Путин: Киев открито пое по пътя на държавния тероризъм с подкрепата на западни служби

Путин: Киев открито пое по пътя на държавния тероризъм с подкрепата на западни служби

Киевският режим, с подкрепата на Запада, открито пое по пътя на тероризма, руските специални служби трябва да засилят антитерористичната работа във всички области. Това заяви руският президент Владимир Путин във видеообръщение по случай Деня на органите за сигурност, предаде ТАСС.

„Ние знаем, че киевският режим, с пряката подкрепа на чужди разузнавателни служби, открито пое по пътя на терористичните методи, всъщност на държавния тероризъм“, каза руският президент. Сред методите на Киев той изброи диверсии срещу граждански обекти, горивна и енергийна инфраструктура, терористични атаки срещу цивилни, държавни служители и обществени личности.

Путин подчерта: „Необходимо е да засилим антитерористичната работа във всички области, да използваме широк спектър от технически и оперативни възможности на нашите специални служби и активно да взаимодействаме с Министерството на отбраната и други ведомства“.

Президентът посочи, че защитата на държавните граници изисква специално внимание, „особено тези райони, които се намират в непосредствена близост до линията на бойно съприкосновение“. „В същото време ви моля да оказвате цялата необходима помощ и подкрепа на жителите на граничните райони“, подчерта Путин.

Той отбеляза, че през изминалата година службите за сигурност са направили много „за осигуряване на контраразузнавателна подкрепа за специална военна операция“, както и за защита на живота и безопасността на руски граждани в Донецката и Луганската народни републики, в Херсонска и Запорожска област.

Владимир Путин също така постави задача на вътрешните служби за сигурност да пресичат твърдо опитите на чуждестранни разузнавателни служби да дестабилизират ситуацията в Русия и да се намесват в нейните дела. „Разбира се, опитите на чужди разузнавателни служби да дестабилизират обществено-политическата ситуация в Русия, да подкопаят гражданския мир и междуетническата хармония, да се намесват в нашите вътрешни работи и да нарушават суверенното, непоклатимо право на народа на Русия да определя собственото си бъдеще трябва да бъдат твърдо потиснати“, каза държавният глава.

Освен това Путин поиска вътрешните разузнавателни служби да предприемат по-активни действия за борба с корупцията и защита на икономическите интереси на страната. „Трябва да действаме по-активно във всички ключови области, а това е борбата с екстремизма и корупцията, със заплахите в информационното пространство, защитата на държавната тайна, икономическите интереси на страната, осигуряването на надеждна работа на местните компании и предприятия, включително такива, които решават най-важните проблеми на отбраната днес и технологични предизвикателства“, каза руският президент.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Киев го набутаха в тая игра

    20 Дек 2023 9:31ч.

    Амбициите, алчността на американците и западняците е безгранична.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Катил

    20 Дек 2023 9:47ч.

    ООН прие предложената от РФ резолюция против омаловажаването на резултатите от ВСВ и реабилитация на фашизма чрез оскверняване на паметници и възвеличаването на фашистки символи и дейци. Гласуването е :118 държави "За" в т.ч. Израел; 14- Против в т.ч. САЩ, Украина и Япония; 13 -Въздържали се!" Убедителна победа на руската дипломация в ООН. Неясно е как е гласувала България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Керпеден

    20 Дек 2023 10:01ч.

    Интересно как се съотнасят действията и пропагандата на фашизоидите по всички СПИ в контекста на приетата резолюция! Все пак трябва да отбилижим ,че Светът гласува против фашизма във всичките му форми, т.е. отива към по-добро!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Монархофашист

    20 Дек 2023 10:26ч.

    Успях да посетя базиликата в Долината на падналите и да се поклоня, докато Франко беше погребан там.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Долината на падналите

    20 Дек 2023 11:19ч.

    С огромния кръст няма еднозначна оценка в Испания. Въпреки добрите намерения (?) на Франко, този мемориал никога не е бил приет от голяма част от левите в Испания, вкл. интелектуалци. Много от тях го бойкотират. В Испания има все така дълбоко разединение леви/десни, наследство от Гражданската им…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sinner

    20 Дек 2023 11:53ч.

    Иди в Нюрнберг, Дахау и мюнхенския крематориум.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сега въпроса е

    20 Дек 2023 16:24ч.

    защо Русия финансира неонацистки партии из цяла Европа след като мрази нацизма толкова много?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензиновоза

    20 Дек 2023 10:16ч.

    ИДИЛ, Косово и Украйна са терористични гнезда на наглосаксите за подриване на мира сред народите. голямото зло във Фашингтон трябва да си отиде завинаги.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • има матрял

    20 Дек 2023 10:30ч.

    върху който да поработят братушките служби и по-специално у нас, с откраднатия 89` каймак от десетилетното успешно държавно строителство, в размер на БВП на страната. Нелеп и вреден е опита за унаследяване на ограбеното и обратното му трансфорвиране в полит.власт от терзиефчета и кирчофци. Неслучайно първи помощници и крепители в сглобката им са герберастката пасмина - до един носители на партийни книжки или техни синове, дъщери и ятаци от подземния свят. Западът се подигра с всички тях. За България би било полезно и спасително едно друго завръщане, геополитическо завръщане в русския мир, за което е необходимо физическо премахване на този елит, морално осъден от своя народ, и конфискуване на награбените от него кешове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как наши млади момичета и момчета, като се оженят за чужденци

    20 Дек 2023 10:43ч.

    На какъв език си говорят при интимност? На английски, френски, на немски? На какъв? И чувстват ли се удовлетворени! Същата работа и с нас, като държава. Набутахме се в някакъв съюз, дето роднини нямаме, дето всички говорят различни езици и искаме да сме доволни в леглото. Ами няма как, езиците ни са различни, генът ни е различен, целите са ни различни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • чувстват ли се удовлетворени

    20 Дек 2023 11:33ч.

    Ма моля ви съ ? Как може да стигнат до оргазъм ако не пръднат на кисело зеле, не са оригнат, не запалят по една цигара и да въздъхнат - “Иииба си кефааа !” ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • През 1989 средната заплата в България беше 274 лв, $110 по официалния курс на БНБ (или под $50 по черния)

    20 Дек 2023 16:43ч.

    Днес средната заплата в България e $1200. Дори ако направим корекция за обезценяването на долара за последните 35 години, средната заплата в България днес е 5 пъти по-висока днес от 1989. Положението с БВП е аналогично. Уважавайте фактите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моите имена

    21 Дек 2023 11:25ч.

    Към 11:33 Нещата са много по-дълбоки отколкото показаното във Вашия текст! Но трябва да имате сърце вместо спестовна касичка, за да вникнете...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Румъния и Гърция НЕ позволяват ДВОЙНО ГРАЖДАНСТВО

    20 Дек 2023 10:32ч.

    И двете ни съседни държави гръцкият и руманският народ живеят по-щастливо и благополучно от българския народ! ........... Кой и защо натиска България да запише в основния закон - Конституцията хора, даже НЕбългари с чуждо гражданство + получили българско такова, да управляват българската нация? Питаме немислещите полезните идиоти в парламента, напазарувани грозно във вреда на собствената си държава България и български народ. Анатема за антихристите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Убеден съм !

    20 Дек 2023 11:36ч.

    Върнем ли забраната за двойното гражданство, нещата ще се оправят радикално ! Булгар, Булгар !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще видите каква жалка картинка ще е в Хага

    20 Дек 2023 10:43ч.

    Щото пародията на Хитлер е страхливец и няма топки да се самоубие като него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Още не си се събудил

    20 Дек 2023 10:50ч.

    И бълнуваш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • партенка

    20 Дек 2023 10:53ч.

    Явно тоя жълтопаветен урод е чел парцалената уйдурма в дир.бг от тая сутрин и се е пренадъхал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хитлер го извеждат много рано в Аржентина

    20 Дек 2023 10:53ч.

    Самоубийството му е инсценирано. Затова днес фашизмът се възражда, защото никога не е умирал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Монархофашист

    20 Дек 2023 11:04ч.

    И ние така смятаме, една подводница с герои биват спасени, основно Гьобелс и Гьоринг го отнасят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    20 Дек 2023 11:05ч.

    той ли ти го каза? или звездите ти го говорят?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще видите каква…

    20 Дек 2023 11:42ч.

    Кръгъл идиот си драги/а от 10.43

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Игор Саликов/ЧВК "Вагнер" разказва за военнопрестъпленията на Путлер и ще свидетелства пред МНС

    20 Дек 2023 11:42ч.

    "Искам да разкажа на международното разследване и МНС в Хага известните ми факти за корупция, военна агресия, престъпления, заповеди за разстрел на цивилни и военнопленици, и да разкрия незаконните схеми на Путин за нахлуването в Украйна през 2014 г." ---> https://www.youtube.com/watch?v=GMpl2TPNqW8

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алексей Иванов

    20 Дек 2023 11:57ч.

    8:49 18 декабря 2023 общество война https://zavtra.ru/events/aktciya_ustrasheniya_zapenili_dveri_v_kvartiri_dvuh_voenkorov_nanyav_dlya_etogo_podrostkov Акция устрашения: «запенили» двери в квартиры двух военкоров, наняв для этого подростков

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво може да се научи от Беларус?

    20 Дек 2023 12:41ч.

    Батька Лукашенко удвои данъците за богатите, припомняйки събитията от ВОСР Нула мигранти, либерали в специално обособени зони и само през почивните дни. Сергей Аксенов https://svpressa.ru/economy/article/396542/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Заплатите в Беларус са двойно по-ниски от българските

    20 Дек 2023 16:47ч.

    Който харесва да работи за ниски заплати винаги може да имигрира в Беларус. Там търсят работна ръка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моите имена

    21 Дек 2023 11:27ч.

    Към 16:47: Не размерът на заплатите е определящ, а покупателната способност! Коментарът Ви е опорочен по същество!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин каза, че целите на Северния военен окръг остават непроменени

    20 Дек 2023 12:54ч.

    Което означава и признава, че не иска мир и ще продължи да тероризира украинския народ. Русия - ТЕРОРИСТИЧНА държава, водена от режима на новия кремльовски фюрер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руснаците казаха, че могат да повторят, но не всички разбраха какво точно

    20 Дек 2023 13:00ч.

    Вижте документална снимка със знака "V", поставен от германските нацисти на Айфеловата кула в окупиран Париж като символ за тяхната победа, Франция, 1940 г., снимката отгоре от линка ( https://t.me/politcircus/13348 ). Сега вижте, сравнете със символа на изборите в Рашата през 2024 г. и ще разберете какво се заканват да повтори режимът на кремльовския фюрер ( https://t.me/politcircus/13348 ).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чуйте Акунин, който режимът на фюрер Путлер обяви за терорист

    20 Дек 2023 13:06ч.

    https://t.me/politcircus/13346

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чуйте Акунин, който режимът на фюрер Путлер обяви за терорист

    20 Дек 2023 13:06ч.

    https://t.me/politcircus/13346

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Важното е пропутинистите да не се объркате що е това тероризъм по рашистки:)

    20 Дек 2023 13:17ч.

    Режимът на фюрера в Кремъл:"ХАМАС не са терористи и затова ги поканихме в Русия! ТАЛИБАНИТЕ не са терористи и затова обсъждаме с тях антитеростична международна програма! Акунин е терорист, заведохме му съдебно дело и го включихме в списъка за терористи и екстремисти ( https://rg.ru/documents/2018/08/08/perechen-dok.html )." С картинка, за (функционално) неграмотните пропутинисти:) ---> https://t.me/politcircus/13340

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ООН регистрира 142 случая на руски екзекуции на украински цивилни по бързата процедура

    20 Дек 2023 13:22ч.

    https://www.dnevnik.bg/sviat/2023/12/20/4568343_oon_registrira_142_sluchaia_na_ruski_ekzekucii_na/?ref=home_NaiNovoto

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    20 Дек 2023 13:40ч.

    Кремълската пропаганда пак зацикли на "ще, ще, ще". Всичко ще е прекрасно, Раша ще победи, целите ще бъдет изпълнени, враговете ще са наказани. Всичко в бъдеще време. А хората по света си живеят живота докато съветските отломки се избиват взаимно без да имат никаква идея що го правят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sinner

    20 Дек 2023 14:15ч.

    Семитите защо правят същото?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    20 Дек 2023 14:18ч.

    Путин малко пресилено нещата. Русия нанася удари по цяла Украйна, Украйна на този етап нанася сравнително ограничени удари в Русия предимно с пропаганден характер и без военно значение. И то именно заради "западните"служби , които явно не смеят да ескалират конфликта с една ядрена суперсила

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    20 Дек 2023 14:37ч.

    Чак пък по цяла. Ако не бяха иранските самоделки да съборят някой силоз или селски кенеф, в централна и западна Украйна щяха да забравят, че са във война. Военнокосмическите сили се оказаха пълни палячовци, само резилът на военноморските е по-голям. Както винаги Раша винаги накрая опира до копане на траншеи и натирване на пълчища кашици.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    20 Дек 2023 15:43ч.

    И доставката на ешалони със снаряди. Войната е конвейер, не изкуство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    20 Дек 2023 15:49ч.

    И Иран е директно след САЩ и Израел (преди КитАй-според Джеймс)в технологията на дроновете. При това изпреварвайки "лидерите" като технологичност в масовото производство на този клас Мобилизационни оръжия. Подценявате персите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    20 Дек 2023 15:54ч.

    Обяснявам-дори една хаймарс(тактическа ракета) струва стотина хиляди долара, а е платформа за доставката на стотина кила тротилов еквивалент на 60 км. Един ирански дрон доставя същото количество със същата точност на 1000 с китайски двигател за дворна косачка на цената на евтин смартфон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин знае

    20 Дек 2023 16:22ч.

    че една голяма лъжа повторена хиляда пъти се приема за истина от хората - нищо ново под слънцето

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин:

    20 Дек 2023 14:51ч.

    Киев копира нашите методи. Това е недопустимо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Байдън:

    20 Дек 2023 15:15ч.

    Тонито Блинкен ми каза, забравих точно кои, а сега Камала ми подсказва, руснаци ли русени ли, все тая, копирали нашите методи! Ох, пак ме сритаха, това е недопустимо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    20 Дек 2023 23:15ч.

    когато ние, руските "освободители", засипваме градовете и селата в Украйна с ракети и дронове, ние "освобождаваме". Когато украинците върнат 10% от нашето обстрелване-те са терористи, мамка им...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Убий Путин

    20 Дек 2023 17:48ч.

    Спаси света. Толкова ли нямат на Запад снайперисти ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо съдят Игор Стрелков

    20 Дек 2023 19:23ч.

    На 14 декември Московският градски съд започна да разглежда по същество делото на бившия министър на отбраната на ДНР, полковник от ФСБ от запаса Игор Стрелков (Гиркин), който е обвинен в публични призиви за екстремизъм. Заседанието се провежда при закрити врата, тъй като разследването е засекретило случая заради разкриване на държавна тайна. Не е съвсем ясно каква е държавната тайна, ако Стрелков е съден за публични публикации в Telegram. Бившият полковник от ФСБ беше задържан на 21 юли, в същия ден, когато Мещанският съд на Москва го изпрати под арест по обвинения в предполагаем призив към екстремистка дейност. Оттогава той е в ареста. Като причина за задържането на Игор Стрелков (Гиркин) се посочват изявления в прокуратурата (с други думи, доноси) от няколко граждани, включително лекаря на ЧВК "Вагнер" Дмитрий Петровски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Запиши се доброволец в Украйна

    20 Дек 2023 19:40ч.

    Спаси българтската нация от поне един идиот. Толкова ли нямате смелост, жертвоготовност и отговорност към собствената нация и американската хазна?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи