Путин награди Стивън Сегал с Ордена на дружбата

Путин награди Стивън Сегал с Ордена на дружбата

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Руският президент Владимир Путин подписа указ за награждаване на американския актьор и специален пратеник на руското външно министерство за руско-американските хуманитарни връзки Стивън Сегал с Ордена на дружбата. Указът е публикуван на официалния портал за правна информация.

Отличието се присъжда за големия му принос в развитието на международното културно и хуманитарно сътрудничество, се казва в указа.

Стивън Сегал е една от най-популярните екшън звезди през 80-те и 90-те години на миналия век, познат с ролите си във филми като "Труден за убиване" и "Под обсада", който неведнъж е засвидетелствал подкрепата си за Владимир Путин. Той получи руско гражданство през 2016 г., а паспортът му беше връчен лично от държавния глава на Русия на среща, предавана по телевизията.

Орденът на Дружбата е държавно отличие на Руската федерация. Учреден е с указ на президента Руската Федерация на 2 март 1994 г.

Предшественик на ордена по съветско време е Орденът за дружба на народите, учреден през 1972 г.

Орденът на дружбата се връчва на граждани на Руската федерация, както и на граждани на чужди държави за особени заслуги в укрепването на мира, дружбата, сътрудничеството и взаимното разбирателство между народите; за плодотворна дейност в областта на сближаването и взаимното обогатяване на културите на народите и националностите,

Активни усилия за запазване, обогатяване и популяризиране на културното и историческото наследство на Руската федерация. Както и за успехи в промишлеността, селското стопанство и други сектори на икономиката. Продуктивни дейности в развитието на науката, образованието, здравеопазването и културата и др.

Източник: ТАСС, dnes.dir.bg

 

 

Коментари

  • ФЪРКАТИЧКО

    27 Фев 2023 15:32ч.

    Още един кремълски храненик и предател на демокрацията и западните ценности. Какъв срам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПЕРНАТИЧКО

    27 Фев 2023 16:56ч.

    Ханъм-кадъно фърката, той няма нужда да бъде "храненик", защото е милионер от ролите в Холивуд, които е изиграл. Просто е честен и почтен човек, явно за разлика от тебе, която клеветиш един голям актьор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кремълски храненик?

    27 Фев 2023 16:57ч.

    Каква глупост. Сякаш Сегал има нужда да е нечий храненик. Има само храненици на ЦРУ, защото това е едно от силните оръжия на богата (експлоатираща) Америка. Има и НЕ-храненици, но фенове на запада, и те са най-големите нещастници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    27 Фев 2023 18:27ч.

    Аз фен и на двамата, а ти на Бидона... Да видим сега кой е бърка повече!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    27 Фев 2023 16:34ч.

    Уикипедия: Известен американски актьор, продуцент, сценарист, музикант (китарист и певец), майстор по бойни изкуства (7 дан по айкидо) и шериф. Той е от поколението филмови актьори, които въплъщават типичния филмов екшън герой.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MarlboroMan

    27 Фев 2023 17:50ч.

    повече от 1/4 век не е създал нищо стойностно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Затуй пък Байдън за 1/2 мандат създаде краят на САЩ

    27 Фев 2023 18:33ч.

    На цената на едни фалшифицирани избори. Безценно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    27 Фев 2023 18:02ч.

    Путин, или както го нарече един ром - Пудинга, и той да не остане по-назад от Радев, и той раздава медали. Хората умират, по света и у нас медали раздават.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    28 Фев 2023 0:31ч.

    По-важно е не кой раздава медалите, а кой ги получава и за какво.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи