Путин нарече "икономическо самоубийство" отказа на Европа от руските енергоресурси

Путин нарече "икономическо самоубийство" отказа на Европа от руските енергоресурси

Руският президент Владимир Путин определи като "икономическо самоубийство" енергийната политика на европейските страни.

"Днес виждаме, че по абсолютно политически причини, поради собствените си амбиции и под натиска на американския сюзерен, европейските страни налагат все повече санкции на пазарите на нефт и газ", каза руският държавен глава по време на заседание по въпросите на развитието на нефтената индустрия, съобщи ТАСС.

"Очевидно, че заедно с руските енергоресурси в други райони на света от Европа си заминава и възможността за повишаване на икономическата активност. Такова икономическо аутодафе, самоубийство - това, разбира се, е вътрешна работа на европейските страни", каза Путин. "Ние сме длъжни да действаме прагматично, изхождайки преди всичко от собствените си икономически интереси", добави той.

Според него "всичко това води до инфлация", а на Запад "вместо да признаят грешките си, търсят виновни отстрани". "Политиците на Запад спекулират с естествената загриженост на хората за климата, като омаловажават значението на конвенционалната енергия", каза президентът.

Путин каза още, че ръстът на енергоносителите подрива конкурентноспособността на промишлеността на ЕС и тези процеси само ще се ускоряват занапред.

"Европейците директно признават, че засега не могат напълно да се откажат от руските енергоресурси", каза той и добави, че в някои държави на ЕС в енергобаланса делът им е толкова висок, че не могат да се откажат от руския нефт.

Но си поставят такава задача без да обръщат внимание, че е в ущърб на собствената им икономика, отбеляза руският президент.

По думите на Путин всичко, което се случва днес около Украйна, е свързано с политиката на Запада. "Всичко, което се случва днес, включително, за наше огромно съжаление, около Украйна, се дължи на необмислената политика на така наречения колективен Запад", смята той.

Според руския президент тези страни "в продължение на десетилетия са пренебрегвали напълно основателните опасения на Русия за сигурността и са насърчавали по всякакъв начин националистическите, неофашистките елементи в киевското ръководство, пренебрегвали са проблемите, които се развиват в Югоизточна Украйна, и в продължение на осем години са помагали за продължаването на военните действия, които киевският режим започна преди осем години".

 

Източник: dnes.dir.bg

 

Коментари

  • Виктор

    17 Май 2022 18:15ч.

    Това е най големият проблем на Путин, на среща си има психопати с мисия да обезлюдяват планетата и да я спасяват от човекобройките! Тоест Путин се е изправил срещу джендър сатанисти, които искат смърт и война, колкото повече умрели толкова по добре... Та това е голямата изненада пред която се изправи Русия...запада мечтае за термоядренна депопулация!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    17 Май 2022 18:18ч.

    Тоест откачените диви руснаци, се изправиха срещу наистина психично болни глобалисти, които дори не знаят кой пол са, тотално обладани от лукавият, който им е сложил smart-вилица на вратлетата и постоянно им шепне да се самоубият и да убиват... Как да уплашиш такива джендери изпаднали в транс и извратени мазохистични фантазии?! Как се плашат зомбита?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    17 Май 2022 18:18ч.

    Путин подхожда спрямо проблемата като нормален, естествено има предвид и уродите срешу него, наясно е, че както не им пука за осраиците, така и биха били найщастливи да се печукат поне Славяните и ЮИЕ, това им беше мечтата и с много милиярди вкараха осрайна във война с Русия, с всичките и кусури и грешки в политиката

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    17 Май 2022 18:21ч.

    дано им нашрави "мечешката услуга", все пак представлява Мечката, няколко термо-ядрени удара по лондонистан, фашингтон и прочие - може и да им мине меерака за няколко петилетки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    17 Май 2022 20:22ч.

    прощавайте, вашият като трезвен отанец какъв е, или се лутате между 52-та?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Песимист

    18 Май 2022 8:46ч.

    Като на всеки неадекватен човек, например такъв, който задава глупави въпроси. Разликата е, че пияният е временно пиян, а глупакът си е глупак винаги.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Знаех си аз

    17 Май 2022 18:22ч.

    Абе знаех си аз, че накрая Вовата ще го удари на молба, но не вярвах, че ще клекне толкова бързо. Явно паричките на Запада са по-сладки от славата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • предизвикател на смях

    17 Май 2022 18:36ч.

    Точно пък от интелигентния и хитър Путин да чакаш да им клекне на цветните стъкълца, с които примамват диваците, наркоманите и нищожните духом зомбезита - ха ха ха ха!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Парица е царица

    17 Май 2022 18:40ч.

    Смей се. Смей се. Но няма вече укази на президента, цветни картинки със схеми за плащане, пророчества за край на долара. Не Западът, както очакваше другото джудже, а Русия почва да се влачи по корем в опит да възстанови търговийката с Европата. Парица е царица.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    17 Май 2022 19:04ч.

    знайко, знам, че и при вашата диагноза му викат Слънчевият град, знам, че не можеш да го прочетеш и проумееш, щото пшред теб е "Сияйният град на хълма", това също е чудесно, ама по-принцип това изказване на Путин е от преди 5-6 дни, както и да е, "слънчевите деца" не се занимавайте с нещо повече от пъзели, справк грета т.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тогава защо,

    17 Май 2022 18:24ч.

    гад мръсен, промени еднолично условията по подписани договори?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Щото иска да продава, а не да дарява

    17 Май 2022 18:32ч.

    Ако НАП ти запорира фирмената сметка в банка Х, няма ли да поискаш да ти плащат по незапорираната сметка в банка У? Или би продължил да доставяш стоката си, без да получаваш нищо в замяна?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • преди да питаш

    17 Май 2022 18:34ч.

    Кажи им на сатанистите първо да върнат откраднатото - 300 милиарда от руския резерв в долари, евро, ценни книжа, СПТ. Плюха в най-свещения си кладенец с тия санкции и грабежи на чужди пари - как изобщо повече някой от останалите страни ще им повярва?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Забравете за 300-та милиарда

    17 Май 2022 18:41ч.

    Забравете за 300-та милиарда. Те са за Украйна. Решено е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • западенска морална уродливост

    17 Май 2022 18:47ч.

    И защо да са за Украйна? на какво морално и правно основание си присвояват чуждото? Това е многогодишната трудова мъка на руския народ, как така ще си я присвояват и ще си вярват, че ще останат безнаказани?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коя беше Украйна?

    17 Май 2022 19:31ч.

    Коя Украйна? Хахахха, мислите, че ЕС и САЩ ще я възстановяват и ще се укрепи “демокрацията”? Та това е просто смешно. Този проект е приключен. Парите си Русия няма да види, но Усрайна я няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    17 Май 2022 22:56ч.

    По отношение на парите,че Русия няма да ги види не съм много сигурен,като се има предвид казаното от тов.Бисмарк преди време.Колкото до ентусиаста който твърди,че е решено за тези300 милиарда,може и да е прав.Не се знае обаче дали в отговор няма решение за около 30 САРМАТА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Песимист

    18 Май 2022 8:50ч.

    Наказание за крадливия запад - по законите на исляма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • домачине

    17 Май 2022 18:30ч.

    Имам чувството, че с казаното сякаш ги подтиква умишлено да се отказват от руските енергийни суровини. Очевидно иска да ги вкара в капан, ала все пак сами да го направят, не той да ги принуждава. Защото знае, че те фактически нямат изход, освен да изгубят конкурентната си индустрия и да се превърнат в клоаката на историята.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Към клоаката се е запътила Русия

    17 Май 2022 18:35ч.

    Към клоаката се е запътила Русия. Дори в България, които заедно с поляците сме най-тежко ударени, се справяме повече от прилично въпреки усилията на петата колона. Познай кога и при какви условия ще сключим нов договор с Газпром. Путин вече е разбрал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • повече от прилично, ама на чий гръб?

    17 Май 2022 18:38ч.

    Ти откъде знаеш как се справя Русия? Защо презумптираш, че нашето "повече от прилично" априори затъмнява който и да е руски подход на справяне? Почни да мислиш сериозно и безпристрастно... и по-малко фобски емоции.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ще се живее вече според заработеното, а не моше-нически

    17 Май 2022 18:41ч.

    Високите цени на суровините правят вторичните и третични сектори на евроамериканските икономики неконкурентноспособни. Страни като Япония и Италия са адски уязвими - силни вторични сектори, които са нищо без евтини руски суровини. Правилото на Бжежински нали го знаеш - абе силни сте, ама само за руска сметка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    17 Май 2022 18:41ч.

    Всичките псевдо западни атлантически новонормалници, имате повредена логика и причинноследствена връзка(Гръцкият газ идва от Русия, дори Азерският е Руски...)! Имате и повредена памет, въобще сте измамени по всички линии, войната е точно срещу вас и вашите екстри и привилегии на златен милиард, лигави лицемерци такива!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моше и неговите последователи мошеници

    17 Май 2022 19:18ч.

    Много добър акцент сте поставили на Моше. Моше е мошеник. Моше е нарицателно. Още от времето на римската империя е имало гета с последователи на Моше, сиреч мошеници. И точно римските императори са ги закичвали с жълта звезда. Като гледам и сега какво правят мошениците, имало е защо - цял свят е пропищял от този Моше и мошениците му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Песимист

    18 Май 2022 8:57ч.

    "Новонормалник" много ми хареса (новонормалник = свръх-ненормалник) . Ще обогатя лексиката си с още една дума благодарение на Виктор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Димитров

    17 Май 2022 18:39ч.

    Нещо не виждам статии на тема: от подземията на Азовстал излезе един американски адмирал – специалист по спец. операции и тактическо ядрено оръжие Ерик Олсън

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • волк

    17 Май 2022 18:44ч.

    Директивата е нищо да не се обелва по въпроса. Ето защо достъпът до руските телевизии и сайтове е закрит. А за унищожените 7 души от американския спецназ с пленено оръжие в Луганска област кога?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗВЕРСТВАТА НА „АЗОВ“ – ДА СЕ МЪЛЧИ Е НЕВЪЗМОЖНО!

    17 Май 2022 18:46ч.

    https://afera.bg/%d0%b7%d0%b2%d0%b5%d1%80%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%b0%d0%b7%d0%be%d0%b2-%d0%b4%d0%b0-%d1%81%d0%b5-%d0%bc%d1%8a%d0%bb%d1%87%d0%b8-%d0%b5-%d0%bd/#comment-920404

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    17 Май 2022 18:48ч.

    Не разбирам защо Путин постоянно им обяснява.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СНИМКИ ОТ ПРЕДАВАНЕТО В ПЛЕН НА ГЛАВОРЕЗИТЕ ОТ „АЗОВ“:

    17 Май 2022 18:52ч.

    СНИМКИ ОТ ПРЕДАВАНЕТО В ПЛЕН НА ГЛАВОРЕЗИТЕ ОТ „АЗОВ“: https://colonelcassad.livejournal.com/7620378.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Владлен Татарский https://t.me/boris_rozhin/48861 на вечер сообщает по сегодняшним сдавшимся на "Азовстали".

    17 Май 2022 18:55ч.

    1. 20 тяжелораненых, 31 относительно здоровых сдались в плен на "Азовстали" 2. Сдалась одна из групп сопротивления, которая фактически откололась от основной группы. 3. Сдались под гарантии сохранения жизни. 4. Обмен им никто не обещал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майна

    17 Май 2022 19:00ч.

    Интересно с какви части ще се ремонтират мотрисите на Сименс след като тия излязоха от Русийката. Вероятно мужика ще ходи пеш за разлика от Жужо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не е само сименс

    17 Май 2022 19:03ч.

    Бог изначално е промислил, а които трябва за помислили, ти не се безпокой.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Песимист

    18 Май 2022 9:04ч.

    Неволята учи. А руснаците не веднъж са доказвали, че могат много. Който ги е подценявал е съжалявал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Можеше да ни спестите дрънканиците на плъха

    17 Май 2022 19:02ч.

    Въпросът сега е, пленниците украинци в обикновен сталински лагер ли ще бъдат изпратени или в лагер на смъртта?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • циклон Б

    17 Май 2022 19:04ч.

    Ще ги пратят в Освиенцим и Бухенвалд, понеже обичат своите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Славин

    17 Май 2022 19:07ч.

    Няма съмнение, Путин остава голям политик, особено за своя народ при поддръжка от 86 % на населението. Англосаксите заедно със своите западни васали освен че ще съсипят икономиките си, могат да предизвикат термоядрена война. Хазарска Украйна я направиха анти-Русия и тежко на първата. Събитията от Азовстал от вчера са началото на края на тази несъстояла се У-краина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    17 Май 2022 19:38ч.

    единствения добър изход за малкото останали украинци е руснаците да анексират цялата територия....с дълговете, които навъртяха към сатанаистите от серна америка ще станат напълно унтерменши и ще плащат до гроб и те и децата им....зеления го маните, ще пукне от свръх доза...нациките ще измрат, но останалите укри ще станат просто роби...така, че работата е ясна...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Песимист

    18 Май 2022 9:09ч.

    Руснаците са щедри - може да пуснат нещо на поляци, унгарци... Но това нещо осрайна по-добре да го няма, наистина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изгубеният

    17 Май 2022 20:10ч.

    О, Валдимир Владимирич, защо плачеш на чужд гроб?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Песимист

    18 Май 2022 9:15ч.

    Не е само той; по-прозорливи хора - учени, философи - отдавна плачат на смъртното легло на империята на новонормалниците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майна

    17 Май 2022 20:19ч.

    Така е др. Путин - Европа загива, прибирайте си чаветата оттам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Песимист

    18 Май 2022 9:20ч.

    Загиваща Европа се полакоми за житницата на Европа, но новонормалниците нямат място до Русия - много са миризливи и загниващи. Така че, FuckTheEU - "прибирай си чаветата оттам".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    17 Май 2022 21:32ч.

    Безплатниият обяд за Европа приключи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някои се надяват,

    17 Май 2022 21:44ч.

    Че Путин е неизлечимо болен и скоро ще пукне. Напразно. В тази страна злодеите нямат свършване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    17 Май 2022 21:45ч.

    "Онази"Европа вече я няма. Може би никога не е имало. Европа е фикция. Всъщност сега е повече от виртуална. Плод на болен мозък. Влизаща в безпрецедентна икономическа криза в която сама се вкарва. Отдавна е затънала в морален и нравствен упадък. Пълна с джендъри и латентни фашизоиди. И с милиони "емигранти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Срам ме е от ес, срам, голям срам

    17 Май 2022 22:58ч.

    Демек европа е изкуфяла.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Европа е първият успешен проект

    18 Май 2022 8:36ч.

    На давоската мафия. Вижте: обезлюдяване на селата, разруха на селските стопани, сбоводно движение ? на евтина работна ръка ( слуги), националността е лоша, глобализмът е добър, едно правителство, един фюрер, НСР.,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Европа е успешен проект на форума

    18 Май 2022 8:37ч.

    Давос. Вижте: обезлюдяване на селата, разруха на селските стопани, сбоводно движение ? на евтина работна ръка ( слуги), националността е лоша, глобализмът е добър, едно правителство, един фюрер, НСР.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коя беше Украйна? 17 Май 2022 19:31ч

    18 Май 2022 8:29ч.

    Точно така. Сега ги дъвчат и после ще ги изплюят. Спомнете си гръка Пападополос, военната хунта на Черните полковници, правеше се на американец, но не го подкрепиха хамериканците, и свърши в затвора,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи