с целия свят

Путин: Нашата политика е лишена от всякакъв егоизъм, отворени сме за сътрудничество с целия свят

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Руският президент Владимир Путин приветства нарастващото влияние на "новите центрове на властта" на срещата на върха с азиатски лидери, сред които и китайският Си Дзинпин.

"Нарастващата роля на новите центрове на властта, които си сътрудничат помежду си, става все по-ясна", заяви Путин на срещата на Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС) в бившия съветски Узбекистан.

"В световната политика и икономика се наблюдават фундаментални трансформации, които са необратими. Все по-очевидна става нарастващата роля на новите властови центрове, които си взаимодействат не въз основа на някакви наложени отвън правила, които никой не е виждал, а въз основа на общопризнатите принципи на върховенството на международното право и Устава на ООН, гарантирането на еднаква за всички и неделима сигурност, зачитане на суверенитета, националните ценности и интересите на другите", цитира АФП думите на руския лидер.

"Ние сме отворени за сътрудничество с целия свят", каза Путин. "Нашата политика е лишена от всякакъв егоизъм. Надяваме се, че другите ще провеждат политиките си според същите принципи и ще спрат да използват инструментите на протекционизма, незаконните санкции и икономическия егоизъм", каза Путин.

Срещата на върха събра Путин и Си с лидерите на няколко азиатски държави, включително Индия и Пакистан, като Русия се стреми да покаже, че не е напълно изолирана от света заради конфликта в Украйна.

Путин заяви, че Русия е готова да предостави безплатно на развиващите се страни повече от 300 000 тона руски торове, които – поради санкциите - са блокирани в европейски пристанища, съобщи Ройтерс.

Руският президент също така посочи, че до 90% от руските храни отиват в азиатски, африкански и латиноамерикански страни. Путин отбеляза, че Русия увеличава износа на зърно на световните пазари. "Тази година той ще бъде 30 милиона тона, а догодина ще го увеличим до 50 милиона тона", обеща той.

 

Източник: dariknews.bg

 

 

 

 

Коментари

  • “ няколко азиатски държави”

    16 Sep 2022 15:12ч.

    Вижте на картата колко са тези “няколко”.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    16 Sep 2022 15:43ч.

    Липсата на егоизъм, толкова много години, е крайно време да ви напусне ! С тероризма не воже да се действа цивилизовано и хуманно, щото той от това не разбира и накрая човек се оказва глупак, неразбран от тия, които нямат интелектуалния рекурс да го разберат, а си карат през орането и се вземат за вечните победители, без собствени жертви, само кяр.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шашардисан

    16 Sep 2022 15:55ч.

    Знаех, че Русия губи войната, но не предполагах, че положението е критично. Никога досега не съм виждал съветски или руски лидер да подскача като гладно пале около китайския ръководител.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    16 Sep 2022 16:11ч.

    Време беше и някой козяшки трол да изръси новата опорка :) Ще има центове за хлебец. Дачков е много милостив, не ви трие, да не останете гладни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нищо не обединява така силно както общия враг.

    16 Sep 2022 16:40ч.

    Сащардисаните си отбелязоха зрелищен автогол..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шашардисан

    16 Sep 2022 16:54ч.

    И все пак не ви ли притеснява унижението, на което се подлага и на което е подложен руският президент. Узбекският президент посрещна на стълбичката на самолета само др. Си. Путин беше посрещнат като гостите втора категория.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шашардисан

    16 Sep 2022 17:02ч.

    А преди по-малко от два месеца Ердоган остави Путин да го чака повече от минута и половина пред включените камери. Чакалите усещат кога лъвът е слаб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защото Ердоган говори с Песков

    16 Sep 2022 18:45ч.

    в коридора, Песков знае турски. Чудо голямо станало, но само за шашавите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ посрещнат като гостите втора категория”

    16 Sep 2022 17:39ч.

    Първа - втора категория държави има САМО в организациите на Запад. В ШОС всяка държава е с равни права. И НЕ са гости, а равноправни участници. Решенията се вземат с консенсус. Не както в ЕС да се гласува и Германия да има в пъти повече гласове от България и гласовете на 6 държави да са болшинство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доктора

    16 Sep 2022 17:43ч.

    Шашардисан, ти наистина си шашардисан, но дали е от белото дето си прекалил или по рождение си шашав? И къде видя Путин да подскача като пале?? До него ли беше или си още на облака? Баси тъпака. На такива като теб и дупка в главата да ти пробият, за да ти наливат боза пак ще си останеш шашав.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шашардисан

    16 Sep 2022 18:24ч.

    Миличките! Доста ви е заболяло от сринатия авторитет на любимата ви Русия. Горе главата! Германия изтърпя далеч по-големи унижения, но само за едно поколение се качи на икономическия връх в Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Слизането винаги е по-бързо от качването

    16 Sep 2022 18:46ч.

    и вече започна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи