Путин : Контранастъплението на Киев започна

Путин : Контранастъплението на Киев започна

Руският президент Владимир Путин потвърди началото на контранастъплението на Киев. "Въоръжените сили на Украйна започнаха контранастъпление, но не постигнаха целите си в нито един от секторите на бойните действия", заяви той пред журналисти. Според него загубите на войските на киевския режим са "впечатляващи". „Известно е, че по време на настъпателни операции загубите вървят 3 към 1, това е такава класика, но в този случай значително надвишава класическите показатели", заяви руският президент.

ТАСС обобщи основните акценти от изявлението на Путин.

„Категорично можем да заявим, че това украинско настъпление е започнало и това се доказва от използването на стратегическите резерви. Но в същото време „украинските войски не постигнаха своите цели и задачи в нито един от районите на бойните действия“.

"В нито един от секторите на бойните действия украинските войски не изпълниха поставените им задачи. Това е абсолютно очевидно нещо", каза Путин. "От пет дни се водят интензивни битки, например вчера, завчера - те бяха много интензивни през предходните два дни", добави той, „и противникът не е постигнал успех в нито един от секторите“.

„Що се отнася до това дали настъплението е затънало или не: във всеки случай може да се каже, че всички опити за контранастъпление, направени досега, са се провалили. Но настъпателният потенциал на войските на киевския режим все още остава".

"Неуспехът на украинското контранастъпление се дължи на смелостта и героизма на руските войници, „правилната организация и управление на войските и високата ефективност на руското оръжие, особено на съвременното оръжие“.

"Военното ръководство на Русия „реалистично оценява настоящата ситуация и ще изхожда от тези реалности при изграждането на нашите действия в близко бъдеще“.

"Загубите на войските на киевския режим са "впечатляващи". „Известно е, че по време на настъпателни операции загубите вървят 3 към 1, това е такава класика, но в този случай значително надвишава класическите показатели".

„И отговорността за тази трагедия е изцяло на сегашния режим в Киев, чийто основен източник на власт е държавният преврат през 2014 г.“, подчерта Путин.

Руската армия „все още не разполага с модерни оръжия, но индустрията, отбранителната индустрия, военно-промишленият комплекс на страната се развиват бързо“. Всички задачи, които стоят пред отбранителната индустрия, разбира се, ще бъдат решени. „Има интензивно натрупване на съвременни видове оръжия", заяви руският президент.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • Контранастъплението на Киев започна

  09 Юни 2023 22:31ч.

  И ПОЧТИ ЗАВЪРШИ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хайдукът Софиянски

  09 Юни 2023 22:35ч.

  ВСУ обстреляха детски лагер в Херсонска област с ракети Storm Shadowhttps://vz.ru/news/2023/6/9/1215945.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Препоръчвам за четене!

  09 Юни 2023 22:36ч.

  Игра в одни ворота ВИКТОР КОРЧАГИН https://stalingrad.life/articles/igra-v-odni-vorota/ Тэги: #виктор #корчагин #игра

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • логото

  09 Юни 2023 22:37ч.

  Много хитро намеква, че от началото на СВО фактически не е използвал най-модерните си оръжия, напр. танковете Армата, изтребителите от пето поколение Су-57 или обявените през 2018 г. оръжия "на нови физически принципи". Съвсем резонно предупреди миналата година, че "даже още не са започвали сериозното воюване".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • модерно робовладелство

  09 Юни 2023 22:44ч.

  Да препоръчам и аз нещо - крайно интересно - и най вече познавателно - интервю с полковник Трухан - бивш щабен офицер от МО на РФ. Накратко: "Термин «победа в войне» означает достижение именно политических целей войны. Военная стратегия — это лишь часть общей стратегии государства для достижения политических результатов войны. А это само по себе предполагает политический и экономический трек. На всех этих треках должно быть согласованное движение. Никто не должен вырываться вперед. Любые военные результаты должны быть закреплены политически и подкреплены экономически." - Цялото: https://cont.ws/@severro/2566299

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Руската армия приготви "меден пай" за украинската офанзива: врагът понася огромни загуби

  09 Юни 2023 22:57ч.

  Въоръжените сили на Украйна, макар и безуспешно, продължават да атакуват по целия фронт. Най-тежките боеве се водят в запорожското направление. През последното денонощие руската армия успешно спря два опита на въоръжените сили на Украйна да се придвижат напред. Първото нападение е извършено в село Лобкове. Рота украински войници, подкрепени от шест американски бойни машини и два танка, преминаха в атака. В резултат на това врагът загуби две бронирани машини по време на експлозия в минно поле и до взвод персонал под огъня на нашата артилерия. След прегрупирането на въоръжените сили на Украйна те направиха втори опит, но вече в района на селището Жеребянка, което е източно от язовир Каховка. Този път врагът премина в атака с подкрепата на шест танка. Нашата авиация, заедно с артилерия, унищожи още два танка и част от пехотата на въоръжените сили на Украйна. Противникът се оттегли обратно към позициите си. Според репортера Александър Сладков е нереалистично за вражеска армия да пробие в запорожското направление - отбранителната линия в тези участъци на фронта е многопластова, "като добър меден сладкиш". https://antimaydan.info/2023/06/rossijskaya_armiya_prigotovila_k_ukrainskomu_nastupleniu_medovyj_pirog.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 1500 км.

  09 Юни 2023 22:59ч.

  Окопи са направили мужиците, явно ще бранят жалките си придобивки. Само трепане на тоя на снимката ще спре тая война.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • още една гидовка, въздишаща по ИДИЛ

  09 Юни 2023 23:19ч.

  Май се самонадценихте много, а като стане това и малко след ступора, в който изпадате, не ви остава нищо друго, освен пак да прибегнете към неумолимия си тероризъм. В крайна сметка друго моше-та като вас не могат и не знаят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • МИ ИДИ И ТРЕПИ БЕ

  09 Юни 2023 23:20ч.

  ПОКАЖИ НИ КАК СТАВА, НИЕ ПОСЛЕ ЩЕ ДОЙДЕМ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  09 Юни 2023 23:09ч.

  Феноменално по своята "бездушност" изказване на руския Лидер! Като робот е.Мисли в числа, квадратни километри и так далее. Използва термини, като "3 към 1", "класика" и т.н.Тоест за него войната все още не е започнала.А тя наистина тепърва ще започва.Ще загинат милиони. Руската военна машина тепърва ще набира обороти....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SWN

  09 Юни 2023 23:33ч.

  Така ще стане ЗИП-е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дипломат

  09 Юни 2023 23:57ч.

  Какви милиони ще измират? На орките са им останали 50-60К способни да воюват. Ще свършат за месец-два. После подписват каквото им дадат и който бит-бит, който нашпорен-нашпорен. Ако, разбира се, Русия иска да приключва до края на лятото. Може и да не искат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • colibri

  10 Юни 2023 3:15ч.

  Четете военната история, г-н Дипломат! Има книги,не е трудно! Дори и на вашият език(ако го знаете)! Не съдете по опаковката за съдържанието!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Набира руската машина

  09 Юни 2023 23:47ч.

  Ще стане както едно време след Афганистан - бяло знаме е западни съветници към всяко министерство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  09 Юни 2023 23:54ч.

  Нидей рива, тати щъ качи на колесник

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Костов

  09 Юни 2023 23:58ч.

  Може и колело да му купи. Ама друг път.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Защо Русия изчаква

  10 Юни 2023 0:13ч.

  Защото войната не е започнала. Все още е СВО. Ще започне, когато държави от НАТО се включат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • руски "освободител"

  10 Юни 2023 2:51ч.

  загубите са 3:1 (3 пъти повече убити украинци) когато украинците настъпват, когато руснаците настъпваха загубите бяха 10:1 (10 пъти повече убити украинци), това е "класиката" на рашистите. Ето какви "танкове" Леопард поразиха колхозниците: https://meduza.io/feature/2023/06/06/minoborony-rf-opublikovalo-kadry-unichtozheniya-tankov-leopard-provoennye-blogery-zayavili-chto-na-video-kombayny

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Докато Русия изчаква

  10 Юни 2023 12:52ч.

  Спецназовци от ГРУ (или както там е новото му име) се забавляват , унищожавайки "Леопард"-и с ПТУР https://t.me/RVvoenkor/46995?single /"...и второй ибавил"/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Руската армия „все още не разполага с модерни оръжия"

  10 Юни 2023 21:13ч.

  че къде се дяна оная "армата"?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи