Путин нарече Берлускони истински приятел и скъп човек

Путин нарече Берлускони истински приятел и скъп човек

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че е опечален от смъртта на бившия премиер на Италия Силвио Берлускони, защото той е бил негов истински приятел и скъп човек, предадоха световните агенции.

"За мен Силвио беше скъп човек, истински приятел", се казва в съболезнователна телеграма, адресирана от Путин до президента на Италия Серджо Матареле.

"Аз винаги искрено се възхищавах на неговата мъдрост, на способността му да взима балансирани и далновидни решения дори в най-сложните ситуации. В хода на всяка една среща с него аз буквално се заразявах от неговата невероятна жизнена енергия, от неговия оптимизъм и чувство за хумор", казва още Путин и определя смъртта на Берлускони като "непоправима загуба и голяма скръб".

Руският президент нарече Берлускони и "истински патриот на Италия" и отчете, че той е имал "безценен личен принос в развитието на руско-италианското партньорство". 

"Русия ще си спомни винаги за Силвио Берлускони като за привърженик на принципа за укрепване на приятелските отношения между нашите страни", подчерта той.

Берлускони казваше, че с Путин го свързва едно истинско и лично приятелство. Двамата се виждаха често пъти по време на ваканции, които прекарваха заедно. Те се снимаха засмени, седнали на маса един до друг, или пък с огромни руски ушанки. Берлускони наричаше Путин "един семпъл и скромен човек, направил много за страната си", а Путин дефинираше Берулскони като "един от най-добрите политици на Европа и като един от последните мохикани в политиката".

Двамата лидери си правеха и скъпи подаръци. Путин например  подари на Берлускони балдахиново легло, върху което  милиардерът имал интимни отношения с ескорт гърла през 2008 г., според твърденията на тази жена в нейна книга. Берлускони пък подари на Путин калъф за юрган с лика на двама им.

Бившият италиански премиер винаги е подкрепял руската позиция в конфликта в Украйна и е критикувал европейските санкции спрямо Москва след анексията на Крим през 2014 г. Според него това е  "завръщане на Студената война".

През септември 2015 г. Берлускони дори посети заедно с Путин Крим, за да пийнат вино и да отдадат почит на убити италиански военни през 19-и век по време на Кримската война.

След началото на руската офанзива в Украйна през февруари миналата година, Берлускони първо запази мълчание, но през април разкритикува публично своя приятел, като заяви, че е "дълбоко разочарован и натъжен от поведението на Путин, който носи много голяма отговорност пред целия свят".

По време на предизборната кампания за изборите в Италия през септември обаче Берлускони защити действията на Путин, твърдейки, че той е искал да свали правителството в Киев, за да постави на негово място "добри хора", припомня Франс прес.


Източник: БТА

 

 

 

Коментари

  • Вечна им памет на истинските приятели!

    12 Юни 2023 20:13ч.

    https://www.youtube.com/watch?v=JHfFdJgNMAo

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Силвио Берлускони

    12 Юни 2023 20:38ч.

    не заслужава такъв зловещ компромат от Россия. Дано Страшният Съдия прости на Силвио този грях - токсичното приятелсто с издирван военнопресстъпник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Влади

    12 Юни 2023 20:45ч.

    Двама истински мъже...с топки. А не, като повечето европейски джендъри! Бог да го прости Силвио!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Двама ценители на женската красота

    12 Юни 2023 21:41ч.

    Първият не се криеше, другият действаше на тихия фронт. Първият не е убил никого.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин на времето се пошигува , че Берлускони никой нямаше да го съди

    12 Юни 2023 21:43ч.

    Ако беше залетял по мъжко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дали ?

    12 Юни 2023 22:52ч.

    Не му "помогнаха" малце ? Сепак не си отиде толкова стар - гледайте там рептилите сороси, кисинджъри ... ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи