Путин награди посмъртно Владлен Татарски с орден за храброст

Путин награди посмъртно Владлен Татарски с орден за храброст

Военният блогър загина на 2 април при експлозия в кафене в Санкт Петербург, където се провеждаше негова творческа вечер

Руският президент Владимир Путин подписа указ за награждаване на загиналия на 2 април военен кореспондент Владлен Татарски (истинско му име е Максим Фомин) с орден „За храброст“, съобщава ТАСС.

„За смелост и смелост, проявени при изпълнение на професионалния дълг, се награждава с орден „За храброст“ военния кореспондент Максим Юриевич Фомин (Владлен Татарски) посмъртно)“, се казва в указа.

Журналистът загина на 2 април при експлозия в кафене  в Санкт Петербург, където се провеждаше негова творческа вечер. Повече от 30 души са ранени. Информационният център на Националния комитет за борба с тероризма заяви, че нападението е планирано от специалните служби на Украйна. 

„Разследването разполага с доказателства, че планирането и организирането на престъплението е извършено от територията на Украйна. В същото време Дария Трепова, която има опозиционни възгледи, е поддръжник на Фонда за борба с корупцията (организацията е призната като екстремистки и забранени в Руската федерация), се казва в доклад на руския Комитет за борба с тероризма. По-рано ведомството съобщи, че е преквалифицирало наказателното дело за експлозията в кафенето в терористичен акт. Провеждат се следствени действия със задържаната по подозрение в извършване на престъплението Дария Трепова.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • MarlboroMan

    03 Апр 2023 21:33ч.

    а дано всеки ден такива награди да връчва

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Храброст не му е липсвала никога

    03 Апр 2023 23:06ч.

    Участва във въоръжен банков обир в Донбас през 2011, през 2014 е освободен от затвора от новата власт в ДНР, воюва на фронта срещу украинските агресори, а последно се изявява като блогър в Телеграм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    03 Апр 2023 23:19ч.

    Бог да го прости! Вечна и блажена да бъде паметна му!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Владлен Татарский, блогер

    03 Апр 2023 23:22ч.

    В конце сентября блогера пригласили в Кремль на подписание договоров о присоединении четырех украинских регионов. Оттуда он записал обращение как бы в поддержку действий Кремля: "Всех победим, всех убьем, всех, кого надо, ограбим. Все будет как мы любим. Давайте, с богом".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Владлен Татарски като пропагандатор е известен в публичното пространство със следните "заслуги"

    03 Апр 2023 23:33ч.

    ** Призовава руснаците да се гордеят с геноцида в Буча и да вършат още по-големи зверства в Украйна; *** Призовава за удари срещу гражданската инфраструктура на Украйна и унищожаване на електроцентрали, така че повече украинци да умират в болници; Подкрепя извършването на военни престъпления от бойци на т.нар. "ДНР" и "ЛНР" и военнослужещи от въоръжените сили на Руската федерация, например убийства на военнопленници; И накрая, с фразата, която не се нуждае от коментар: "... ще победим всички, ще убием всички, ще ограбим всички, от които се нуждаем - всичко ще бъде както ни харесва." По този начин е очевидно, че Максим Фомин е активен съучастник във военните престъпления на Кремъл на територията на Украйна – както в периода на "хибридното" нахлуване в Донбас през 2014-2022 г., така и в периода на пълномащабното нахлуване на Руската федерация в Украйна февруари 2022 г. В допълнение, открито мизантропската пропагандна дейност на Максим Фомин директно противоречи както на международното право ( по-специално на чл. 20 от Международния пакт за граждански и политически права от 1966 г. ), така и на минимум наказателното право на Руската федерация ( чл. 354 от Наказателния кодекс на Руската федерация ) и Украйна ( чл. 436 от Наказателния кодекс на Украйна), и трябва да получи надлежна официална правна оценка, с произтичащите от това последици за това лице.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виждаме че любиш тая пасмина зовяща се “украинци”,

    04 Апр 2023 8:36ч.

    не е зле по активно да ги подкрепиш като си стегнеш куфара,на влака и право в Киев,там се запишеш доброволец в техните национални батальони и след три дни изгниеш нейде из безкрайните житни поля на украината!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "геноцида в Буча"

    04 Апр 2023 11:20ч.

    Е толкова геноцид, колкото прахчетата на Колин Пауъл бяха ОМП, т.е. - пълна, абсолютна, стопроцентова ЛЪЖА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има нещо психопатско в рашистите

    04 Апр 2023 12:23ч.

    Когато от най-различни посоки им говорят и доказват с разследвания едно и също, а те продължават да си мислят, че са прави. Ако си вярват, лъжат себе си. Иначе, по принцип такава е рашистката пропаганда, нескопосани опити да излъжат света и да играят ролята на "жертва". Ами какъвто им е вожда... Путин колко пъти си смени биографията, преиначи исторически факти, реални факти, само и само да оправдае злодеянията си:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 03 Апр 2023 23:22ч.

    03 Апр 2023 23:35ч.

    Не бива да гледаш и слушаш Невзоров. Той е болен човек, пътник. Все му е едно за кого какво говори, в случая какво "цитира".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е Невзоров

    04 Апр 2023 0:27ч.

    Информацията за Татарский е навсякъде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой е пропагандистът Татарски/максим фомин?

    03 Апр 2023 23:38ч.

    https://zhzh.info/news/2023-04-02-50391

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вероятно посъзнателно избрания татарски псевдоним

    04 Апр 2023 0:03ч.

    е в някакво противоречие с престореното му православие

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Псевдонимът "Татарски" е взаимствал от героят на романа "Генерация П" Вавилен Тататарски, а "Владлен" от ВЛАДимир ЛЕНин:)

    04 Апр 2023 2:23ч.

    Истинското име на блогърът е Максим Фомин, a Владлен Татарски е псевдоним, който е сглобен от първите срички от името на Владимир Ленин и героят Вавилен Татарски от романа "Генерация "П" на писателя Виктор Пелевин. В сепаратисткия Донбас имат за идол Ленин за разлика от Рашата, където идологизацията им е към Сталин:) Има причина, но е по-дълго да обяснявам. Накратко, Путин предпочита Сталин, защото Ленин е прекроявал границите на присъедининените републики към РАСФСР/СССР изкуствено и сега, след разпада 1991 г. това спомага за претенциите на тези бивши съветски републики да станат независими и колкото може по-далече от този руски инженеринг. Друг е въпросът, че сталинизмът е практика, която се възражда и доразвива от КГБ, след издигането през 1999 г. на Путин като президент в КГБ операция "Наследник", след като се закрива съдебното дело за корупция, водено срещу него и "назначаването" му през 2000 г. за президент на РФ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тероризъм

    04 Апр 2023 1:43ч.

    Укрофашистите са набелязали всички журналисти - военни кореспонденти и това се извършва със съдействието и покровителството на техните господари. Не само, че е убит руски журналист, но е извършен терористичен акт спрямо мирни жители в кафене. В статуетката са били заложени дребни елемени с цел поражение на повече хора. И по какво укронацистите се отличават от терористите от Ислямска държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е журналист, а криминално проявен и терорист

    04 Апр 2023 1:55ч.

    Ако с такива ще се гордее днешна Русия, толкова по-жалко за нея.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Видео до взрива, от което не се потвърждава дали е от статуетката или предварително заложен някъде в кафенето и задействан дистанционно в подходящ момент от КГБ

    04 Апр 2023 2:26ч.

    https://t.me/shot_shot/49808

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Видео в първите секунди след взрива, в което се показва и Даря Трепова как напуска кафенето

    04 Апр 2023 2:32ч.

    "Убийцата" се чуди какво става и въобще не бърза да избяга и се скрие:))) https://t.me/shot_shot/49809

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сюжетът ни се "сервира" на порции - вербовчикът на Даря е журналистът Роман Попков

    04 Апр 2023 2:34ч.

    Роман Попков е бивш кореспондент на MBKh Media, както и бивш лидер на московския клон на Националболшевишката партия (NBP) на Едуард Лимонов, която беше призната за екстремистка в Руската федерация през 2007 г. През 2008 г. Попков е осъден на две години и три месеца затвор по ч. 2 на чл. 213 от Наказателния кодекс на Руската федерация (хулиганство с използване на предмети, използвани като оръжие). Попков, заедно с шестима други членове на партията, беше осъден за сбиване пред сградата на Таганския съд, което се състоя на 13 април 2006 г. Тогава съдът разгледа иска на NBP срещу Федералната служба за регистрация. Членове на партията на Лимонов настояха отказът за регистрация да бъде обявен за незаконосъобразен. През 2020 г. той беше арестуван за 15 дни в Беларус за участие в протести. Попков напуска Русия и активно се противопоставя на войната в Украйна. Попков УЖ е вербувал Даря Трепова, като се твърди, че тя самата е признала това. Журналистът е помолил момичето да изпълни задачата от "познат", който се оказа агент на СБУ. КГБ-сценаристите още не са измислили персонажът на СБУ агента кой точно да бъде:) >>> https://t.me/shot_shot/49797

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Журналистът Попков заяви, че не е замесен в убийството на Татарски. "Имам семейство в Руската федерация, сега те ще дойдат при майка ми. Бих ли го направил?"

    04 Апр 2023 2:35ч.

    https://theins.ru/news/260661

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Следваща серия от КГБ-съспенса: Убийството на пропагандиста Владлен Татарски е планирано от СБУ "с участието на агенти от ФБК" Алексей Навални

    04 Апр 2023 2:36ч.

    Директорът на ФБК "Навални" Иван Жданов коментира обвиненията на НКП ( https://t.me/ioannZH/1522 ): "Според изплъзващите се съобщения бързо стана ясно в какво ще ни замесят. И ето една доста идиотска ситуация. Да опровергаваме факта, че сме го направили, е идиотизъм. Естествено, ние не сме направили това. Не опровергавайте - ами ако някой мисли, че наистина сме? Всичко, което се случва, предполага, че в действителност агентите на ФСБ просто сами са елиминирали този пропагандист. Те правят това от 2014 г.: тровят се и се убиват весело, разделят си пазарите. Просто не всички случаи са публични. И днес е много удобно за тях да припишат това на ФБК. Имаме нужда не само от ВЪНШЕН абсолютен ВРАГ в лицето на Украйна, но и от ВЪТРЕШЕН ВРАГ в лицето на екипа на Навални." Ясно, ФСБ изповядва идеологията на сталинизма-ленинизма, при която Ленин поставя въпроса за ВЪНШНИЯ ВРАГ, а Сталин - за ВЪТРЕШНИЯ ВРАГ. Михаил Подоляк, съветник на ръководителя на канцеларията на президента на Украйна, коментира експлозията по следния начин: "Започва в РФ... Паяците се изяждат един друг в буркан. Въпросът кога вътрешният тероризъм ще се превърне в инструмент за вътрешнополитическа борба беше въпрос на време, като пробив на зрял абсцес. Руската федерация я очакват необратими процеси". ( https://twitter.com/Podolyak_M/status/1642571186293858304 )

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леонид Волков: "Една организация се занимава с политически убийства в Русия – и това не е ФБК, а ФСБ

    04 Апр 2023 2:37ч.

    Леонид Волков, руски политик и общественик, IT специалист, началник на щаба на Навални за президентските избори през 2018 г., депутат от Екатеринбургската градска дума, един от основателите на партията "Народен съюз" (по-късно - Партията на прогреса, партия "Русия на бъдещето "), която поради състава на участниците се счита за "партията на Навални": "Една организация се занимава с политически убийства в Русия – и това не е ФБК, а ФСБ. Но дори и да си представим, че в случая с Татарски по някаква причина това изведнъж не е ФСБ, но все едно остават същите въпроси: в центъра на Петербург, след 24 години "стабилност",посред бял ден, дръзко убиват известен пропагандист, по един или друг начин това е зоната на отговорност на уж "ВСЕМОГЪЩИТЕ" специални служби. И сега се опитват да прехвърлят проблема от болните си глави на здравите." >>> https://t.me/leonid_volkov/3852 Така те се опитват да преместят от болна глава към здрава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пригожин: "Не бих обвинил режима в Киев за тези действия"

    04 Апр 2023 2:37ч.

    "Сега не знам подробности за инцидента, само ме информираха, че за съжаление Владлен Татарски е починал. Наистина дадох кафенето на патриотичното движение КИБЕР ФРОНТ Z и там провеждаха различни семинари. Тази трагедия се е случила на такъв семинар. Що се отнася до смъртта на Дария Дугина, да, всичко е подобно. Но не бих винил режима в Киев за тези действия. Мисля, че има група радикали, които едва ли са свързани с властта в Киев. Така бих го определил." >>> https://t.me/s/Prigozhin_hat

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въпросът

    04 Апр 2023 2:40ч.

    По какво рашистите от ФСБ се различават от терористите от Ислямска държава:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • През последните месеци обаче Татарски и други като него започнаха да критикуват правителството и армията, че не действат достатъчно твърдо на фона на неуспехите на бойното поле

    04 Апр 2023 3:01ч.

    Един от тези хора беше Игор Мангушев - основател на националистическото движение "Светлая Русь" и наемническата организация Е.Н.О.Т., който доскоро работи за частната армия "Вагнер" като политически консултант и отговорник за провеждането на дезинформационни кампании в интернет. В края на февруари Мангушев е екзекутиран с куршум в тила на контролно-пропусквателен пункт край град Алчевск в окупираната от Русия Луганска област. В случая общото между Татарски и Мангушев е, че и двамата са особено критични към правителството на Путин по отношение на начина на водене на военната кампания, като и двамата заемат страната на Евгений Пригожин, който от известно време също може да се каже, че е в конфликт с някои хора в Кремъл. Причините са свързани както с военните неуспехи, така и в обвиненията на Пригожин, че командването умишлено спъва доставките на муниции и оборудване за неговите части, които имат основна роля в тежките сражения за град Бахмут. Татарски при всички положения не е пряко свързан с Пригожин или поне не толкова, колкото е бил Мангушев. Все пак блогърът получи признание. В последното си видео от понеделник "Готвачът на Путин" посвети на Татарски военен успех на "Вагнер". "На това знаме пише "Вечна памет на Владлен Татарски", казва Пригожин, докато твърди, че позира пред сградата на общината в Бахмут и след това обяснява как градът вече е под контрола на "Вагнер". Татарски е дал предостатъчно причини, за да се превърне в цел за украинските служби за сигурност, но не по-малко вероятно изглежда неговата смърт, наред с убийството на Мангушев, да е и поредно послание към твърде шумния Пригожин и крайните националисти. Евгений Пригожин трябва да осъзнае, че ролята му е да изпълнява поръчки, а не да ги дава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    04 Апр 2023 11:48ч.

    Леонид Волков е обявен за иноагент в Русия. Издирва се по обвинения е за финансиране на екстремистки организации, пране на пари, въвличане на непълнолетни в неправомерни действия и др. 9 Март 2023 г. Волков обявява, че напуска поста на председател на ФБК, заради скандала с подписа си върху писмо към Еврокомисията с молба да се снемат санкциите срещу ръководителите на «Альфа-групп» — Михаил Фридман, Петр Авен, Герман Хан и Алексей Кузьмичёв.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руди

    04 Апр 2023 2:25ч.

    Орденът се нарича "Орден за Мъжество", драги "Гласове"! А се връчва за проявено "мъжество и смелост". Някакъв проблем с "мъжеството" ли имате, или вече се смята за муве тон?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаха

    04 Апр 2023 2:31ч.

    Във всеки случай проблем с мъжеството имат всички путинофили, които мечтаят рашистки ботуш да ги гази и "Бащицата" - ботоксовото джудже - новото Дуче да ги "оправя" и да им решава проблемите в живота и имащи за идол убийци като този национален предател, убиец, пропагандатор за геноцид към сънародниците си, украинци и обслужващ режимът на КГБ/ФСБ, който дойде с Путьо "Молеца".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    04 Апр 2023 4:10ч.

    Явор Дачков може да каже сбогом на сайта си. По същия начин атакуваха и сайта на СЕГА, поредица от дълги коментари, толкова дълги че никой не ги чете и от форум за споделяне на мнения се превръща в клуб Найден Геров с пропагандни речи по два часа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как да познаете дали някой ви лъже или говори обективно?

    04 Апр 2023 11:14ч.

    Ако човек предоставя подробни описания на това кой, какво, кога, как и защо се е случило нещо, вероятно той казва истината. Ако обаче прескача тези подробности, най-вероятно лъже. >>> https://www.vesti.bg/lyubopitno/tazi-strategiia-shte-razkrie-s-80-tochnost-dali-niakoj-vi-lyzhe-6165046

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поредната

    04 Апр 2023 11:26ч.

    Абсолютна небрежност, безгрижност, халатност ... на руснаците. Това е била политическа сбирка в кафето. Нито проверка на гостите, нито метолдетектор, нито проверка на документи. Нищо. Докато Русия не признае че е във ВОЙНА , и руснаците не започнат да се държат като във военно време, такива тер-актове ще продължават. Рибата там мирише от към главата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи