Путин към Макрон: Слушай ме много внимателно: принципът на диалога е да вземеш предвид мнението на другата страна

Путин към Макрон: Слушай ме много внимателно: принципът на диалога е да вземеш предвид мнението на другата страна

Разсекретиха разговор между френския президент Еманюел Макрон и руския му колега Владимир Путин. Той се е провел дни преди старта на войната в Украйна и показва напрежението между двамата лидери, посочва изданието „Фигаро“. Разговорът ще бъде излъчен в документалния филм „Президент, Европа и война“, режисиран от журналиста Ги Лагаш и дава дипломатически контекст за последните шест месеца на Макрон в Елисейския дворец.

Диалогът представлява ожесточена размяна на реплики между двамата президенти. Макрон е твърд в решенията си, но Владимир Путин не се отказва и даже се изнервя, казвайки на френския прездинет „Слушай ме много внимателно“.

Публикуваме пълния разговор между двамата без редакторска намеса.

Еманюел Макрон: След последния ни разговор, напрежението продължава да расте. Знаете моето желание и решителност да продължим диалога. Искам да ми кажете вие как разчитате тази ситуация и да ми кажете директно – какви са вашите намерения. След това нека се опитаме да намерим още положителни стъпки.

Владимир Путин: Какво мога да ви кажа? Сами виждате какво се случва. Вие и канцлер Шолц ми казахте, че Зеленски е готов за действие. Че е подготвен да въведе Минските споразумения. Той ви лъже. Не знам дали чухте изявлението му вчера, че Украйна трябва да има достъп до ядрени оръжия.

(дипломатически съветник Еманюел Бон: не е така, както и да е)

Също така чух как коментирате Минските споразумения на пресконференция в Киев на 8 февруари. Казвате, че те трябва да бъдат ревизирани, за да бъдат, цитирам, „приложими“.

(съветниците на Еманюел Макрон: „Не е вярно, не е казал това“, „Ще му кажа да не навлиза в по-детайлна дискусия по темата“)

Еманюел Макрон: Владимир, като за начало, никога не съм казвал, че Минските споразумения трябва да бъдат ревизирани. Не съм казвал това нито в Берлин, нито в Киев, нито в Париж. Казах, че трябва да бъдат приложени, да бъдат уважавани. Това е различно от казаното от вас.

Владимир Путин: Слушай, Еманюел, не разбирам какъв ти е проблема със сепаратистите. Те поне направиха всичко необходимо, за да има конструктивен диалог с властта на Украйна.

Еманюел Макрон: С уважение към казаното от теб, Владимир, имам няколко коментара: Първо, Минските споразумения са диалог за теб и си в правото си. В този смисъл, че очакваме базата за каквато и да е дискусия да бъде входиран текст от сепаратисти. Също така когато твоят преговарящ се опита да накара украинците да обсъждат тези текстове от сепаратистите, той не се отнася с уважение към Минските споразумения. Няма сепаратистите да правят предложения за украинските закони!

Владимир Путин: Разбира се, имаме тотално различно схващане за ситуацията. По време на последната ни среща ти припомних, и даже ти прочетох, параграфи 9, 11 и 12 от Минските споразумения.

Еманюел Макрон: Имам ги пред мен! Много хубаво са написани от правителството на Украйна. Параграф 9 предлага да се водят разговори с Донецка и Луганска области, както е заложено в договора. Именно това предлагаме и ние. Не знам твоят адвокат къде е учил право. Гледам тези текстове и се опитвам да ги прилагам! И не знам кой юрист може да ти каже, че в суверенна държава, законите могат да се предлагат от сепаратистки групи, а не от демократично избраните власти.

Владимир Путин (раздразнен): Това не е демократично избрано правителство. Те дойдоха на власт с преврат, имаше хора, които бяха изгорени живи. Това беше кървава баня и Зеленски е отговорен за това.

Слушай ме много внимателно: принципът на диалога е да вземеш предвид мнението на другата страна. Предложенията съществуват, сепаратистите, както ги наричаш, молят те да бъдат предложени на украинските власти, но не получават никакъв отговор. Къде е диалогът?

Еманюел Макрон: Не ни пука какво предлагат сепаратистите. Това, което искаме от тях е да достигнат до консенсус с Украинците и всичко трябва да бъде направено според закона. Това, което току що каза хвърля съмннеие върху разбирането ти за Минските споразумения, щом смяташ, че си имаш работа с нелегални и терористични власти.

Владимир Путин: Слушай ме (много изнервен). Чуваш ли ме добре? Казвам ти пак, сепаратистите реагираха на предложенията на украинските власти. Те отговориха, но от украинска страна нямаше продължение.

Еманюел Макрон: Добре. Това, което ти предлагам е да организираме среща с всички заинтересовани страни, за да можем да продължим напред. Утре ще помоля това да бъде свършено. Но през последните два дни сепаратистите не искаха да участват в дискусиите. Веднага ще поискам това от Зеленски. Съгласни ли сме това? Ако сме, действаме и правим среща утре.

Владимир Путин: За да се съглася, трябва веднага да прочета тези предложения. Но от самото начало трябваше да се окаже натиск върху украинците, но никой не искаше да го направи.

Еманюел Макрон: Знаеш, че ще направя всичко възможно да ги натисна.

Владимир Путин: Знам, но за жалост няма ефект.

Еманюел Макрон: Трябва да ми помогнеш малко (с игрив тон). Ситуацията е много напрегната. Наистина се обадих на Зеленски вчера с молба да се успокои. Ще му кажа пак – да успокои всички, да се успокоят в социалните мрежи, да успокоят и военните в Украйна. Но също така смятам, че ти трябва да се обадиш, за да се успокоят украинските военни части. Имаше много бомбардировки вчера. Ако искаме да дадем шанс на диалога, трябва да успокоим нещата в региона. Как виждаш еволюцията на военните обучения там?

Владимир Путин: Обученията продължават по план.

Еманюел Макрон: Значи, ще приключат тази вечер, така ли?

Владимир Путин: Да, вероятно тази вечер, но определено ще оставим военно присъствие на границата докато положението в Донбас не се успокои. Дискусията ще бъде извършена след консултация с министрите на военните работи.

Еманюел Макрон: Добре, Владимир. Казвам ти съвсем честно, за мен е изключително важно да върнем тази дискусия в нормални рамки и да избегнем напрежението. Това, което е много важно за мен и те моля за това е да държиш ситуацията под контрол. Това е първата точка. Разчитам на теб. Не се поддавай на никакви провокации през следващите часове и дни.

Искам да отправя две много конкретни предложения към теб. Първо, да организираме среща през следващите дни в Женева с теб и президента Джо Байдън. Говорих с него в петък вечерта, попитах го дали да ти отправя това предложение. Президентът Байдън също разсъждава върху начините за деескалация на ситуацията. Кажи ми датата, която те устройва.

Владимир Путин: Благодаря ти, Еманюел. Винаги е голямо удоволствие и чест да разговарям с европейските си колеги, както и с тези от Съединените щати. И винаги ми е много забавно да говоря с теб, защото си имаме доверие. Тъй че, Еманюел, аз ти предлагам да обърнем нещата. Първо, нека подготвим тази среща предварително. Чак след това ще можем да говорим с теб.

Еманюел Макрон: Но можем ли да си кажем с теб днес, че след тази дискусия, се съгласихме на едни принципи? Искам да изясня този въпрос с теб. Искам ясен отговор от теб. Искам среща лице в лице между теб и американците. Тогава ще поканим и европейците, окей?

Владимир Путин: Това предложение си заслужава да се обмисли, но ако искаш да бъде добре съгласувано, нека помолил съветниците си да се чуят. Но принципно съм съгласен.

Еманюел Макрон: Добре, потвърждаваш, че си съгласен. Предлагам нашите екипи да се опитат да направят общ текст, нещо като прессъобщение, което да пуснем след този разговор.

Владимир Путин: Честно да ти кажа, исках да играя хокей на лед, но съм тук и си говоря с теб преди да започна да тренирам. Ще се обадя на съветвниците си.

Еманюел Макрон: Както и да е, благодаря ти, Владимир. Ще държим връзка. Когато имаш решение, обади ми се.

Владимир Путин (на френски): Благодаря ви, г-н президент.

 

Източник: бТВ

 

 

 

 

 

Коментари

  • Уилт

    27 Юни 2022 14:45ч.

    Путин очевидно будалка Макрон. Решението за нахлуване вече е било взето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MM93

    27 Юни 2022 14:58ч.

    Разбира се, че е взето. И то 2007 г. точно след речта му в Мюнхен. Има я ютюб, можеш да я изгледаш. Обяснява МНОГО неща.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    27 Юни 2022 17:32ч.

    така са си разговаряли и в четворната коалиция, само дето е ставало дума за кинти и постове .............................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Франсето, което ни гарантира, че макетата няма да ни изиграят,

    27 Юни 2022 17:51ч.

    е курва. Гаранция от курва начело на Франция. Вика Путин в Женева на среща с Байдън и с него - курвата, - без ясен дневен ред. Путин не е вчерашен и знае от какво разбират курвите, не от дума.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Truman

    27 Юни 2022 14:51ч.

    И Макрон е знаел за подготвяната масирана атака на ВСУ към ЛДНР.... било е разговор .. ей така да се чуят...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами да

    27 Юни 2022 15:20ч.

    Все пак имат общ Началник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 27 Юни 2022 15:20ч. Все пак имат общ Началник.

    27 Юни 2022 15:40ч.

    Кой е той?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровка

    27 Юни 2022 14:59ч.

    С цялото ми уважение, Еманюел, да разговаряш с тоя тиранин и военен престъпник е върховно унижение за теб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • с цялото ми уважение

    27 Юни 2022 15:29ч.

    макарона потвърди, че ДНР и ЛНР са били обстрелвани и запада много добре е разбирал какво се случва, само че не им е отървало да си признават; На лъжата краката са къси; доста противен тип е тоя крив макарон, от рода на канализационните плъховете; Гнус!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • шум от УКВ радиото

    27 Юни 2022 15:00ч.

    Ах, боже мой, не ми се четат простотии, извинявайте за думата! Ще си го спестя за друг път! Марионетката на Ротшилд, Рокфелер и пр. да за повяда на истинското бойно поле и там да си защити позицията! В медиите и баба знае!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • erkek

    27 Юни 2022 15:22ч.

    Еманюел Макрон: И не знам кой юрист може да ти каже, че в суверенна държава, законите могат да се предлагат от сепаратистки групи, а не от демократично избраните власти. Путин още тук трябва да е разбрал че всякакви преговори са безсмислени и най-некултурно да му тръшне телефона.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шматкарон вероятно страда от амнезия

    27 Юни 2022 16:20ч.

    Защото някак си е успял да забрави за фашисткия преврат, който те организираха срещу законно избраната власт. В този ред на мисли, считам, че доста правилно се изказва другарката Нюланд по адрес на организацията, в която това нещо се прави на фактор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този разговор

    27 Юни 2022 15:23ч.

    Е бил така проведен, че скоро да може да се разсекрети за пред публиката ! E voilà !?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Френска курва междуправителствени тайни споделя

    27 Юни 2022 17:58ч.

    А за геронтофилията си мълчи...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • dma

    27 Юни 2022 15:27ч.

    Конотациите... Путин е невъзпитан, невъздържан..поведенчески е извън протокола, див човек, етиология от Чингиз Хан. А Макрон е нова порода лидер, или абсолютно безстрастен, или вежливо галантен представител на златния милиард... И кво излиза - че един апаратчик от недрата на КГБ е повече човек от тоя продукт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • абе с две думи макрон е бабоеб

    27 Юни 2022 15:39ч.

    Путин няма какво да се занимава с нищожества.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    27 Юни 2022 15:27ч.

    Макрон говори за среща. Имаше такава в Париж. Взеха се решения и НИЩО не се изпълни от Зеленски. Настояване на среща, от страна на Макрон, ми прилича на протакане и на изчакване на нещо. Явно е, че е бил формиран, че хохлите се готвят да нападнат. Но не им се получи. Руснаците ги изпревариха. Путин е знаел и затова за два дни се стигна до войната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Tret

    27 Юни 2022 15:29ч.

    Значи Макрон е знаел за усилването на бомбардировките преди 24.02 от страна на украинците и хич не му пука, че хора умират...Извън ЕС човешкият живот няма никаква стойност...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сякаш че вътре в ЕС има някаква стойност човешкия живот, да!?

    27 Юни 2022 16:30ч.

    Съвсем неотдавна ръководството на Европейския съюз и се опита да организира масов геноцид спрямо гражданите на този съюз, принуждавайки ги да се ваксинират с отровни субстанции, представени за ваксини. В сравнение с мотивите които движиха ръководството на Европейския съюз за тези си действия, третия райх през втората световна война е бил движен направо от благородни и алтруистични мотиви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Друг Доктор

    27 Юни 2022 21:40ч.

    Точно в десятката! Адмирации за поста! Всички политици, налагащи ковид-терор над населенията си, са ПРЕСТЪПНИЦИ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    27 Юни 2022 15:30ч.

    Любопитна стенограма. Начи, според мосюто, Минските споразумения за Путин били диалог, ама не било така. Малко по-долу - параграфи 9, 11 и 12, които Жужо му бил чел предния път, биле ноо хубаво написани от законните власти в Украйна. Все си мисля, че те бяха написани Русия, Франция и Германия и бяха връчени на Украйна за изпълнение .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    27 Юни 2022 15:36ч.

    По-нататък. Пак според мосюто, §9 предполагал провеждането на разговори с Донецк и Луганск. Това предлагал и той! Обаче, той не знаел къде "законите могат да се предлагат от сепаратистки групи, а не от демократично избраните власти."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    27 Юни 2022 15:40ч.

    Още по-нататък . Законите навсякъде се предлагат от гражданите, а не само от властите. А това е и идеята на Минск. Да се постигне търсеният консенсус. По-долу Дзопино е обърнал внимание на разбирането на мосюто за същността на проблема.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    27 Юни 2022 15:44ч.

    И накрая. Мосюто дали да си спомня как точно стана подписването на Минските споразумения? Едва ли, защото иначе не би трябвало да обяснява на Жужо, какво представляват тези споразумения. Но фанфаронското му нахалство обяснява и сегашната ситуация. А за урока, какво точно е диалогът като такъв, би трябвало да му целува ръка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дзопино

    27 Юни 2022 15:34ч.

    " Не ни пука какво предлагат сепаратистите. Това, което искаме от тях..." - диалог?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Макарон

    27 Юни 2022 18:04ч.

    Като говоря с теб, ще мълчиш! Това е висшата френска форма на диалог.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    27 Юни 2022 15:43ч.

    Интересен въпрос - къде твоят адвокат е учил право

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    27 Юни 2022 15:55ч.

    Моят е учил в Рабфак имени Ленина и Сталина и докторат имени Ельцина

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдаващ

    27 Юни 2022 15:58ч.

    По-интересно е как го е учил това право - прав или седнал

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • четящ

    27 Юни 2022 16:10ч.

    моят е учил между две полувремена хокей

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ключов пасаж от Макрон: "Не ни пука какво предлагат сепаратистите"

    27 Юни 2022 16:01ч.

    Типично за Макрон, видяхме го и при нас тия дни по казуса с мнението ни относно приемането на РСМ в ЕС. Макрон продължава да се държи така, сякаш управлява корпорация. Консенсус на всяка цена, естествено, едната страна (оная, която той не признава) пие една студена война, пардон, вода.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Макрон продължава да се държи ...

    27 Юни 2022 21:45ч.

    Сякаш е съ-император на Света заедно с Байдън, Путин и Си. Предлага "да се обади на американците" и да чукнат една срещичка в Женева... Майн френд Джо ! /да перифразираме Ястребовски и Франк Лойд Райт/. Макрон има мания за величие, която няма покритие. Арогантен грандоман.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MMN

    27 Юни 2022 16:34ч.

    Ясно е че това е разсекретено от страна на Франция и Макрон трябва да изглежда в най-добра светлина. Много, много други разговори е имало през годините, в които е станало ясно безсилието му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зелено човече

    27 Юни 2022 16:46ч.

    Въпреки гръмките ви заглавия, Макрон е направил Путин сам да си говори. Трудно бих се сетил някой толкова да е унижавал руски президент, освен Байдън, като го нарече с истинското му име на военнопрестъпник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    27 Юни 2022 16:55ч.

    " Макрон е направил Путин сам да си говори" Я пак!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дедоф

    27 Юни 2022 16:58ч.

    Малък че и дребен си момко , а ти е трудно и да помниш. Стой си дома при мама .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Макрон е направил Путин сам да си говори

    27 Юни 2022 17:13ч.

    Той животе е колело.. Ей на, сега Макрон сам си говори, ама файда йок..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евровизия

    27 Юни 2022 17:14ч.

    Единствената цел на безгръбначния Макрон в този разговор (и във всички останали) винаги е била да разиграва руснаците и да муфти от тях. А единствената цел на разсекретяването му точно сега е да се опита да направи някаква коалиция за управление на Франция с дрънкане на виртуални ПиАр тенекии (вижте къф гоуем миротворец съм). Ама като нямаш топки, никакъв ПиАр не помага...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    27 Юни 2022 17:15ч.

    Това не е диалог!Всички пропускате че Путин е дипломиран юрист.Да речем форумците не знаят?!Но Макрон?И да пита Путин къде е учил адвоката му?И едната и другата страна е искала противника да клекне.И след първата отстъпка..........! Затова и това ''Слушай ме внимателно''

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    27 Юни 2022 17:31ч.

    Е, Путин освен че е юрист (за ония ментета по-горе - завършил е Ленинградския университет), е и кандидат на юридическите науки - демек, доктор по Болонската хартия. А за консенсуса - "Когато спорим с жена ми, винаги става каквото и както каже. Това тя нарича консенсус" - Марк Твен. Че и тоз женчо, така ги разбира нещата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    27 Юни 2022 17:24ч.

    Следя събитията "Мо-та-мо" последните 5 години.1 ред фашистите не изпълниха.А на 20,21,22,23 имаше ужасяващи бомбардировки на фашистите по села и градове-не по цели,а по площи.Който е бил военен ще ме разбере!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    27 Юни 2022 17:27ч.

    То пък Макрон, много големият дипломат ! Този служи за пощенска кутия измежду евроатлантическите хлебарки, щото да чопне първи някоя информация, та да офейка по-овреме, ама е ударил калъча.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм…

    27 Юни 2022 17:32ч.

    От Путин това, което на руски се нарича хамство. Към края се поуспокоява. Произходът ти те преследва до живот.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • xxl004

    27 Юни 2022 17:36ч.

    "Но също така смятам, че ти трябва да се обадиш, за да се успокоят украинските военни части. Имаше много бомбардировки вчера. Ако искаме да дадем шанс на диалога, трябва да успокоим нещата в региона." !! Значи и Макрон , и Байдън , и целия запад са наясно със ситуацията там , но искат от Путин да се "успокоят украинските военни части" !!???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Духът на времето

    27 Юни 2022 21:40ч.

    Е, Путин изпълни молбата макаронова и така успокои украинците, че скоро няма да имат ни военни части, ни държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прилича на менте

    27 Юни 2022 17:38ч.

    Не съм много сигурен, че тази стенограма е автентична. Двамата са разговаряли чрез преводачи, а репликите приличат като да са казани на един и същ език, който и двамата владеят като роден. По-скоро текстът е плод на въображението на сценариста.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фют

    28 Юни 2022 1:09ч.

    Все пак репликите на Путин са превеждани първо от руски на френски и след това от френски на български.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тряс

    27 Юни 2022 17:46ч.

    Явно Вовата още не се е научил как да реагира на подобни кухи разговори. А би следвало да използва крилатата фраза на Викито Нюланд: Fuck the EU! След нея вече всички неясноти в позициите стават кристално ясни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • /Редове от диалога Макрон-Путин, отпаднали от публикувания текст/ Путин: Драги Еманюел, в късния следобед винаги съм предпочитал играта на хокей, пред екзистенциалния дискурс

    27 Юни 2022 17:55ч.

    Любезно ви каня да се включите в нощната тренировъчната игра*. На леда ще e ген. Шлемник-Байкалски, от 13-та Оренбургската дивизия от РВСН, по-известен като Ледения забивач. Ще изчакаме търпеливо президенския ви самолет. *Заради спортните увлечения на Путин, под мавзолея на Ленин е изградена хокейна площадка с олимпийски размери, противоатомна защита и трибуна за 2000 зрители. *

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • /Дипломатически съветник Ксавиер - тихичко към Макрон, текстът е разчетен по движение на устините му: Най-добре любезно му откажете!

    27 Юни 2022 18:04ч.

    Макрон: Владимир, благодаря за приятелската покана! Обещал съм тази нощ да посветя на Брижит. Ще четем нова глава на "Камасутра", открита от френски археолози в Кхаджурахо. /Путин: Навярно, Еманюел, ви предстои особена вечер? Да позная ли защо сте декорирали главата си с тези палави заешки ушички?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Макрон: Владимир, станал сте по-язвителен и циничен от Рембо, макар че едва ли някога сте го чели. Усещам, че честите срещи с грубите донецки сепаратисти са ви огрубили.

    27 Юни 2022 18:14ч.

    Явно е, че след последния ни разговор, напрежението между нас расте. Искам да разбера вие как разчитате тази ситуация и да ми кажете директно – какви са вашите интимни намерения. А защо да не направим една среща без вратовръзки? Нека бъдем и по-смели - да свалим още дрехи, да оближем по две топка ванилов сладолед?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    27 Юни 2022 18:10ч.

    Основната цел на Макрон при тези преговори бе да се изпише за голям дипломат и миролюбец, защото във Франция предстояха президентски избори. Всичките му лакърдии на практика нищо не значат, защото нито той, нито Шолц можеха да повлияят на украинците да си седнат на задниците и да започнат сериозни преговори, защото техните куратори американците не искаха това!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така е

    27 Юни 2022 18:18ч.

    И в този порядък на мисли, Путин направи грешка, че продължи да говори с хлъзгавите Макрон и Шолц, след срещите им в Москва. Единствено им вдигна акциите, но фалитите в ЕС тепърва предстоят. Първа ще клекне Германия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин направи грешка

    27 Юни 2022 19:02ч.

    Трябвало е да реагира като Чингиз хан

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Украйна не прекратява огъня, тоест не спазва Минските споразумения.

    27 Юни 2022 19:12ч.

    Точка по въпроса. Путин става от стола си и посочва вратата, вежливо подканвайки Макрон да я затвори от външната страна. А, сега, какво? Събрали се двама гийзъри да трошат лост като да е за некоя кифла у филибето. Путин сам си е виновен, че им е търпял увъртането.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    27 Юни 2022 19:31ч.

    Вместо Вовката да му каже да ходи в Мали, при ония голите негра, да го пачешат по сърбящия го еврогейски анус, той се опитва да говори безсмислено със западен доказан измамник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • българин

    27 Юни 2022 19:45ч.

    Ако бях на мястото на Путин, щях да движа цените на газът от два до три пъти по-високи от сега, без договор и всеки момент газът да може да е спрян. Който е в нужда ще купи. Край на договорите, и плащаш колкото ти кажат - или си търсиш от другаде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Р.Р.

    27 Юни 2022 20:28ч.

    Макрон държи на мира в Украйна, не защото му пука за Украйна, а защото е ревностен привърженик на дневния ред на глобалистите от Давос. Играе ролята на техен неофициален говорител и посланик. Тогава те отлично са разбирали, че ако Путин приложи военна сила, техните планове за новия глобален политически ред са обречени на провал или в най-добрия случай - на половинчато осъществяване...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Духът на времето

    27 Юни 2022 21:27ч.

    Путин е съвсем наясно, че няма какво да говори повече с този и подобните му след репликата за диалог между ЛДНР и Киев, който за западняците се състои в "когато демократичен и суверенен Киев твори закони, вие ще мълчите и изпълнявате". А иначе е разбрал, че няма какво да ги бави още след Мюнхен 2007 и последвалите събития в Грузия 2008, Либия 2011, Сирия 2013, Украйна 2014 и т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съвременник

    27 Юни 2022 23:01ч.

    "Публикуваме пълния разговор между двамата без редакторска намеса." Изнервен, по-изнервен, най-изнервен, слушай сега, чакай сега и т.н. Това Путин го е казал, написал, или как по-точно се появяват тези коментари без редакторска намеса!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И какво забелязваме?

    28 Юни 2022 7:31ч.

    Забелязваме нещо, което си го знаем, и което навремето мнозина са изпитвали на гърба си, а днес по обясними причини повече наблюдаваме отстрани - типичната руска простащина, изплувала на повърхността с идването на болшевиките. Дотогава поне се е поприкривала колкото може.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жоро?

    28 Юни 2022 8:38ч.

    хехеххе, а типичната западно пренебрежение към другите че са по долна раса?? А държането на западняците че са господари?? За това няма ли да кажеш ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въх, на фона на типичната западната милозливост

    28 Юни 2022 11:32ч.

    Руската простащина направо сияе

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин не е изключение

    28 Юни 2022 7:32ч.

    Там всички са такива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Там ще те блъскат, настъпват, ругаят, псуват, ще те посрещат кисело, а може и да те набият

    28 Юни 2022 7:53ч.

    Ако не си подбираш внимателно средата. Всеки след Путин ще е същият като него. Може би по-висок, може би не толкова склонен към ексхибиционизъм, но само дотам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жоро?

    28 Юни 2022 8:37ч.

    И за одаказетлество че франсетата са лъжльовци и водят собствена политика без значение приятел ли си им или не вчера парламента на македония не приема френското преложение! А СЕГА КОЙ Е ГЛУПАКА В ТОЗИ СЛУЧАЙ? А че Путин се държал грубо с макрон че защо не??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разсъждения

    28 Юни 2022 10:07ч.

    След като е раз секретен от Французите, стремежа е бил да се избере част от разговора в който Макрон да изглежда загрижен, но за всички е ясни че не му пука за руснаците и че Путин предпочита да си гледа здравето, вместо да си губи времето в разговори с някой си бабоеб, та бил той и Макрон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи