Путин констатира влошаване на ситуацията в Източна Украйна

Путин констатира влошаване на ситуацията в Източна Украйна

Снимка: ТАСС

Руският президент Владимир Путин констатира днес влошаване на ситуацията в Източна Украйна, където Киев и проруските сепаратисти си отправят взаимни обвинения в разпалване на напрежението, предаде Франс прес.

 

"Наблюдаваме влошаване на ситуацията", каза Путин на пресконференция след разговори в Москва с беларуския си колега Александър Лукашенко, който е негов близък съюзник.

 

Руският президент отново обвини Украйна, че отказва да приложи мирния план, предвиден в Минските споразумения от 2015 г. "Всичко, което трябва да направи Киев е да седне на масата на преговорите с представителите (на сепаратистите) от Донбас и да се разберат за политическите, военните и хуманитарните мерки за слагане на край на конфликта", допълни Путин.

 

Руският президент каза още, че Русия е готова да следва пътя на преговорите с НАТО по въпроса на исканията си в сферата на сигурността, но, че алиансът и Вашингтон все още не са склонни да се съобразят с опасенията на Москва, предаде Ройтерс.

 

Проруските сепаратисти в Източна Украйна обявиха днес евакуация на цивилни към Русия, обвинявайки Киев, че подготвя нахлуване след ескалация на сблъсъците по линията на съприкосновение.

 

 

Коментари

  • Констатира и сподели

    18 Фев 2022 18:35ч.

    седейки в другия край на двайсетметровата си маса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ганс Гъртичарйа с Гатлинга

    18 Фев 2022 20:24ч.

    Много убичаши да трупа рашанити на купчинки върху дулуту си и Жукув немаши нищо против - нет человек нет проблема

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На какъв

    18 Фев 2022 20:40ч.

    непознат език са написани горните коментари и защо ги публикувате?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    18 Фев 2022 21:25ч.

    Северна Корея(вариант Горна Волта с ракети) в действие. Утре тест с балистични ракети. В други ден очаквам подводници от Тихия океан да изстрелят ракети по Москва. После атомен тест в Северния океан. Изходът е - стациониране на Томахоук в Украйна и Грузия - по 300 парчета на двете. Те наистина могат да носят всякакви глави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bot

    18 Фев 2022 21:45ч.

    сега трябва да обвините Путин за отвличане на 600 хил. души от Донбас в Ростов. Добър ход - очевидно руснаците знаят, че нагло-саксите готвят провокация. В Донбас ще останат само военни донбасчани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Биляна

    18 Фев 2022 21:56ч.

    И аз много се възмущавам срещу този форумец, който редовно пише на някакъв изкълчен език, което е обидно за българите. Може би си мисли, че е интересен, но не е. А и не му се разбира, така че обикновено не го чета, но много дразни! Наистина, не пускайте постовете, срамота е!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • братът на Иван Георгиев от Попово

    19 Фев 2022 1:17ч.

    Сега имаме думата на Путин срещу думата на за(из)падняците! Всеки сам си ПРЕЦЕНЯ на кого да вярва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    19 Фев 2022 7:55ч.

    Днес е 19.02. и пак няма война. Вече е ден и не е подходящо време за война. Утре е е крайният американски срок за нейното начало. Ако руснаците не нападнат до утре 24:00, каква ще е новата опорка?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • observer

    19 Фев 2022 9:28ч.

    Тя войната не е спирала, бре. Ама прилича повече на онова в ивицата Газа. Седят, седят, пък току гръмнат. После викат - не сме ние, другите бяха. Да не си на мястото на обикновените хора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    19 Фев 2022 17:28ч.

    Нормално е, положението се влошава, защото Киев стрела срещу Луганск и Донецк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи