Путин награди Митрофанова за принос във външнополитическия курс на Русия

Путин награди Митрофанова за принос във външнополитическия курс на Русия

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Руският президент Владимир Путин награди руската посланичка в София Елеонора Митрофанова с орден "Александър Невски", съобщи ТАСС и БТА.

Указът е бил публикуван днес в официалния юридически портал. Отличието се връчва "за голям принос в осъществяването на външнополитическия курс на Руската федерация и многогодишна добросъвестна дипломатическа служба".

Орден "Александър Невски" получава и Сергей Бутин, директор на генералния секретариат на руското министерство на външните работи.

Митрофанова работи на дипломатическото поприще от 2001 г., а от 2021 г. е посланичка на Русия в България.


Източник: "24 часа"

 

 

Коментари

  • рукола Z

    12 Май 2023 19:59ч.

    Нищо случайно няма! Колкото и да се опитват да ни унищожат, Русия е зад българите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Grethen

    12 Май 2023 20:10ч.

    Много се радвам за Н.Пр госпожа Митрофанова. Останах очарована от нея при Карбовски. Поздравления с високото отличие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Grethen

    12 Май 2023 20:33ч.

    Н. Пр госпожа Митрофанова има твърде изискан външен вид. Много е елегантна и този израз отговаря за нея Нордическа скромност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поздравления

    12 Май 2023 20:42ч.

    Н. Пр. Елеонора Митрофанова може да служи за пример на всички дипломати. Издържа на всичката кал, която се изля, на всички атаки и най-важното уважава българският народ много повече от собствените ни управници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • много повече от собствените ни управници!

    13 Май 2023 9:21ч.

    не е точният израз. Собствените ни управници не само НЕ уважават народа си, а го презират и се срамуват от него. Те са врагове на народа. Този израз от едно време, сега показва колко е бил точен и заслужен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хронос

    12 Май 2023 21:00ч.

    Да наистина, нищо случайно няма в този факт. Всички знаци са дадени вече. Хубав повод да си спомним, какво беше казала Ванга за жената и за времената, когато се появи жената, и които вече настъпиха, защото мярката за времето изтече! Още повече, когато вчера, в деня, а в който православната ни църква отбелязва светите братя Кирил и Методий, е починала голямата актриса Емилия Радева, която в 2013г. в руския сериал "Вангелия", изигра именно ролята на свекървата на Ванга, в който самата Вангелия бе играна от 5 актриси с украински, белоруски и руски произход. Така майката на тази многонационална Ванга остана с български корен. Самата Радева е родена на 23 май 1932, което реално отговаря на 24 май, защото годината е била високосна. Излиза, че свекървата на Ванга си тръгва не просто на юланския празник на славянските братя, но и на рождения ден на Батето! Та коя е майката на Ванга и защо за Ванга беше важно да остави това послание, което сега се потвърждава от Русия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Достоевски

    12 Май 2023 21:38ч.

    Много хубав знак!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Янус

    12 Май 2023 21:43ч.

    Много силен знак от Путин за нас българите. Политическият ни "елит" трябва да се притесни доста (ако изобщо има акъл за такива знаци). И дори да не им се вярва, това има връзка с предстоящото да се случи в неделя на югоизток от нас. Който разбрал - разбрал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Шиле

    12 Май 2023 23:50ч.

    Задължително са разбрали, още повече с това си действие, Владимир Владимирич, бърка с един голям хубав предмет в ауспуха на новоназначения ни хайтянски диктатор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Супер!

    12 Май 2023 22:07ч.

    Митрофанова разбра много добре ситуацията в България и е първият руски посланник, който направи разлика между русофилски настроения българския народ и неговите жалки управници русофоби. Надявам се, че и Путин най-после е разбрал това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Според нашите мили русофоби, да си русофил означавало че си чуждопоклонник. Трябвало да сме само българофили.

    12 Май 2023 22:21ч.

    Че кой ви пречи да сте българофили? Да си русофил, не значи че предпочиташ Русия пред България, а означава да си порядъчен човек със съвест и историческа памет. Аз нямам памет евроатлантици да са направили нещо за България. Не мога да си спомня американци да са се сражавали на Шипка, но идете в музея в Плевен и ще видите с какво е била въоръжена турската армия срещу опълченците - американска многозарядна карабина Уйнчестър. Това говори ли ви нещо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Говори ми и още как

    12 Май 2023 22:29ч.

    Всички турски генерали в Руско-турската война не са мюсюлмани, а европейски християни. Главнокомандващият Мехмед Али паша е роден като Карл Дитрих, германец. Хобарт паша, командвал турската черноморска флота (в която са служили още 170 английски офицери и 390 моряци) е англичанин. Такъв е и Бекир паша (полковник Кемпбел Куксън), роден във валахаладското гръцко село Чурхли, авантюрист и подбудител на убийството на гревенския епископ Емилианос Ладзарис. Военният инженер генерал Шрекер (Рошид паша) е понтийски грък, а инструкторът Искендер паша (Александър) e също такъв. Началникът на инженерните войски в турската армия Мехмед паша се казва Блум и е французин. Най-зловещата роля е на Сюлейман паша. Френски евреин, роден като Соломон Леви Явиш, завършил Сорбоната. Под негово командване албански башибозук, черкези и чирпански цигани са изклали до крак и опожарили Стара Загора. Главният квартирмайстор Белински (Нихид паша) е поляк, началникът на интенданството Шатинер (Рашид бей) е французин, а генерал Грюнвалд е норвежец, началник на артилерията към главното командване. Освен тях Леман паша е австроунгарец, Вейсел паша — австриец, преди служба при турците фон Вексел, Талат бей – евреин, Емануел Красоа и Жозеф Лафаит са французин, Ибрахим паша – грък, а Мехмед Садък паша е поляк.…..Ето какво са сторили европейците за нас. Да ви звучи познато? Сега го правят за Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поклон пред Велика Русия

    12 Май 2023 22:39ч.

    Коментарите ни може да ги изтриете (ако ви е страх), но паметта ни не можете да изтриете (поне в този живот). А иначе, най-много обичаме нашата мила Родина България (да не я бъркаме с държавата, която мразим, това са различни неща). Готови сме да дадем живота си за Родината (всяко едно камъче от нея го заслужава), но пет пари не даваме за проклетата държава, която непрекъснато се мъчи да ни унижи и унищожи като народ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    13 Май 2023 1:38ч.

    Заслужени награда и признание! Радвам се за нея и мислено я поздравявам със стихотворението на Петко Славейков „Вярата и надеждата на българина към Русия“, писано е през 1881 г., но от първата до последната дума звучи сякаш днес е написано: https://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=277&WorkID=10606&Level=3

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    13 Май 2023 8:26ч.

    Като деца сме учили, че това стихотворение е от Иван Вазов. Не знам защо в мрежата представят Петко Славейков като автор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    13 Май 2023 8:28ч.

    Поздрави за заслуженото отличие на г-жа Митрофанова! И ние най-после да случим на посланик у нас. Здраве и търпение!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    13 Май 2023 10:12ч.

    До Читател 13 Май 2023 8:26ч. Стихотворението е от П.Р. Славейков. Преди години на кандидатстудентския изпит по български език повечето кандидат студенти написаха, че е от Вазов, и ги издъниха с по една единица в резултата. Признавам си, че аз не бях сигурна от кого е, и се направих на ударена по въпроса, та минах метър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    13 Май 2023 19:05ч.

    Всъщност Путин навремето изказа няколко реакционни фрази спрямо България само за да възбуди народните настроения - беше разочарован, че народа е допуснал русофобска управа. Опита се да предпази украинците от подобно поведение - неуспешно. Но той е казвал неведнъж за връзката между русия и българия. Добре е, че награждава Митрофанова. Тя си е разумна и работоспособна за мястото, което заема.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи